Hirdetés
- Telekom mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- MIUI / HyperOS topik
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Dreame X40 Ultra - épp csak kávét nem főz
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- CES 2026: A sportautó piacot is összeporszívózná a Dreame
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
-
Mobilarena
● ide várjuk a Prohardver! lapcsaláddal kapcsolatos fejlesztési javaslatokat
● a bugokat, hibákat ne itt, hanem a Bugok a PH! lapcsalád oldalain topikban jelezzétek!
Aktív témák
-
rii
nagyúr
az apróknál nem lenne jó ha az egy hete nem UP-olt hiredetéseket más színel jelölnék meg? Vagy lenen előtte gey kis jelzés, hogy mittudomén .....
-
7
addikt
válasz
Winner_hun
üzenetére
Akkor azért tűnt fel többször, hogy túlfutottam az 5 percen...

-
hcs57
addikt
levelet akart küldeni az egyik fórumtárs, s írja, visszapattant...
Nézem az e-mail címemet, valaki, vagy valami a @ és a freemail közé számokat és kötőjelet írt...
Ki akartam szedni, de nem hagyta a rendszer, mert azt mondja, ilyen e-mail cím már van... mi a megoldás?
-
frame>24
addikt
tisztelettel szeretném javasolni, hogy a mod-időt emeljük fel 10 percre!
Winner_: mi?! már 15 perc az új motorral? - én nem így vettem észre! NA, most tényleg: Hogy értetted ezt?? -
dokar
addikt
Sok topik címe feleslegesen kusza. Egy topik címében ne szerepeljen a "topik", "topic", "topikja"... szavak. Ezekre nincs szükség, akár csak a "Nagy" szóra sok topik címének elején.
-
Lenry
félisten
válasz
Winner_hun
üzenetére
neeeeem...
nekem így pont jó ahogy most van beállítva... nah mindegy... hagyjuk
-
Winner_hun
félisten
-
Lenry
félisten
válasz
Winner_hun
üzenetére
ezeket tudom énis, de úgy látom "nem jön át" amit szeretnék

nem megválaszolni szeretnék valakinek valamit hanem általánosságban egy gombot amit akkor használnék, ha én keresek valamit és a topikok listájában meglátom a keresett topikot és oda van írva h ".....az első hszben" és nekem pont az az infó kell akkor ne kelljen belépnem a topikba és elnavigálnom az első hszig hanem a gombra rábökve azonnal a topik első hszében találom magam.... -
Winner_hun
félisten
Ha épp meg akarod neki válaszolni, akkor ráböksz az egyik hozzászólásra jobb gombbal, majd a megjelenő menüből IE esetén a Parancsikon másolása menüpontot választod, Firefox és Opera esetén a Hivatkozás címének másolása-t választod, majd beilleszted azt, linkként, és a linkben a hozzászólás számát kijavítod 1-1-re, így:
http://prohardver.hu/tema/javitsuk_a_prohardvert/hsz_4986-4986.html
http://prohardver.hu/tema/javitsuk_a_prohardvert/hsz_1-1.html
-
Lenry
félisten
válasz
Winner_hun
üzenetére
tudom mire jó az a gomb...

Amúgy ha nem linkelsz, csak beírod, hogy ott van az első hozzászólásban, az nem jó?
de igen épp erről jutott eszembe: elég sok topik címében benne van hogy "ez meg az az első hszben" épp ezért lehet hogy jól jönne egy ilyen gomb ami a topikok listájából (tehát pl innen) azonnal a topik első hszéhez vinne, ne kelljen külön belépni a topikba és még ott az "első oldal" gombra is kattintani...persze mondom lehet h én vagyok túlságosan lusta...
-
Lenry
félisten
építő jellegű ötlet:
meg lehetne oldani h a topikok listázásakor legyen egy link ami a topik első hsz-ét nyitja? mert sokszor ott van a kérdésre a válasz, csak hát be kell lépni a topikba meg aztán visszaballagni az első oldalra...vagy ennyire azért ne legyek lusta?
-
blueMerle
veterán
Gyerekek, mi volt ez a hatalmas leállás?

-
misirulez
senior tag
válasz
Winner_hun
üzenetére
Oé, de úgy értem a linkelést mint ahogy a hozzászólásban

-
Winner_hun
félisten
válasz
misirulez
üzenetére
Firefox + linkification, és minden link kattintható lesz
Itt egy példa -
misirulez
senior tag
Lehessen link az aláírásban

-
Janix12
aktív tag
válasz
ballington
üzenetére
De van, viszont nem egyezik a ph- órájával.. mármint nem egy a mozgatórugó az tuti...

-
Rover623
félisten
válasz
Winner_hun
üzenetére
És Operával?

-
djtoomi
addikt
Nekem ezzel semmi bajom sincsen,sőt Ősemberrel sincsen semmi bajom,na de kérem szépen alapelvek szerint max 3 sor az alárirás,neki emg 5-6 sor általában.és még mindig-és mindig és mindig.Nem létezik hogy egy nagybetűs sem látja hogy hány sor az alárírása.

Jóvan hülye vagyok,rovernek céloztam.

-
Speed®
titán
válasz
Rover623
üzenetére
Ennyi erővel a tiéd is lehetne tilos...legalább ennyi előnye hadd legyen a piacon a rendszeresen fórumozóknak, szemben a sok(10)ezer friss regessel.
Nem ítéled hasznosnak, ha a közösségen belül hamarabb terjed az infó valami új/kedvező hwcikkről? Prohardver fórum..
Vannak komolyabb problémák is annál, hogy az aláírásokat tovább kelljen korlátozni. Ígyis vonatkozik már rá elég szabály, úgy tartalmilag, mint terjedelmileg.
Ugord át, nem kötelező elolvasni
szvsz. -
Rover623
félisten
Látszik a törekvés mind a házigazdák/fejlesztők, mind pedig a moderátorok részéről hogy szétválasszák az ocsút a búzától...
A szakmai témáktól megpróbáljátok távol tartani a kereskedelmet és ez így jó...
Van Apróhirdetés rovat, az esetek nagy részében szankcionálva vannak a szakmai topicokba beszúrt hirdetések, reklámok.
Már a fórumozók is megszokták, hogy az eladni/venni vágyókat átirányítsák az Apróhirdetés szekcióba...
Javaslatom: lépjünk tovább!
Mivel már nem ildomos a direkt hirdetés, az apróra mutató link mintegy véletlen közbevetése, sokan úgy kerülik meg a dolgot, hogy az aláírásukban reklámozzák az eladnivalót, akár felsorolva, akár úgy hogy a bazárocskájuk URL-jét írják oda...
Javaslom, legyen ez is tilos...
-
Janix12
aktív tag
Sziasztok..
Két javaslattal szeretném ha javítanánk Imádott ph-n..
1.: Egy digitális órácska a fekete sáv jobb oldalán szerintem konfortosabbá tenné az oldalt..
2.: Privát üziknél kicsi fül személyenként, TÖRLÉS, és kitörölné az adott személyel váltott összes üzit .. Naon zsír lenne...
üdv mindenkinek.. Jani
-
ballington
addikt
nem tudom írta-e már valaki, és ez nem is igazán egy bug, csupán egy 5let:
amikor a privát üzeneteimből lépek ki, akkor bejön egy ablak, hogy ehhez az ablakhoz be kell jelentkezni...hát még szép
mi lenne, ha ezt az ablakot kikerülve ilyenkor automatikusan a fórum főoldalára "juttatná" az embert
-
ipavlidu!
tag
Nem tudom jo helyre irok-e topic "otlettel", ha nem, bocsi.
Mindenesetre arra gondoltam, hogy jo lenne valamilyen egyseges recept/etelek topikot nyitni, szerintem lenne ra igeny mind a hobbibol fozok, mind a segitseget kerok, de akar a fogyni vagyok felol is. Megneztem az ezt a celt szolgalo topikokat, de kb. mindegyikben egy par hozzaszolas volt, es az is ilyenekben. 'fogyjunk le', 'gorog etelek', stb. Az egesz otlet onnan jott hogy nagyon sok ismerosom szeret fozni/sutni (es en is), de itt erdekes modon nem talalok ilyen topikot.
Megegyszer bocsi ha rossz helyre irtam.

-
DigitXT
félisten
A Cuccok elnevezés az adatlapon nem egyértelmű a(z új) felhasználók számára, a Konfiguráció jobb volt.
Példa. Amúgy pontosan miért is kellett lecserélni?
-
PazsitZ
addikt
gmail esetében a hszértesítőket "tömbösítve" rakja. így pl. most nálam is egy 61 hsz-nyi blokk látszik olvasatlannak. De nem ennyit nem olvastam el csak egy blokkba rakja.
Ha megnyitod akkor látszik, hogy vannak összezárt levelek,l azok a régiek, amit már olvastál.
Vannak nyitott levelek, azok az új olvasatlan hsz-ek.
Ugyanez privátban is megvan. -
Winner_hun
félisten
1 ember ír be egy topikba és úgy kapsz több mailt.
1. a mailben nézd meg, hogy mikori dátum van a hozzászólásról, lehet csak később, visszamenőleg kaptad meg az e-mailt
2. az adott topikban egy valaki írt, de hány hozzászólást? Mert ott minden hozzászólásról kapsz e-mailt (kivéve saját hsz)
Privátoknál itt be lehet állítani (alul küzépen), hogy csak az első privát üzenetről vagy mindről kérsz-e értesítést. -
LuckyL
őstag
Sziasztok!
Valami miatt egyre több emailt kapok egyszerre ha privát üzenetem jön a ph-n!
Először csak egyszer értesítettek....majd egy privát üziről 2 email jött egyszerre...most ott járok, hogy ha jön egy privát üzi egyszerre 5 !!!! emailben értesítenek!
Egy db értesítésre szükségem van az nem gond, de hogy lehetne beállítani, hogy tényleg csak 1 legyen?
Ja és a topikjaimról amibe beleÍr 1 ember, általában egyszerre szintén 3db értesítés jön egyszerre! -
rup1u5
nagyúr
mivel rengeteg privát üzenetem gyült össze az évek során és végtelenségig tartana egyenként pipálgatni és törölni mindet így nagyon hasznosnak tartanám ha a privát üzenetek összesített oldalán lenne lehetőség egyszerűen és gyorsan töröni felhasználók szerint!
vagy azt se bánnám ha lenne olyan opció, hogy "összes pü. törlése"

-
demars
addikt
válasz
Winner_hun
üzenetére
eltaláltad-->firefox mániás vagyok
cookie-kat nem szoktam törölni, de mikor töröltem, azután is ezt csinálta, s csak egy mozilla reinstall segített rajta... ez is furcsa volt!
-
törölt tag
válasz
Winner_hun
üzenetére
a privát jó, de azt csak egy ember kapja meg.
amúgy engem nem zavarna az OFF, végülis ez egy közösség vagy mifene. most is végülis simán át lehet léptetni a nem odaillő hozzászólásokat, de akkor gombnyomásra el lehetne tüntetni
-
demars
addikt
Üdvözlet mindenkinek!

Két ötletem lenne az oldallal kapcsolatban!
Az egyik, hogy megoldható lenne e az, hogy a kedvencek közé mentett oldalak mellett is lehetne egy olyan funkciógomb, hogy a legutolsó hozzászólásomhoz ugorjon egyszerre?
A másik (bár elképzelhető, h nem ez lenne a megoldás), nem értem, hogy miért van szükség az IP cím korlátozására alapértelmezésben!!?? Sajnos én gyakran lépek be más gépekről (más IP címmel) a fórumba, s néha ha a sajátomról próbálkozok, kiírja, h RIOS:sikeres belépés, rögtön továbbítunk... de ezután ismét megjelenik a belépés gomb, s nem léptet be!
Nem tudom, h ez miért lehetséges, én erre az ip cím korlátozásra gyanakszom, sajnos néha elfelejtem kipipálni, mielőtt belépnék a fórumba...S lenne egyszerre egy kérdésem is: Mi okozhatja a fent említett hibát? nálam van a hiba, vagy mással is előfordult már ez?
Válaszokat köszönöm!
-
törölt tag
üdv!
nem tudom ilyesmi volt-e már, de ha már van a fórumon dedikált OFF gomb, akkor azt nem lehetne megoldani, hogy alapértelmezettkénet az OFF-ba tett részek meg se jelenjenek (akár az egész hsz szőröstül bőröstül), illetve, hogy a userek maguknak szabályozhasság az offtopic bejegyzések megjelenítését?
így a kultúráltság határain belül teret lehetne adni az offolásnak, és nem zavarna senkit tényleg, mert most ugye kimoderálják a moderátorok a tényleg off jellegű hozzászólásokat (legalábbis, ha felgyülemlenek). -
ftc
nagyúr
Ezzel lehtne valamics csinállni?
Külföldről ha igy folyik a logout olvashatatlan lesz....
Kérném ha Parcival taácskoznátok elel mit lehetne scinállni....esetleg egy PH! teszt melyik kinek látható....mert kepfeltoltes.hu még sokszor Mo-n is vacakul jön be
-
Winner_hun
félisten
Ha valakinek a címlapos írását olvasom, a neve alóli részből ezt nagyon-nagyon hiányolom:
* címlapos írások: x db
* bejegyzések: x db
* adatlap
* privát üzenet küldéseEzt vissza lehetne oda rakni?
-
Panther-D
PH! technikus
Nem tudom mit értesz "kombinált megjelenítés" alatt, de:
- amikor elküldöd az üzenetedet, akkor az a legújabb, tehát újabbat úgysem látnál
,
- amikor módosítod, akkor lehet hogy jobb lenne ha úgy ugrana az üzenetedhez, hogy az az ablak alján legyen, és ne a tetején, de ez sajnos technikailag lehetetlen (az pedig nem tűnik túl jónak hogy az oldal közepén levő hsz-t MOD-olod, aztán utána az oldal tetejére dob). -
7
addikt
Más: Meg lehetne azt oldani, hogy abban az esetben, ha kombinált megjelenítésnél azt kérem, hogy felfele legyen az újabb hsz, akkor ne ugorjon az üzenetem elküldése/módosítása után az üzenetemhez? Ilyenkor ugyanis ugyebár az üzenetem tetejét látom legfelül, a régebbieket lejjebb, az újabbakat meg nem.
-
DigitXT
félisten
válasz
Winner_hun
üzenetére
A listában nem jelenik meg: most nyitogassam meg az összes hirdetést?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

-
DigitXT
félisten
Ha már utolsó UP szerint rendezünk (ami amúgy okés), akkor nem ártana kiírni annak időpontját... Van pl. hirdetés, amihez marharégen volt HSZ, mégis elöl van, és így sokkal nehezebb értelmezni, hogy meddig számít elölnek, mert ugyebár van olyan hirdetés is, ami hátrébb van, mégis egész friss HSZ szerepel benne.
Szóval utolsó UP időpontját a népnek, ha nem túl nagy kérés.
-
ans
aktív tag
A kombinált megjelenítés már nincsen, vagy csak én nem találom?
Elnézést! Közben sikerült beállítani, a RIOS5-ös topicban megtaláltam
-
legiaap
félisten
válasz
Dr.Anonymus
üzenetére
Ez nagyon LOL

-
Dr.Anonymus
addikt
-
DigitXT
félisten
És mi van, ha kétszer dolgozza fel a motor az inputot? Egyszer feldolgozza bekezdések szerint, aztán a végén mégegyszer ránéz az egészre, mintha az egész HSZ egy bazinagy bekezdés lenne.
Persze fogalmam sincs, hogy a gyakorlatban hogy működik a motor, szóval ez is csak egy ötlet.
-
legiaap
félisten
Lehet tudni arról valamit,hogy mikor áll helyre az oldal teljesen?
-
7
addikt
válasz
DigitXT
üzenetére
RedAnt alapgondolata nekem is eszembe jutott, csak aztan rajottem, hogy ez azt eredmenyezne, hogy a hianyos tageket ugyan kiegeszitene (nyitva hagyott tageket lezarna a bekezdes vegen, kezdes nelkulieknel pedig a bekezdes elejere berakna a nyitotaget), de amennyiben 3 bekezdest akart mondjuk OFF-ra rakni a delikvens egy mozdulattal, abban az esetben azt eredmenyezne a dolog, hogy a kozepso bekezdes nem lenne off. Ebbol gondoltam tovabb azt, amire vegulis kilyukadtam

-
DigitXT
félisten
De persze lehet, hogy ez csak en vagyok.
Természetesen engem is zavarnak az ilyen "ronda [OFF] tagek*".
Csak szerintem ha ezt meg tudná Panther csinálni, akkor meg tudná oldani az egészet, normálisan is.
Előbb-utóbb biztos lesz megoldás, pl. az imént írt RedAnt is ötletet, stb. Olyan nincs, hogy nincs megoldás.
*Érdekes amúgy, hogy mivel nincs lezárva, ezért (még) le szabad írni.
Azonban ha "bugtalanítanánk" a motort, akkor valószínűleg onnantól kezdve az összes többi mondatom OFF-ba menne.
Szerk: ezért kéne ugye az összes utána következő bekezdésben megvizsgálni, hogy vajon le volt-e zárva, ami viszont egyelőre nem megy. Nem egyszerű a dolog, vagy mi.
-
RedAnt
aktív tag
válasz
Panther-D
üzenetére
Egy ötlet:
miután a motor darabolja a bekezdéseket, gondolom utána jön hogy rákeres a nyitótag-zárótag mintákra, ebből adódik a probléma.Mi lenne, ha talál nyitótag-et, de nincs záró, akkor a jelenlegi megoldás (bennehagyja, csúnya) helyett a bekezdés végéig érvényessé tenné a formázást?
Ugyanígy, ha a bekezdésben talál egy zárótag-et, akkor a bekezdés eleje és a zárótag közötti részt formázná.
Ezt még azzal lehet fokozni, hogy ha nincs lezárva egy formázás a bekezdésen belül, akkor amellett, hogy pl. a bekezdés végére "odaképzel" egy zárótag-et, a következő bekezdés elejére betesz egy nyitót, és ezt addig folytatja, amíg nem talál zárót valamelyik bekezdésben...
Lehet hogy kissé komplikált megoldás, de el lehetne kerülni a csúnya [off] és hasonló szövegeket, a userek örülnének hogy működik, és a (szerintem amúgy tök profi) bekezdés-kezelést nem kell piszkálni hozzá.
-
7
addikt
Egy athidalo megoldast javasolnek a szabadon lebego kodok gondjara, talan szimpatikus lesz, amennyiben azt tudjatok csekkoltatni, hogy egy bekezdesben megvan-e mindket vege a kodnak. Nem vagyok a topon (torokgyurka), ugyhogy sajnos most kicsit osszeszedetlenul, korulmenyesen fogok irni, ezert elore is elnezest kerek.
Amennyiben talal a motor egy bekezdesben olyan kodot, amelyiknek az egyik vege hianyzik, akkor azt formazza meg kicsit, es esetleg irja is at valami masra, amit meghataroznak odafont, ha netan tetszene a dolog. Vegyuk peldanak a talan leggyakrabban elofordulo dolgot, az OFFot:
Pelda:
[OFF]Ez ez elso bekezdes. Itt nincs meg az OFF vege ugyebar.
Ez meg a masodik. Nini, itt a vege, csak ez uj bekezdes.[/OFF]
Javaslatom szerint mit is csinaljon:
[offtopic]
Ez ez elso bekezdes. Itt nincs meg az OFF vege ugyebar.Ez meg a masodik. Nini, itt a vege, csak ez uj bekezdes.
[/offtopic vege]Tehat: A hianyos vegu kodok kulon sorba kerultek, es ugy irtuk at oket, hogy talan egy fokkal baratsagosabb lett, mint nehany nagybetu egy kapcsos zarojelbe zarva. Tovabba kaptak egy off taget, igy talan kevesbe zavarva bele az olvashatosagba.
Nyilvan a dolgok atnevezese
A dolog tobb sebbol verzik viszont, amire igy hirtelen nincs otletem:
- Nem lehet megcsinalni ertelmesen mindegyik taggel (pl. olyan mafla embernel, aki tobb bekezdest akar megadni egy link cimekent). De talan ez nem is volna olyan sulyos.
- Mi legyen azokkal a tagekkel, amik nem kozvetlenul a bekezdes elejen meg vegen allnak? Lehet ezt kulon ellenorizni? Ha igen, akkor jo volna, es igy bekezdes kozben esetleg nem nyitna uj sort. Ha nem, akkor itt egy masik javaslat, ami ezt a gondot kikuszobolne:[offtopic] Ez ez elso bekezdes. Itt nincs meg az OFF vege ugyebar.
Ez meg a masodik. Nini, itt a vege, csak ez uj bekezdes. [/offtopic vege]
Itt uj sor helyett csak egy-egy space-t kapott a kod maga kore. No, torjetek rajta a fejeteket.
-
DigitXT
félisten
válasz
Panther-D
üzenetére
Ezért tűnt nagyobbnak.
LOL, ezt akkor elcsesztem, sorry.
De ha egyikünk sem tudja, akkor nem tudom megcsinálni, akárhányszor kéred.
Izé: én nem akartam, hogy úgy tűnjön, hogy soxor kérem (max. a preview az, amit már kértem többször
): csak ötleteltünk itt rajta, azért van sok HSZ.
Gondolom ezt megérted.
Persze.
Először is bekezdésekre bontja a motor amit írtál, és utána azokkal külön foglalkozik
Ezt nem tudtam: akkor egyelőre nekem sincs más ötletem.
Aki a MOD-ot nem tudja használni, az jó eséllyen az előnézetet se tudná.
Ebben van vmi.
De azért továbbra is maradok amellett, hogy ha majd lesz rá idő, kerüljön be egy ilyen lehetőség.
(Mondjuk jártam olyan fórumon, ahol hiába volt előnézet, az egész sokkal rosszabban használható volt, mint a PH. Az a vicc, hogy ez elég sok fórumra igaz...
Tipikusan bizonyos problémákra kereséseknél futok beléjük, és pl. mindig vadásznom kell, hogy egyáltalán az adott HSZ mikori, de persze, az, hogy a user mikor regelt mindig szem előtt van, feleslegesen, stb. Szóval ami tény: PH rulez!
Na jó annyira azért jó volt az adott gagyibb fórumon a preview, hogy szerkesztés nélkül ("Edited by ... at" felirat nélkül
) sikerült elküldenem a HSZ-emet, úgy, hogy nem maradt benne egy a motor által csúnyának talált szó.
Meg ugye ha adott motor nem mutatja a smiley-kat...
Ehh. És azért nem akármilyen fórum volt ez, hanem az AMD procik fóruma: LOL.
-
Panther-D
PH! technikus
válasz
DigitXT
üzenetére
A sorköz nem lett nagyobb, mint a normális, csak a második sorba olyan smiley-t tettél amitől magasabb lett a második sor. Ezért tűnt nagyobbnak. Próbáld ki smiley nélkül.
Tudom hogy én vagyok a feljesztő (jééé
), és éppen azért mondom konkrétan erre a javaslatra hogy nem, mert én sem tudom jelenleg hogy hogyan lehetne programozásliag megoldani. Nyilván neked, mint usernek, szintén nem kell tudni. De ha egyikünk sem tudja, akkor nem tudom megcsinálni, akárhányszor kéred. Gondolom ezt megérted.Azt pl. észreveheti a konverziónál, hogy meg volt nyitva egy inline kód, és hohó bekezdés kezdődik (miközben a megnyitott tag nem volt lezárva): zárja le automatice, majd a következő bekezdésnél nyissa meg újra. Na?
Az ötlet nagyon jó, nekem is eszembe jutott már a fejlesztés alatt is, csak megvalósítani nem nagyon tudom. Ennek igen egyszerű oka van: Először is bekezdésekre bontja a motor amit írtál, és utána azokkal külön foglalkozik (pont mint egy böngésző a HTML-lel). Ezek után a bekezdésben az [OFF] tag lezáró nélkül marad, és így invalid kódnak minősül, ergo nem konvertálhatom.
Az egyetlen megoldás amit látok az az, hogy nem nyitok implicit új bekezdést dupla enter esetén, ez viszont 99% hogy a Logoutos írások formázási színvonalának rovására menne.MOD: Aki a MOD-ot nem tudja használni, az jó eséllyen az előnézetet se tudná.

-
DigitXT
félisten
válasz
Panther-D
üzenetére
hogy mi a bajod
Hehe, félreértés, én csak segíteni próbálok (saját HSZ-ben eddig egyszer találkoztam ezzel a "buggal", akkor is megoldottam magamtól, nem véletlen van a szerkesztései idő
). Az más kérdés, hogy hébehóba látni kalimpáló OFF-okat elszórva, viszont ebből látszik, hogy a felhasználónak ez a formázás dolog nem mindig megy.
csak azt nem tudom mi lenne rá a megoldás...
Igen, ezt alapból értem, ld. az előző HSZ-em, ahol azért nem egészen az lett a végeredmény, mint amire számítottam (nagyobb lett a sorköz, mint a normális).
Nyilván azt én is meg tudom mondani hogy mit kéne másnak megoldani...
Már ne hari, de nem azért van ez a topik, hogy javítsuk a PH-t?
A hogyanok meg már tényleg nem az egyszeri user kezében vannak: nem véletlen te vagy a fejlesztő...
(Olyannyira nem, hogy az egész RiOS/5 ment "from the scracth", nem?
) Javaslatokat persze tehetünk, aztán meglátjuk, talán lesz ami be is válik.
Az előző hozzászólásom arra volt reakció, hogy "miért nem oldom meg úgy, hogy bekezdést nyitok az OFF rész köré". Legalábbis ha jól értettem ez volt a megoldási javaslat.
Nem jól értetted, hiszen egy olyan példát hoztál, ahol semmi szükség nem lenne erre a megoldásra (nem mellékesen nyilvánvalóan tönkrevágná az összes formázási lehetőséget), szóval abszolút rossz. Én azt, hogy ilyen példát írsz nekem, úgy értékelem, hogy hülyének nézel, már bocs.
Tudod, hogy mi a probléma: miért nem arra hoztál példát (ahogy én tettem), miszerint lehet, hogy jó ötletnek tűnik a javaslat (amit még te tettél anno!), de mégsem tökéletes, mivel nem egészen ugyanúgy fog kinézni. Ennyi.
Jah, a másik javaslatod az volt, hogy tegye bekezdésenként offba: az szinte tuti jó, csak macerás, esetleg ezt automatizálni segítene, gondolom akkor jól is nézne ki.

[OFF]Pl. ez is off.
Meg ez is off.[/OFF]
Helyett:
Pl. ez is off.
Meg ez is off.
Azt pl. észreveheti a konverziónál, hogy meg volt nyitva egy inline kód, és hohó bekezdés kezdődik (miközben a megnyitott tag nem volt lezárva): zárja le automatice, majd a következő bekezdésnél nyissa meg újra. Na?

--------
Egyébként bedobhatnátok az oké mellé egy előnézet gombot, lehet, hogy az is segítene azokon, akik egy rosszul sikerült formázás/linkelés után elfelejtenek moddolni.

-
Panther-D
PH! technikus
válasz
DigitXT
üzenetére
Már régesrég értem hogy mi a bajod, csak azt nem tudom mi lenne rá a megoldás...
Nyilván azt én is meg tudom mondani hogy mit kéne másnak megoldani...Az előző hozzászólásom arra volt reakció, hogy "miért nem oldom meg úgy, hogy bekezdést nyitok az OFF rész köré". Legalábbis ha jól értettem ez volt a megoldási javaslat.
-
DigitXT
félisten
válasz
Panther
üzenetére
És én ezt mondtam?
(Komolyan, mintha vki hülyének nézne vkit...
) Van egy specifikus helyzet, amikor "beragadnak" az ún. inline formázó kódok (gondolom ez nem csak az OFF-ra igaz akkor): erre kell valahogy "rágyúrni", és kijavítani...
Más esetben nem kell bántani.
Szerk: voilá, lásd lejjebb.
Hajrá...
[B]Ha már erre járok,
kipróbálok vmit...[/B]
Szerk2: érdekes...
Manuálisan meg tudom csinálni.
Szerk3: viszont az eredménye nem pont úgy néz ki, ahogy elképzeltem.

-
Panther
HÁZIGAZDA
válasz
DigitXT
üzenetére
Nem tehetek az OFF rész köré bekezdést, mert akkor nem lehet a sor közepén OFF-ba tenni egy-két szót. Példa alább.
Ez nem off. [OFF]Ez viszont igen.[/OFF] Ez meg megint nem.
Ez nem off. Ez viszont igen. Ez meg megint nem.
Ez nem off. [P][OFF]Ez viszont igen.[/OFF][/P] Ez meg megint nem.
Ez nem off.
Ez viszont igen.
Ez meg megint nem.
-
DigitXT
félisten
válasz
Panther
üzenetére
Egyébként valszeg félreértetted a HSZ-em (legalábbis a lényege nem ment át): nem az újítások ill. a frankó lehetőségek ellen beszélek (habár a logoutra tény, hogy eddig nem írtam, de ki tudja, egyszer még az is előfordulhat
), egyszerűen van egy, a felhasználó szempontjából logikátlan működés, ami neked mint fejlesztőnek (a HTML szabvány ismerőjének, stb.) tök logikus (inline kód bla-bla). Rendben. De szerinted a felhasználót ez hol érdekli? (Te is voltál "sima" fórumozó anno, talán még emléxel.
) Mert mi történik? Kijelölt egy részt, OFF-ba tette, a motor nem konvertálta: jajj! Ennyit lát, nem többet. Ha neadjisten a motor úgy oldaná meg ezt, hogy bekezdésbe tenné neki, nem is venné észre, csak azt látná, hogy mindig működik.
Ennyi. (Ja és annyit hadd jegyezzek meg, hogy nem én hoztam elő a "hibát": én csak amellett érvelek, hogy a felhasználóbarátságot nagyívben lesz*rni nem biztos, hogy célravezető hosszútávon.
) -
DigitXT
félisten
válasz
Panther
üzenetére
Már megint a terelés.
Attól még az OFF párok említett módon való "beragadása" ismert jelenség marad, és felhasználói szemszögből úgy néz ki, hogy nem működik.
Szerk: amúgy attól még, hogy fejlesztői szemmel megértem az adott működést, felhasználói szemmel nem kell azt elfogadnom. Ez épp olyan, mint az eredeti HÍR vs. ÍRÁS keveredése... Szintén meg van indokolva, a felhasználó szemszögéből viszont mégis szimplán zavaró hibának hat.
-
Lenry
félisten
meg lehetne oldani h a saját hirdetéseknél alapból be legyen kapcsolva az emailes értesítő? RIOS4-nél be volt és most mindig elfelejtem bekapcsolni...
-
Panther
HÁZIGAZDA
válasz
DigitXT
üzenetére
Azért annyit hadd jegyezzek meg, hogy ugyanazzal a szerkesztővel írhatsz a Logoutra címlapos írást, mint amivel ide a fórumba hozzászólást. Ott pedig igenis minden lehetőséget meg kell adni, hogy igényeset alkothasson aki akar, nem pedig valami ömlesztett, 21-sortöréssel-formázott trutyit.
-
DigitXT
félisten
válasz
Winner_hun
üzenetére
De betehetné azt a [P ][ /P]-t: ki nem sz*rja le a bekezdéseket, már ne is haragudj. Ez egy fórum, nem szövegszerkesztő.
(A felhasználót nem érdekli sem a HTML szabvány, sem a bekezdések: egyszerűen szeretné a HSZ-e egy részét OFF-ba tenni, és kész. Eddig megtehette simán, most nem teheti meg - simán. Vagy megtanulja, hogy hogyan teheti meg, vagy elkönyveli, hogy ez nem működik. Mindenesetre a "hiba" ugye ismert, de az, hogy még mindig előkerül azt bizonyítja, hogy a megvalósítás nem felhasználóbarát, ill. a felhasználó a megoldásra sem jön rá magától. Szerk: pedig concret_hp BME-s
(Viszont a motor észrevehetné, hogy a felhasználó NEM akart [OFF ][ /OFF] párt begépelni...
) -
DigitXT
félisten
válasz
Winner_hun
üzenetére
Egyébként de, mert megcsinálhatná ilyenkor azt a bekezdést automatikusan.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Winner_hun
félisten
válasz
concret_hp
üzenetére
-
concret_hp
addikt
itt egy példa ami nem megy:
[OFF]kioffolandó
bekezdések[/OFF]
-
N0zer0
senior tag
Nem bug, de jobb topikot nem találtam neki.
Meg lehetne oldani, hogy
- a fórum az egész ablakot betöltse? Mindig is túl keskenynek találtam a fórum hasábjait.
- lehessen választani "nincs avatarom" avatart? -
Muton
addikt
válasz
Winner_hun
üzenetére
ez jó hír. várjuk

-
-
Panther-D
PH! technikus
-
Muton
addikt
válasz
Winner_hun
üzenetére
a RiOS5-höz is tevezel egy részletes használati leírást a logout-on?
vagy már van?
-
Winner_hun
félisten
válasz
DigitXT
üzenetére
Bármely más link az oldalon ezügyben közömbös.
Már rég be akartam írni, most meg is teszem. A preferált portálos dologból én azt is hittem először, hogy ha valaki pl egy hozzászólást linkel be mondjuk a mobilarena-ról (http://mobilarena.hu/tema/javitsuk_a_prohardvert/hsz_4903-4903.html) akkor az nem mobilarena-s, hanem prohardveres linkként fog nálam működni.
-
DigitXT
félisten
válasz
M.Edina
üzenetére
például ha a logout főoldalon belemész a fórumba véletlenül
Nem így értem, a helyzet nem ennyire komplikált.
Csupán a kedvencek menü, és az itt szóltam hozzá lista viselkedését kéne (szerintem) "helyrepofozni".
(Ha már úgyis belenyúl a motor, annak érdekében, hogy az adott portálon tartson, akkor nyúlhatna másképp is szvsz.) Bármely más link az oldalon ezügyben közömbös.
-
M.Edina
csendes tag
válasz
DigitXT
üzenetére
Én úgy tudom, hogy annyi helyen kellene belenyúlni a kódba ahhoz, hogy a preferált portálon próbáljon tartani, hogy lehetetlen ezt megvalósítani. Ráadásul például ha a logout főoldalon belemész a fórumba véletlenül, akkor máris a menüben levő "címlap" link a PH címlapjára dob (mert ugye a fórum menüpont már átrak a PH-ra).
Aktív témák
- Építő/felújító topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Tőzsde és gazdaság
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Gitáros topic
- Call of Duty: Black Ops 7
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...
- Dell 14 Latitude 5430 FHD IPS i7-1255U vPro 4.7Ghz 10mag 16GB 256GB Intel Iris XE Win11 LTE Garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
- Apple iPhone 12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
- Beats Solo 4 vezeték nélküli fejhallgató, bontatlan.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

De azért továbbra is maradok amellett, hogy ha majd lesz rá idő, kerüljön be egy ilyen lehetőség.