Hirdetés
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- iPhone topik
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
- Fotók, videók mobillal
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- VoLTE/VoWiFi
- Nagy aksival és erős hardverrel megjött Magyarországra a Poco X8 Pro és Pro Max
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
Új hozzászólás Aktív témák
-
cyberkind
félisten
Segítsetek nekem !

Az lenne a kérdésem hogy egy "gyengébb" kártyát, tehát ami feleannyiba kerül mint a csúcs kártya, vegyük példának a GTX 760-at, azt ki tudja hajtani játék közben állandóan 100%-ra egy megint csak "gyengébb" proci mint a 3570k, és ezen logika mentén az újabb szériák is, mint a 4570k vagy 4670k ?
-
-
szimi57
őstag
Egy kis érdekesség. A proci 3570K. Beállitottam ofsetnek -0.2-t. AIDA-val leterhelve CPu Core max.: 0.816 V. Max. hőfokok 41-42 C-fok. BF BC2 stabil. Most pedig netezésnél 31-32 c-fok. Viszont a szorzót visszavettem 28-ra. 2.8 GHz-en ketyeg. Nem skalpolt.
-
válasz
Gabor8634
üzenetére
ha nem nagyon tervezel tuningolni akkor jó a gyári ha adnak.
Ha mégse adnának célszerű jobbacska pasztát venni, mert az is jelent pár fokot.
Pl.: Arctix MX4Viszont vigyázz, ha még nem pasztáztál soha, érdemesebb lesz egy rutinosabb emberre bíznod a dolgot, mert ha pl ezüst tartalmú, és kerül egy kicsi a cooler felhelyezése során a foglalatba, akkor kijön a füst a prociból és akkor nem megy tovább

-
törölt tag
Az utobbi időben keveset írogattam ide. Elköszönök a topiktól mert váltottam 4930K-ra. Sziasztok és mindenkinek sok sikert a minnél jobb eredményekhez/beállításokhoz. 24/7 4.7GHz alatt ne álljon meg senki.
Maradt még 2db 3770K procim. Ezeket linkeltem kicsit lejjebb. Talán egyszer kisorsolom köztetek. 
-
Gabor8634
tag
vicc ez az everest most megnyitom hogy megnézzem 84fokot mutat úgy hogy semmi nem megy ! De legalább már biztos ,hogy a procival nincs gond ! Ebben reménykedtem

Már csak azt kell kideríteni mitől lassúl be időnként a gép

-
Gabor8634
tag
everestel mértem a cpu ra 43 volt a max magonként olyan 77 et mért mindegyiknél!
Na most elkezdtem másolni és hallani azt a hangott amit írtam
bár most nem olyan hangos de folyamatos van mikor hangosabb is volt ! -
Gabor8634
tag
Na ma megcsináltam az intel burn testet maximumon és very higon is de nem volt baja le se fagyott se kékhalál a gyári hűtő maxon 43 c-ot mutatott az szerintem nem sok de csendes volt alig lehetett hallani: megyünk tovább az alkatrészeken a merevlemezt mivel tudom megviszgálni illetve tesztelni ?
-
haly
őstag
válasz
Gabor8634
üzenetére
Biztos, hogy venti lesz a ludas. Hangos, ennyi. HDD-nek ilyen zizegő hangja lenne. Néha én is hallom azt, de csak ha nagyon figyelek. Nekem csendes nagyon az. Viszont a gyári hűtő szabályozza magát közben. Terhelésnél nagyobb fordulatszámot vesz fel, ezért hangosabb. Tudsz venni olcsón, jobb hűtőt.

-
válasz
Gabor8634
üzenetére
ha kiad, akkor ott a baj nem kicsi

a ventik igen, meg esetleg a hard/optikai meghajtókaz eredeti posztodat végigolvasva a gyári hűtő lesz a ludas.
amikor terheled, akkor melegszik szépen, és hát a gyári hűtő nem igazán "jó".
alapvetően hangosak, főleg ha beindul rendesen dolgozni. én nem aggódnék, inkább nézni valami jobbacska de elfogadható árú aftermarket coolert rá. -
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Gabor8634
üzenetére
Tudtommal allitolag a processzorok nem szoktak "zugni vagy bugni" vagy a hutore erted ?
Tesztelesnel engedj ra par teszt-programot (intel burn test, linx, prime95) es teszteld jatekban...ha itt nincs gondod akkor a processzor rendesen mukodik !
MIkor volt takaritva ? Lehet poros a huton a borda es azert hangosabb a venti.
-
Gabor8634
tag
Sziasztok van egy Intel Corei5-2500 3,3GHz procim az alaplapomban ami egy ASUS P8H67 soc.1155 H67 DDR3 USB3 SATA6 azt szeretném kérdezni az természetes dolog ,hogy mikor elkezd dolgozni a proci akkor rendesen halhatóan zúg vagy búg nem is tudom hogy írjam le vagy mert a régi procim egy core 2 duo E8400 volt az nem volt ilyen hangos sőt nem is nagyon hallottam ígyy dolgozni! Vagy lehet attol hogy mikor vettem a el volt hajolva pár tű a procihoz és a boltban visszahajtogatták őket ? Nem volt még kék halál meg ilyesmi csak azt akarom megtudni hogy mivel tudnám leellenőrizni ,hogy megfelelően működik e a proci ? Meg kkor az természetes hogy így hallom a proci működését?
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
üzenetére
Siman megeri. Csereld le, nekem is volt annak idejen 6100-om...hat eleg gyengenek bizonylt. Ha nem szeretnel tuningolni akkor simanmegeri. 1-2 ev mulva amikor ugy erzed hogy mar keves, akkor kersel hasznaltan egy 3770-est ami csak 77 W. Mondjuk ha 83xx volna akkor azt mondanam hogy nem, de a 6100-rol siman megeri.
-
MrM94
addikt
válasz
üzenetére
Mennyit kene radobnod az egeszre?
[link]
Feljebb linkeltem egy osszehasonlitast,nem sokkal erosebb az i5,de ha cserelsz kesobb vehetsz ujabb 1155 procit ha gyenge lesz,mert az am3+ nak vege,tobb proci nem jon bele,igaz 1155 be sem jon de sandy bridge + ivy bridget rakhatsz bele,tobb valasztek van mint am3+ fronton.Viszont a 6100 ast ha egy kicsit megtuningolod,akkor ottvan az i5 szinten viszont akkor melegszik es zajos. -
törölt tag
Érdeklődnék hogy jobb lenne e ha az fx6100ast lecserélném egy i5-2320ra ?? a vga az hd7950 lenne.....
-
ÁdiBá
veterán
válasz
Fail3D!
üzenetére
Jelenleg ezeket inkább marketing szerepe van.
Az újabb deszkák természetesen támogatják. De tényleges értelme még nincs.
Viszont PCIe3.0 csatlakozóra nem csak videokártyát lehet csatolni.
Lesz értelme. USB3.0-nak is van értelme ha megfelelő eszközt csatlakoztatsz rá ami ezt a teljesítményt, sebességet ki is tudja használni. -
kovsol
titán
válasz
Fail3D!
üzenetére
Hol írtam, hogy nincs értelme a sata3, usb3, pci-e 3-nak? Sehol! Miért kell kiforgatni a szavaimat. Azt mondom, hogy ha egy eszköznek nincs szüksége a normális működéshez arra a plusz adatátviteli sebességre akkor fölösleges ezen vergődni.
PCI-e 3.0 pl többkártyás rendszereknél tök hasznos lehet ahol x8-x8 felállású 3.0 ugyan olyan gyors, mint egy pci-e 2.0 x16-x16 felállás.
Témára nem kívánok több időt fordítani. Bocs az offért. -
Fail3D!
addikt
válasz
kovsol
üzenetére
szoval meg ninsc kihasznalva
tudom hdd-t irtal en meg hogy van ertelme a sata3 portnak, de vegulis minek akkor fejelszteni ha nincs is ertelme? az usb3 parasztvakitas? 90%-ban de van ertelme annak a maradek 10% nak
a pcie 3.0 nak meg 99,9% marketing ertelme es 0,1% z hid hasznalatanak mellozese? -
haly
őstag
Hát ez sok mindentől függ. Azzal a kártyával úgyis fullHD-ban, maximumon fogsz játszani szinte mindennel. Olyan 4-4.5Ghz-et saccolnék én neki. Viszont ha leveszel élsimítást, vagy 1-2 dolgot, ami sok fps-t hoz, akkor kösd fel a gatyát, és húzd ameddig bírod. i5-öt élsimítás nélkül meg lehet fogni még 4.7GHz-en is, viszont élsimítással, maximum grafikán kihajt ez is szinte minden kártyát.

-
n.gab
aktív tag
Köszönöm!
Még csak ma lett üzembe helyezve. Még próbálgatom akkor.
Asus GTX770-DC2OC–ét mennyin hajtsa ki szerintetek? -
haly
őstag
Először is, azt, hogy mennyi fesz kell neki, senki meg nem mondja. Minden procinak más kell. Addig tuningold, ameddig le tudod hűteni. AVX LinX alatt ne legyen melegebb 80 foknál. Kalkuláld bele a nyarat is, ha nem akarsz visszavenni majd a tempóból a dög melegben. 4.3GHz-en az 1.25V meg nem olyan acélos, főleg nem egy i7-nél. Ha tudsz, menj lejjebb a feszültséggel mindenképp.

-
n.gab
aktív tag
Sziasztok!
Kis segítséget szeretnék kérni i7-3770k-val kapcsolatban.
Mennyi feszültség kell kb neki 4,5 4,6 4,7 4,8 GHz-en.
Most jelenleg 4,3-on van 1.25-tel. (feljebb még nem probáltam 1.25-tel)Ez jónak számít?
Illetve meddig lehet neki emelni. Mi még a biztonságos?
H100i-vel van hűtve.Előre is köszönöm!

-
kovsol
titán
válasz
Fail3D!
üzenetére
HDD, én nem SSD-t írtam.
usb3 pendriveok 90% -a parasztvakítás. Sata3 -t is csak ssd tudja kihasználni.
De légyszives mond el mi értelme lenne annak, hogy a pci-e buszokat halálra terheljük, ha megoldható úgy is, a gpu maximális kihasználása, ha nem terheli a buszt? CPU-GPU közötti kommunikácó késleltetése meg túl nagy és nem is közösen címzett memóriát használnak. Jelen felállás szerint nem látom értelmét erőltetni ezt.
Új generációban lesz majd olyan, hogy a CF hidet elhagyják és csak a buszon át megy a kommunikáció. De ez is csak a töredékét fogja majd elhasználni a sávszélnek. -
Fail3D!
addikt
-
kovsol
titán
válasz
Fail3D!
üzenetére
Miért a vinyó gyorsul attól, hogy Sata3 -ra kötöd és nem sata2? Vagy Usb3 ra rádugod a 10MB/s -t tudó pendriveot az se lesz tőle gyorsabb.
A játékok direkt úgy vannak megírva, hogy ne terheljék fölöslegesen a pci-e foglalatot. Amúgy meg most is 100% -ra ki van hajtva a GPU ereje. -
bombibmw
veterán
Szasztok!
Egy Gtx 760SLI-nek mekkora órajelre van szüksége egy 3570k esetében kb.,hogy kihajcsajazt?
-
ÁdiBá
veterán
válasz
Fail3D!
üzenetére
NE akarjuk már azt kihasználni. Inkább gyorsabb grafikus kártyák kellenének.
PCI-e 3.0 az más tészta. Melyik bolond programozó csapat írná úgy a játékot hogy a csatolókat terhelje le adattal a videokártyák hatalmas számítási kapacitásai helyett...
Ne úgy képzeljük el a PCe3.0 mint a processzorokban található HT dolgot ami esetleg ténylegesen tud teljesítmény többletet okozni.
Nem beszélve arról hogy már több mint egy éve nyugodtan kihasználható a PCe3.0...#20325) Fail3D! Mert nem tud többet a grafikus processzor. Az alaplap illetve ezek a processzorok már használják szépen a PCi3.0. Lényege nem az hogy 50% gyorsabb legyen tőle a játék teljesítménye...
-
Fail3D!
addikt
válasz
hellboy0415
üzenetére
a konzolokbol kiindulva ezlesz
es a bf4 el vegre megindult ez a vonat
mar vartam higy vegre 64 bitre adjanak ki jatekot
Remljuk lassan a pcie 3.0 is lassan kihasznaljuk bar az ujabb 3 ec addigra vege a vga piacnak...
-
haly
őstag
válasz
hellboy0415
üzenetére
Hát, erre az új játékok keményen rá fognak cáfolni.

-
hellboy0415
aktív tag
válasz
Elixión
üzenetére
Szerintem eszetlen nagy hülyeség lecserélni. Márpedig azért mert a HT miatt nem mindig jól számol a kicsike. A haveromnak van ilyen procija és ő mondta, hogy játék közben a HT sokkal nagyobb hátrány mint előny. drága is melegedős is a HT miatt, szóval NEM. Lehet elfogult vagyok mert i5 3570k-t hajtok?

-
haly
őstag
válasz
Elixión
üzenetére
Ez nagyon pénzfüggő. Ha nem kell sokat ráfizetni, akkor megérheti. Viszont a helyedben használt darabokat néznék, amik ugyancsak tuningosak. Új példányból kifoghatsz olyant, ami kevesebbet megy, mint az i5-öd. Sőt, elég nagy erre az esély...
Amúgy meg add nekem. Kis ráfizetéssel cserélhetünk.

-
diegho
nagyúr
Sziasztok!
P67-ben sima 3570-et meddig lehet húzni mind a 4 magra? Jelenleg 2500k-m van, de nem húzom, viszont 4GHZ-re fel szeretném húzni, de amennyi most használtan egy 3570, annyiért kb el is menne a 2500k, ha pedig a 3570 ugyanazon az órajelen menne, mint a 2500k, akkor gyorsabb lenne kevesebb fogyasztással.
-
Elixión
tag
Megeri lecserelni a tuningos i5 3570k. Eg 3770k ra?? 4.5ghz szalad a i5 1.178v al.
-
bombibmw
veterán
Ha pl. Linx AVX alatt 90 fok alatt maradsz vele,akkor maradhat is akár.
Amíg le tudod hűteni,addig nincs gond,bár 24/7 nem ajánlják 1,3V fölött járatni,de nem lesz baja.
Ha meg kupaktalanítod,határ a csillagos ég,még léggel is.
Azt írtad,megállás nélkül.
Ez azt jelenti,hogy fix feszen járatod?
Mert akkor jobb lenne offset-tel járatni,hogy ne kapjon állandóan magas feszt. -
ÁdiBá
veterán
Sziasztok.
egy I7 3770K 4,7 GHz HT ON 1,35 LL Ultra High (cpu-z szerint 1,360-368V) feszültség sok egy ilyen jellegű processzornak hosszútávon Noctua NH-D14 hűtővel hűtve?
Vagy ezt még bevállalhatom vele?!Problémát okoz neki hogy megállás nélkül 1,36V feszültséget ad az alaplap a processzornak, nagyon gyilkolja ez a CPU-t?
Illetve mennyire gond még az hogy említett feszültség mellett nagy az órajel szórás a processzorban, egyszer 1600Mhz, 3500 majd 4700Mhz terheléstől függően?! -
-
Brekkk
őstag
Az alaplapom auto beállításom 100,9 Mhz FSB-t ad a procinak.
Maradhat? Gondot nem okoz? -
ST05
őstag
memóriavezérlő fesz-en emeltél kicsit? ( most nem ugrik be a neve, illetve nálad h hivhatják)
de 4 DIMM-nél előfordulhat, hogy stabilitás végett kér egy picike plusszt.
Másik, amit gondoltam javallok hogy: Kivettem a 3-4 slotból / ezt írtad,
nos páronként teszteld ki, tehát : alapértelmezett dual, 2 dimm esetén a procitol
számolva
a 2.ik, és 4.ik foglalat, második dual channel ugymond pedig az 1. és3.-adik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLED TV topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- iPhone topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Mass Effect: Andromeda [Spoiler Alert!]
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- Ryzen 7 7800X3D +ASRock X870 PRO RS WIFI +32GB 6000MHz DDR5 kit! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre kiállítva)
- Intel Core I7 14700K - 20mag/28szál - Új, bontatlan - Gari 2029.02.05. -ig - Eladó!
- Intel Core ULTRA 9 285K +32GB 7600MHz Patriot Viper XTREME 5 DDR5 kit! (Bolti ár: kb 600ezer Ft!)
- AMD Ryzen 5 1600X AM4
- Intel i5 és i7 procik (típusok és árak a leírásban)
- ÚJ Acer Nitro V 17 AI - 17.3"QHD 165Hz - Ryzen 7 260 - 16GB - 1TB - Win11 - RTX 5060 - 3 év Gar - HU
- Keresünk Galaxy S23/S23+/S23 Ultra/S23 Fe
- Új! Razer Iskur - Black gamer szék!
- iPhone 14 Pro 256GB 100% (1év Garancia)- ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR - AKCIÓ
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Maradt még 2db 3770K procim. Ezeket linkeltem kicsit lejjebb. Talán egyszer kisorsolom köztetek.
)