Új hozzászólás Aktív témák
-
ShadowGuy
csendes tag
válasz
Bigemperor #1000 üzenetére
Én is csak ezt tudom javasolni mindenkinek aki károsult:
- rendőrségi feljelentés, ehhez bevinni az összes emailes kommunikációt, díjbekérő számlát, banki tranzakcióról példányt, elmondani az elejétől a végéig mi hogy történt. Mivel már 1 hónap telt el kb, így bárminemű várakozási idő letelt, van jogalapja a feljelentésnek. Én a személyes megjelenést ajánlom a körzeti rendőrkapitányságon, és úgy az ember kap jegyzőkönyvet az egészről.
- NAV-nak e-papíron beküldeni szinte ugyanezt, a rendőrségi feljelentésről a jegyzőkönyvet is ajánlom becsatolni. Kb leírni majdnem ugyanazt, amit a rendőrségen elmondtál, emellé tüntessétek fel a Kazy által kibiggyesztett bü számot, és érdeklődni, hogy a pénzt, amiért nem kaptál semmit, hogyan tudnád visszakapni. Fentebb leírtam az e-papír kitöltését egy másik hozzászólásomban.Személyesen én úgy gondolom, hiába fordulnánk a médiához. Konkrétumunk nincs semmiről, még a Kazy által leközölt NAV-os bü számos dolog is bizonytalan. Tüntetésnek a rendkívül kicsi létszám miatt értelmét nem látom, egy bolt "áldozatai" vagyunk, ez nem egy nagyobb társadalmi réteget érintő probléma.
Én az e-papírt már beküldtem a NAV-nak több mint egy hete, még válasz nem érkezett rá. Azon se csodálkoznék, ha csak hetek, vagy hónapok múlva küldenének valami sablon szöveget, aminek a végkicsengése az "így jártatok" lenne. HA, és amennyiben HA azt fogják közölni, hogy a KazyComputers igenis fizetőképes, polgári peres úton meg lehet őket támadni... márha az időt, amit kaptak a susmusolásra ki nem fogják használni arra, hogy feloszlassák az egész céget, minden pénzt eltüntessenek ami maradt, és a végén még mínuszba menjen az ember az ügyvédi díjakkal - a semmiért. Kiindulva, hogy a weboldalt már lelőtték egyszer, és nagyon valószínűsíthetőleg csak azért kapcsolták vissza, mert egy ügyvéd azt tanácsolta nekik, az időhúzás simán kikövetkeztethető.
Az a baj, hogy semmi konkrétumunk nincs, csak annyi, hogy a Kazy törölte az emberek rendelésének egy részét, a többit meg hagyta lógva a levegőbe, a chargeback-esek talán látnak valamit vissza, a többiek meg mai napig ló.aszt sem.
-
Omateee
tag
válasz
Bigemperor #994 üzenetére
Nagyon jól összefoglaltad, ahogy korábban is hasznos dolgolat írtál.
Sajnos itt a fórumon rengeteg téves információ van, az emberek nagy része fogalomzavarban szenved és keveri még az érintett szerveket is.
NAV-ot perelni, Telex-hez rohanni, tűntetni ( nekem ez még mindig wtf?) fotelből marha könnyű, de minden érintettet arra bíztatok, egyeztessen több különálló jogi tanácsadóval, mielőtt túl nagy lesz a pofára esés.
-
Gaabeennnn
újonc
válasz
Bigemperor #994 üzenetére
Nincsenek komoly ismereteim a jelenlegi jogszabályokról, de van pár konkrétum.
- A NAV mindent lefoglalt magának, a bankszámlákon lévő összegeket május 28.-ig bezárólag, a készletet is, elvileg ha továbbra is rendelkeznek a bankszámlájuk felett, akkor a dátum után a Kazy dolga a vissza utalás, ebben az esetben ők perelhetők.
- A webáruház kirakta nekünk az eljárás számát amit feltételezünk hogy valós, ezért piros pont jár a Kazy-nak.
- Mi a károsultak írtunk a NAV-nak erre a számra hivatkozva, hogy pontosan mekkora összegek nem a webáruházé hiszen még nem teljesített megrendelésekhez tartoznak. ( Ezek könnyen bizonyíthatók a megrendelés levelezésből és a bank által kiadott hitelesített tranzakció bizonylatból)Innentől - véleményem szerint - ha a NAV figyelmen kívül
hagyja és önkényesen megtartja magának, akár támadható is lehet, számomra így logikus.Javítsatok ki ha valamit kihagytam vagy rosszul írtam.
-
Omateee
tag
válasz
Bigemperor #432 üzenetére
Úgy látom te jól átlátod a helyzetet, teljesen korrekten összefoglaltad a dolgokat, jól összeszedett bejegyzést írtál.
Többek között én soroltam fel néhány red flaget, az félreérhető lehetett, hogy ezek nálam intő jelek, nem szándékoztam mindenkire ráhúzni, szíve joga eldönteni ki mit lát jónak.
A tudatos vásárlással kapcsolatos véleményem viszont teljes mértékben vállalom, hogy mindenkinek szól. Nem csak kis emberekre igaz ez, hatalmas vállalatok magas beosztású vezetői tennének irreális és a józan ésszel szembe menő lépéseket, ha egyedüli döntéshozók lennének. Van egy kicsi rálátásom erre a területre, IT Security-val foglalkozom multi környezetben, bankkal, olajtársasággal és hasonló méretű magyar és nemzetközi ügyfelekkel dolgozom.
Írtad a pénzügyi oldalát is a dolognak, erre csak azt tudom mondani, hogy a papír sokmindent elbír. Szintén testközeli példám van erről. Feleségem magán vállalkozással könyvel 50+ cégnek a lehető legváltozatosabb tevékenységi körökkel.
Ekkora merítésre nézve a cégek 10% törekszik a törvényes úton maradni, a maradék vagy mutyizik, vagy mutyizni akar, megpróbálja megtalálni a kiskapukat. Tudjuk milyen az országban élünk, kiskapu van mindenhol. Nyílt titok, nincs is azzal baj, ha valaki ésszerűen próbálkozik, a probléma a túl nagyot akaró pofátlan próbálkozásokkal van, javarészt fenn is akadnak a szűrőn, ahogy gyaníthatóan itt is történt.Megrökönyödtél a külföldi beszerzés megemlítésén. Nyilván egyértelmű, hogy nem teremnek Magyarország különböző pontjain a hardverek, itt az importálás milyensége nem mindegy. Szürke importnál, ami arról szól, hogy körbe számláznak 4-5 vállalkozáson, mire bent van az országban a cucc kihagyva a hivatalos disztributort erősen véleményes és nagy a bukás lehetősége. Én ezt nehezményeztem.
Érdekes módon CHS, Ingram, HRP stb. hiába külföldről hozza, mégsem török garipapírt adnak, ahogy itt egy fórumozó megemlítette.Azon pedig végkép meg vagyok rökönyödve, hogy néhány friss hozzászólás még majdhogynem a Kazy-t védi jelen helyzetben, egészen elképesztő.
-
Seatis
csendes tag
válasz
Bigemperor #442 üzenetére
Szerintem a külföldi beszerzést úgy értették, hogy mint kisker, nem a hivatalos úton magyarországi, magyar székhellyel rendelkező IT disztribútortól szerezték be a cuccokat, hanem közvetlenül külföldi cégektől.
-
BB9000
senior tag
válasz
Nem lehetett bárhogy fizetni! Ha lehetett volna, akkor úgy kérem, hogy a boxba átvételkor fizettem volna ki kártyával, de csak előre fizetéssel engedte megrendelni.
Más cégeknél a boxos fizetés bevett gyakorlat. Itt nem volt ilyen lehetőség. Ezt elfogadtam. Megrendeltem. Kifizettem előre. Nem sejtettem, hogy baj lesz belőle. -
torma1981
veterán
válasz
Pontosan.
Akkor valóban fals híreket keltenek itt a topikban is.
Nem is értem minek írnak, csak a feszültségkeltés miatt? Vagy, hogy más szarul érezze magát? Sosem értettem az ilyen embereket.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Dehogy lehetett ezt előre látni... aki ezt írta, az vagy ferdít, vagy sokkal többet tud mint elárul (pl konkrétan ott dolgozott a cégnél, akkor elhiszem)
Viszont innen már aligha fognak felállni, legalábbis ezzel a névvel, mert szerintem az itteni és más helyen lévő károsultak aligha fognak tőlük bármit is venni ezekután, még akkor is ha mindenki hiánytalanul visszakapja/megkapja a pénzét/hardverét.
Igazából legjobb egy ottani dolgozótól lenne jó valamit megtudni, egy belsős lehet, hogy sokat eltudna árulni.
Ami a 9070XT-t illeti, azért annyira rosszul nem jártál vele, és ugyan némi bukóval, de szerintem most eléggé gyorsan eladható.
-
Bigemperor
senior tag
válasz
Zárójelben még csak annyit, hogy 2020 óta konstans 500 millió feletti éves nettó árbevétel 2022 és 2023 pedig 1 milliárd feletti, az adózott eredmény sem túl alacsony, az előző évek mérlegadatai sem rosszak, volt még valami 2020as EU-s pályázat amin nyertek is, 3-5 fő létszámmal működtek folyamatosan. Sajnos az is mondjuk beszédes, hogy ugye pont 0531 előtt, a mérleg leadását megelőzően tűntek el hirtelen...
-
torma1981
veterán
válasz
+1. Köszi. Vére egy normális hozzászólás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP EliteBook 840G6 ! AKCIÓ!!! a készlet erejéig!
- Kobo Aura Edition 2 (N236) 6" háttérvilágításos kijelzővel, 4 GB-os tárhellyel - jó állapotban
- HP ProBook 430 G8, 13,3" FHD IPS, I5-1135GU CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, 27% áfás számla, 1 év
- Playstation Portal - 3 hónap Bolti Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 5600X 5700X 5800X 5900X processzor 3 év garancia 27% áfa termékbeszámítás
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- BESZÁMÍTÁS! Acer Predator Helios 300 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2060 6GB WIN10
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest