Új hozzászólás Aktív témák
-
gaben
aktív tag
válasz
Murphistic #2386 üzenetére
ahan, a 0 volt a gond
A hiba meg már nem tom miért volt, de megoldódott.
Köszi! -
gaben
aktív tag
Meg GregorianCalendar akcio_datum= new GregorianCalendar(2011, 12, 15, 0, 0, 0);
akcio_datum.getTime();
Az utóbbi dátumot ad vissza, ezt beleteszem egy Date tpusú változóba és amikor kíratom a képernyőre string-ként, akkor 2012.01.15 0 0 0 eredményt kapok. :Y Mit csesztem el? -
gaben
aktív tag
válasz
Murphistic #2383 üzenetére
Először én is úgy próbáltam, de hibát dobott.
na sikerült összehozni végül, igaz más módon.datum = Calendar.getInstance();
datum.set(Calendar.YEAR, 2011);
datum.set(Calendar.MONTH, 12);
datum.set(Calendar.DAY_OF_MONTH, 15);
datum.set(Calendar.HOUR_OF_DAY, 0);
datum.set(Calendar.MINUTE, 0);
datum.set(Calendar.SECOND, 0);Azt szeretném csiinálni ,hogy 2 dátum közötti eltelt napok számáz, órát, percet akarom lekérdezni. Úgy gondoltam ,hogy lekérdeztem a két dátum esetén a millisec-et, és a kettőt kivontma egymásból. Ekkor megkapok egy számot és ha azt osztom 1000*60*60- al akkor megkapom ,hogy hány óra van a két dátum között, ha ezt tovább osztom 24 -el akkor a napokat. De a baj az ,hogy téves számot kapok, ha így csinálom. Mit rontottam el?
-
gaben
aktív tag
válasz
Murphistic #2380 üzenetére
áhh, dehogy akarok nagyon eredetit, csak legyen egy alap kék háttér ,meg a kiíraások és a számláló, de ez sem akar működni. Ment egy mail.
-
gaben
aktív tag
válasz
Murphistic #2378 üzenetére
Szia!
Igen délután én is szórakoztam vele, és nekem is hol eltűnt a szöveg, hol a terület fele fehér volt ,a másik fele meg a kívánt szín, hol dobott egy csomó hibát, szóval akár hogy próbáltma ,sehogy nem jött össze.Köszi amúgy ,hogy foglalkoztál vele.
És amúgy neked működött a 2. mód? Mert nekem nem akar.
Nem frissíti a számolást. Csak a kezdeti értéket látom. -
gaben
aktív tag
válasz
Murphistic #2375 üzenetére
Szia!
Sajnos nem. Ha előtte hívom meg ,akkor nem fog jól látszani a számlálás másodpercenként, mivel a super.update(g) is folyamatosan hívódik, így "nagy vibrálás" lesz az egész. Meg egy pár másodperc után Exception in thread "AWT-EventQueue-1" java.lang.StackOverflowError lesz.A while ciklus miatt van, de nem tudom miért. A "szál nem tud rajzolni", mert benne van a ciklusban??
-
gaben
aktív tag
Viszont lett egy újabb gond
Mégpedig az, hogy ha egy ciklusban folyamatosna frissítem az egyik kiírt dolgot (számláló), akkor addig a kirajzolt terület háttere fehérré változik, utána pedig visszavált az általam beállítottra. Ez miért van? Mit hagytam figyelmen kívül? Ja és a kirajzolt betű típus és betű szín az nem változik, csak a háttér.Color hatterszin=new Color(0,153,255);
Color betuszin=Color.black;
Font font=new Font("ARIAL",Font.BOLD,12);
setBackground(hatterszin);
g.setColor(betuszin);
g.setFont(font);
.........................................
........................................
while(ido<5){
ido++;
nap.setText(""+ido);
g.drawString(nap.getText(),10,90);
try {
Thread.sleep(1000);
} catch (InterruptedException ex) {
}
super.update(g);
} -
gaben
aktív tag
köszi
-
gaben
aktív tag
Sziasztok!
Java. awt-ben lévő paint( Graphics g) -t használom néhány dolog megjelentésére. Stringet íratok ki. A lényeg az lenne, hogy bizonyos időközönként a kiírásnak frissülni kellene, ez frissül is, de a régi "ott marad" és az újat ráírja. Hogyan lehet ezt a problémát megoldani, hogy a régi törlődjön? -
-
gaben
aktív tag
Sziasztok!
Lenne, egy olyan problémám, hogy ciklusból nem lép ki a program, és nem tudom ,miért. C-ben megírva működik, de java-ban nem lép ki valamiért. És már az agyvérzés kerülget, hogy nem tudom mi a hiba..... Szóval lefordul, szintaktikai hiba nincs, de nem lép ki a ciklusból valamiért. :S
Kód java:
Public ......{
BigInteger n=ew BigInteger("0");
final BigInteger c=new BigInteger("1");
final BigInteger egy=new BigInteger("1");
final BigInteger nulla=new BigInteger("0");
final BigInteger ketto=new BigInteger("1");
BigInteger reszer= new BigInteger("0");
BigInteger reszer2= new BigInteger("0");
BigInteger reszer3= new BigInteger("0");
long kitevo=0;
long s=0;
BigInteger[] tanuk = new BigInteger[40];
//keressuk s-t
n=szam.subtract(c);
System.out.println("n-1 erteke: "+n);
while(true){
reszer=ketto.pow((int)kitevo);
reszer2=n.mod(reszer);
reszer3=n.divide(reszer);
if(reszer2.compareTo(nulla)==0 && reszer3.mod(ketto).compareTo(nulla)==0){
kitevo=kitevo+1;
s=kitevo;
System.out.println("S erteke: "+s);
}
else{
break;
}
}
} //metodus vegeC-ben:
int n=561;
int n2=n-1;
int kitevo=0;
int s=0;
int reszer=0;
int reszer2=0;
int reszer3=0;
while(1){
reszer=pow(2,kitevo);
reszer2=n2%reszer;
reszer3=n2/reszer;
if(reszer2==0 && reszer3%2==0){
kitevo=kitevo+1;
s=kitevo;
}
else{
break;
}
} -
gaben
aktív tag
A lényeg az lenne ,hogy az akadályt elkerüljök. Fekete az akadály, a fehér a szabad út. A kamerának csak egy állása van ,egyenes menet esetén előre néz, csak előre.Csak itt meg az a baj ,hogy ha mondjuk a kép nagy része fehér de belelóg az akadály ,akkor azt is meg kell különböztetni, na meg a táv kiértékelése is jó lenne az akadálytól.....Nem is olyan egyszerű...Csak ilyennel még soha nem foglaslkoztam ,így azt se tudom hol kezdjem..
-
gaben
aktív tag
válasz
Lortech #1841 üzenetére
köszi.
Képfeldolgozásban kérnék egy kis segítséget.Van egy kamera, ez már be vna lőve ,ad képet.Látom a kamera képét. Nos ezt a képet ,hogyna lehetne feldolgozni?Hogy lehet ennek neki kezdeni?(látok mondjuk egy nagy akadályt és el kerülöm, erre szeretném használni)
Köszi! -
gaben
aktív tag
válasz
x123456 #1838 üzenetére
Szia!
Hmm...
server glx version string: 1.2
client glx version string: 1.4
GLX version: 1.2
OpenGL version string: 1.4 Mesa 7.7.1Most a server meg a Client version közt mi a különbség? Ezt ne mnagyon értem, meg miért régi?
Még egy kérdés:
Olyan problémám volna ,hofy van egy forrsákód ,ami külső, nem szokványos importokat használ. (neurális háló példa progi)
Szóval nem ismeri az importokat alapból. .JAr fájl nincs ,helyette van egy .tar.gz állomány. Ebben vannak .class fájlok és .java fájlok is ebben van a tutor is,meg azok a jegyzékeke is amit az importbna használna. Ezt kibontom Winrarral. Eclipse-ben a Library-knál (ahol .jar-t adnám hozzá más esetben), ott rámegyek az External Class folders, beállítom ,de semmi. Mit kell ezzel kezdeni? -
gaben
aktív tag
Sziasztok!
Egy szimulációs dolgot csinálok java-ban és a java3d API 1.5 is használom hozzá. Azonban linux alatt a következő a warning üzi:
Java 3D WARNING : reported GLX version = 1.2
GLX version 1.3 or higher is required
The reported version number may be incorrect. There is a known
ATI driver bug in glXQueryVersion that incorrectly reports the GLX
version as 1.2 when it really is 1.3, so Java 3D will attempt to
run anyway.
WARNING: Application calling GLX 1.3 function "glXCreatePixmap" when GLX 1.3 is not supported! This is an application bug!A progi lefut, van "3D" , de mi lehet ez, találkozott már valaki ilyennel?
A gép rendben van :
direct rendering: YesOpenGL vendor string: Tungsten Graphics, Inc
OpenGL renderer string: Mesa DRI Intel(R) 945GM GEM 20091221 2009Q4 x86/MMX/SSE2
OpenGL version string: 1.4 Mesa 7.7.1
glxgears szépen megy.Már a java3d API-t 5x újratettem, azt hittem az,de nem azzal van a gond.
Érdekes módon Win alatt nincs ilyen, ott más a hibaKöszönöm a helpet!
-
gaben
aktív tag
Na próbálkoztam,nézeggettem segédleteket,ennek már elvileg menni kéne,de semmit nem látok. Mi lehet a gond?A képet az src-be másoltma ,közvetlenül az Udvkep.java mellé.
import java.awt.Graphics;
import java.awt.Dimension;
import javax.swing.ImageIcon;
import java.awt.Image;
import java.awt.Toolkit;
import javax.swing.JWindow;public class Udvkep extends JWindow {
Image kep;
ImageIcon icon;public Udvkep(){
kep=Toolkit.getDefaultToolkit().getImage("akarmi.jpg");
icon=new ImageIcon(kep);
setSize(icon.getIconWidth(), icon.getIconHeight());setLocation(500, 500);
setVisible(true);
}
public void paint(Graphics gr){
super.paint(gr);
gr.drawImage(kep, 0, 0,this);}
public static void main(String[]args)
{
Udvkep udv=new Udvkep();try
{
//Make JWindow appear for 5 seconds before disappear
//>>IT WILL ACT AS SPLASH SCREEN<<
Thread.sleep(10000);
udv.dispose();
}
catch(Exception exception)
{
exception.printStackTrace();
}}
}
-
gaben
aktív tag
így is próbáltam: getContentPane().add(new JLabel(new ImageIcon(("udvkep.jpg"))));
De cska egy szürke téglalap,nem teszi bele a képet....
Előre is köszönöm a segítséget. -
gaben
aktív tag
Sziasztok!
Egy felugró ablakot szertnék, ilyen tipikus indító képernyőt,de ne makar összejönni.Még az időzítés nincs benne.
A baj az ,hogy nem teszi bele a képet,amit szeretnék.Csak egy szürke téglalapot látok általában,de azt se mindig.Mi lehet a gond?
A kód:public class JudvozloKep extends JWindow {
private JWindow win;
private Image kep=null;
private Toolkit tk=null;public JudvozloKep(){
this.setSize(300, 300);
this.setLocation(500, 500);
tk=Toolkit.getDefaultToolkit();kep=tk.getImage("udvkep.jpg");
this.prepareImage(kep,this);}
public static void main(String args[])
{new JudvozloKep().setVisible(true);
}
} -
gaben
aktív tag
Illetve az újabb kiadásúét találtam meg.
Ha valakinek megvan a régebbi kiadáshoz tartozó,akkor hálás lennék ,ha elküldené vagy adna egy linket!
Köszönöm! -
gaben
aktív tag
Az Angster Erzsébet -féle Objektum orientált tervezés és programozás Java II. könyv segédletét,forráskódjait honnan lehetne letölteni?Vagy ha valakinek megvan eltudná küldeni?
Előre is köszönöm! -
gaben
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy olyan kérdésem,hogy java-ban,van -e olyan mondjuk a util-ban,hogy leellenőrzi,hogy valós dátumot adok-e meg?Vagy nekem kell rá írni ellenőrzést? -
gaben
aktív tag
Sziasztok!
Egy külső csomagot szeretnék beimportálni,ezt a Sajátgép->Speciális rendszertulajdonságok->Környezeti változók meg is teszem,felhasználó és rendszerszintre is a CLASSPATH beállítását(Vista alatt). Így:SET CLASSPATH=.;C:\Program Files\Java\javalib (és ezen belül még egy könyvtár).
A gond az,hogy ne mműködik,csak ha a konzolból is kiadom ezt a parancsot akkor jó.De azt szeretném,hogy ne kellje nmindig a konzolból kiadni.
Az Eclipse-ben is szeretném használni,ezt hogy tudom elérni?Előre is köszönöm a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Milyen TV-t vegyek?
- Amazon Kindle
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Gitáros topic
- Pokoli repetát hoz az új GeForce driver
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest