Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- VoLTE/VoWiFi
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Netfone
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrM94
addikt
Ha siman tudja magarol az illeto,hogy bamba a keze,izgulos,izzados stb..
akkor inkabb kifizet egy minimalis osszeget arra,hogy valaki olyan oldja meg aki mar csinalt ilyet,es tudja hogyan kell csinalni...
Azert nem 100ft rol van szo.
Szerintem inkabb az csinalja aki tapasztaltabb.@stargaze
ersze.Nekem a penges durvabbnak tunik mint a satus,nagyobb a hibalehetoseg,hogy belevagsz valamibe.
Satunal,meg ha ovatos vagy csak nem lesz baja.. -
stargazerhu
aktív tag
Vannak ennél durvábbak is, de tény hogy szépen elrepül a szerkezet.

Tök sima ügy a pengés dolog, mondom ezt úgy, hogy én kvázi mindkettővel próbálkoztam....de persze mindenkinek a maga felelőssége és a maga pár 10 ezer forintja...
(#21297) haly Szerintem igen, csak neked!

-
Mr Sm!tH
tag
válasz
stargazerhu
üzenetére
nincs valami videó erről? körbenézek...
-
stargazerhu
aktív tag
válasz
Mr Sm!tH
üzenetére
pszichésen nehezebb, mint ténylegesen maga a művelet...
Én satuval kezdtem, de végül pengével 2 perc volt.
Satuból jó kell...nekem az volt a bajom vele, hogy nem tudtam megfogatni a procit...így váltanom kellett, de nem ezt bántam meg.
Nekem a pasztázással volt utána bajom. -
haly
őstag
válasz
Mr Sm!tH
üzenetére
Hát ezt nehéz megmondani. Elvileg pofon egyszerű, gyakorlatilag meg nem, de nem kell tőle félni.
Kupaktalanításra ma már elég sok módot kitaláltak az okos, találékony emberkék.
-Tudsz kalapáccsal, satuval, meg egy kis fakockával,
-Tudsz hajszárító, és satu segítségével,
-Tudsz egy szál pengével is kupakot leszedni
Én az első kettő kombóját ajánlom neked, szerintem az a legegyszerűbb, de most egyre többen esküsznek megint a pengés módszerre, pedig ott is azért elég könnyű megvágni a nyákot. Satusnál meg gyakorlatilag nem lehet elrontani a procid, ha nem ejted le.
-
Mr Sm!tH
tag
Srácok!
Mennyire nehéz leszedni a kupakot? Nem gugliztam még rá eddig.
-
haly
őstag
válasz
F e Z o
üzenetére
Inkább ebbe a topicba kéne. Régebben én is olvasgattam azt a topicot, de semmit sem értettem. Ami azt illeti itt is elég nehezen rázódtam bele, de aztán mikor elkaptam a fonalat, onnantól ment minden.

Igazából eligazítja itt mindenki az újakat. Nekem az eleje személy szerint azért volt baromi nehéz, mert mindent tudni akartam, hogy mi micsoda, és mit csinál pontosan. Erre meg azért elég kevés ember tudja mind a választ. Szóval jó sokat kellett olvasni, és még így is akad pár dolog, amiről fogalmam sincs.
-
haly
őstag
válasz
stargazerhu
üzenetére
Ezt én is értem. Én is talán ha 5000 komment óta vagyok itt, vagy még kevesebb. Az idő alatt egész szépen kitanultam amit kell, és mondom, csak az utóbbi 1-2 hétben lett ez megkérdezve vagy 4-szer.
Szóval jogosan jár az ejnye bejnye, de talán ezt már több ember olvassa... 
-
BullKoxa
őstag
válasz
stargazerhu
üzenetére
De kereső is van Jobb fent!
-
haly
őstag
válasz
cyberkind
üzenetére
Megint... Alapfesz... Emberek, ha auton hagyjátok a feszültséget, az rohadtul nem alapfeszültség lesz, ha állítjátok a szorzót (tehát az órajelet), mivel az alaplap hozzá fog adni még plusz feszültséget, mert AUTON van. Tessék manuálisan beállítani, a legkevesebb feszültséget, amit csak tudtok hozzá. Rengetegszer előjött az utóbbi 1-2 hétben, és sokszor el is lett mondva.

-
Grave_444
nagyúr
válasz
Superleggera
üzenetére
I5 3570 nem ártana mellé vagy 3570K, ha tudsz minél erősebb procit vegyél.
-
Superleggera
tag
Sziasztok!
Az Intel Core i5 3330-rol mi a véleményetek? Vagy megeri a plusz költséget a 3450?
A 3330 majd ki tud hajtani egy 7970-t?Köszönöm
-
F e Z o
veterán
válasz
cyberkind
üzenetére
Lehet előbb meg kellne nézned a 4,3-at milyen alulfesszel viszi stabilan. Rengetegen túlfeszelik a procijukat autofesszel itt a fórumon, teljesen feleslegesen.
(#21263) Ijk : A z77ext4-en is megvannak a 775-ös furatok, igaz pár fokkal el vannak forgatva jobbra. Nekem z68-am van, de egy régi 775-ös blokkot használok rajta már másfél éve.
-
haly
őstag
válasz
cyberkind
üzenetére
Minél kevesebb annál jobb. Ha hiszed, ha nem ez egyénfüggő. A gyártói maximum 1.5V elvileg. Én 1.3V fölé biztos nem vinném mindennapi használathoz. Az meg a másik, hogy kupakos procival el sem fogsz jutni ilyen feszültségekig, mert már rég főni fog 1.2-1.25V körül.
(attól függ, hogy mennyire tuningos.)
Viszont játékra nem is kell 4.6-7GHz, hidd el. Untig elég 4.5, ha egy jó darabot fogsz ki, ha egy kevésbé jobbat, akkor 4.2-4.3GHz is bőven elég.
Lényeg, hogy én nem vinném el már 1.3V-ig sem, de ez csak egy vélemény a sok közül.
-
cyberkind
félisten
i7 3770K-ra, gyári eredeti nem kupakolt procira mi lenne az a max feszültség ami még jó 24/7-re csak játékra ?
1.3-1.35 V ? -
bombibmw
veterán
válasz
*Tata*
üzenetére
OK,legyen.
Én most gyári hűtővel vagyok és Linx alatt 7x fok volt a proci alapon,az említett játékokkal meg elérem a 70-et.
Ez lehet a gyári hűtő miatt is,de nemsokára érkezik a Phanteks a procira és majd megnézem úgy is.
Abban azért megegyezhetünk gondolom,hogy brutál módon kihasználják a CPU-t.
-
Ijk
nagyúr
Üdv!
Ha minden jól megy jövőhéten megjön az asrock z-77 extreme4-m + 3570k. Remélem sikerül ráaplikálnom a zalman 9700Cu-t Lga775-öt.
Van valahol egy összefoglaló hozzászólás a tuningról? Nem várom hogy nekem is külön leírjatok mindent. -
bandika0626
senior tag
Mi bajod az aida-val. Nekem ugyan azt mutatja mint a cpu-z. A cpu-z-vel meg nem tudod nézni a VID-et csak annyit, hogy mennyit kap a laptól. Azért írtam, hogy nézze meg mekkora a VID értéke 4GHZ-n mert akkor az ad valami közelítő értéket, hogy mennyi kell majd adni neki biosba vagy esetleg tud még lefaragni belőle. Nekem az előző 3570K-m 1.3V a VID értéke 4GHZ-n és a 4.4GHZ-t vitte ennyin. A mostani meg 1.175V a VID és ennyin a 4.5GHZ-t viszi.
-
-
haly
őstag
válasz
Mr Sm!tH
üzenetére
Csak hajrá, örülök, hogy segíthettem. Még annyit, hogy a játék alatt ha tapasztalsz fagyást, vagy exe hibát, akkor nézd meg, hogy nagyobb feszültségen is csinálhatja, mert nagy valószínűséggel instabil proci okozza. (bár most a BF4 tipikusan ilyen exe hibával küzd, ezt tudom).
Az atombiztos stabilitást meg az eseménynaplóba tudod megnézni. Bal alsó sarokba jobb kattintás, és eseménynapló, egyéni nézetek, felügyeleti események. Ha itt lesz WHEA log, akkor nem stabil a prockó. Ha nincs, akkor jó.
-
Mr Sm!tH
tag
Nem biztos, hogy megerőszakolnám szegényt, a tervem 4.5GHz volt de nem vagyok csalódott a 4.3al sem.
Kiteszteltem most 4.2 és 4.3 GHz-en is.
1.165V kell a 4.2GHz-hez, így 79 fok
1.2V kell a 4.3GHz-hez és 84 fok.Tovább nem megyek most, később megnézem mennyibe kerül egy Corsair H100i

A segítséget köszönöm, most megyek és küldök rá BF4-et ultrán

-
haly
őstag
válasz
Mr Sm!tH
üzenetére
Kupaktalanítás után mondom visszament úgy 65-70 fokra. Játékokban 60 fokig se megy el mostanában. Később elgondolkozhatsz rajta, azt mérlegelve, hogy mennyire van rá szükséged. Mondjuk egy GTX760-hoz, kell a 4.3 minimum, viszont a 4.3 és 4.7 között nincs különbség már. Ezt úgy értem, hogy ahol 4.3GHz-en procilimited lesz, ott bizony 5GHz-en is. Hidd el, azért lesznek ilyen helyek, de nem kell ettől megijedni, ilyen ez a popszakma.

-
haly
őstag
válasz
Mr Sm!tH
üzenetére
Nem esélytelen, de először a 4.2-4.3-mat nézd meg. Szinte ugyan olyan képességű procid van, mint nekem, majdnem ugyan így melegedett az enyém is, és nálam 4.3GHz-en már 90 fok körül voltak a magok, még kupaktalanítás előtt. Persze ezt melegebb időben néztem, nem tudom ez nálad mennyire mérvadó. Nálam nyári időhöz vannak belőve a dolgok, télen eszméletlen hideg. Most például 4.3-on, teszt alatt olyan 67-68 fok a maximum.

-
haly
őstag
válasz
Mr Sm!tH
üzenetére
Plusz fesz? Egyelőre prociból is csak elvettél.
Sajna ASUS lapokhoz nem értek, nekem van egy kész beállításom ASRock-ra, amit már pár ember használ innen a fórumról is. Igazából apróságok, de ha így stabil, akkor mást nem szükséges állítani. Szerintem nyugodtan ráeresztheted a 4.2GHz-et, vagy esetleg 4.3-mat.
Mivel hűtöd egyébként a procidat? -
haly
őstag
válasz
Mr Sm!tH
üzenetére
10 perc kell neki. 4096MB-ot állítsd be középen, és azzal egy olyan 5-10 percig futtasd.

Most néztem a tesztedet. 1 perc LinX lópikula. Mondom, kell neki legalább 5-10 perc, mire bemelegszik. Egyébként 1.072V annyira nem rossz 4GHz-hez, de nem is jó. Átlagos darabot fogtál ki. (kb, mint az enyém.
)
Ha 10 perc LinX után nem megy 80 fokig, akkor szépen léphetsz egy lépcsőt. Nézd meg 4.2GHz-en, vagy akár 4.3-mon (de szerintem ott már sülni fog rendesen, amíg nem kupaktalanítod...).
Ezekhez kiindulásképp 1.2-1.25V-al kezdjél, aztán szépen, ahogy csináltad, egyre lejjebb.
-
F e Z o
veterán
Kicsit tesztelgettem ma délelőtt, a következő eredmény született, a következő beállításokkal : Offset -100, LLC 3, EIST, C1 enable, HT on. LOAD 0,952-0,968V-ot kapott a proc.
Nagyobb képért katt a képre.![[link] [link]](http://prohardver.hu/dl/upc/2013-11/09/89477_bpe4k6kywzyqy2kg_3770_4_1ghz_offset_100_llc3_40_perc.thumb.jpg)
Megnézem, hogy játékok (BF3) alatt hogy muzsikál, stabil marad-e?
(#21246) Mr Sm!tH : Ez természetes dolog, a linx jobban terheli a gépet, mint bármelyik játék.
-
Mr Sm!tH
tag
válasz
bandika0626
üzenetére
4 ghz az csak visszavetette mire nyomtam a print screent. Az óta nyomam kis bf4et is. Ahogy láttam az nem teheli annyira a procit mint a linX.
-
=HG=
addikt
válasz
bandika0626
üzenetére
Ne Aida-val, hanem cpuz-vel nézzétek !
-
bandika0626
senior tag
válasz
Mr Sm!tH
üzenetére
Valami nincs rendben. Most akkor 3100 megy a proci vagy 4000-en. Mert én 3100-at látok. Szerintem 4GHZ-hoz 1.15V adjál az LLC-t 2-re és terheld le és közben nézd meg aida-ban a számítógép/túlhajtás alatt, hogy mennyi a CPU VID. Ebből lehet valamennyire következtetni, hogy mennyire lehet megrántani a kicsikét. Nekem pl 1.175 a CPU VID-em és ennyin viszi is a 4.5GHZ-t.
-
haly
őstag
válasz
Mr Sm!tH
üzenetére
Alapból annyi nem elég, hogy LLC-t állítasz, meg szorzót. Feszültséget egyre vidd lejjebb. Most 1.208V-ot kapott terhelés alatt, ami úgy legrosszabbaknál is 4.2GHz-hez elég, jobbaknál meg 4.4-4.5GHz-hez is akár. Szóval vidd lejjebb a feszültséget, mondjuk 10mV-os lépcsőkben, de ha óvatosabb akarsz lenni, akkor 5mV-os lépcsőkben (de ez rohadt időigényes, nem ajánlom
).
Tesztelni AVX-es LinX-et használj. Indulásnak ennyi.
-
Lottheus
tag
Hello
Lenne egy alapvető kérdésem.
a non k, alap i5 3570- es intel proci mit hajt még ki maximum nvidia kártyák terén, titánt gondolom nem, de egy gtx 780 vagy 770 az még belefér? -
Zsohi
őstag
-
ThodEE
őstag
-
wagi
senior tag
A prociba épített HD4000-es gyárilag milyen órajelen működik?
-
DonToni
aktív tag
Merő véletlenségből nem tudja valaki a 1155-ös procik "lábkiosztásának szerepét" ???

(Az érdekelne, hogy egyes területek, mit vezérelnek) -
Jocy
aktív tag
válasz
Grave_444
üzenetére
Fogalmam sincs miért van így,miden esetre érdekes, de nálam is bevált.Igaz én 60 fokra állítottam, és valóban hűvösebb a proci.
Nem is veszek egy batár hűtőt én sem, kiszolgál a gyári is egyelőre még, próbáltam 4GHz- en is, úgysem ment 70 fok fölé.Max 40-es szorzót tudok beállítani,igaz így csak 1 vagy 2 magra alkalmazza,mind a 4 mag esetén 3800-on megy ha jól láttam.BCKL-hoz nem nyúltam.Alap turboval 3600-ig megy fel,3 magon 3500,4 magra 3400 az alap.Erre tudsz emelni plusz 400MHz-et a szorzóval.
-
Jocy
aktív tag
válasz
Grave_444
üzenetére
Kipróbáltam én is ezt,és valóban melegebb lesz a proci,ha alacsonyabb target hőfokot adok meg.
Én sem értem,hogy miért van így,a gyári hűtő nem ment fel 1600rpm fölé,mégis tartani tudta a 60 fokot terhelés alatt.Mikor 50 volt beállítva,közelítette a 70 fokot is úgy ,hogy a hűtő 2000rpm felett volt. -
Bár költői a kérdés, de fesz emelés nélkül egy 3770K tud 4 Ghz-t? Esetleg 4.2-t?
mobal,
-
-
Grave_444
nagyúr
Ha biosban 65 fokra állítok be 120-as custom speedet 1250rpm-en 65 fokig megy fel, ha viszont 45 fokra állítom be ezt az értéket 70 foknál is melegebb lesz a proci pedig már 2000-en megy a hűtő. Érdekes..

-
F e Z o
veterán
válasz
bombibmw
üzenetére
Nálam a kupaktalanítás kimarad, mert feleslegesnek tartom.
Most futtattam egy kb 15 perces avx-es linx-et 3400MHz-en HT on, turbo off, offset -100-zal. Idle 0,712V-t kap a proci, LOAD pedig 0,848V-0,864V között. 22-23 fokos szobában nálam 55 fok fölé nem ment egyik mag sem.Érdekes módon, ha lentebb mentebb offset-ben - 150-re, akkor is ennyi kapott idle és load is a proci, bár lehet ez a lap miatt van. Sebaj.
-
F e Z o
veterán
A mai nappal átvándoroltam ebbe a topicba, tekintve sikerült gariztatnom blackvinyl fórumtárssal a bédöglött 2600-om. Némi ráfizetéssel egy 3770-et kaptam. Mivel a vizem még dobozban hever, így gyári hűtővel alapórajelen megy majd egy ideig alulfeszelve.
-
Miles
aktív tag
-
F e Z o
veterán
-
Kaszika
tag
Sziasztok egy i5 760 mennyit ér kb? gtx660 alá és mehet a full hd bf3on? fontos lenne

-
hellboy0415
aktív tag
válasz
F e Z o
üzenetére
Nem írtam volna? Van egy őrült tuningos haverom és ő gyepálta meg ennyire. Kíváncsi volt ő is és én is.
Igen még működik ez van most is a gépemben, jelen állás szerint kicsit túl van méretezve a hűtése. 1 db 360-as radi 6 db ventivel és egy 240-es radi 2 vwentivel. Ez hűti most a kicsikémet. 
-
Dr. Student
senior tag
Nagyon megköszönném, ha valaki segítene egy általános tuningról egy képet adnia.
3470-es procim van NO-K és egy z77-extreme 4 M alaplapom és nagyon szeretnék tuningolni, de nem értek hozzá és kellene valami gyorstalpaló, mert most minden auton van a biosban, és fogalmam nincs mit kell fixre állítani illetve milyen beállítások lennének az igaziak.
Nagyon megköszönöm ha valaki segítene

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PlayStation 5
- Projektor topic
- AMD off topik: VGA, CPU, APU és minden, ami AMD
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fűnyíró topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- További aktív témák...
- Intel Core I3 9100f
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10900X 10 mag 20 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core I7 14700K - 20mag/28szál - Új, bontatlan - Gari 2029.02.05. -ig - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 11900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7 9700 12mb 8core 4,7Ghz processzor
- TAVASZI AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Samsung Galaxy A56 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Acer Predator Helios 18 AI I9 ULTRA 9275HX, 192GB RAM, 2TB SSD, RTX 5080
- AKCIÓ! Asrock B450M R5 5500 8GB DDR4 256GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Zalman T3 Plus DeepCool 400W
- Apple iPhone 13 Mini 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
ersze.Nekem a penges durvabbnak tunik mint a satus,nagyobb a hibalehetoseg,hogy belevagsz valamibe.

Semmi nehéz nincs benne. Aki meg ezt nem meri, az neki se álljon a tuningnak se. 

Amúgy az emberek lusták, ezt te is tudod.