- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Redmi Note 13 4G
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Felújított okostelefonokat kínál a Rejoy
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
ZeroCool
csendes tag
Szia,
Szerintem kezdj el nézelődni java-s eszközök irányába. pl. Maven, Spring, Hibernate
Nem árt ha Java EE-ben is jártas vagy valamennyire.
Swing kuka. Semmire nem jó. Valamilyen más UI framework-ot lenne jó megismerned. Pl. Adobe Flex, Vaadin, Ext Js..... Sok van belőle.
Szerintem még az a fontos, hogy ne csak elméleti tudásod legyen, hanem találj ki valami kis egyszerű projekteket magadnak, és azokat próbáld megvalósítani.
Ha érdekelnek még dolgok, akkor írj nyugodtan akár pm-et is. Szívesen segítek ha tudok.Üdv,
Dani -
Lortech
addikt
egy lehetséges értelmezése a feladatnak:
Nincs meghatározva, hol dobj kivételt, a konstruktorban ellenőrizd-e a paramétert, vagy a hívás előtt a mainben.
Nincs meghatározva az sem, hogyan írasd ki, pl. lehetne olyan metódusa is a Kor osztálynak, ami egyből a kimenetre ír, nemcsak számol. Vagy lehet a mainben is csinálni a számolást és kiíratást is stb.
0-t nempozitívnak vettem.
...
public class Korkeruletterulet {
public static void main(String[] args) {
Kor kor = new Kor(12);
System.out.format("%.2f sugarú kör kerülete: %.2f, területe: %.2f",
kor.getSugar(),kor.getKerulet(),kor.getTerulet());
kor = new Kor(-7.5);
System.out.format("%.2f sugarú kör kerülete: %.2f, területe: %.2f",
kor.getSugar(),kor.getKerulet(),kor.getTerulet());
}
}
...
public class Kor
{
private double sugar;
public Kor(double r) throws IllegalArgumentException
{
if (r <= 0)
{
throw new IllegalArgumentException("Nempozitív sugár!");
}
else
{
this.sugar = r;
}
}
public void setSugar(double r) {
this.sugar = r;
}
public double getSugar() {
return sugar;
}
public double getKerulet()
{
return Math.PI * 2 * sugar ;
}
public double getTerulet()
{
return Math.PI * sugar * sugar;
}
}... -
Lortech
addikt
Értem. Ha könyv, és szó szerint veszem a feladatot, akkor tényleg annyi a feladat, hogy eldobod a kivételt, és nem kezeled le, ezáltal a program leáll. Nem mondja a feladat, hogy ki kell iratnod bármit, ha nempozitív az adat.
Bővebben:
A main fgvből hívod a kör osztályod konstruktorát, ha a konstruktorban dobsz egy kivételt, akkor az adott metódusban szekvenciálisan haladva az első kivételkezelő blokkra ugrik, ha nincs, akkor a konstruktor metódusod visszatér a hívás helyére, azaz a main függvénybe, és ott keres kivételkezelő blokkot, ha ott sincs lekezelve a kivétel, akkor a jvm-hez tér vissza a hibával, a program terminál hibával, a jvm leáll. Véleményem szerint ennyi a feladat. -
Lortech
addikt
Nem szokásom teljes kódot adni, mert ez nem a megcsinálom a beadandódat című topik.
Legtöbbet úgy tanulsz, ha te hozod össze.
1,A feladat nem írja elő a kivételkezelést, csak azt, hogy dobjon kivételt rossz adat esetén, ami itt azt fogja eredményezi, hogy megáll a programod.
Persze ha úgy gondolod, a tanár arra gondolt, hogy kezeld is le a kivételt, akkor tegyél bele kivételkezelést, de leírva nem ez van.
1, A feladat továbbá azt mondja, ha pozitív a sugár, akkor dobjon kivételt, ez nem ekvivalens azzal, hogy kisebb mint 1.
Látható a példa adatból is, hogy -7.5-ről van szó, tehát nem egész számokról beszélünk, hanem legalább egy floatról. -
Lortech
addikt
Egy null referenciával inicializált tömbnek nincsen eleme.
Ha arra gondolt, hogy egy referencia típusú elemekből álló tömb elemeit null referenciákkal inicializálva, írd ki annak n. elemét, akkor :
System.out.print(tomb[n-1]);
// ahol tomb a tömb változód, és n-1 az n. eleme a tömbnek, mivel 0-tól kezdődően indexeljük a tömböt, azaz a tömb 2. elemének kiiratása: System.out.print(tomb[1]);
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Precision 3580 27% 15.6" FHD IPS i7-1360P RTX A500 32GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Intel Core i5-13500 OEM
- Toshiba Surveillance Pro S300 8TB megfigyelőrendszerekre optimalizált merevlemez
- Seasonic Focus GX 1000W 80+ gold
- Latitude 5530 27% 15.6" FHD IPS i7-1265U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Apple iPhone 13Pro 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Napi 1000 -ft tól elvihető RÉSZLETFIZETÉS BANKMENTES MSI Cyborg 15 A13VE
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Használt és ÚJ Gamer Monitor Felvásárlás Gyors és Korrekt Ügyintézés!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest