- iPhone topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Rekordérdeklődés a Xiaomi hátsó kijelzője iránt
- Sebtapasz: telepíthető az iOS 26.0.1
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
Új hozzászólás Aktív témák
-
_NCT
addikt
válasz
Lortech #1968 üzenetére
Aham, mostmár világos.
Lenne még egy kérdésem, igazából valahol szeretnék elindulni.
Van egy másik feladat, amiben kivételkezeléssel kellene megoldani Kör kerületének, területének számítását.
A feladat így szól: A Program Kör osztályának konstruktora kapja paraméterként egy kör sugarát! Ha ez pozitív, akkor írja ki a konzolra a kör területét, kerületét, egyébként dobjon kivételt. A Körkerületterület osztály main metódusa hozzon létre két Kör osztályú objektumot! Az egyik sugara legyen 12, a másiké -7.5 egység.
Nos evvel odáig eljutottam, hogy a try-catch kivételkezeléssel megoldottam, hogy a sugár ne lehessen kisebb mint 1.
Gondom az, hogy nem tudom szépen megcsinálni, hogy a kivételkezelés után ne fusson tovább a program, hanem kiírja, hogy "nem valós sugár". Sajnos nekem kiírja a kivételt, viszont tovább fut a progi.
Legjobban örülnék neki, ha gyorsba valaki összedobná nekem, lássam mit rontottam el.
Köszönöm előre is!!
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- iPhone topik
- Linux kezdőknek
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- PlayStation 5
- urandom0: Aki használ/használt Giten kívűl más verziókezelőt, mesélne róla?
- Tőzsde és gazdaság
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Elektromos autók - motorok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Formula-1
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Dell Latitude 5455 14 FHD+ üzleti notebook - Qualcomm X Plus X1 16GB DDR5 512GB SSD W11
- VGN Dragonfly Y2 Pro+
- Lenovo LOQ gamer laptop, Ryzen 7 8845HS, RTX 4060, újszerű állapotban 2+év garancia
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GR93U-B 27 4K 144Hz IPS monitor garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Samsung Odyssey G5 32 QHD 144Hz VA 1ms monitor monitor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- JBL Xtreme 4 új, bontatlan akciós áron eladó!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3293
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bontatlan Lenovo T14S WUXGA Touch Ryzen5 Pro 7540U 16GB 256GB Radeon 740M Win11 Pro 3év Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest