- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi Mi 10T - erre vártunk idén
- Android szakmai topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Madwe
nagyúr
válasz travix #12488 üzenetére
Azért a 450es webfejlesztői fizu pesten se annyira ritka szerintem, gondolom ? persze az is tág fogalom, kérdés ki hova jutott adott időtáv alatt, de ez a "webfejlesztő" ez olyan mintha azt mondanám, hogy focista, aztán az, h most épp a mucsaröcsögei megye10be se került be, de a fiukkal azzal tengeti napjait vagy a válogatott tagja, az tök mindegy (bár manapság már lehet mindegyik milliókat keres )
-
petyus_
senior tag
válasz travix #12488 üzenetére
Ha jól emlékszem, 10 éves tapasztalattal volt írva, szerintem nem túlzás a 900K, ráadásul KATA-s volt, tehát kb 950-1M közötti pénzt kap havonta, ami egyáltalán nem hihetetlen, amikor 1-2 év tapasztalattal adnak BP-n 5-600K-t (ami a munkáltatónak 6-700K).
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
válasz travix #13533 üzenetére
Ha angliáig hajlandó vagy menni pestre miért nem?
vadger: Gyakorlati tapasztalat nélkül szerintem nem lehet eljutni arra a szintre, ahol már remote lehet dolgozni
[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Jhonny06
veterán
válasz travix #13533 üzenetére
Pontosan mi a célod? Mert 7-8 év alatt lakást venni egyáltalán nem rossz, sőt. Nem tudom, hogy mire számítottál, hogy 3-4 év alatt elraksz 20 millát? Angliában még inkább esélytelen ennél lényegesen rövidebb idő alatt saját ingatlant venni.
Kisvárosban kezdőként nettó 250 kifejezetten jó, mert jó eséllyel lényegesebben keveset költesz szórakozásra, albira és egyéb szolgáltatásokra, mint a fővárosban. Inkább a kisvárost válaszd 250-ért, mint Pesten 300-ért. A jobb fejlődési lehetőségek miatt érdemes a fővárosba költözni.
-
addikt
válasz travix #13552 üzenetére
A kulfold is ugy indul kezdokent, hogy mondjuk jo esetben 5 ev utan kezd igazan beindulni a bolt, amikor mar tenyleg jo penzt lehet elrakni. Csak lehet arra mar videken is jonnek a pesti arak es ott sem lesz lakas es amugy megint ott tartasz majd, hogy fillerekert dolgozol, hiaba lesz egy ingatlanod.
[ Szerkesztve ]
-
VirsLee
őstag
válasz travix #13552 üzenetére
Sajnos a köztudatba fura, torz elképzeléseket sikerült betáplálni. Manapság a fiatalok úgy érzik, hogy az a normális, ha 3-4 év alatt elérik egyedül azt, amit a szülők közösen 10-15 év alatt értek el.
Nekem az tűnt fel, hogy a mai húszas éveik elején járóknál a fő mentalitás a lakáskérdésben. ÉN akarok venni EGYEDÜL egy lakást 3-4 ÉVEN BELÜL.
Nincs olyan hely Európában, ahol egy pályakezdő 3-4 év melóval lakást tudna venni egyedül. Én 18 és 30 között 5 településen töltöttem legalább egy évet iskola, munkahelyek ill. nő miatt. Egyszerűen a 25 éves kor még nem szabad, hogy a letelepedésről szóljon, márpedig egy lakás megvásárlása röghöz is köti az embert.[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz travix #14112 üzenetére
En a multit (csak nemzetkozi) javasolnam, ha nem valami extra jo kis ceg, komoly ugyfelekkel. Tobb mindent fogsz tanulni egy multinal, ha nem is feltetlen szakmailag, de szervezeti mukodesrol, folyamatokrol, multikultirol. Eletrajzban is jobban nez ki, illetve cegen belul szinte biztosan lehet majd mozogni.
[ Szerkesztve ]
-
htomi85
tag
válasz travix #14399 üzenetére
Cuki ahogy nyugtatgatjátok egymást, de bizonyos szint felett már az is ciki, ha az embernek csak egy sima diplomája van.
Igaz én nem IT körökben mozgom.
Bsc az új érettségi, Msc a nullszint, és innen indulunk felfele. Posztgrad, phd, publikációk, stb.
Nem önmagában a papír a fontos egyébként.
Azt is látom hogy azok vitték valamire, akik 0-24-ben dolgoztak és tanultak egész életükben.
Ez ami ma van hogy 27 évesen még bulikázás meg gémerkedés, na ez a középszer. -
BlueAthlon
senior tag
válasz travix #14458 üzenetére
Elméletben :
ha az üzleti sapka van a fejeden :
- üzleti igényfelmérés / egyeztetés az ügyféllel a követelményekről
- a rendszer szállítójával a követelmények átbeszélése, fit / gap pontok megtalálása
- ahol gap, oda megoldási javaslatok kialakítása, amit mindenki elfogad
- fejlesztési specifikáció írása és validálása
- rendszer-paraméterezés és tesztelésha technikai sapka van éppen a fejeden
- technikai környezet kialakítása ( adatbázisszerver, appszerver, stb.. )
- alkalmazások telepítése és konfigurálása
- hibakeresés és logolás a szállító felé
- javítások fogadása , telepítése és tesztelése
- integráció konfigurálásaGyakorlatban :
Mindezek egyszerre és sok esetben egy erős nagy katyvasz közepén a zavarosban halászás és manőverezgetés a résztvevők között, hogy a végén mindenki jól járjon.
Annak a statisztikának hiszek, amelyet én hamisítottam -Winston Churchill
-
Kobe
veterán
válasz travix #15525 üzenetére
Szerinted melyik ceg az, amelyik a sajat dolgozojanak evente puszira ad 15%ot? :)
Az h a hiradoban ment a maszlag a szarnyalasrol a gyakorlatban a legtobb helyen a meglevo dolgozoknak max inflaciokoveto emelest jelentett
Cegek 85% a kirohog es annyit mond 'arra van az ajto' ha benyogsz egy evi 10+ %os kovetelest -
veterán
válasz travix #15525 üzenetére
2017 júni elsején váltottam, akkor 17% emeléssel sikerült váltani.
Erre jött még rá a 7% azóta. amúgy valóban keveslem. Az a szép, hogy a szakszervezettel 2 hónapig rugóztak, mire kihozták, hogy 11% átlag egyéni megítélés alapján, az egységes 11%-ba a vezetők nem mentek bele. Ahogy hallottam mindenki 5-6%-ot kapott.https://tinyurl.com/rasoapro
-
addikt
-
Stanlee
őstag
válasz travix #15779 üzenetére
A Trepalium c. sorozatban volt valami hasonlo. Ott a szamitogep szolt, ha tul lassan dolgoztal, sok hiba volt az elvegzett munkaban, mikor mehettel WC-re, mikor kajalhattal, ill. ha mar tul sokaig voltal szuneten.
A The Hustle-n volt most egy cikk, hogy tobb ceg is abban latja a fejlodest, hogy a teljesitmenykiertekelo rendszereket automatizaljak, nem pedig a munkavegzest. Egyszerubb AI-vel kiertekelni a biorobotot, mint a munkajat automatizalni. Szep uj vilag.
“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany
-
@tco@
aktív tag
válasz travix #15849 üzenetére
Elektromos roller a másik alternatíva, én azon gondokoztam egy ideig, de sose hozná be az árát (kiszámoltam, több mint másfél év, és szintén van szüksége néha szervizre), és télen (meg úgy 10 fok alatt) kicsit cinkes. Amúgy nagyon jó cucc városba, nyárra és néhány km-re kb nem is tudnék jobbat elképzelni...
-
vzozo
senior tag
válasz travix #17311 üzenetére
Egyébként mennyire gyakori a 60-70 feletti programozó cégen belül? Én még nem láttam.
Hogy olyan korban programoznak-e még a szó szoros értelmében, azt nem hiszem, meg aztán én pipa lennék, ha 60 felett bárki programozónak nevezne (ha valaha fejlesztésre adnám a fejem ) - akkor azért már illik valami jó kis architekti poziban ülni, és a sok évtizedes tapasztalattal megmondani a frankót.
Illetve nem szó szerint vett "fejlesztők" ők, de pl. Dave Cutler, Bjarne Stroustrup, Andrew Tanenbaum vagy az RSA-s arcok tudtommal a mai napig aktívak, 70-en felül is.
-
Drizzt
nagyúr
-
sarkanyolo2
őstag
válasz travix #21011 üzenetére
Szép!
Szegeden 600 bruttó már a jónak számítós kategória, sajnos. Dupla ennyi tapasztalattal mint a tiéd szokták ezt adni, hátha megindulnak a fizetések itt is.
Azért bárkinek bármilyen actual szegedi infója van, nyugodtan szórja meg a topicot.
[ Szerkesztve ]
٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶ /LG OLED55A13LA / Kanto YU6
-
bilimbalam
tag
válasz travix #22137 üzenetére
Pl:
- informatikai területre felvesznek egy csomó nőt hogy meglegyen a kvóta (olyanokat is akik teljesen inkompetensek a szakmában)
- állandóan megy az emailekben, promó anyagokban, liftben stb a melegpropaganda
- felvesznek meleg embereket csak azért hogy meglegyen a kvótaTermészetesen semmi előítéletem nincs a hölgyek és melegek ellen, csak azt nem szeretem, mikor kiválasztásnál ez A szempont, és különleges bánásmódban részesülnek csak emiatt.
-
bilimbalam
tag
válasz travix #22139 üzenetére
Nem, nem mennek tönkre, mert ugyan úgy ott vannak a dolgos húzóemberek. Ez csak egy plusz költség, hogy legyenek ilyenek is.
A legfelháborítóbb, amikor konkrétan ki van mondva, hogy CSAK lányokat lehet felvenni.
legszívesebben felgyújtanám az egész kócerájt, miutàn kiváló jelölteket kellett feleslegesen meghallgatni, majd üresfejűeket felvenni, mert a hr ezt álmodta meg. És akkor a kis daddykedvence világutazó richgirl hr-es kiscsaj a pofámba röhög hogy jó lenne ha ez köztünk maradna….
És tudnék még mesélni, forr ilyenkor az ideg bennem komolyan.
[ Szerkesztve ]
-
CyberPunk666
senior tag
válasz travix #27208 üzenetére
10 biztosítotti naponként kapsz 1 nap jogosultsági időt, tehát a teljes összeghez legalább 900 nap kell az elmúlt 3 évben, de ha igénybe veszed, akkor a legutóbbi igénybevételtől újraindul a számláló. (már másfél év után kérheted, csak akkor nem jár a full 90 nap)
A 600k az bruttó, de elvileg nem kell belőle teljes adót fizetni, hogy pontosan mit kell és mit nem azt nem tudom, de egy nettó 450*0,8 az nagyjából közel lehet.
[ Szerkesztve ]
-
-
Xero
nagyúr
válasz travix #29568 üzenetére
En sem rajongok az otletert, de ugyan ugy Frankfurtban van EU DC mint AWS-nek vagy Azure-nek. Nyilvan en sem tartom eletszerunek, hogy betartjak azokat a szerzodeses vallalasokat mint a amerikai szolgaltatok, de papiron minden adat korlatozhato regiora es AZ-ra.
Szoval papiron meg rendben is lehet, a valosag meg, hagyjuk.
De less bele a DORA-ba, EU ugyan ugy fosik a US szolgaltatoktol mint toluk. -
CyberPunk666
senior tag
válasz travix #29568 üzenetére
Cégnél ahol voltam az egyik projekten nem lehetett microsoftos officenak a felhős levelezését használni, mert tiltotta a szerződés bármilyen felhőszolgáltató használatát, de közben a megrendelő amúgy ofice 365-ös MS felhős outlookot használt.
Egy csomó jogászkodás előzte meg, hogy ne kelljen külön saját levelezőszervert üzemeltetni. -
Qtya123
őstag
válasz travix #30323 üzenetére
Ez nagyon emberfüggő dolog. Van, aki megbolondul, ha nincs kötött programja, van aki meg attól őrül meg ha az van.
Simán el lehet tölteni kb végtelen napot, ha megfelelően széles az érdeklődési kör. Sőt... Még sokszor kevés is rá az idő. Én is csak most így éjjelre jutottam el, hogy elolvassam a napi pH adagomat, pedig nem dolgoztam.
Egy kis edzés, egy kis ügyintézés, mindenféle cikkek olvasása, gaming, főzés és hú bakker, már el is ment a nap. Van aki ezt egy idő után megunja, van aki nem.
Van aki nem unja meg a munkahelyén a sorozatokat sem. Hiszen mindig van új.
Persze fejlődni nem fog, ha később ez kihullik esetleg alóla, az szívás.Egy hátránya viszont van ennek. Ha ezt megszokja az ember, akkor onnantól kezdve a kínok kínja visszatérni a klasszikus H-P munka világába és fő tevékenységben azzal foglalkozni.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz travix #31325 üzenetére
95-odik percentilis, tehat a 'maximum' az az a fizetes, ami magasabb, mint a fizetesek 95%-a
azert jobb ez, mint a tenyleges maximum, mert ha 100 emberbol 98 1.1 es 1.9 millio kozott keres, de van 1 db, aki havi 300e-t es van 1 db, aki havi 10 milliot, akkor hulyeseg lenne azt kommunikalni, hogy a minimum a 300e, a maximum a 10 millio
while (!sleep) sheep++;
-
törölt tag
válasz travix #31706 üzenetére
Szerintem kifejezetten hasznosak ezek az irodai alkalmatossagok. Amikor meg onsite dolgoztam akkor nem egyszer billiardozas vagy egyeb latszolag nem munkaval kapcsolatos tevekenyseg kozben beszeltunk at problemakat, hogy kicsit kitorjunk a megszokott kontextusbol. Mondjuk a VR szemuveg pont nem segiti elo a kollaboraciot az biztos.
-
nyunyu
félisten
válasz travix #32173 üzenetére
Cserébe ott kapsz oktatást, egészségügyet, nyugdíjat.
Nálunk meg ezek leépítésével van elfoglalva az állam én vagyok.
Egyébként meg németeknél 19%, osztrákoknál 20% az ÁFA, itt meg ágazati különadókkal együtt bőven 30% fölött van.
[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
tototos
őstag
válasz travix #32711 üzenetére
Nálunk most többen álltunk fel több éves tapasztalattal és egyikünk sem kapott ellenajánlatot. Amikor a fluktuáció merül fel mint kérdés akkor a managerek azt mondják hogy 10%on vagyunk ami teljesen átlagos. Most lesz olyan projekt ahol a legrégebbi kolléga 1 éve lesz a cégnél.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
- Thrustmaster racing clamp kézifék tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest