Hirdetés
- Mobil flották
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Fotók, videók mobillal
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Yettel topik
- Tömeges bevetésre kész az új Huawei AI-chip
- MIUI / HyperOS topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Aktív témák
-
rétisün
veterán
-
rétisün
veterán
válasz
ludsimon #25995 üzenetére
amikor megkaptam, akkor néztem az oldalon a rendeléseim között, hogy 2 van-e a rendelésben, és csak egyet kaptam, vagy már a rendelésben is csak egy szerepel. már ott is csak egy volt (pedig tuti kettőt rendeltem, csak ki tudja hogyan, egy lett belőle....) és egyért is fizettem.
ja, amúgy egy lusta dög vagyok -
ludsimon
veterán
válasz
rétisün #25994 üzenetére
Na jó, de nem fizettél érte?
Vagy akkor eleve úgy vitte be a gépbe, hogy 1 db kell neked?Akkor meg nem értem, miért nem tudtál elmenni egy boltba körbe érdeklődni?
Én is kényelmes vagyok, ha tehetem inkább neten rendelek, de a GP3000-et is boltban vettem, igaz e-mailen beszéltem le a dolgot, de elmentem érte személyesen.
-
rétisün
veterán
válasz
ludsimon #25992 üzenetére
az úgy volt, hogy két ilyen reflexcsíkos 28-622-es conti contact volt fenn, aztán mikor sportcontactra váltottam, éppen nem volt az ebike-on (tudom, mért nem mentem be valamelyik itteni boltba, mit rendelgetek mindent a neten), aztán emailváltás, mikor lenne, milyen lenne, és a nagy emailezgetés közben a két rendelt gumiból valahogy egy lett....és az felkerült az első kerékre, a hátsón meg maradt a reflexcsíkos contact.
-
No-kia
addikt
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és esésben gazdag Boldog Új Évet kívánok minden Bringásnak!
ajándéknak adok egy képet, találjátok meg, h mi a hiba:
-
ludsimon
veterán
válasz
rétisün #25979 üzenetére
Gép előtt vagyok..
Mindig az jut eszembe, hogy miért lakunk egymástól olyan messze?!
Pedig biztos jókat bringáznánk, csak én megmondom őszintén, nem annyira szeretek egyedül sokat menni.Miért csak a hátsó gumid reflexcsíkos?
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket kívánok minden kedves Kerékpárosnak!
-
Tamoo
nagyúr
Boldog Karácsonyt!
-
tekeyagd
aktív tag
Békés, boldog Karácsonyt mindnyájatoknak és kedves családtagjaitoknak!
-
Undoroid
őstag
válasz
KaraDani #25970 üzenetére
Szia!
Tudom,hogy jól jön!Magam is használom!Egészen sötétedésig használom a bringán a napszemüveget...A vacak idő miatt bátorkodtam megjegyezni,hogy nem tudja majd használni...Pár csepp eső a lencsén és nem lehet semmi látni benne a sok tükröződéstől!Nem beszélve arról,ha elkezd igazán esni(vagy fújni a szél),akkor nem sokunk indul neki hosszútávot tekerni!
* * *
Pedig át kellene szerelni!Nyilván sokkal könnyebb lenne és így kímélőbb is!
* * *
Kellemes Ünnepeket Kívánok Minden Kedves Kerékpárosnak!
-
rétisün
veterán
válasz
ludsimon #25981 üzenetére
nem mértem, de úgy kézben tartva könnyebbnek éreztem, mint a kona....(ez ám a pontos adat
)
Xantomas: végülis annyira nem akart ilyen vázat, mert nem jelentkezett. a bikemagon hirdetem, majdnem el is kelt (ebbéli örömömben rendeltem a meridát, bár kicsit elkapkodtam
) de végül lemondta, mert szerinte hosszú lenne neki, pedig még egy rövid stucnit is adtam volna hozzá...(meg bónusz karácsonyi ajándékot, de ezt már sose tudja meg
)
-
-
Kephamos
addikt
Karácsony előtti idióta kérdés:
A lehető legkommerszebb BMX agyra lehet valahogy nagyobb lánckereket aplikálni?
-
Tamoo
nagyúr
Na összeállt a téli gépem
félelmetesen csúnya és nehéz... van benne vagy 30 kilóóó. A magellan téli álmot alszik, azt hiszem ez után öröm lesz visszaülni rá.Visszatérve a napszemcsis témához. Ma sikerült beszereznem két cserélhető lencsés AGU-t igen jóárasítva (KÉP). A kettő együtt volt 8500ft. Egy katayama és egy nippon. Utóbbi csak csajoknak, vagy kisfejűeknek
(én is barátnőmnek vettem) egyébként nagyon megérik ezt az árat!
-
-
Undoroid
őstag
válasz
ludsimon #25961 üzenetére
" Egy szál póló, és egy vékony pulcsiban, és egy tréningnadrágban mostam esőben a bringámat.
Ráadásul meg is vagyok fázva. " Látom,hogy Te is szeren vagy!* * *
Áttekertem két utcával arrébb az egyik ismerősömhöz(Gefffry) és míg nála voltam,addig sütött a nap...esett az eső...és most elég nagy szél fúj!Felhők jöttek!Mindez kb. fél óra alatt!Lehet,hogy mégsem indulok neki az esti tekerésemnek?!
-
Thulcandra
senior tag
Mai napon átíródott bennem a kerékpáros futár hallatán beugró alap kép
Vártam egy csomagot, aztán egyik csöngetésnél kinézek, ház előtt nem áll semmi kocsi, furgon, - francba, hol van már a csomag és ki a fene ez már megint...
Kihajolok ablakon, kapunál ott áll egy kb. 70 éves úriember, átlagos, ilyen korosztálytól megszokott öltözékben, mellette egy régi kerékpárral, - ami lehetett vagy 30 éves - szépen megpakolva csomagokkal. (ázsiai dokumentumfilmekben látni hasonlókat)
Először csak néztem leesett állal, hogy mi a radai... aztán majdnem röhögőgörcsöt kaptam ettől az egész látványtól, de egyelőre összeszedtem magam és elkezdtem átvenni a csomagot, aztán mikor a vicces kézbesítő leteremtett, hogy miért nem az általa kitalált helyen írom alá az elismervényt akkor hirtelen majdnem beestem a konvektor alá. (A papírt a párkányra rakta le, ahova nekem cirkuszi mutatvány lett volna lehajolnom, ezért a doboz tetejére raktam a papírt - de azonnal megtudtam: ez hiba volt)
Szóval ilyen egy kerékpáros futár 2010 felé közeledve, egy vidéki nagyvárosban.
Hangsúlyozom, nem a férfin röhögök, vele semmi bajom nincs, sőt, dicséretes, hogy ennyi idősen ilyen munkát vállal, gondolom nagy szüksége van a pénzre... de ez a produkció egyszerűen fergeteges volt!
-
ludsimon
veterán
válasz
Undoroid #25960 üzenetére
Jó, de ha elolvadt, akkor utána fel is kell száradnia.
Amúgy nagyon jó idő van itt Budapesten is!
Egy szál póló, és egy vékony pulcsiban, és egy tréningnadrágban mostam esőben a bringámat.
Ráadásul meg is vagyok fázva.Itt még olvadozik a hó, szóval szerintem 3-4 nap száraz idő mindenképpen kell, hogy eltűnjön teljesen a nedvesség.
Pedig gondoltam, ha ma felszáradna, akkor kicsit megkergetném a Scottot is.
Dehát így nem lesz belőle semmi.
Időkép szerint pedig elkövetkező napokban esni fog, hétvégén mondanak egy kicsit szárazabb időt, de hát kétlem, hogy 3-4 fokban felszáradna ez a sok hó, latyak.Úgyhogy szerintem marad már csak tavasz belőle.
Januárban mi lesz, ha már most olvasd minden, meg 6-8 fokok vannak?
Tavasz?
Én egyáltalán nem bánom, sőt, örülök is neki, mert amit művelt a Neuzerrel ez a sós latyakos út... -
Undoroid
őstag
válasz
detroit17 #25958 üzenetére
Szia!
Nem egészen!Ennyit kérnek érte!
* * *
Ez mindig így van!Ha lemosom a bringát,akkor esni fog...rosszabb esetben ellopják a bringát!
Nálunk most remek idő van!Elolvadt majdnem az összes hó és nincs is hideg!Ebből bizony esti tekerés lesz!
Azt hittem,hogy idén már nem is lesz ilyen bringázó idő!
-
ludsimon
veterán
Én meg elkezdtem lemosni a bringámat, aztán nem pont akkor kezd el esni az eső?!
Úgyhogy most csak félig mostam le a hajtást.
Jó szutykos, rozsdás volt. -
detroit17
tag
Ez a bringa mennyit ér??
-
Undoroid
őstag
válasz
Winner_hun #25940 üzenetére
Nem semmi drótszamár,de így már nem ugyanaz a bringázás... (találó az a guminős hasonlat!)
-
KaraDani
addikt
Nálunk számtek tanár volt olyan, hogy első félévben Worldből meghúzott 86 ból 85 embert, még a saját fiát is
Nyíltan kijelentette, hogy nála a 2es a legjobb jegy, és azt az kapja akinek hibátlan a zhja
Mégse sikerült eltávolítani onnan, valami haverja lehetett az igazgatónak. Terjedt egy olyan pletyka, hogy részesedett az UV csekkekből, fura volt, hogy egy számtektanárnak miből futja S80 as volvóra
-
Tamoo
nagyúr
nálunk is volt, hogy szilárdságtan zh-n 100%-os volt a bukási arány...
~80 embernél
-
Narancs
őstag
válasz
Xantomas #25949 üzenetére
Na ez durva, nálunk is volt ilyen tanár, ki is rakattuk a pacába. Ott a TVSZ, legtöbb helyen már van OMHV, és ha a szakvezető kicsit értelmesebb lehet vele beszélni, csak össze kell fogni. A felsőoktatásnak nem kell feltétlen ilyen szarnak lennie, nem attól lesz elit egy iskola, hogy nagy a bukási arány.
-
KaraDani
addikt
válasz
Xantomas #25949 üzenetére
Gratulálok, azt hiszem a 78% os karóhoz is lehet gratulálni, az se semmi teljesítmény
Mindíg ezek a vacak tantárgyak az ilyen g*cik, azt vettem észre az ilyen tárgyakat tanító tanárok ezzel kompenzálják, kisebbségi érzetüket, a komoly tantárgyakat tanító tanárokkal szemben.
-
Xantomas
őstag
válasz
Ariadne #25927 üzenetére
Ugyan ezt a poént lőttem el tegnap egyik barátnémnek
Az eredmények a következők: Egy megalázó kapa. 5 feladatlap, és ha az egyiken nincs meg az 50% akkor bukó. 78%-os átlagú karóval milyen megbukni? Megalázó... Nem baj, nem épül rá semmi. Nem véletlen, hogy a cirka 180 fős kurzusból 30-an mentek át, pedig csak egy 2 kredites valami, de kell az államvizsgához...
A másik az full hibátlan, 100%-os 5-ös. Ajándék 3 kredit.
-
KaraDani
addikt
Szerintem idősebbeknek ezek nagyon praktikus járgányok. Kiskunfélegyházán egy termelő cégnél láttam, csomó munkást ilyenekkel járni (nem ezzel a 1,5 millással természetesen). Gondolj bele, szépen lassan teker, ha elfáradt kicsit rásegít neki a motor, mindenképp sokkal kevesebb eneriga, mint egy motor vagy autó. És környezetbarát. Nem mindenki tud azért 10km t tekerni munkábajáráshoz, de egy ilyennel mindjárt kényelmesen meg tudja tenni ezt a távot.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Winner_hun #25940 üzenetére
szinte ingyen van. Nem sokba nézem az ilyeneket. Döntsük már el, vagy motorozunk vagy bringázunk
de egyszerre a kettő
-
dqdb
nagyúr
"A budapesti Xántusban a házirend szerint az iskola tantestülete nem támogatja, hogy a diákok kerékpárral, segédmotoros kerékpárral, gépkocsival járjanak iskolába. Az iskola területén tilos a felsorolt járműveket tárolni, ezekkel a járművekkel parkolni."
Ariadne: egy space bekerült a címek végére %20 formában, azt kell kitörölni, és jó lesz.
-
Ariadne
őstag
Azért remélem a dt swissben nem, különben nem adok annyit értük, amennyit kérnek.
Arra a "racsnis" hátsó agyra azt írták, hogy örök élet meg egy nap, akkor azért megérheti már az árát... Persze kizárólag takarékossági okokból szeretnék ilyet.
rétisün: Ejnye, sünik ilyen kíváncsi jószágok? Azért óvatosan kell ajándékot választaniuk maguknak, lásd
Meg munkát is, sőt egészen más jellegű tevékenységeknél is óvatosnak kell lenniük klikk.mod: Nem működnek a képek... Forrás innen, 1, 7 és 6 képekklikk.
-
Winner_hun
félisten
-
-
Ariadne
őstag
válasz
rétisün #25930 üzenetére
Igen, ezért nem lehet terepezni, brühühűűűű...
Hát az is lehet, hogy végül alapos bringamosás lesz az egészből, két paripa vár otthon csutakolásra, mindkettőre ráfér már, pláne az az igazi alapos tisztogatás. Meg az agyakat is szét kellene szedni és meg kellene zsírozni, olyat még úgysem csináltam, majd a barátom útmutatásával most megpróbálom ezt a golyóhajkurászós dolgot.
Kíváncsi leszek, mit bírtak jelentős súlyom alatt az Alivio szintű agyak két év alatt...
-
Ariadne
őstag
-
Xantomas
őstag
Ki lettek hagyva a 3d-s adapterek
Az a 2,5mm pedig pont annyi, hogy felfekszik a helyére.
Mivel PM-es a villa, nincs baj azzal, hogy jól feküdjön föl.
BB5 van a bringán
Centerlock: passz. Ez volt olcsóA Shimano hivatalos álláspontja az, hogy könnyebb a szerkezet, mint a 6csavaros esetében.
-
Thulcandra
senior tag
válasz
Manitou #25898 üzenetére
Jaja, neten már utánaolvastam tegnap, nem tűnnek rossz választásnak. Engem nem érdekel annyira, hogy minden felkapott márkás vagy csúcsminőségű legyen egy cangán, működjön normálisan, ne essen szét, és jól nézzen ki számomra.
Már elkezdtem gyűjteni egy ilyen Marinra, mert teccik van(de lehet csak vázat veszek aztán saját igényeim szerint szereltetem fel... majd meglátom, ha elérkezett az idő)
-
Undoroid
őstag
válasz
Xantomas #25918 üzenetére
Szia!
Remekül néz ki az már biztos!Elég nagy az átmérője is!Egész jó fékhatása lehet!
Az miért van,ha behúzom a féket,akkor előbb kattan a fékpofa és majd csak azután kezd el 'fogni' is!A következő fékezésnél már egyből működik...(Egyszerű Tektro fék és 160-as féktárcsa)
Kapd össze magad a vizsgáidhoz!
...egy kis bringázás azért még belefér!
* * *
szerk:
Szerencsére még belefért!A képzeletbeli középvonaltól 2mm jobbra és 2mm balra tér ki!Marhára örültem,amikor észrevettem a galibát!Annyira lelazítottam a bowden feszességét,amennyire lehetett és így még elfogadható ha használni akarom!
-
becuszabi
aktív tag
válasz
Undoroid #25917 üzenetére
A tárcsánál ugyanúgy lehet hajlítgatni, mint a hajtómű lánctányérját csak figyelembe kell venni, hogy a tárcsafék sokkal kevésbé tolerálja a 8-ast, mint a hajtómű. Nagyon aprólékos munka és nem is garantált a siker.
4 mm? Az nem kevéselforog egyáltalán a kerék?
...a jobb tárcsafékek pofái között sokszor már a fél mm-es kilengés is hangot ad -
Xantomas
őstag
válasz
Undoroid #25917 üzenetére
1. SM-RT62M, 180mm-es Alivio Centerlockos tárcsa.
2. Mert vészesen fogyott a ráfordítható keretMajd min 1, max 2 hónap múlva megkapja a párját.
Viszont öröm az ürömben, hogy ki lett harcolva, hogy a biztosító, a baleset után, állja a javítás nagyját. Persze, ha Meme nem adja ilyen jó áron az alkatrészeket egy kicsivel több lett volna...
Szurkoljatok, holnap 2 vizsgát írok.
-
Undoroid
őstag
válasz
Narancs #25882 üzenetére
Szia!
8: Nem tudom,szerintem nem lehetséges...
Mi a helyzet a féktárcsával?Ha abban van egy kis nyolcas?Azzal lehet valamit kezdeni?Az egyik "kedves" (inkább barbár) kollégám berakta a tárolóba a binyiglimet,de úgy,hogy a hátsó tárcsám 4mm-t mászkál azóta...Mindezt két nappal a megvásárlás után!Persze nem derült ki,hogy ki volt a jótevő...
* * *
Remek kis masina!
Milyen féktárcsa van rajta?Egész pofás!
...hátra miért nem került?
-
Meme
aktív tag
igen azt értem.
hát ez is eléggé szabadon választott
ha két láncot elhasználsz vele, akkor már tuti csereérett.
lehet tovább használni, amig meg nem ugrik a lánc, de lássuk be az már nem jó dolog.az első lánckerekeken látszik, ha már túl csucsos -cápafogas -akkor kopott, azon már tuti ugrik a lánc.
a fogsoron kicsit macerásabb. lehet látni ott is a kopást, de néha én is bajban vagyok vele, pedig nem 1-et láttam már.ha az általad legtöbbet használt 1-2-3 fokozatban már sorjás kopás van a fogakon, akkor kuka a sor. ezek általában a 3.-4.-5.fokozat ( 1. a legkisseb fogszámú).
na pont az 1. és 2. cserélhető, ezek már nem.(itt közbeszúrnám a kötekedőnek, hogy nem nem lenne jó a kerekenkénti csere. nincs ember a földön aki megjegyezné melyik kereket melyik láncnál cserélte. aki meg olyan perverz, hogy feljegyzésben vezetné ezt, az szüljön sünt
)
igy marad a fogsorcsere, mert ugrani fog a lánc, gyorsabban nyulik a lánc -ugye hozzákopik a kopott fogsorhoz - gyorsabban kopnak a lánckerekek - ua.- .
-
Xantomas
őstag
válasz
becuszabi #25906 üzenetére
Jah... nekem spec már most csereérett a KMC láncom. Már két helyen szakadt el, és ki kellett szedni a rossz szemeket, és pótoltam azokkal amit a lánchossz beállításkor leszedtem róla. Nem is ott szakadt el, ahol össze lett téve, mert figyeltem arra, hogy azt a hegyes, letörendő Shimano éket tegyem be.
Na a csere után lehetett látni a különbséget, hogy mennyire koptak meg a láncban a belső gyűrűk a gyári állapothoz képest.
-
-
-
Meme
aktív tag
izé
Helyesbítenék.
Az 1 -es osztás az acél lánckerekekhez van (egyszerübb bringák, 6,7 sebesség, préselt hajtómű)
A 0.75 -ös osztás az alu lánckerekekhez van (7-8-9 sebesség)Tapasztalataink szerint ha a 0.75 épp beleesik, akkor még egy lánc-cserével elmegy a fogsor. Ez 1000-2000km, használattól függ.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
venember83 #25901 üzenetére
aha, én is így gondoltam köszi
csak megerősítést vártam. Akkor ezek szerint nem tekerek elég keményen
~1200km van benne, állítólag ilyen táv környékén már esetenként nyúlni szoktak (9sebességes)
Aktív témák
Hirdetés
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nők, nőügyek (18+)
- Milyen TV-t vegyek?
- Mobil flották
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Autós kamerák
- További aktív témák...
- Dell WD19 type-c dokkoló 130W-os töltővel ÁFÁ-s
- iChill inno3d Nvidia RTX 4080 16gb x3
- Eladó Asus ROG Ally Z1 Extreme (1TB SSD) újszerű állapot, garanciával!
- Samsung Galaxy A56 5G 8/256GB, Király világosszürke
- LG Ultragear 27GP850-B Gamer monitor!27"/2560x1440/Nano IPS/180hz/1ms/Freesync-Gsync/HDR/Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- DUALSHOCK 4 WIRELESS Controller PS4 / használt állapotban / 3 hónap jótállással
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B365M i7 9700F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Kolink KL 500W
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest