- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Android szakmai topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Magisk
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Huawei P50 Pro - emlékkép
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
Aktív témák
-
szatocs
őstag
Hello Mindenki!
Az lenne a kérdésem, hogy milyen kerékpárt érdemes venni 50k - ig. Jó, most tudom, hogy jönnek majd a lehurrogások, hogy ennyiből semmit nem veszek, meg ilyenek, de nem én keresem a rávalót, és most már ki van a .... - om a mostanival. Most egy semmilyen szintű van, annak idején 17-ért lett véve, sima 26 - os mountain bike, semmi extra. Már nem tudom, hogy hanyadjára lett benne cserélve minden, szóval használva volt eleget. Ma épp ott akadtam ki, mikor mentem volna vele a vonathoz, és a 2 km - es útból (késésben) az első 20 m - en letört a hátsó 6-os fogaskerék együttesből az alsó fogaskerék, amelyiken a lánc volt. Először rendesen megijedtem, hogy most hogy fogok kiérni, aztán gyorsan megnéztem okával a problémát, kézzel átemeltem a láncot 2 fogaskerékkel feljebb, és kitekertem, még épp időben. (Amúgy találkozott valaki már ilyennel? Mire számíthatok, megy utána a többi is? )
Szóval, mire kell figyelni, mi legyen benne egy kerékpárban, az sem baj, ha 50 alatt lenne (csak meg ne kövezzetek ). Valószínűleg menne hátra rá egy csomagtartó is, mert igen sokat használom a mostanin lévőt is. És kizárólag első teleszkóposra gondoltam, ha már teleszkóp lesz rajta.
Tudtok is esetleg valami boltot linkelni, aminek van elég nagy választéka, és esetleg onnan mondanátok valamilyen típust.
És várok esetleg olyanokat is, hogy miket kerüljek, melyikek azok az alkatrészek, amelyikek feleslegesek lehetnek, vagy épp egyáltalán nem ajánlottak.
Nem downhill, meg gyorsasági meg miegyéb kell nekem, csak egy normális, rendes, jóravaló, megbízható útitárs, nagyrészt városon belülre, de ne törjön nekem össze, ha át kell vele ugranom másik városba is.
=== Szatocs ===
-
szatocs
őstag
válasz don pardon #4402 üzenetére
Hát ez a 8 - as már elégdúrván néz ki De nem jobb a tárcsa fék, mint ezek? Meg milyen vázméretek vannak? Pl ami nekem van 26" - os kerékpár, annak milyen lehet Meg lehet ezt valahonnan tudni, nincs valahova belefirkantva a vázba ez?
=== Szatocs ===
-
szatocs
őstag
Hát lassan már az a kérdés merül fel bennem, hogy van-e egyáltalán értelme 40-50 ezerért venni egy kerékpárt. Mert nem is feltétlenül jobb, mint egy 25 ezres kategória. Lehet, hogy csak rámondják, hogy ez jobb, közben meg nem is biztos...
=== Szatocs ===
-
szatocs
őstag
válasz becuszabi #4411 üzenetére
Hát használtat tuti nem veszek. A mostaninak is már olyan bajai vannak, hogy ahova a hajtókart kell beszerelni (persely, agy, vagy nem tudom, hoyg minek mondják), már az is kezd töredezni, meg a kormány is olyan, hogy kicsit lötyögősre vette a stílust, és meghúzni már nem lehet
Nem bánnám én a 40 - et, ha lenne egy olyan kerékpár, amire tényleg azt mondom, hogy na ez kell. Csak még mindig nem tudom, hogy mik azok, amiket figyelni kell vételkor, melyek azok a márkák, típusok, meg hasonlók. Mert ha átb...nak egy 20 - at sem érő kerékpárral, és fizetek érte 40 - et, hát azt nehezen emészteném meg. Pont az lenne a lényeg, hogy ne addig tartson, mint a mostanin pl a hátsó fogaskerék együttes, hogy használtam 3 hónapig, napjában kb 2km, tehát jó, ha mentem vele összesen 200 km - t, és az alsó fogaskerék letört a többitől. Vagy ez mindegy, mert akármelyiknél így járhattam volna?
[ Szerkesztve ]
=== Szatocs ===
-
szatocs
őstag
válasz becuszabi #4414 üzenetére
Egyáltalán nem baj, sőt köszönöm, hogy ilyen hosszú lett
Összteleszkóposat én sem szeretnék, de azért tetszene - gondolom én - egy első teleszkópos. Teleszkópnál mire kell figyelni, milyen legyen, vagy milyen ne?
Meg még ha eszedbe jut valami, írhatod bátran, mert figyelmesen várom
Mikor szoktak leárazások lenni kerékpárra? Gondolom inkább tél fele, nem? Vagy nem kell ilyenekre számítani, mert csak véletlentől függ?=== Szatocs ===
-
szatocs
őstag
Ezeket nézegetem, melyikre érdemes nagyobb figyelmet fordítani?
-Teljesen átlagos felhasználásra kellene, csak városi használatra, ha meg terep, akkor a legbarátságosabb.
-Amit szeretnék, hogy első teleszkóp legyen.Azért gondolom, hogy mostmár kéne vennem valami hasonlót, mert az eddigi (20ezer FT-os) kerékpárok kb fél év alatt már igencsak kívánnivalót hagytak maguk után, még az első az bírta is, jó 10 éve kaptam, az bírta is rendesen. A következőt meg kb 7 éve vettük, azt akkor használtam, mikor a másik le volt százalékolva ideiglenesen, meg eredetileg nem is nekem lett véve. De nem is ez itt a gond, hanem az, hogy valami megbízhatóbbat, tartósabbat szeretnék, mint ezek.
Mikre lehet figyelni ezeknél a kerékpároknál? Újat akarok venni mindenképpen, de egy kicsit még ráér, úgy számolom, hogy kb év végén kéne vennem, amikor lejjebb viszik az árakat egy kicsivel.=== Szatocs ===
-
szatocs
őstag
válasz Apollyon #9572 üzenetére
Télen is, igen, kénytelen vagyok, mert megyek vonathoz, táskástól, mindenestől, és ez 2 km De hetente belemenne a 10km alaphangon. Nyáron meg még több.
Hogy érted, hogy lassabban menne városban?
Mondjuk a mostani 18kg - oshoz képest, meg hát a többit sem hiszem, hogy sokkal gyorsabban lehetne velük, de ki tudja.
Várom a többiek válaszát is(#9575) Ariadne - Corvus Deore lenne az a Magellan közül, ami esetleg, de igencsak megkérik az árát, ahhoz képest, hogy kb 70 - et szánnék rá. Ez meg 130.
De nem a gyorsaság a fontos elsősorban, hanem hogy ne tojja össze magát a kerékpár, ha rámegyek egy fekvőrendőrre, vagy kátyúzok, vagy földúton megyek vele. És hogy kb 2-3 évig ne is kelljen hozzányúlni, csak a csavarokat meghúzni, meg olajozni.
[ Szerkesztve ]
=== Szatocs ===
-
szatocs
őstag
Saját kereset nélkül ennél több most nem megy
Annyit viszont már tudok, hogy ennyiért tárcsáról ne is álmodjak, V-féket kapni ilyen kategóriában.
Meg remélem, hogy egy most 90 ezres, télen 70 ezres kerékpáron már akadnak használhatóbb cuccok, amiket nem kell cserélni egyhamar. De lehet csak én gondolom ezt=== Szatocs ===
-
szatocs
őstag
Ebben úgy látom, hogy már jobb cuccok vannak. - Ennek a teleszkópját meg a váltóját gondolom már nem nagyon kell cserélni, ha átlag felhasználó vagyok.
=== Szatocs ===
-
szatocs
őstag
válasz xcbiker #9601 üzenetére
Télen mikor leárazás van, lehet, hogy jobb lenne az ára, akkor kevesebben vesznek úgy, hogy mostkellmindenekfelett.
Kb 20ezeret fog jelenteni, úgy szokott lenni. Ettől függetlenül jól jönne a jobb ár, csak azzal van a baj, hogy Bp - től igen messze vagyok, a max, ahova mennék érte, Nyíregy vagy Debrecen.=== Szatocs ===
-
szatocs
őstag
válasz Apollyon #9606 üzenetére
Még ha vidékre házhoz is hoznák, az sem biztos, hogy jó lenne nekem, a garanciás átnézést nem akarom elhagyni, mindenképp át akarom majd nézetni, ehhez meg az kell, hogy megközelíthető legyen a hely, ne tömegközlekedésben vigyem
Az árak pedig késő ősszel lentebb mennek, most vissza jöttek a tavaly ittmaradtak árai is valamivel, de pl mikor tavaly néztem a merida 2007 - es modelljét, 85 ezerről 72 - re volt leárazva október környékén.
=== Szatocs ===
-
szatocs
őstag
Az RST milyen márkának számít teleszkópok között? És melyik teleszkópokat ajánljátok 20-30 ezerig?
A Magellan Polaris - on RST Gila T8 80 mm van, ez milyen lehet? Egy oldalon olvastam, hogy köpi az olajat a Polarison lévő, de nem tudom, hogy az a 2008 - as RST-e. Ezzel a típussal találkozott már valaki esetleg?=== Szatocs ===
-
szatocs
őstag
válasz Ariadne #9654 üzenetére
Elég rossz dolog ez a kerékpár vétel, 100 - ig nincs olyan, amit úgy lehetne hagyni, ahogy van.
Egyre többször gondolkodom el azon, hogy ennyiért vehetek 5 db 1 évig tartót, amit nem sajnálok, nem lopják el, ha van egy lánccsere, akkor hátsó fogaskoszorúval együtt is megvagyok 2ezerből. Nem tudom, hogy mennyivel lenne jobb nekem egy ilyen kategória, nem próbáltam még egyet sem, mennyit bírnak átlagos felhasználás mellett (egyszer sem bunny - znék, nem ugratnék, esetleg egy kis egykerék, az is félévente egyszer, mert kedvem lenne hozzá, kisebb túrákra viszont kapható lennék, értek ezalatt kb 20-40 km - t. Tehát legtöbbet utcán lenne használva, ez 90% - ot jelent, a többi 10% pedig könnyű terep, földút. Mennyit bírhat ilyen körülmények között egy Magellan Polaris pl., minden felszereltsége alapon, csere nélkül.Most is már akkor sokalltam be, mikor már másodjára van láncszakadásom, kb 8 hónap alatt, úgy, hogy állva tekertem volna, mikor elindultam. Egy 6ezer Ft - os Shimano lánccal is számíthatok ilyenre? Meg meddig bírhatja egy olyan. Ti azért túráztok is, én a mostanimmal nem merek 5 km - nél nagyobb útba belevágni. Túrázás mellett mennyit bírhat egy 5k körüli lánc?
=== Szatocs ===
-
szatocs
őstag
válasz Apollyon #9669 üzenetére
Ha pl. egy 11ezres Shimano fogaskoszorúm van, és szakad a lánc, akkor a fogaskoszorút is cserélnem kell gondolom. De megint annyit nem nagyon szeretnék rá költeni, könnyebb lenne sokkal, ha lenne keresetem, de így, hogy nincs, így elég rázós. Akkor már azt is nézem, hogy most egy fogaskoszorút 900 - ért vettem pl, igaz volt már ebből 5 az elmúlt 3 év alatt, de mégsem érzem azt, hogy meg vagyok rövidítve, mert ennyiért el sem várhatom a csodát, és nem sok azért, hogy működőképes legyen a bringa. A drágább láncok értelemszerűen erősebbek is? Vagy egy jó nekiiramodásra azok is hajlamosak szakadni? Múltkor láttam valamelyik oldalon, hogy szakítószilárdsága az 1500Ft - os és a 7 ezer Ft - os láncnak is 9000N. Ezek szerint mindegy, hogy melyiket veszem?
=== Szatocs ===
-
szatocs
őstag
válasz rétisün #9672 üzenetére
Gyorsítani legkönnyebben én állva tudok, úgy nem kizárólag izomerőt, hanem tömeget is használok, ezért jobban gyorsulok. Én így szoktam, ha kell, márpedig néha kell, néha jól esik, és most egy jó kis balesetem is lehetett volna ebből, de megúsztam egy hatalmas ellenkormányzással, megtartással, és útszéli köves területre kerüléssel, no meg 2 jókora vágással a jobb vádlimon, szerencsére nem volt túl mély, kimosni viszont elég volt. Esni szerencsére nem estem, de a pedál megtette, amit kellett, jó kis krémem viszont segített
Nem gondolom, hogy egy olyan dolog, aminek a legerősebbnek kellene lennie, így el kellene szakadnia. De nem sokat várhatok egy 5-600 Ft - os lánctól, ami 3 hónapos. Nem sokszor szoktam így gyorsítani, de most jól meg is szívtam. Kicsit magasabb padkázást is akkor hagytam abba végleg, amikor egyszer egy ilyennél szakadt el a lánc, akkor viszont csak izomerő volt benne, tehát még kisebb erő, mint most.
[ Szerkesztve ]
=== Szatocs ===
-
szatocs
őstag
Deore van rajta és Sram PG 950 11-34. A Sram van olyan jó adott árkategóriában, mint a Shimano?
És a B+ márka is kérdéses számomra, sajnos még nem találkoztam velük.
PolarisÉs még egy kérdés. Ezekre a kerékpárokra fel lehet tenni fém sárhányókat? Vagy műanyagot, ha mást nem.
[ Szerkesztve ]
=== Szatocs ===
-
szatocs
őstag
RST Gila - ról csak rosszat olvasok, bíztató
=== Szatocs ===
-
szatocs
őstag
Na akkor mégegyszer megkérdezem
Milyen sárhányót használtok a kerékpárra? Gondolom bármilyen kerékpárra fel lehet tenni a fém sárhányókat, a V-fék remélem nem zavar be azoknak. De ha más nem, valami műanyag is megtenné, csak azért jobban bízok egy fémben.=== Szatocs ===
-
szatocs
őstag
Esőben meg hóban Nektek "nó bringa" ?
=== Szatocs ===
-
szatocs
őstag
Csakhogy nekem nem lenne ilyen, hogy első számú meg második, hanem egy kerékpár lenne mindenre, és mikor menni kell a vonathoz esőben, vagy télen, akkor bizony kell az a sárvédő. Van egyáltalán lehetőségem feltenni az ilyen komolyabb kerékpárokra?
Sőt, sárhányón kívül még egy csomagtartó is fel kellene, hogy menjen. Mert ha utazót is viszek - márpedig vonathoz mindig -, akkor az is kell.
Tehát vehetek egyáltalán Magellan Polaris - t ilyen szempontból?
[ Szerkesztve ]
=== Szatocs ===
-
szatocs
őstag
Áh, az elhelyezésre nincs gond, mamám ott lakik 3 percre (gyalog), mindig hozzá pakolom be az előszobába - csak onnan el ne lopják.
Előre láttam valami olyasmi sárhányót, hogy magasabban van, mint maga a villa, nem tudom, hogy hogyan van az felszerkesztve, de esetleg egy olyan jó lenne.
[ Szerkesztve ]
=== Szatocs ===
-
szatocs
őstag
Lehet, hogy a Shimano HG53 - as láncot majd egyből ilyenre kellene cserélni, mert a Deore láncokról nem írnak valami jókat, sokan írják, hogy szakadnak, a Sram ezen láncáról pedig ilyet nem írtak.
Kinek melyik lánc jön be 9 sebességesre, vagy amilyenje van? Az lenne a lényeg, hogy ne nagyon szakadjon.
=== Szatocs ===
-
szatocs
őstag
Hogyan lehet megállapítani, hogy milyen vázméret a megfelelő?
=== Szatocs ===
-
szatocs
őstag
Na, gondoltam, hogy ez így nem fog menni
Akkor lényegében csak az üzletben tudom meg tutira, vagy ott sem. Városi szaladgálás, könnyű terep esetleg, kiszemelt áldozat meg Magellan Polaris Deore.
De ahol ki tudnám az adott vázat próbálni, csak 18" - os lesz (júl. 23), és az is csak addig, amíg meg nem veszi valaki.
Ez a kalkulátor mennyire lehet jó támpont? - Látom már, vásárláshoz ne ezt használd
[ Szerkesztve ]
=== Szatocs ===
-
szatocs
őstag
Ismeri valaki ezt a teleszkópot? Mennyire lehet jó. Állítólag 3300g, ami azért kb 1 kilóval több, mint az ebben az árkategóriában lévők, viszont egykerekezgetni, meg ugratgatni biztosan nem fogok vele. Számíthat akkor ez? Meg a 40ezres kategóriában látok Magnézium meg más anyagokat is. Számíthat valamit ennek az anyagával szemben? Mert általában jót olvasok erről, a súlyát leszámítva, és állítólag levegő kiengedésekor egy kis olaj is jön - ez megint nem mérvadó, mert nem nagyon piszkálgatnám.
És az lenne még a kérdésem, hogy egy RST Gila - hoz képest megérheti-e komfortban, és úgy egyébként is (tartósságra pl.) ha egy ilyenrecserélem? Városi út és néha könnyű terep. A Gila hamar tönkremegy gondolom.
Ki mit gondol erről?[ Szerkesztve ]
=== Szatocs ===
-
szatocs
őstag
válasz becuszabi #9873 üzenetére
Tora 302 - t néztem ugyanilyen árban, de annál jobbnak gondolom ezt. Elvileg kevesebbet is mozog annál valamivel. Ez a 40 - es kategória az, amit még el bírnék esetleg képzelni, a Tora 2.4kg, 1kg - on most nem fogok kiakadni
De tanácstalan vagyok.
Lehet, hogy ez lesz belőle, nem akarom, hogy ha véletlenül arra kerül a sor, hogy egy padkáról lehajtás alkalmával nyaktörés legyen a vége.(#9874) Jorus - No, csak megkapom. Akkor már tényleg nem tudom. Pedig már úgy megbarátkoztam vele
Még nézelődök bőszen, így is 75 volt eddig az egész kerékpárra költés lélektani határa, utána megugrott ez 100 - ra, most meg....
[ Szerkesztve ]
=== Szatocs ===
-
szatocs
őstag
válasz Ariadne #9876 üzenetére
Csak az ilyenek akasztanak kicsit ki, hogy műanyag tekerő, meg ilyenek, és ezeket szeretném elkerülni, Tora - ra meg azt írják. Az ilyen földutas, aszfaltos meneteknek mi a besorolása? Vannak ilyenek, hogy CC, XC, Dirt, Street meg hasonlól, aztán ilyenek, hogy Poplock, Pushlock, U-Turn (ez gondolom a tekergethetőségre vonatkozik, de a másik kettőt nem tudom, hogy mit takar).
Az ugrálás milyen magasságnál, és milyen stílusban kezdődik? (hol, min, mekkorát)
[ Szerkesztve ]
=== Szatocs ===
-
szatocs
őstag
-
szatocs
őstag
Néztem most egy "ellenfelet" a Magellan Polaris Deore - nak.
Genesis Impact - Hallott már róla valaki? Arra lennék kíváncsi, hogy melyik lenne jobb vétel, küllemre a Magellan jobban bejön, az ülés is kényelmesebbnek látszik, na de nem is ez a legnagyobb kérdés.
A Magellan - on nem tudom, hogy pontosan milyen a váltó (Deore), a Genesis - re meg azt írja a katalógus, amit kaptam, hogy Shimano XT Shadow.
Teleszkóp pedig: RST Gila T8 80mm vs. Rock Shox Dart 2 100mm
Teleszkópot kb ugyanolyannak tekintem, úgy is le szeretném cserélni (remélem anyagilag úgy állok majd) vásárláskor egyből.Azt viszont nem tudom, hogy mennyiben különbözik, mennyivel lehet jobb egyik váltó a másiknál, mert ha szinte észrevehetetlen, Magellan - t választom.
Ja igen, feltehetőleg a Genesis-en nem a legújabb váltó van, ellentétben a Polarison szerintem igen.
[ Szerkesztve ]
=== Szatocs ===
-
szatocs
őstag
(#10091) - re és (#10099) - re valaki?
=== Szatocs ===
-
szatocs
őstag
Az index fórumon is feltettem a kérdést, egy személy válaszolt, neki Genesis van, de más típus:
"Az általad említett Genesis felszereltsége nagyságrendekkel jobb és a váz semmivel sem gyengébb mint a Magelláné. A Genesisr vázakról annyit kell tudni, hogy Vietnamban készülnek. (legalább is az enyém onnan való) Nem Taiwanon, mint a meridák. Lényegében a KTM egy leányvállalatának csúfolják."
" A magellán magyar gyártmány, amit illik támogatni, de amit említettél, az XT és a Rock Shox nagyságrendekkel komolyabb cuccok, és kizártnak tartom, hogy ne duplafalú felnivel adják. mint a magellánon lévők. Én ua- pénzért a Genezist választanám."A magellan:
Váz: 6061 Alumínium
Teleszkóp: RST Gila T8 80mm
Felni: WTB DX23
Első agy: B+ Country V2. Disc
Hátsó agy: B+ Country V2. Disc
Gumi külső: WTB Nanoraptor 26X2,1 Comp
Kormány: B+ Town 610/30/2,2mm
Kormányszár: B+ Tribal 90mm
Váltókar: SHIMANO Deore 3x9
Fékkar: B+ Norma
Fék: B+ Tribal
Nyereg: WTB Speed V Comp
Nyeregcső: B+ Ride 27,2X400mm
Hajtómű: B+ Mount Shasta 22x32x42mm
Hajtómű csapágy: B+ Norma 111mm
Első váltó: SHIMANO Deore
Hátsó váltó: SHIMANO Deroe
Fogaskoszorú: SRAM PG-950 11-34 9s
Lánc: SHIMANO HG53
Pedál: B+ Norma AL
Váz méretek: 14",16",18",20",22"
Ajánlott fogyasztói ár: 105 000 FtA láncot felár nélkül cseréltethetném Sram 951 - re, amit meg is teszek majd, ha ezt vesze.
Genesisről meg ennyit tudok:
Váz: Alu 7005 bi-axial
Villa: Rock Shox Dart-2 Turn Key Lo, 100mm
Váltó: Shimano XT-Shadow 27 sebesség
Főbb jellemzők: Deore Rapidfire váltókar, Tektro V fékek és fékkarok, Cytec alu kormány, Cytec alu kormánytartó, Shimano kerékagy
199.990 helyett 99.990 (ami nem nagyon izgat, mert úgy is az érdekel, hogy mennyibe kerül, nem az, hogy mennyiről árazzák.Egyetlen testbike - os értékelés:
Előnyök: Nagyon merev váz,minőségi összeszerelés Váltórendszer ( első deore, hátsó xt, váltókar deore, Rock Shox dirt 2 telo. Szép. Ebben az árban közelében sincs semmi minőségben.
Hátrányok: A markolat pocsék pár kilométer után elzsibbadt a kezem, másnap már lecseréltem. Pedál alap Veglio . Gumi Cytec csak aszfaltra max nagyon enyhe terepre szinte semmi mintázata nincs a homok vagy a sár a halála. Kiegészitők, felni Cytec shimi aggyal.Bocs, hogy ilyen hosszú lett, de így nem kell linkelgetni
=== Szatocs ===
Aktív témák
- Tőzsde és gazdaság
- Black Myth: Wukong
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Gitáros topic
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Az USA el akarja adatni a Chrome-ot a Google-lel
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Befutottak az első tesztek
- Robotporszívók
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen videókártyát?