- Két Redmi Note 14 Pro és egy Pro+ futott be
- iPhone topik
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Magisk
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Fotók, videók mobillal
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
Új hozzászólás Aktív témák
-
giigz
veterán
válasz
picur220 #9036 üzenetére
Én is sok sikert kívánok, de az igazat megvallva, ha van egy kis érzéked hozzá, és a kötelező 30-at levezetted, akkor könnyű feladat lesz.
1. A telefonodat kapcsold ki/némítsd le, nehogy megcsörrenjen, mint pl. nekem.
2. Ne izgulj... Gyalogosokra figyelj, meg a táblákra.
3. A vizsga elején adj bele mindent, profin csináld! Ha már az elején úgy kezdesz neki mindennek, határozottan, akkor lehet, hogy 10-15 perc múlva mondja is, hogy mehetünk visszafele, sikeres vizsgát tett!
Amikor én vizsgáztam, előttem a srác megbukott, és mondta is az oktatóm, hogy ez a vizsgabiztos nagyon beleköt mindenbe, stb. Ezért én már az egésznek úgy mentem neki, hogy meg fogok bukni, és teljesen felszabadult voltam, mert szinte nem is érdekelt az egész. Elindultunk, elmondta az oktatónak az útvonalat, csináltunk 2 parkolást, meg egy megfordulást, amit a szerencsére bíztam, és az első lehetőségnél megcsináltam, bejött. Kb. 12-13 perc volt a vizsgám, utána monda, hogy a buszpályaudvarhoz vigyem el, mert látja, hogy kenem a dolgokat, és egy hamarabbi busszal is haza tud menni így.
Utána megkérdeztem, hogy a másik srác miért bukott meg... Amikor mondták neki, hogy csináljon megfordulást, akkor sokat várt, és a 2., 3. lehetőségnél már mondták neki, hogy ennyi volt, álljon félre.
-
Carlo009
tag
válasz
picur220 #9023 üzenetére
Ez az, ez a jó hozzá állás!
Sikerülni fog, sikerülnie kell! Mindent csak úgy, ahogy tanultad! Nem lesz semmi gond. A vizsgabiztos és az oktató is oldani fogja a feszültséget, ők erre fel vannak készülve, ne lepődj meg ha véletlenül újságot olvasnak melletted a vizsgán vagy reggeliznek...stb
Sikeres vizsgát kívánok!
-
jerry311
nagyúr
válasz
picur220 #9007 üzenetére
Minden auto mas.
Eddig egy auto volt, amin nem tudtam egyesbol kettesbe valtani rangatas nelkul: 2007-ben egy 11 000 km-es BMW 320D. Ket hetig volt nalam, nem tudtam megszokni. Minden mas siman ment, elindulassal sem volt gond, kettesbe visszavaltassal sem. Csak az 1->2-nel volt 90%-ban rangatas. Maig nem ertem. -
-
Carlo009
tag
válasz
picur220 #9001 üzenetére
Kösz mindkettőtöknek, Drizztnek is! Ezt nem tudtam, hogy csak a belső sávból lehet megfordulni akár kereszteződésben négysávoson, akár úton. Azt tudtam, hogy balra csak a belsőből lehet. Csak a kuplungcsúsztatást nem szeretem, mentem autóval csak vagy túlpörgetem és kopik a kuplung vagy lefullad a kocsi. Dízel személykocsival érdemes menni az "simábban" indul.
-
Drizzt
nagyúr
válasz
picur220 #8995 üzenetére
Lényegtelen, hogy van-e tábla, ha úgy csinálod a megfordulást, hogy a szembejövő sávot teljesen túlléped, akkor elsőbbséget kell adnod akkor is, ha nincs stoptábla, mert az egyenesen haladó forgalmat nem kellene akadályozni. Habár eléggé valószínűtlen, hogy valaki ténylegesen odaér mire megteszed a túlsó ívet, de be kell nézni balra mielőtt teljesen bemennél a sávodba. De igazából ez eléggé függ a kereszteződéstől is. Mondjuk 2*2 sávos úton az útelválasztó szigetek között ha a belső sávba akarsz átfordulni, azt se közvetlen kövér gázzal csinálod, hanem előbb külső sáv, szétnézés, majd normál sávváltás, mintha ott jöttél volna végig.
-
Carlo009
tag
válasz
picur220 #8993 üzenetére
"annak a végén van egy stop tábla, akkor ott meg kell állni" Huh!!
Ezt nem értem, ha kereszteződésben fordul meg a kocsi és a jobbra beletorkoló utcát csak kis részben használja és ott van stop tábla, akkor az autónak meg kell állnia a kereszteződés közepén keresztbe?
A stoptábla szerintem arra a járműre vonatkozik, aki abból az utcából jön ki!
De, megkérdezek ez ügyben egy oktatót, hogy ott meg kell-e állni?
#8995) picur220 Annyira nem kell bemenni az utcára szerintem a tábla mögé csak kb 30cm-re az utca elejére, hogy meg tudjon fordulni a kocsi.
-
Carlo009
tag
válasz
picur220 #8989 üzenetére
Az egyíves megfordulás mit jelent? A tanulónak kell olyan széles utat választania, ahol ha teljesen balra tekeri a kormányt, akkor megforduljon az autó vagy lehet olyan úton is, hogy ha nem tud megfordulni, mert nem fér el, neki menne a padkának, akkor hátramenetbe is kapcsolhat és a kormányt jobbra tekerheti és úgy fordul meg, amikor elfér már az autó?
-
peugeotmate
őstag
válasz
picur220 #8930 üzenetére
Érdekelne engem is, hogy mikor lesz a forgalmi vizsgád! Én nekem is nem sokára sorra kerül a forgalmi vizsgám (eddig minden megvan, elsőre), de vizsgaidőpontom az nincs még, elvileg jelenteni sem tudott az oktatóm. Viszont azt mondta, hogy január első két hetében még nem is dolgoznak a vizsgáztatók az új rendszerre való átállás miatt. De a pótóráim vannak már terítéken.
Igaz, én BPi vagyok. Illetve én is örülnék, ha elsőre sikerülne, de ez nagyon vizsgabiztos függő, hogy átmegy-e az ember, mert a környezetemben sok mindenkit meghúztak, illetve olyan is ment át, akiből nem nézné ki az ember (oktatóm is több ilyen esetről számolt be).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban jogvédett szellemi termékeket (szkennelt szervízkönyv, stb.) megosztani szigorúan tilos!
Aki mégis megteszi, azt figyelmeztetés nélkül véglegesen kitiltjuk.
- Két Redmi Note 14 Pro és egy Pro+ futott be
- Villanyszerelés
- Medence topik
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- World of Tanks - MMO
- iPhone topik
- Xbox Series X|S
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Hobby elektronika
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Napirajz könyv
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3080 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest