Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
nrbx
tag
Hello, ahogy mások is írták, a Moka express-el csak fix mennyiséget tudsz elkészíteni. Én karosról váltottam erre a módszerre. Meguntam, hogy relatíve sok pénzt tettem bele, vásároltam mindenféle eszközöket, de nem tudom konzisztensen ugyanazt az eredményt elérni, körülményes az elkészítés (súly, idő méregetés, WDT), mindez 1 espresso, 1 reggeli cappuccino kedvéért. Mivel volt itthon egy 1 személyes Moka express kipróbáltam a karoshoz vett jobb darálóval, frissen pörkölt jobb minőségű kávéval és kellemesen meglepődtem. Szerintem nem egy rossz kompromisszum annak fényében, milyen olcsó, mennyire kevés helyet foglal, mennyivel egyszerűbb a kávé elkészítése. Valószínűleg veszek még egy 3-4 személyeset is arra az esetre ha több vendég jön, nem nagy kiadás. Az a tapasztalatom, hogy egy random kávézóban, étteremben, vagy ismerősöknél egy bolti kávéval etetett gyári beállításokon semmit sem módosított automatával elkészített kávénál ez szerintem kis odafigyeléssel (káve, őrlés, időben levenni a tűzről) simán jobbat készít. Automata számomra a mérete miatt nem volt opció, a kapszulásnál meg hiányzott volna, hogy nincs semmi "élménye" az elkészítésnek. Szóval én csak bátorítani tudok mindenkit, hogy próbálja ki a "kotyogóst". James Hoffmann-nak is van pár videója a YouTube-on mire kell figyelni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Motoros topic
- Windows 11
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- OLED TV topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Milyen monitort vegyek?
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Trollok komolyan
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3320
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 32GS94UX - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest