- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
_NCT
addikt
válasz
Lortech #1968 üzenetére
Aham, mostmár világos.
Lenne még egy kérdésem, igazából valahol szeretnék elindulni.
Van egy másik feladat, amiben kivételkezeléssel kellene megoldani Kör kerületének, területének számítását.
A feladat így szól: A Program Kör osztályának konstruktora kapja paraméterként egy kör sugarát! Ha ez pozitív, akkor írja ki a konzolra a kör területét, kerületét, egyébként dobjon kivételt. A Körkerületterület osztály main metódusa hozzon létre két Kör osztályú objektumot! Az egyik sugara legyen 12, a másiké -7.5 egység.
Nos evvel odáig eljutottam, hogy a try-catch kivételkezeléssel megoldottam, hogy a sugár ne lehessen kisebb mint 1.
Gondom az, hogy nem tudom szépen megcsinálni, hogy a kivételkezelés után ne fusson tovább a program, hanem kiírja, hogy "nem valós sugár". Sajnos nekem kiírja a kivételt, viszont tovább fut a progi.
Legjobban örülnék neki, ha gyorsba valaki összedobná nekem, lássam mit rontottam el.
Köszönöm előre is!!
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3022
- BESZÁMÍTÁS! 1000W Sesonic FOCUS GX-1000 Gold tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Bezámítás! Gigabyte G5 KC Gamer notebook - i5 10500H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Dell Latitude 5550 notebook - Intel Ultra 7 165U 16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest