Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • GRatta

    újonc

    Sziasztok

    Már pár éve fluktuáló módon próbálok felfelé kapaszkodni az amatőr, de minőségi kávézás létrafokain.

    Indult az egész egy Saeco Poemia-val, először vákuumtéglákkal, aztán beszereztem egy Hario Mini Mllt, sokáig ezekkel próbálkoztam. Aztán elkalandoztam Hario V60 és egyéb filteres területekre is, de aztán kb. 2 éve átálltunk a csibó kapszulásra a kényelmi szempontok miatt.

    Most jutottam oda, hogy már az összes iható kapszulát unom (mondjuk nem sok van belőle), na meg jó drága is (eleinte volt egy olcsó forrásom a kapszulákhoz), úgyhogy visszatérnék a szemes kávé - darálás - karos gép protokollhoz. Viszont a Hario őrlő tekergetését mellőzném, meg egyébként se volt túl reprodukálható - ha sikerült is olykor finomat kihozni belőle. Ezért nézem, hogy milyen elektromos őrlőt válasszak. Nyilván nem a hardcore vonalon keresek, első körben az AVX és a Graef 702 szinten gondolkozom, illetve nagyjából ebben az árkategóriában.

    Eszpresszóhoz a gép még mindig a jópár éves Poemia (nyomásfokozó nélkül, azt kiszereltem a karból). Érdeklődöm, hogy ezzel a géppel és mondjuk egy Graef őrlővel a tapasztalatok szerint lehet értékelhető eszpresszót kihozni? Tehát érdemes lenne-e beruházni egy rendes őrlőre, és ha igen, akkor melyiket javasolnátok a fent megjelölt árkategóriában?

    Köszi előre is mindenkinek a tippeket!

Új hozzászólás Aktív témák