Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• horcsog8472

újonc

válasz vegetableman #35562 üzenetére

Szintén ugyanerre jutottam mindig. Időszakosan ki kellett menni a külföldi irodákba dolgozni pár hétre és beszégettem a kiköltözött kollégákkal. Záporozott a panasz mindegyikből, hogy nem annyira megérős, mint ahogy gondolták. A párjuk sok esetben nem tudott elhelyezkedni vagy nem a végzettségének megfelelő poziba tudott elmenni. Ezek az emberek utána elkezdtek másik lokációkon próbálkozni, hátha jobban bejön. Zürich, London, Barcelona, stb. Pár év után a többségük hazajött, mert itthon legalább a lakhatásuk megoldott volt. Vagy örököltek ingatlant vagy összejött annyi pénz, hogy tudtak itthon venni.

Ismerősi körben két pár maradt kint, mindkettőnél orvos volt az asszonyka. Ahol nem egészségügyis / IT-s / mérnök a pár mindkét fele, hanem valami humán / gazdasági területen dolgoznak, ott meg vannak lőve. A gyerekek iskoláztatása sem egyszerű. Megy a verseny, hogy ne a bevándorló iskolába kerüljön a gyerek. A nem tudom hány szinttel felettem levő fönökömnek saját lakása volt Zürichben és hazacuccolta a családot Mo-ra a gyerek iskoláztatása miatt. Mondjuk akkor még nem ilyen állapotban volt az oktatás itthon sem.

Új hozzászólás Aktív témák