Hirdetés
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel topik
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Xero
nagyúr
válasz
Vision
üzenetére
Az vagy valami elbaszott project vagy nem tudom, de ha nem a manager savokat nezzuk, akkor az vezeto tanacsado lesz. Na most az ugy nagyon vekonyka. A mezitlabas szakerto kap 1.3 kornyeket, mig a sima tanacsadonak a teteje is valahol 2.1 kornyeken van. Legalabb is ahol en evezgetek.
A vezeto tanacsado 3 mar siman 2.5++ es 13.-14. havi ami kb fixen jon es itt-ott neha beesik a karacsonyi is.Ha management pozi, akkor pedig valami nagyon ergya project lehet, mert ez tenyleg nagyon az alja. Egy rendes uj belepo chapter/coe lead onnan indul, hogy 2 legalabb, de inkabb 2.5.
Mindez ofkorsz uj belepore.
Ezt most csak igy halkan...
-
gyépés
aktív tag
Én simán megértem a cégeket, hogy a full remote-ot nem szeretik. A covid alatt kínkeserves volt haladni, ha valakitől kellett plusz infó, segítség vagy ilyesmi. Jó sokára válaszoltak, ha egyáltalán elérhetőek voltak. Nekem meg simán elhúzódott a napom emiatt. Nyilván van, aki jól kezeli a home office-t, de a többség elég kényelmesben nyomta. Most akiket ismerek és remote dolgoznak, azok sem közelítik meg a 4(!) óra munkát sem egy munkanap. Én elhiszem, hogy itt mindenki becsületesen ledolgozza a napi 8 óráját és csak a bejárást nem akarja, de személyes tapasztalatom szerint ez nagyon sokaknak nem erről szólt. Nem a cégekre kell szerintem haragudni, nekik olcsóbb volna a HO, mert az irodát is megspórolnák, de gondolom a számok ezt mutatták nekik, hogy a full remote nem éri meg. Inkább azokra érdemes mutogatni szerintem, akik túl lazára vették a HO-t.
-
most volt ket helyre is interjum hasonlo elvarasokkal. mindketto erdekes pozi, de messze (az egyik london-manchester, a masik tobb nemet lokacio). mindenhol mar az elejen mondtam, hogy nem koltoznek becsbol, de amit tudok vallalni, hogy 4-6 hetente eltoltok egy hetet mondjuk valamelyik irodaban, ha vallaljak ennek a pluszkoltseget. az angliai melo nwm jott ossze, a masikrol meg varom a visszajelzest, kivancsi vagyok tenyleg belemennek-e

-
És amúgy a társas kapcsolat lenne nálatok az ember feladata? Csak mert annak van egy neve is... és szerintem ott más a scope .
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ha rendes melótok is van, akkor szvsz ezzel tökön szúrjátok magatok...de nyilván lesz akinek ez is jó...
Én az utóbbi időben olyanokat interjúztattam akik full remote melót kerestek. Heti 1 nap is akkor ha van valami értelmes célja annak a napnak munka szempontból... És meg is értem ezt az álláspontot... Most közlekedési eszköztől vonatkoztassunk el... Summázva...sok idő...baromira. És egyébként ezek az emberi gyűjtőhelyek olyanok mint egy Petricsésze... Nem véltelen volt kevesebb más típusú megbetegedés is anno a lezárások alatt...
-
Egon
nagyúr
válasz
Vision
üzenetére
Azért a full remote meg a zéróhoz közelítő HO között komoly különbségek vannak.
Full remote-tal én nem vennék fel embert, akkor sem ha a világ legjobb szakija lenne: egyszerűen megöli a munkahelyi társas kapcsolatokat. Minimum heti egy alkalommal fáradjon be a kolléga (ha nagyon HO-párti valaki, heti 4 nap otthoni munkavégzés a max. amit engedélyezünk); aki erre nem képes, az keressen másik céget. Külföldön is hasonló trendekről olvasni, szóval szvsz ezen nem igazán lehet csodálkozni. -
Qtya123
őstag
-
tener
csendes tag
Nem rég érkezett egy senior dev lehetőség Linkedinen. Finance, amerikai cég, BP irodával, full remote (pedig a céges policy 4 nap iroda) br 2.4-2.6M között.
-
Egon
nagyúr
válasz
VágniValó
üzenetére
Még a XX. században dolgoztam ott, nem hinném hogy jövedelem szempontjából az akkori tapasztalataim relevánsak lennének, de ha már kérdezted: természetesen kevesebb mint egy alkalommal fordult olyan elő, hogy 13. vagy 14. havi fizetést kaptam volna, bár a világtakarékosság napjára akkoriban adott cca. 1 havi jutalom végül is felfogható volt 13. havi fizetésnek - apró szépséghiba, hogy az egyik évben 3 nappal az ominózus időpont előtt leszóltak a megyei igazgatóságról, hogy mostantól nuku jutalom...
. Utána részvényt lehetett venni féláron, amit 3 évig nem lehetett eladni, ez volt jutalom helyett.
Egyszer volt, hogy fél évig minden nap túlóráztam, amit nem fizettek ki - akkor kaptam fél év után cca. 2-3 havi jutalmat, de nem számoltam utána, hogy ez korrekt ellentételezés volt-e avagy sem. -
válasz
noiq_nolife
üzenetére
Ott van 13. és 14. havi (papíron, de nem minden department kap), bónusz (változó %) és cafeteria.
Anyám innen ment nyugdíjba. Én anno túl karakánnak, nyersnek és Lucifernek bizonyultam a mittudomén milyen Hulk Hogan HR teszt alapján
-
OTP-nél most keresnek IT fejlesztési vezetőt valami új projektre. A fizetési sáv bruttó 1,4-1,8 millió.
-
Reggie0
félisten
válasz
dellfanboy
üzenetére
Ha nem akarsz termeszetbe jarni kirandulni, akkor egesz jol el lehet lenni. Gyerek miatt akkor kezd kellemetlenne valni, amikor elkezdik a nemek szerinti szetvalasztast. Amugy siman megerheti, raadasul mivel 3. orszag es nincs semmilyen egyezmeny, igy 2. ev utan mar adomentesen telepulhetsz haza. Annak nezzel utana, hogy mi ott a jogsi feltetele, es le kell fordittatni a magyar jogsit arabra, hogy ujravizsgazas nelkul megkapd, mert kint letenni eleg nagy szivas tud lenni.
Mondjuk szaudiban nem tudom mennyire megy fel a meleg, de az arnyakban 50 fok azert lehet 55 is a varosban. De messze nem olyan rossz, mint az itthoni 35 fok, nem izzadod magad tocsogosra. Klimazni meg kemenyen klimaznak mindent, ertsd 24 fokra, nem sporolnak meg 8 fokoznak mint itt europaban.
Alkohol tiltott, de ha idoben foglalsz jegyet, akkor kb. 10ezerert megvan egy kor abu dzabi-ba, ott mar arulnak

Ha csak par evre mennel ki en megfontolnam a helyedben, ott nagyon jo uzleti kapcsolatokat lehet kiepiteni, ha kelloen kozvetlen vagy hozza. Es ott sokkal jobb a vasarloero, mint itthon, azaz az uzleteken nem fillerbszoskodnak ugy mint itt.
Amugy mit kene dolgoznod a line-on? Konkretum nem kell, csak a szakterulet erdekel.
-
Gabró
tag
válasz
bandus
üzenetére
Közepes szállodánál szerintem már lehet valaki, aki a személyzettel foglalkozik. A HR helyére szabadon behelyettesíthető a nagyfőnök és tulajdonos is. A lényeg, hogy kár stesszelni addig, amíg nem tudod, hogy a parancsnoki láncolatban mindenki úgy áll hozzá az ügyedhez, mint a kisfőnök. (Utána sem kell. Ha tisztességesen végzed a munkád, de mindenki szembe jön az autópályán, akkor is elvárhatod, hogy az Mt.-t betartsák.)
-
Szórakoztató adalék: most azt várjuk, hogy beosztja-e reggel 7-re egy 15.5 órás műszak után.
Mert ugye senki nem tudja, hogy holnap, mikortól dolgozik. -
Pfiucska
aktív tag
válasz
VirsLee
üzenetére
Az, hogy a munkaltato felment a munkavegzes alol, nem egyenlo azzal, hogy megallapodtok egy korabbi utolso allomanyban toltott napban! Nagyon fontos kulonbseg es gyakran osszekeverik.. elobbi eseten - ahogy mondod - fizet a munkaltato, mint a katonatiszt, utobbi eseten viszont ertelemszeruen semmit.
-
Qtya123
őstag
válasz
HoTDoG
üzenetére
Azért választják sokan a "békés" utat, mert nem magabiztosak. Fogalmuk sincs, hogy milyen jogaik, illetve lehetőségeik vannak. És sok esetben igény sincs rá, hogy ezeket az eszközöket és lehetőségeket megismerjék. Nem mennek utána, inkább legyintenek lemondóan és beletörődnek. Plusz igazságérzet sincs elég, hogy ez energiát és motivációt adjon beleállni a dolgokba.
Az a tapasztalatom, hogy sokszor el sem kell jutni egy adott konfliktusban addig, hogy terítsd a lapjaidat és nekiállj végrehajtani az adott lépéseket. Elég, ha látja rajtad a másik fél, hogy Te tisztában vagy magaddal, a helyzeteddel és készen állsz beleállni. Sok esetben már ekkor puffogva behuzzák a kéziféket és visszavesznek a hatalmas arcból.
-
válasz
axioma
üzenetére
Ezzel a vetületével nem is számoltam, de lehet tényleg jót tenne neki.
HoTDoG: a birka olyan degradáló, úgyhogy legyen békés.
Meg elég fiatalka, nem olyan ugrabugra ő.Már kértem az egyik ismerőstől munkaügyiben jártas jogász elérhetőségét.
Én nagyon szívesen mennék perre, de ez ugye nem az én meccsem. -
HoTDoG
tag
válasz
D1Rect
üzenetére
Telefonos beszélgetést nem tudja rögzíteni, hogy ha tényleg rá akarják kényszeríteni a felmondást? Ez már önmagában súlyosbító tényező.
Mi az, hogy békés a barátnőd? Már ne haragudj, de az alapvető jogait tapossák éppen a földbe. Békésen is kiállhat magáért, persze legyen otthon némi vésztartalék hozzá. És akkor nem 1 hónapot kapna, hanem jóval többet. Bár nem ismerem a szerződés részleteit.
Valamiért Magyarországon ilyen esetben mindenki a "békés" utat választja, ami valójában azt jelenti, hogy a saját jogairól mond le. Franciáktól, németektől lenne mit tanulni ezen a téren.
-
axioma
veterán
válasz
D1Rect
üzenetére
A munkaugyi per a munkavallalo reszere ingyenes. Valamennyi idot igenyel ugyan, de nem feltetlen a megnyerheto penzert, hanem pszichologiai hozamaert [kov. munkaltatot eddig se engedi mivel magabiztos] is erdemes lehet belengetni... persze emberenkent valtozo, de akit en ismerek annak kimondottan jot tett hogy onnantol tudataban volt, hogy nem feltetlen lehet vele barmit buntetlenul megtenni.
-
rushmoon
csendes tag
válasz
kovsol
üzenetére
A felét kell ledolgozni legfeljebb, ha a munkáltató mond fel, az ilyenkor járó felmentési idő miatt. Szóval a megszívatják a beosztással sem fog működni, mivel ő dönti el mikorra kéri a felmentést.
Végkielégítés meg az eltöltött évektől függ.
Ja, és mondjanak fel neki, ha el akarják küldeni, ő semmiképp se tegye. Ha ezt nem szeretné valamelyik fél, akkor lehet írni egy közös megegyezést ahol az alkudozás (felmondási idő, végkielégítés, felmentési idő) onnan indul mintha a munkáltató mondana fel.. -
cech19960320
tag
válasz
VirsLee
üzenetére
Ez oké, de így meg a felvetődött problémát nem érteni.... Ha felmond, ledolgozza azt az időt -->megkapja a fizut
Ha nem dolgozzal le, mert a munkáltató ezt elengedi --> megkapja a fizut, vagy ha nem akkor ugye szépen eljárást kezdeményez és megkapja, +a céget meg is basszák
kirúgják-->Megkapja a végkielégítést is.
Ha g**iskedni kezd a cég, akkor bele kell állni, ennyi kb. -
válasz
Qtya123
üzenetére
Ez egy közepes méretű szálloda.
Sajnos az egyik éjszakai recepciósból lett értékesítési vezető és teljesen alkalmatlan a munkájára.Én a magam részéről a sz@rt is kitaposnám a helyből, de ő ettől sokkal békésebb.
Csak az egy havi felmondási időre eső bérét szeretné, ami a szerződésben van. -
Qtya123
őstag
válasz
D1Rect
üzenetére
Eléggé megütheti így, hogy dokumentálva van. Ha nem kapnám meg a pénzem, én biztosan teljes mellszéleséggel beleállnék a dologba és elvinném, ameddig csak kell és amennyi ideig csak kell. Bár nyilván ez önérzetesség kérdése is.
Azon csodálkozom, hogy egyáltalán eddig itt dolgozott a leírtak alapján... Utolsó pillanatban megírt beosztás? 15.5 órás munkaidő?????? Fenyegetés? Mi ez? Rabszolgatartás?
Jó, lehet, hogy mellé a pénz jó volt, na de akkor is, széthajtani magát 15.5 órában, hogy másnap reggel 7-kor újra kezdjen? Ja és gondolom, ha a fizetés jó volt, a pénz jelentős része zsebbe ment....Milyen hely ez? Valami kisebb vendéglátóegység 15-20 évvel visszamaradott mentalitású gyökér vezetővel?
Azért manapság már nem eszik olyan forrón a kását a vendéglátásban sem. Munkaerőhiány van erősen, az értelmesebb felfogja, hogy nem taposhatod ki a belét a munkavállalónak, mert az irgalmatlan fluktuáció nem jó...
A feleségem fél rokonsága a vendéglátásban dolgozik ezer éve. Az utóbbi időben mindenki megtalálta magának a megfelelő helyet. Azokat, ahol ezek a módszerek már kikoptak, mert volt agya a vezetőségnek. Semelyik nem dolgozik 15.5 órákat, mindenhol két műszakban vannak délelőttös-délutános. De ezek egyik sem a patkány viselkedésű tulajjal rendelkező kicsi vendéglátó egységek, hanem kisebb-nagyobb szállodák, wellness központok. Ezek alapján úgy látszik, hogy ott normálisabban mennek a dolgok (persze biztosan vannak trágya helyek ott is).
Én a helyében ilyen jellegű helyen próbálkoznék a továbbiakban. -
Tegnap a csajomat munka után felhívta a kisfőnök, hogy ma reggel azonnal mondjon fel, mert nem maradt bent munka után még pár órát.
(mert a kisfőnök elszámolta a beosztást és neki kellett bemennie)
Tele van a hely(vendéglátás) munkaügyi szabálytalansággal, pl. úgy dolgozik, hogy 22:30-kor végez, de másnap reggel 7-kor kezd.
Vagy vasárnap éjjel írják meg, hogy ki, hogy dolgozik a következő 2 napban.
Ma 7-22:30-ig lenne.Nyilván ezek után nem akar ott dolgozni, csak a szerződésben szereplő, egy havi felmondási időre járó bérét szeretné.
Mennyire ütheti meg a hely magát, ha esetleg a nem sikerül ezt békésen kezelni a továbbiakban?
(minden dokumentálva van, hogy mi a valós munkarend és ezt, hogy kozmetikázzák ki a hatóságok felé)Fun fact: mondta neki, hogy dehogy fog felmondani, akkor megfenyegette telefonban, hogy majd úgy csinálja a beosztást, hogy az egyetemi óráira essen és ne tudjon bejárni dolgozni.
-
carapace
tag
válasz
MrSealRD
üzenetére
Leginkább az ingerszegény környezetre tudnék tippelni, ők egy ilyen zárt céges városban laktak, onnan nem is nagyon mászkálhattak ki, engem ez önmagában kicsinálna. Ahogy Tapsi is említette, mégis mi a fenét lehet egy ilyen helyen csinálni? Főleg ha még be is vagy zárva egy viszonylag szűk zónába.
-
Manitou
veterán
Végül az lett, hogy írattam egy papírt az elmaradásokról és, hogy azt milyen határidőig fizetik meg. Az 1/3-adát már megkaptam az elmaradásnak. Bízom benne, hogy a megbeszélt határidőig a többi is meglesz.
Az új munkahelyen ~84%-al magasabb fizut sikerült kialkudni, mint a régi helyemen. ( igen a régi helyen már nagyon érett volna egy normális fizuemelés......) -
carapace
tag
Egy rokon dolgozott Szaudban kb 10 évet voltak kinn, akkor jöttek el amikor a kisfia idegösszeomlást kapott, aztán nem sokra rá a neje is. A srác azóta se jött rendbe teljesen.
-
válasz
Vision
üzenetére
Ha ugy nezzuk, asszonnyal ki tudsz menni, 2-3 ev alatt konkrétan osszerakod a csaladi hazad egy jobb kornyeken, aztan le van tudva ami masnak egy egesz elet alatt nem. Franc tudja. Lehet bevallalnam
Még gyerek nélkül persze, mostmár nem szívesen rangatnam ki oket a kozegukbol. -
válasz
Vision
üzenetére
nekem sem erne meg, de valakinek azert igen, nem olyan nehez kapni ott egy 10k eur koruli fizut a teruleten ahol dolgozom. alig adozol belole. aztan ha hazajossz, vagy vissza hollandiaba akkor azert kurvanagy boost az a penz. balatoni nyaralo, akarmi
szoval megertem, de en megorulnek ott a hegyek nelkul 
-
válasz
dellfanboy
üzenetére
A feleséged biztosan repes az örömtől
Ennyire kell a pénz, hogy hajlandó lennél oda kivinni a feleséged? -
válasz
bandus
üzenetére
Az a baj, hogy ezekre a helyekre egyszerűen nem éri meg elmenni melózni. Tegyük fel, hozzád vágnak dupla fizut. És mire mész vele? Ott lenni szar, élni szar, lenyomsz egy 3-4 éves projektet, lesz valamivel több pénzed, mintha itthon lettél volna, de az időt csak elbasztad. Van több kollégám is Dubai HUB-ban, állandóan rinyálnak, hogy dög meleg van. Nyáron 50 fok, most csak 42. Árnyékban. Semmi sem tudsz csinálni, csak plázázni. Klassz. Saudi még rosszabb ennél.
-
válasz
dellfanboy
üzenetére
good luck szaudihoz, biztosan nem koltoznek oda semmi penzert, pedig lehetoseg lenne, ocsmany egy hely, politikailag of course, de a mindennapi elet szempontjabol is. ha van esetleg opcio, mondjuk atjarni dubaibol (az en mckinseys cimbim igy dogozott oda), akkor azt mindenkepp fontold meg.
-
válasz
dellfanboy
üzenetére
Haha, ismerős mesélte, hogy a fél cég most a Line-on dolgozik. McKinsey.
-
dellfanboy
őstag
megtalaltak LinkedIn- egy manager szintu pozival. egesz erdekes "a ceg" , mert szaud arabiaban kellene dolgozni a the line nevu projekten. elvileg fizetnek a szallast (amirol kuldenek infot, hogy milyen)+ hozhatom a felesegem es fizetnek a gyerek ovijat, oktatasat (ha lenne) szoval a fizubol olyan sokat nem kellene kolteni. elvileg jovo heten lesz egy teszt aztan egy beszelgetes es ennyi a kivalasztas, amit eleg karcsunak erzek de lassuk. kerdeztek fizu igenyt en meg mivel nem akarok most valtani, meg szaud arabiaba se szivesen mennek mondtam nekik, egy ilyen evi 900k-1m SAR-t nem rakta ram a telot, szoval bizakodo vagyok, amit igy kerdezett elso korben szakmai oldalrol a hr-es arra boven tudtam valaszolni, szoval meg most azt se latom, hogy az ing lenne tul nagy
jah es kerdeztem a kiscsajt hogy megis hogy talalt meg LinkedIn-en. es mondta hogy azert mert van 1-2 cert-em / nemzetkozi vegzettsegem es pont ilyennel keresnek embert. es +10 ev tapasztalat (az annyira nem erdekli oket, hogy meg turistakent se jartam arra
) -
Xero
nagyúr
válasz
carapace
üzenetére
Aki uzleti folyamatok es termekportfolio alapjan tud folyamatokat felirni, maximum az erintett rendszerek ismeretevel, esetlegesen a regionalis vagy orszagos szabalyozasok/elvarasok figyelembevetelevel.
Egy BA vagy Business Architect odaig megy le maximum, hogy egy Solution/SW Architect tudjon mit kezdeni a specijevel. Ha melyebben belemegy, mar reges-regen rossz.
Szigoruan szerintem...
#34240carapace: Vagy ha olyan tudas van a kezedben, ami mellett belesz@rnak a domain knowledgeba, majd kialakul.
-
-
Rohadt nehéz ügy ez, és nem könnyű nekünk sem, akik ezen a területen melózunk. Ugye mérnökként triviális. Ha bemondod, hogy senior java dev vagy, akkor azért az egy többé-kevébé zárt dolog. A BA/PM meg nagyon szerteágazó, és macerás. Egyrészt kell hozzá egy vastag IT tudás (sok hirdetésben mérnöki végzettséget is kérnek), másrészt sokszor kérik a domain tudást is. Most például egy rakás healthcare/pharma/medicine hirdetést láttam, ahol IT PM/BA-t kerestek. Hát de vazze, honnan rántsak elő ilyen tapasztalatot?

Amúgy ez egy csapda is, mert pár éve köztudott volt, hogy bankhoz nem lehet bekerülni banki tapasztalat nélkül. Nekem finance master diplomám van, de az se volt nekik elég. Ez amúgy ilyen classic bankos gőg, mintha az valami különleges környezet lenne! Lóf@szt, ugyanaz a szar van ott is, mint bárhol máshol.
És akkor jön az, hogy már az is BA, sőt, banki rendszerszervező, aki előtte a fiókban ült adminisztrátorként. Saját szememmel láttam nem 1 ilyet. IT tudása nyilván zéró.
-
Egon
nagyúr
válasz
carapace
üzenetére
Aztán a másik meg, hogy egyes fejlesztők néha szeretnek azzal próbálkozni, hogy hülyére vegyék az embert, pl bemondanak két hetet egy olyan taskra, ami igazából két nap.
Az elején erőforrást kell tervezni a projektre (jobb esetben, az edzsájlt hagyjuk). Ha túltervezik az erőforrást, akkor el fogja vinni más pályázó a projektet, ergo ez nem igazán járható út. Jobb esetben egyébként van egy tech lead, aki validálja az egyes erőforrás becsléseket. Legalábbis nálunk valahogy így működik a dolog.
Nem azt akarom mondani, hogy a PM-ek hót hülyék az IT-hoz, de azért nagyon nem BA szint... -
carapace
tag
válasz
HoTDoG
üzenetére
Hát ezen a ponton már morálisan hullott szét az egész történet, mindenki tisztában volt vele, hogy az egészből nem lesz semmi, és sokan már a munka látszatát se próbálták kelteni, az architectek dettó. Én miután megvolt az egy évem, leléptem villámgyorsan, fél év múlva a cégnél betelt a pohár bezárták az egész bohóckodást, és kirúgták mind a cirka 100 embert.
-
HoTDoG
tag
válasz
carapace
üzenetére
A rövid sztori alapján ebben a szervezeti felállásban kódolva volt a blama. A projektvezetésnek nem döntenie kell, hanem elősegítenie a döntést. A PM-nek pedig ilyen esetben minimum olyan emberre kell támaszkodnia, aki ért is valamennyire ehhez és kompetenciával rendelkezik a döntéshozáshoz. Mondjuk az EA csapat, vagy a megfelelő tech csapat vezetése.
Azt viszont a projektvezetésnek kellett volna jeleznie az érintett projekttagok vezetőinek és a döntéshozóknak, hogy nem előre, hanem hátrafelé haladnak. -
carapace
tag
válasz
Vision
üzenetére
PM-ként ez a legnagyobb risk, amit futsz, ha nem vagy kompetens.
Erről mindig az jut eszembe, amikor az egyik svájci munkahelyemen a UI csapat totál szétcseszte a GWTben fejlesztett csodafelületet, mert kiderült, hogy a felét se tudja annak, amit a business szeretett volna.
No, kitalálták, hogy újraírják javascripttel, elzarándokoltak a PMhez, és előadták, hogy hát mivel ehhez ők annyira nagyon nem értenek, szorosan együtt kellene dolgozni a hongkongi kollegákkal, küldjék már ki őket Hongkongba. A marhák ki is vitték az egész csapatot három hónapra, aztán persze amit leraktak az asztalra az rosszabb lett mint volt, ami nem is csoda, ha azt nézzük, hogy munka helyett állandóan a kaszinókban lógtak. És a projektvezetés ezt bárgyú vigyorgással nézte végig. -
válasz
carapace
üzenetére
Szerintem ha egy PM nem ért IT-ül az már eleve nagyon nagy baj
Rengeteg ilyen van. Például a gépészmérnök haverom, aki most került az egyik nagybankhoz core rendszer kiváltás PM-nek. IT-ről gőze sincs.
Persze ez is röhej, mert kb. minden banki pozinál végtelen mennyiségű banki/core banki tapasztalatot várnak. Hát, jelen esetben még az IT sincs meg.
...szeretnek azzal próbálkozni, hogy hülyére vegyék az embert
PM-ként ez a legnagyobb risk, amit futsz, ha nem vagy kompetens. -
carapace
tag
Szerintem ha egy PM nem ért IT-ül az már eleve nagyon nagy baj, például az ő feladata a projektkockázatok kezelése, na most egy fejlesztési folyamatban elég sok kockázat magából a felhasznált tech stack-ből jön, illetve ennek harmonizálása a projekt büdzsével meg az erőforrásokkal egy külön műsor.
Aztán a másik meg, hogy egyes fejlesztők néha szeretnek azzal próbálkozni, hogy hülyére vegyék az embert, pl bemondanak két hetet egy olyan taskra, ami igazából két nap. Tesztelők dettó. Ha ezeket nem tudod kiszűrni, a projekt megesz. -
carapace
tag
válasz
Vision
üzenetére
Nekem Prince2 fundamental van, volt egy munkám még külföldön ahol jól jött, mert a cég ezt a módszertant használta, szóval ártani nem árthat. Magyarországon szerintem nincs jelentősége, nem igazán érzek éles versenyt ezen a területen. Ha viszont külföldre akarsz dolgozni, akár remote-ban is, hasznos lehet.
A PMP-t majd én is szeretném megcsinálni, ha kivégeztem előtte a CFA-t
-
HoTDoG
tag
válasz
Vision
üzenetére
Szerintem jó BA vagy PM nem leszel ezektől, max ad egy keretet/struktúrát a tudásodnak, tapasztalatodnak. Bár néha én is elgondolkozok, hogy összeszorítom a fogam és leküzdök 1-2 ilyen certet, csak hogy legyen, de még sosem volt hátrányom abból, hogy nincs, vagy legalábbis nem tudok róla. Ellenben ismerek olyat aki megcsinálta a PMP-t és 2 év alatt sem sikerült váltania, pedig már nagyon szeretne.
Azt viszont kifejezetten komolytalannak tartom mikor linkedin-en úgy rakják ki a nevük mögé, mintha doktori vagy phd fokozat lenne. -
Szerintetek van értelme ezeknek a PM/BA certiknek? PMP, PRINCE2, CSM, CAL, és társai. Nekem pénzkidobásnak tűnik az egész, de egy rakás hirdetésben benne vannak. Ismerek PMP-s arcokat, vannak köztük akkora dilók, hogy a fejlesztők pofán röhögik őket.
-
carapace
tag
válasz
Drizzt
üzenetére
Ja, ő is VP, elég régóta ott van, ráadásul olyan poziban dolgozik, hogy nagyon rálát erre. Azt mondta, hogy itt van a VP sáv teteje, ha beáldozod a céges kocsit, az még plusz százezer valamennyi, aztán hello. Egyénileg ha nagyon sok főember jóváhagyja lehet feljebb menni, de 2 millának a közelében sem leszel.
De egyébként ez korrelál a saját tapasztalataimmal, két éve amikor hazajöttem Magyarországra, volt egy interjúm velük, ott is gyakorilatilag ugyanezt mondták el.
-
Drizzt
nagyúr
-
carapace
tag
válasz
Vision
üzenetére
Ami meg iszonyat hitvany az a k&h, volt szerencsem hozzajuk egy kemeny honapig, hat olyan toxic kornyezetet ami ott volt en meg nem pipaltam.
Bi projekt volt amugy, azzal kezdtem hogy hat szeretnek akkor egy leirast a DBrol meg a tablakrol, mondtak hogy hat azt kulsosoknek nem adhatjak ki. Wtf. -
Kobe
veterán
az az igazsag manhattanban nyaralas alatt nekem rohadtmod bejott a milio ami ott van
elgondolkpztam hogy beadogatok par CV-t….ERP / SAP / process architect / konzulens vonal viszont nem tudkm mennyire megy az itt jelenlevo cegeknel
esetleg tippek hogy ilyen teruleten melyik siteot vagy milyen meritest erdemes nezegetni? -
carapace
tag
válasz
dellfanboy
üzenetére
Wisenak lattam ma egy product manager hirdeteset, hat lol, erts a big datatol kezdve a ui designnig mindenhez es volt arcuk beirni hogy ha eroforras hiany van a csapatodban akkor be kellntudnod ugrani es mondjuk beleturkalni a figmaba. Normalisak?
-
gyépés
aktív tag
válasz
Citroware
üzenetére
Ez teljesen cég, szakma és pozíció függő. Inkább azt érdemes nézni, hogy önállóan tud valaki komplex problémákat megoldani az adott területen, a fiatalabbakat tudja guideolni, ilyesmik, akkor senior.
De van olyan hely szerintem, ahol automata nincs is semmi senior alatt, a pályakezdő is senior náluk.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó egy oneplus 9 pro 256/12
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5500 16GB DDR4 250GB SSD 120GB SSD RX 580 4GB Zalman T3 Plus 400W
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Precision 5530 - i7-8850H I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I P1000 I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)