Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Telekom mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- iOS alkalmazások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
Aktív témák
-
tr00p3r
addikt
Valaki a hétvégén egy tekerésre erre?
-
Ariadne
őstag
válasz
ludsimon #24394 üzenetére
Na most már ezután lehet én is elküzdöm magam a montival Vácig Meméhez, mert a tavalyi 24 órás óta (!) nem lehetett rendesen beállítani a váltómat, valszeg cserélni kell a bovdent, de a probike szervizében ez nem igazán jött össze nekik... És idegesít, ha nem tudok szépen finoman váltani.
-
ludsimon
veterán
[link]
"Run Time (Steady Flash): 50-150 hours"Nem elég?
Ez nem lett volna jó, nekem fikciós kell, és most már azért adok az esztétikára is, ugyan olyan lett feltéve, mint a jobb váltókar.
Bocsi.Xantomas, tr00p3r:
Én meg azt nem felejtem el, mikor zúztunk lefele Amargo, Xantomas, én a köves úton.
Merev villával kicsit durva volt.
Az volt a nap legjobb élménye.Meg az aszfalton a gyorsulás, az is jó volt.
Amargo:
Erre gondoltál?
Na, most már megértem, miért ez a felhajtás.
Hát ez aztán mi, ha nem brutális?Mod:
Amargo, jó hír!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Olcsón, ingyen postával itt van amit néztél.
Korrekt nagyon a DX, tegnap egyszerre jött tőlük 4 apró csomagom, minden a legnagyobb rendben történt!Mod2:
Ja, és lehet venni 18650-es aksikat is hozzá!!
Ha kimerül, csak kicseréled. -
ludsimon
veterán
válasz
04ahgy #24393 üzenetére
Figyelj, aki megteheti...
Végül is álló helyzetben nem zabál gondolom annyit mint menet közben.Ja, és gratulálok a biciklidhez!
Tudom ajánlani Meme-t, mint szervizest. Az én mezei belépő szintű első váltómat úgy beállította, hogy egyszer se esett le a lánc, mellesleg nem is vigyáztam, nem figyeltem, csak váltottam eszetlenül, és komolyan mondom, hogy azon filóztam az este, hogy belépő szintű, és annyira pontosan be sikerült állítani mintha majdnem a Scott-on tekertem volna.
Persze minőség terén a Scott odaveri, meg azért 2 fokkal precízebb is, de akkor is, úgy beállították, mint eddig még soha, senkinek nem sikerült.Tapasztalatból mondom, 2 ridebike szerelő keze alatt volt, fizettem a beállításért, és 6-ból 7-be váltást soha nem tudták úgy beállítani, mint Meme-ék.
Nemrég voltam a Ks "kerékpárboltban" és "szervizben", arról inkább ne is beszéljünk...
Aki nem tudja mi az az spd stopli, és trehány munkát végez (váltó már aznap hazafelé kerregett) az hol szerviz és hol bolt?
Mellesleg hidd el, még azt az 1000Ft-os vonatköltséget is megéri! -
04ahgy
nagyúr
válasz
venember83 #24392 üzenetére
Öööö, nem úgy megy az. Be kéne állítani, és ezek a cuccok olyan szintűek, hogy ilyet még nem is láttam. Lövésem sincs. A hardware tuninghoz jobban értek.
LX váltó, hát, megszokni könnyű volt, de lestem minden oldalról, viszont valahogy nem igazodok ki rajta, mint ahogy a régi, "mezei" váltón. Mármint az ügyben, hogy kellene beállítani.
Átvételkor a srác kivette a kocsiból, összerakta a gépet, ugyebár a kerekek gyorscsatlakozósak. Kormányt, kerékagyakat megnéztem, nem kotyog-e, a váltót előre mondta, hogy be kell állítani. Aztán mentem egy kört vele, fékeztem, váltottam. Ezek után a kereket megpörgettem, minden klappolt, semmi rendellenesség, néztem ugyebár nem fékez-e, stb.
egy vonatút, hazamentem, és az állomáson a féktárcsa már pengett. Ezt nem tudom, hogy, de elhihetitek. Azóta akármit próbálok vele, mindig kicsit hozzáér a pofához. Bowdenes tárcsaféket már állítottam be, ezen szintén lövésem nincs, mit és hogy kéne, gondolom, ennek is az a baja, hogy be kellene állítani.
A teleszkóppal nincs gond, a korábbi bringámét így is messze überli.
A nyereg kissé fapados, azt még lecserélem alkalomadtán, meg kap egy B+ rugós nyeregcsövet a kétkerekű. Azt megszoktam, kényelmes.
Első váltó ugyebár Acera, teljesen jó, az pöpecre be is van állítva, könnyem mozog, elégedett vagyok vele. A hátsó váltó az LX, az fenomenális. A hajtókar valami könnyű, kétágú Suntour, semmi extra. A pedál egyik oldala sima, a másik klipszes. A kormányszerkezet az nagyon masszív, és eszméletlen könnyen jár. meg is kell szokni az elengedett kézzel közlekedést, mert a régit kicsit egyenesben tartotta a súrlódás is, a giroszkópos hatáson kívül.
A felnik valóban Mavic X223-asok, nagyon jó szerkezetűek. A hátsó tartalmaz némi aszimmetriát, de azt lazán kicentírozom saját magam egy satuval meg krétával, ilyet nem egyszer csináltam. Valami nagyon recés terepgumi van rajtuk, ami eszméletlenül zümmög sima aszfalton, azt haladéktalanul cserélni fogom, mert elemészti az energiám. Igaz, hogy Schwalbe gumik, de nem vagyok elájulva tőlük. A régi eszközön mezei Kenda külsők voltak, és négy évig húzták. Terep, aszfalt, sok satufék, minden finomság volt ott. A belsők ezek a spéci tűszelepesek. Na ettől mászok falra. Azt haladéktalanul, ha a külsőim meglesznek (mindenképp valami homogén futófelületű), ki is cserélem, sima autószelepesre. Van ilyen dzsuvával töltöttem. Meg defektgátló szalagot is szeretnék bele, minden eshetőségre felkészülve.
Kell még lámpa, sárvédő, letámasztó.
Ja, a váz: eszméletlen szép, és könnyű. Egy-két kisebb festéklepattanás van rajta, se lazán belefér.
Amúgy nem egyedül mentem átvenni, ismerősömmel, hogy nehogy átverjenek, mivel naiv vagyok, de az eladó szerintem nem tiszta. A6-os Audi, járó motor végig. Stb.
HGyu
-
ludsimon
veterán
Most értem haza az Árpád hídi körről.
Hazafelé 4 kissebbség utánam kiabált, hogy "héé testér".
Már nem azért, de én ha biciklizek nem fogok megállni, főleg ha sietek.
Arról meg ne is beszéljünk, hogy ha nem siettem volna, akkor se álltam volna meg a saját biztonságom érdekében.Végül is végig sprinteltem az utat oda-vissza.
Ha nekem címzett üzenetet írtatok, akkor elnézést, nem jutottam el a válaszadásig.
5 és fél órát aludtam, azóta megjártam Vácot, és vagy 4x a rákosrendezői utat.
Most is hulla fáradtan, bedőlve az ágyba, telefonról írok.Big THX Xantomas az s60-as shiftes másolós módszerért, most írhattam volna az egészet előről, rossz helyre írtam annyira fáradt vagyok.
Még annyit, hogy az LD20 olyan brutális, hogy ha merül az akku, akkor elkezd valami módon a funkcióvaltas gomb keményedni.
Okos, tudja hogy mondja el hogy már cserélni kellene elemet. -
fpeter07
veterán
Így szeretnék én is egyensúlyozni
Többi világ rekord is hasonlóan beteg
-
Jancsi
aktív tag
válasz
Xantomas #24384 üzenetére
Már majdnem arra gondoltam kipróbálom ezt a driver-t, még jó hogy megláttam az árakat... Elég kellemetlen az ára, én ezzel odottam meg a LED-ek meghajtását link, egyszerű mint a faék, olcsó és bárhol beszerezhető.
AVR-hez szerintem a legjobb feljesztőkörnyezet a WinAVR, két gombot plusz egy PWM csatornát legrosabb esetben is egy délután alatt össze lehet benne hozni.
A poti ötletét én hamar elvetettem mivel elég nehéz megoldani a vízszigetelését. Inkább nyomógombok, egy fóliabillentyűzet elég nehzen ázik be.
Annyira nem mindegy a LED, mert lehet akár 50% differencia is hatásfokban a típusok között.
Én is Cree LED-böl építkeztem, milyen új csuda LED-re gondolsz? Az XP-G-t még külföldön se nagyon árulják, az CREE MX6-hoz pedig még nincs optika. Amihez optika van és beszerezhető az az XR-E és az MC-E, bár utóbbi elég borsos árú.
Ha nem sietős a dolog akkor érdemes lenne kivárnod az XP-G LED-et elég csábító a 132-139lm/W, a legjobb XR-E is csak 107-114-et tud még.Hogy legyen már szó bringáról is, lassan csak elkészül a fixim, már csak kereket kell fűzni és pedált karbantartani.
-
04ahgy
nagyúr
válasz
venember83 #24193 üzenetére
Enyém a Giant!
:
HGyu
-
Xantomas
őstag
válasz
Jancsi #24373 üzenetére
FDH.hu
két féle van a családban. A 1366, és a 1360. Előbbi Max 60V 1A, utóbbi 30V 1A.
nem tudok róla, hogy lenne helyettesítő cucc. Biztos van, csak én nem tudok róla.
A 1366-ból van DFN tokozású is. [link]Atmel: nem rossz ötlet, csak utálom. Pic-et szoktam meg, pedig a Kandón, is átálltak Atmelre. Előbbit még lehetett PicASM-ben programozni, de Atmelhet erőltetik a fránya pearl nyelvet, attól meg herótom van.
Vááá 555... a hülye is ismeri, és tudja használni, és az nem jutott az eszembe
Ráadásul egy egyszerű 20K-s potival lehet állítani a kitöltési tényezőjét 10, és 90% között
A Led-re minap leltem rá. iszonyat fénye van, de az a baj, hogy egy éppkézláb datasheet nincs hozzá. ez egy 5K-s fényforrásnál elég gáz. Lehet hogy a végén marad az új csuda CREE. Úgyis a vezérlés a lényeg. Ha az működik, a LED munkapontbeállítása már csak trimer poti kérdése.
-
dqdb
nagyúr
válasz
ludsimon #24382 üzenetére
Most jöttem rá, hogy hülye voltam, és én a Rákospalota-Újpest állomásról beszéltem
A Róna utca tényleg jó, feltéve, ha
* nem esett az eső nemrég (vannak szépen kátyús részek)
* nem dönt úgy valaki, hogy a külső sávban felejti az autóját, amit aztán addig nem tudsz megelőzni, amíg el nem megy melletted a teljes kocsisor. Én a Thököly utáni részét szoktam használni, és többször szívtam már azzal, hogy teljes zöldet kellett elengednem, mire ki tudtam kerülni egy vészvillogós autót.Nagyon más kerülőútvonal nincsen arrafelé. Csak én utálom a Mogyoródi-Róna bringaút azon részét, ahol a Róna utcán keresztül kell menni a Bánki Donát utcába? Az ívet alig lehet belátni, sötétben meg főleg.
-
ludsimon
veterán
Úgy könnyű, hogy te rendesen láttál az LD20 jóvoltából előre, ők meg nem
Jól van, persze...
És akkor miért is nem tudtak követni?Rákosrendező, onnan bicikliút a Róna utcai elágazásig, utána Rónán végig, el a kórház és a TV2 előtt, és a Róna- Mogyoródi sarkától végig az Örsig bicikliút.
Megjegyzem, imádom a Róna utcát, nem baszogatnak az autósok, szépen tudok középen haladni a külső sávban, és semmi reakció nem volt, de nem ez az első utam a Rónán.
De komolyan, baromi gyorsan jöttem, hazaértem, ránéztem az órára, 17:58.
Csak még volt elintézni valóm, azért nem írtam azonnal.
-
dqdb
nagyúr
válasz
ludsimon #24379 üzenetére
Úgy könnyű, hogy te rendesen láttál az LD20 jóvoltából előre, ők meg nem
Rákosrendező-Zugló viszonyban meglepően jól lehet haladni (Újpest felé szoktam arra menni), mert a 15. kerület azon részén kiváló az útburkolat, és a forgalom is alacsony, valamint megfelelő útvonalat (kb. ÉK -> DNY) választva a kereszteződések száma sem túl magas.
-
Thulcandra
senior tag
Jövőhét közepére egyelőre kellemes 15 °C hőmérsékletet jósolnak időképen és száraz időt. Még a végén összelehet hozni egy hosszabb tekerést szétfagyás nélkül?
-
ludsimon
veterán
Sziasztok!
Hazaértem.Köszönöm Meme a korrekt szervizelést, nagyon szuper lett!
Hazafelé Rákosrendezőn szálltam le, onnantól akkorát sprinteltem mint az állat.
Azt vettem csak észre, hogy percenként egy biciklist hagytam le. -
JColee
őstag
-
JColee
őstag
tud valaki segíteni, hogy bringaboltokban lehet-e kapni váltóbowden vezetőt a csapágyház alá
vettem egy merida vázat, de nem jót szereltek rá (rossz oldalról vezeti a bowdent)
pontosabban egy [link] -
szatocs
őstag
válasz
ludsimon #24364 üzenetére
Nekem pl 790-ért van egy ledes lámpa, azzal bármikor meglátnak, olyan feltűnő a fénye, mind elöl, mind hátul.
Viszont mikor mentem haza múlt héten, éccaka, van egy kereszteződés, ahol szépen áthajtottam, 1 db villanyoszlop van ott az "én" oldalamban, és a merőleges úton jött egy kivilágítatlan kerékpáros, tanyabájk, azon az úton semmi közvilágítás, tehát még amiatt sem láthattam. 1 méter volt közte, hogy nem ütköztünk, amikor már elé kerültem, csak akkor vettem észre a szemem sarkából, de gyorsan mentem, így nem volt baj. De az biztos, hogy ha ott ütközünk, még jól meg is vertem volna, akárki üli meg. Nem igaz, hogy nálunk, ahol kb 2 hetente van ilyen kis bazár, hogy jönnek valami árusok, akik olcsóbban adnak mindent (ott vettem én is a lámpámat, ami boltban 1600 volt...), nem lehet venni egy qva lámpát, hogy legalább lássuk, hogy jön az állatja.
Városban untig elég a láthatóságra törekedés, ez a ledes csoda meg olyan, hogy a 30-40 méterre lévő rendszámtáblákon és jelzőtáblákon is látszik a fénye, szóval valószínűnek tartom, hogy kb bárki meglát.
-
Jancsi
aktív tag
válasz
Xantomas #24363 üzenetére
Hol veszitek és mibe kerül a Zetex ZXLD1366 driver, nincs esetleg valami step-up rokona?
A kormányra sok szerintem a 40 fokos optika ( illetve csak akkor jó ha van mellette még 1-2 20-as is), inkább 20-25 fokos kellene oda ( nekem két 18-as és egy 9-es van, a 9-es messzire világít nagyon, a két 18-as rendben van), főleg ha van mellé egy fejlámpa is. ( oda jó a 10-25 fok).
Ilyen fényerejű lámpát villogtatni nem szép szép dolog.A legkisebb helyigényű megoldás PWM-re az egy ATtiny10. (árat csak egy kicsit nagyobbhoz találtam, de ez is aránylag pici még ATtiny13 ) Esetleg a jóöreg NE555.
Házból olyat tervezzetek aminek sík a teteje, és tegyek a tetejére egy 3-5fokban lefelé álló tükröt, legalább 10-15%-ot dob a lámpa teljesítményén, és nem is vakítja így annyira a szembejövőket.
Ezeket a LED-eket nem ismerem, milyen a hatásfokuk és a színhőmérsékletük?Ha minden jól megy szeptembertől Kandós leszek
-
tr00p3r
addikt
A Kryptonite nagyon jó lakatnak számít. A futárok is szeretik. Jó áron vettél egy minőségi lakatot.
-
userZ
aktív tag
Sziasztok!
10.5$ -ért vettem egy ilyen U lakat zárat ebayen. Ha vannak itt zárszakik, érdekelne mennyire volt jó vétel, vagy bóvlit vettem?! Kryptonite
köszi -
amargo
addikt
válasz
Xantomas #24363 üzenetére
A régi lámpáimat gyakorlás képen én is elkezdem átalakítani. A dealextreme-n rengeteg cuccot lehet találni. Led-et is innen rendelek, meg házak is vannak és rögzítők is. Ha esetleg érdekel valami akkár össze is állhatunk. 60 dollár felett ingyenes a biztosítás.
Azóta is felhozom különbségnek a V fék és tárcsa közötti különbséget.
Akkor ott tényleg elkezdtem izgulni, hogy arrébb menjek-e, de gondoltam, ha a fába rongyoltok az sem jobb.(#24364) ludsimon: Mivel vezetek is, ezért tudom, hogy sokszor én előbb látom meg a fényt, mint magát a járműt, most ha előtted 20-50m világít az aszfalt, akkor arra az autós is felfigyel. Ha 1m világít, akkor csak későn vesz észre.
(#24368) ludsimon:
Előbb én is kiváncsi lennék, hogy tényleg ezt tudja-e.
Magicshine 900 lumenfonarevka.lux-on megtalálod.
-
-
Xantomas
őstag
válasz
ludsimon #24359 üzenetére
Nem lumens! Lumen. Tudom, nyelvtan nácis szokás, de te sem "métereknek" hívod a mértékegységet.
180 vagy 900, engem nem érdekel, ha az autós, az elütésemkor látta volna a mennyei fényeket az aszfalton, akkor tuti nem indul meg előre. Pl ez lenne a legnagyobb előnye.Volt évfolyamtársammal új lámpát építünk. Egyelőre ott tartunk, hogy Zetex ZXLD 1366-as vezérlő IC-vel 600mA -rel meghajtott Ledium Rebel microspot a saját 25°-os optikájával. 350mA-en van 240 lumenes fényárama, de 600mA-rel csak egy picit ment, de nagyon világított Az LD20 az bakfitty hozá képest. Sajna a komolyabb hűtés hiánya miatt sokat nem próbálgattuk még, de mire kész lesz a bicaj, a lámpa is működőképes lesz. Anyagárban kb 12-13e ft-ra jön majd ki a vége. Egyelőre a prototípussal 8E Ft-ban vagyunk ház nélkül.
Ebből szeretnék kettőt a kormányra tenni 40°-os optikával, és egyet fejlámpának 10 vagy 25°-ossal. (bár még csak 25°-os kapható) Az autósok meg vakuljanak, nem érdekel, ne a lámpát nézzék, hanem az utat.Most inkább a villogtatással, és a PWM használatával szenvedünk, mert nem találunk olcsón kivitelezhető változtatható kitöltésű négyszögjel generálási módot. Mikrovezérlőt nem akarunk erre használni, mert csak van valami olcsóbb, bár egy játékgépekből bontott használt PIC16-os 2-300 Ft-ért nem lenne rossz ötlet, csak nagy. Ha Jancsi, vagy más tudna erre valamit mondani, annak örülnék.
tr00p3r: Jogos, tényleg húzós terep volt, de én élveztem lefele, de sokszor tényleg csak a szerencsén múlott, hogy meg tudtam állni. Amargo fejét sem fogom elfelejteni mikor megállt, és szólt hogy "fékezzetek", mi meg Simonnal csak mentünk, és mentünk, behúzott fékkel, csúszó kerékkel, és 10-15 cm-re álltunk meg mögötte
Hiába, a lendület nagy úr. Tömeg*sebesség, esetemben nagyobb volt a tömeg mérőszáma mint a sebességé -
tr00p3r
addikt
válasz
Xantomas #24356 üzenetére
Egészítsük ki csúszós, avar alatt láthatatlan, köves, gyökeres, faágas jelzőkkel.
Amúgy tényleg nem az én műfajom a DH, mászni jobban szeretek. Talán, ha többet tudnék hegyre menni, akkor belejönnék. De így, hogy csak néha jutok el, így nem sok tapasztalatom van. Bár ezt az utóbbi évek építkezős idejének számlájára írhatom....
-
ludsimon
veterán
válasz
tekeyagd #24358 üzenetére
LD20 180 lumens, 900 lumens-el, 200m-t elvilágítasz. Mi a túrónak?
Értelmetlen!
Motoron van értelme.
Mellesleg ha lemerült, cseszheted, nem tudod gyors kicserélni.
Megállít a rendőr és jól megbüntet.Mellesleg 4,5 órát bír legkissebb állásban.
Az Ld20-ban 1 hete töltöttem az akkut és még mindig nem merült le.
Pedig minden nap használom. -
tekeyagd
aktív tag
na,egy pajti rendel egy ilyet
Ha beválik,lehet elfelejtem az LD20at. -
rétisün
veterán
válasz
ludsimon #24347 üzenetére
ilyen váltókarok vannak nálam eladósorban....
-
ludsimon
veterán
Lebeszéltük Memével a dolgokat, holnap délután suli után megyek, és meg lesz csinálva az egész első váltó, kicserélve egy jobb első váltóra, váltókarra, beállítva az első, hátsó váltók.
Nagyon korrekt áron!
Köszönöm előre is Meme! -
Jancsi
aktív tag
válasz
Dirtyz #24231 üzenetére
Szép darab, használd egészséggel!
A 35-ös gumi nem lassú az aszfalon? ( tudom, tudom, nem aszfaltra való ez a bringa)
ludsimon
Azzal számolj, hogy ami 1W teljesítményt felvesz, az nem működik sokáig elemröl.
Ha csak tudod használd a hátsólámát villogó üzemmódban, ha bekerülsz két fényszóró közzé nem, hogy egy bicikli hátsólámpa, de még egy autóé se nagyon látszik.A vegállás csavarokkal állítsd arra a tányérra az elősváltót amelyiken leginkább használni szoktad.
Gondolom el is dől az egyik irányba a V-fék, a fékek alján lévő csavarral tudod állítani a rugóerőt. Ha szemböl nézve jobbra borulnak a fékek akkor, a jobb fék csavarján lazítasz, vagy a baloldalién húzól, attól függően, hogy melyik melyik végálláshoz áll közelebb. Ha ez sem segít a dolgon akkor nézd meg a féktüskéket, elforog-e rendesen rajta a fék. Ha nem akkor tisztítsd le és zsírozd kicsit meg.
Undoroid
Hogy biztos ne legyen meglepi, intenzív használat érdemes kb 2 évente cserélni a nyeregcsövet. Vagy akkor cserélni ha már libeg alattad, ezt vagy érzed ( én nem szoktam
), vagy a melletted haladó látja hogy halik előre hátra a nyereg.
-
ludsimon
veterán
Egy ilyen rendszert szeretnék akkor előre hátra szerelni.
Átalakító van ahhoz amit fent linkeltem?
Mod:
Szóval akkor egyenlőre így állunk:
Első váltó
VáltókarokÁtalakító van 31,8-ről 28,6-ra?
-
ludsimon
veterán
Jelenlegi állás szerint Xantomas segítségével msn-en orvosol
ez lenne, hozzá adapter, 28,6-ra.
Milyen váltókart ajánlotok mellé?
Meme:
A hátsóhoz nem kell nyúlni, egyenlőre csak az elsővel kell valamit kezdeni, mert használhatatlan!Marokváltó nem játszik!
Nem is szeretem! -
Meme
aktív tag
-
ludsimon
veterán
válasz
venember83 #24336 üzenetére
28,6mm-eshez kell, ami szívás, mert csak szarok vannak
-
ludsimon
veterán
SOS segítsetek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Első váltó bovden kiszakadt, előzménye, hogy nehezen járt, de ráadásul még pontatlanul váltott.
Ha most a belső feszültségem írnám le, elég csúnya sorok jönnének, de kihagyom, holnap egy SOS szerelés kell, nem tudok suliba menni holnap.
Milyen első váltót ajánlotok, hozzá váltókart? - Holnap ezt is meg kell vennem + bovdenház, mert kiszakadt, és akkor már a váltókart is lecserélem.
Inkább közép kategória legyen, mert ez az alsónak az alsó kategóriájú Falcon váltó, valami katasztrofálisan pocsék.SEGÍTSETEK, MOST NAGY BAJBAN VAGYOK!
-
dany27
őstag
válasz
KaraDani #24295 üzenetére
Hi!
Háth majd kiderül mit mond haver ha tud kedvezményesen szerezni nekem akkor szerintem Motion lesz... Az úgy bejön ahogy van színestől meg mindenestől
Ha nem akkor nem tom mert a Road az jó lenne felszereltségbe meg minden de a színe nem jön be h csak fehérbe van.... Trackre meg igazán rápakolhattak volna egy deore váltót akkor az se lenne rossz talán.
De egy dolog ami nem tetszik az hogy menetközben nem tudok lockoutolni....
Nem fogok megállni és leszállni h lockolhassam.Így később szentem ez lesz az első ami csere lesz egy új teló bele.... Amin van normális lockout.
Javítsatok ki ha nem így van. esetleg az újabbakba már olyan lenne amit lehet menetközbe is.
-
Xantomas
őstag
válasz
venember83 #24330 üzenetére
Nekem igen. Mikor telemegy sárral, akkor mindig állítanom kell valamelyik oldalon a rugó előfeszítésen, és mikor kipucolom akkor is.
-
Meme
aktív tag
válasz
ludsimon #24329 üzenetére
Ha esetleg esőben nem vagy megelégedve a fékhatással, lehet még kapni a hires corratec sárga fékpofa esős változatát, a fekete szinüt. Az iszonyat jól fog vizesen is, igaz szárazon nyikorog mint a franc
Nálam 1800 a garnitura, azaz a 2 fékre való.
Egyébként a Neuzer kft.-nek van még belöle készlete, ha valamelyik közelebbi boltban rendelne valaki... -
Ariadne
őstag
-
ludsimon
veterán
Kérdezem attól aki minden nap teker az esőben:
Nektek is elállítódik a fék vagy csak nekem?
Első, hátsó súrlódik, nyikorog mint az állat.
Pedig nemrég volt nagygenerálon. -
ludsimon
veterán
Gyors segítséget kérnék!
Ha a bicikliúton megyek, hogyan tudok átkeveredni ide?:
Körrel jelölt helyen át lehet menni?
Meme:
Jó lesz nekem a BlackBurn Mars 4.0.
Nem véletlenül kerül 9,5k-ba.Szerintem az a 4k is elírás, boltokban olyan 7-8k-ért tudom majd elképzelni, ha majd vásárolható lesz Magyarországon.
4k-ért 1W-os lámpát?
Én nem hiszem el.
Egy jobb Cateye hátsó villogó ára is 5000Ft felett van. -
Noddy
senior tag
Én is elkezdtem futni, nekem olyan 2-3 km esett/esik jól mind távra mind időre. Mondjuk az elején sokszor belesétáltam, de mostanában már végig megy. Csinálok egy lábas gugolásokat is, fejleszti az izmokat és az egyensúlyozási képességet is.
-
venember83
nagyúr
válasz
Ariadne #24314 üzenetére
Én ezt egy kicsit másképp érzem/gondolom. Futni azért szeretek/nék, mert többre vágyok, mint végigkínlódni csigatempóban pl. egy maratont, a kínlódás az változatlan lesz edzés után is, de legalább a tempó nagyobb lesz. Szóval alapvetően annyira nem élvezem a futást, de a legnegatívabb megvilágításban is szükséges rosszként fogom fel. Téli mozgás nélkül tavasszal szinte ugyanonnan kezdi az ember, mint egy évvel azelőtt, az ember pedig fejlődésre termett. Szerintem.
-
Hasaggymeg
veterán
válasz
venember83 #24275 üzenetére
-
Ariadne
őstag
Ó, köszönöm, hogy ennyire szíveteken viselitek, egyszerűen letesztelem. Először megyek annyit, amennyit ír (csak oda jussak el, az eső monnyon le), és ha úgy érzem, hogy még szükségem van távra, akkor megyek még.
Túlhajtani magam nem fogom, az biztos, azér' annyira nem csapok a lovak közé, csak ahogy jól esik. Mert csak akkor érdemes az egésszel foglalkozni, ha alapvetően jól esik. De jól fog.
mod: Futópadon ha jól emlékszem, fél órákat futottam edzés elején és végén, intenzívebb és kevésbé intenzív szakaszokat váltva, az jó volt. Fú volt valami rendszer, ami alapján váltogattam, de egyszerűen nem emlékszem, hogy volt.
mod2: Hát amikor én utoljára valódi edzésre jártam, mármint rendes sportorvosos hivatalos hetente sokszori módon, versenyekkel, az olyan 14 éve volt, és csak két vagy három évig, de a futásokra még mindig emlékszem. Nem voltak jók... Edző futások, amikor a beláthatatlan pálya miatt (park) az egyik edző is velünk futott, nehogy rövidítsünk
, meg télen este kimenni a parkba levezető futásra edzés végén, brrr. Hmm, de rég is volt... Na akkor kellett volna bringázni kezdenem, akkor most nem itt tartanék.
-
KaraDani
addikt
válasz
amargo #24312 üzenetére
Igazad lehet, te vagy a rutinosabb. Én csak úgy futottam, hogy az edző hajtott, magamtól rendszeresen sose
Úgy kezdtük a nyári alapozást mindíg, hogy első edzésen cooper, akinek nincs meg a 2800, addig nem edz a többiekkel, hanem minden edzésen újra coopert fut
Olyan jól tudott esni, kellemes nyári strand-lángos-sör pocakkal
-
amargo
addikt
válasz
KaraDani #24310 üzenetére
Pedig ezzel szokták kezdeni.
Több ismerősöm úgy kezdte a futást, hogy ilyen napi 600m -et futott/kocogott, majd nagyobb körök és így tovább.Az első alkalmakkor kifog derülni, hogy mennyire jó az adott embernek a ritmus, majd alakít rajta.
Én azért ajánlottam a kezdő tervet, mert:
- ezt kérte.
- és mert érzésem szerint ezzel kellene kezdenie. -
-
KaraDani
addikt
válasz
amargo #24308 üzenetére
"Viszont, ha egyből elkezd futni mint az örült és súrolni a határait azzal pedig csak ártani fog a testének továbbá a kedvét is szegheti." Hát a 120-140 es pulzustartománnyal én sem erre céloztam
Szerintem, ez nagyon-nagyon-nagyon kezdőknek való program, edzésnek nem neveznék napi adagként 600méter lassú kocogást, és 600méter sétát
-
dqdb
nagyúr
válasz
ludsimon #24298 üzenetére
Annyira már nem új ez a lámpa, nekem majdnem egy éve van ilyen a régebbi bringámon. Brutálisnak tényleg brutális, és jó, hogy oldalra is világít. Napsütésben is simán látszik az általa keltett fényfolt a falon, még akkor is, ha lámpa 3-4 méter távolságban van tőle. Az alsó és felső 5 LED-et külön tudod vezérelni. Sokféle programot tud, ami egyben hátrány is, mert 10-15 másodperc kikapcsolni a lámpát (külön az alsó, külön a felső LED-sort). Gyárilag csavaros konzol jár hozzá, de ilyet sajnos hiába próbáltam meg külön venni az új bringámra, nem sikerült. Csak műanyag racsnis bilincset találtam, amiben a lámpa nagy súlya miatt nem bízok meg, így oda végül a kistestvére, egy LD610 került.
Hétfőn pont azt írtam PÜ-ben, hogy ilyet lámpát tudok vinni magammal, ha kell
Lámpa mellett még ajánlom, hogy szerelj magadra extra fényvisszaverő felületet, mint nadrágszárra a lánc ellen ilyen felülettel rendelkező csíptető, csík a táskára, mágneses csík a karodra, és a lámpa mellé külön hátsó prizma. Oldalra pedig reflexcsíkos kerék, valamint - amit utálok a hangja miatt, de ilyenkor nagyon hasznos - küllőprizma.
-
amargo
addikt
válasz
KaraDani #24303 üzenetére
Szerintem előképzettség nélkül bőven elég ezzel elkezdeni a futást(bár nem vagyok edző, hogy ezt állítani merjem, de több embert tanítottam már). Hidd el, hogy 5km lefutni/kocogni/sétálni nem is olyan egyszerű. Ha pedig úgy érzi, 2-3 hét múlva, hogy ennél többre képes, akkor kicsit emelhet rajta. Viszont, ha egyből elkezd futni mint az örült és súrolni a határait azzal pedig csak ártani fog a testének továbbá a kedvét is szegheti.
-
KaraDani
addikt
válasz
venember83 #24305 üzenetére
Egyetértek, kettő közé kéne még egy szint szerintem is. Alapvetően itt a cél 24 hét alatt a félmaraton a cél. A kezdőnél meg 5km. Elég nagy a célban is a differencia szerintem.
-
KaraDani
addikt
válasz
Ariadne #24302 üzenetére
Amúgy jobban átnézve ezt a kezdős programot, szerintem ez azért gyenge, és kevés lenne neked. Azért az nem igaz, hogy nem sportoltál soha, és a program célja is az, hogy fél év után le tudj futni 5km-et, ami nem egy nagy cél. A VIII. ciklusban is még csak napi 3km mozgás van, ami azért kényelmes tempóban is max 20-25 perc mozgás, ennyi idő alatt kezd el kb. beindulni a zsírégetés megfelelő pulzusnál. Szerintem ez a programa nagyon túlsúlyosoknak, és soha nem mozgóknak készült. Kapj fel egy pulzusmérőt és 120-140 es tartományban mozogj inkább kicsit hosszab ideig, zsírégetésre hasznosabb szerintem. És az se gond, ha ez egy darabig a gyors séta, és a nagyon lassú kocogás határon levő tempót fog eredményezni a pulzustartomány betartása.
Aktív témák
Hirdetés
- Formula-1
- Hogwarts Legacy teszt
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- V.Milán: Vajon hány karakter fér el egy ilyen bejegyzésbe? Only one way to find out
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Mini-ITX
- Automata kávégépek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS B450 R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 Ti 11GB ASUS GT 301 FSP 700W
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
- Bomba ár! Dell Latitude 5290 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest