- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- VoLTE/VoWiFi
- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- További kavarás a Pixel 10-ek körül
- Telekom mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Poco X5 Pro - ránézésre jó
-
Mobilarena
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
cSuwwi
senior tag
Attól függ hogy hol van ez a kód.
Ha egy külön js fileban, akkor direkt módon sehogy. Én ilyenkor azt szoktam csinálni, hogy valamelyik html elemnek adok egy id-t, és egy data-valami attribnak az átadandó értéket. A js résznél meg kiolvasom ezt a data-t.Ha php fileban van akkor egy sima beleírással is mehet: <?=$valtozo?> (vagy ha nincs a short tags engedélyezve akkor <?php print $valtozo?>
-
Sk8erPeter
nagyúr
Szerintem az van, amit Karma említett, hogy az .on()-t kellene használnod, a selectek szülőelemére "aggatva", a selectekre szűrve az .on()-nak paraméterként megadott selectorral.
De amit SOHA többé ne csinálj (mert egészségkárosító hatású), az a (#4117) azonosítójú hsz.-edben látható, és ROSSZ, NAGYON ROSSZ:
var value=$(this).children('option:selected').val(); // BORZALMAS
var valueid=$(this).children(':selected').attr("id"); // NE CSINÁLD
var valuechamp=$(this).children(':selected').attr("champ"); // ROSSZ
Tudod, hogy van, amikor egy ilyet leírsz, akkor az egy kismacska életébe kerül.Totálisan feleslegesen futtatod le újra és újra ugyanazt a metódust, ráadásul egymás alatt:
$(this).children(':selected')
--> ennek az értékét tárold el egy VÁLTOZÓBAN, arra találták ki. Ugyanarra az elemre hivatkozol.
Tehát a fentit cseréld le valahogy így:
var $self = $(this);
var $selectedElement = $self.children('option:selected')
var value=$selectedElement.val();
var valueid=$selectedElement.attr("id");
var valuechamp=$selectedElement.attr("champ");a lényeg: a többször használt elemeket tárold el változó(k)ban, ne kérd le őket újra és újra, mert erőforrás-igényes, még ha nem is veszed észre.
-
-
martonx
veterán
-
Kommy
veterán
Kicsit módosítottam, rajta, most már nem a select-nek kell az id-ja, mivel az most már egységes
És ami a php-ban van mint kimenet:
<select name='track' id="champ">
<option champ= "id" id= "y" value="Érték">"Érték"</option>
</select>Ígxy le tudom kérdezni, melyik a kiválasztott legördülő
$(document).ready(function() {
$("#track").change(function(){
var value=$(this).children('option:selected').val();
var valueid=$(this).children(':selected').attr("id");
var valuechamp=$(this).children(':selected').attr("champ");
$("#edit").load("result.php?q="+value+"&x="+valueid+"&f=1&c=0");
});
});A mostani gond viszont az, hogy csak az első legördülőnél működik, ez miért lehet, a kódot a php generálja, sql lekérdezésekből tehát minden megegyezik bennük semmi eltérés.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- VoLTE/VoWiFi
- Miért vezet mindenki úgy, mint egy állat?
- Futás, futópályák
- Eredeti játékok OFF topik
- GTA V
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256GB SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged