Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Dare2Live

félisten

válasz otapi #39298 üzenetére

"Annyira nem rossz a közoktatás"

Még kari elött beszéltünk valakivel akinek ~színötös volt 6.ban a gyereke. A suli nem a legalja de nem jó hírben áll, volt bullying is... és ha ennyire jól megy neki akkor gimi lesz=felvételi és ezért áthozta 7.be "hozzánk". Most az a gond, hogy ahogy kinéz hármas átlag talán össze fog jönni és matekból foglalkozni kell vele, hogy meglegyen a kettes. upsz. A szülő nem érti. Nem tudja mit csináljon. Szövegértés, logika gondok vannak, maradtak el az elmúlt 6-8év miatt.
    Ekkora difi van a két suli közt. És nem a spektrum két végén van a két suli.

" hogy havi százezreket kelljen fizetni érte, főleg a youtube meg a chatgpt korában ahol kb mindent is meg lehet tanulni ingyen is."

Ez úgy indul hogy ovoda. Aztán úgy folytatódik, hogy iskola. Első, második... amúgy nagyon birom, hogy fullba megy a NAT ezért egy harmadikossal otthon foglalkozni kell mert én se értem ami az olvasókönyvbe le van írva és ha nem érti/visszaolvassa akkor már max 4es lehet. (Ezért az van minden gyerekbe belenevelve, hogy nem fontos, hogy érti e amit olvas olvassa ki. Meg is van az egyik fő oka annak mért funkcionális anaflabéta a magyar 16évesek 30(-40%)a.)

szerk:

pl egy másodikas olvasókönyvből. Ennél sokkal durvább részek vannak olyan szavakkal, amiket életben nem hallottam még.

szerk2:
    Kisgyerekek ~13-14éves korig a jó tantermi oktatást 99%nak semmi se pótolja. Igazából tovább.

szerk3
    @weiss Ezért néztünk a gyereknek csapatsportot. Baromira élvezi, haverok, közösségi szellem, csapatmunka, együtt küzdés.
    Csak ne lenne baromi drága... :)

Új hozzászólás Aktív témák