Hirdetés
- Nothing Phone (1) - nem semmi (2)
- Megyünk a CES-re! Mi várható?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- One mobilszolgáltatások
- Megérkezett Magyarországra a Poco F8 Pro is
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- OnePlus 15 - van plusz energia
Új hozzászólás Aktív témák
-
haly
őstag
válasz
Vigilante
üzenetére
Jézusom.

A LinX egyébként nem stabilitástesztre való, de ezt már vagy húszezerszer leírtuk. Ha játékban 74 fok, akkor egy videokonvertálás alatt lesz az 85 is, teszt alatt meg bőven 90-100, ami baromira nem egészséges, de te tudod. Másrészről a feszt nem tudom, hogy hogyan van, de nekem spec. 1.5V-on is simán 70 fok alatt tartja játékokban a procit, viszont 1.5V-ot nem szabad neki adni nap mint nap. Én olyan nagyon maximum 1.3V-ot mondanék. Személy szerint már az 1.2V felett is sajnálom.
Mekkora feszültségen megy a procid, hogy ilyen forró?
Ja és azt még nem is mondtam, hogy azért ebbe bele kell kalkulálni a nyári hőséget is. Nyáron szvsz konkrétan meg fog sülni a procid.
-
válasz
Vigilante
üzenetére
Stresszek alatt (Intel burn teszt - very high beállításom, illetve LinX).
Játékok sosem fűtenek be annyira mint a tesztek. Viszonyításképp: ~85 fok nekem 4,8-on a 3770k ha tesztelek, 65fok ha Crysis 3 multizok.Szóval ha a játék felviszi neked addig, akkor a bencstől 1000% hogy lekapcsol a géped a bencse első, max második körében.
-
MrM94
addikt
Mennyi a max homerseklet amit 24/7 be elvisel a proci,es a maximum feszultseg amit kaphat?
szerk. 3770k kupaktalanitott
-
haly
őstag
válasz
petiro
üzenetére
Mi a fenét görcsölsz ezen ennyit? Írtuk többen is, hogy ez mindenkinél így van. Nincs ezzel semmi baj. LinX tesztet meg 4giga rammal csinálj (fent középen tudod állítani) és ezt a LinX-et használd. Ez AVX-es, ez fűt a legjobban. Különbséggel meg tényleg nem kell foglalkozni. Ez ilyen.

-
petiro
csendes tag
válasz
DanielXXXV
üzenetére
Igen, RealTemp-el is, ott is megvan a különbség.
-
haly
őstag
Pontosan. Ez a jelenség is mindenkinél megfigyelhető. LinX teszt alatt a nagy többségnek 1. mag a leghidegebb, kb 10 fokkal alacsonyabb, mint a többi. Játékoknál meg tök más a helyzet. Nálam ott a 3. mag a legmelegebb és a többi meg szinte ugyan akkora. Nyilván ehhez tökéletesen ismerni kéne a proci működését, meg felépítését, ami nálam nem mondható el. Hátha valami nagy proci szakértő betéved ide, aztán leírja.

-
Asbee
veterán
válasz
F e Z o
üzenetére
Igen tudom, de mivel a cpu/kupak (ivynél figyelembe sem szoktuk venni) hő szokott általában pontatlan lenni, a maghő pedig inkább csak idle fordul elő, hogy pontatlan (ami 99%, hogy itt is így van), ezért is írtam, hogy terhelve kellene megnézni.

(#20079) haly: Igen, szerintem sem egyértelműen csak attól van, bár valószínű a kupak sem egyenletes gyakran, így a pasztázást is valahogy úgy kellene eloszlatni, hogy valahol vastagabb kicsit valahol vékonyabb. Ennek ellenére az is furcsak más-más terhelésénél más-más mag között van nagyobb különbség.

(#20080) petiro: Indítsd egy linx-et, prime-ot, aida stresst, és közben RealTempel monitorozd a maghőket.
-
-
-
petiro
csendes tag
Üdv mindenkinek,
Segítségeteket kérném, van egy I7 3770 processzorom és ma vettem észre, hogy a magok között, véleményem szerint elég jelentős hőmérséklet különbség van, kérdezném, hogy ez normális jelenség vagy aggodnóm kellene? Az 1 és 2 mag szinte egy hőmérsékleten van, a 3 és 4-es alacsonyabb, főleg a 4-es. Alapjáraton kb 14-15 fok a különbség.

-
JoolsNOS
veterán
válasz
hellboy0415
üzenetére
Nem mintha az ivy alatt (felett)
olyan jó paszta lenne... -
MrM94
addikt
Sziasztok,betelepedett a gephazamba egy i7 3770k,Maximus 5 Formula alaplapban.
Egyenlore kostolgatom csak az intelt mivel pentium 2 es volt az utolso intelem. -
hellboy0415
aktív tag
válasz
FuRiONight
üzenetére
Ivy.. 3570k Asrock Fatality Z68 Profesional Gen 3

FuRiONight (#20064) Újabb és sokkal melegedősebb mert vacak a hővezető paszta a kupak alatt.
-
haly
őstag
válasz
FuRiONight
üzenetére
Ivy! ASRock Z77 Extreme 4.

-
FuRiONight
addikt
Sziasztok!
Néhány kérdésem volna hozzátok:
-ivy vagy haswell?
-mennyi árban és teljesitmény a különbség?
-ár/érték arányban melyiket érdemes venni?ivy-hez tudnátok mondani egy jó alaplapot 30-40k között?
Előre is köszönöm!
-
haly
őstag
válasz
*Tata*
üzenetére
Vagy csak szimplán nem AVX-es LinX volt. Illetve most is írta, hogy felugrott 80 fok-ra. Hát ja, egy képet azért megnéznénk róla. Amúgy a végig 99%-ot meg nem hiszem el ne haragudj akárki akármit mond. Halál ugyan az a gépünk, nem lehet, hogy te 99%-ot kapsz végig. Nézzed csak meg többi helyen. Egy Bandar Desertet lessél meg vele. Ott a városi részen végig 80-85%-od lesz, ami édes kevés. Viszont megvan ott az átlag 70-80 fps, szóval nem kell aggódni. De olyant ne állíts, ami biztos, hogy nem igaz. Márpedig ez tuti kamu.

-
JoolsNOS
veterán
Egész használható ez az igp. Minden alapon az összes új játékot jól viszi

-
Asbee
veterán
válasz
Elixión
üzenetére
Nem tudom elképzelni hogy kis venti fordulat növeléstől ~20 fokot esne a maghő. Ott vagy éppen a Linx nem terhel annyira, vagy mérés hiba/elnézel valamit. Ezzel nem azt mondom, hogy kitaláltad azt a 63 fokot, csak nézd meg újra mert venti felpörgéstől nem fog ennyit esni.
-
R3laX
addikt
Amúgy nekem is 2 ventivel megy a hűtő. Alpenföhn Matterhorn RevB: eredeti kék+egy Noctua NF-P12 12cm-es, ami szívja róla a levegőt. CM690-es házban.
-
-
Elixión
tag
-
-
-
Elixión
tag
Nekem személy szerint nincs kupaktalanítva a 3570k. mx-4 el használom és mellé egy Alpehnföhn K2 dolgozik a hűtésért. nos 4.5 re tolva 1.170v on 63°c linx alatt sztem korrekt
most gondolkodom a kupaktalanításon de fosok h megroppantom vagy valami. és nincs 50k megint 1 procira
sajna behuztak egy i7 2600K val "előreutaltam " 45k..-t kb 1 hónapja. és sajna igy elment 100e ft.om.. intézkedéseket megtettem. de még semmi.. na de mind1.. lehet kupaktalaníton majd meglátommég
-
Thom95
tag
Szerintem ennél magasabb órajelen nem fogom hajtani. Ne melegedjen szét és ne legyen "agyonfeszelve".
4.3Ghz 1,256V-al elég.Hátha jön a Haswell után valami értelmes, tuningolható utód..

Addig meg marad ez így, bőven elég mindenre egyenlőre.
-
scope2007
addikt
valóban az volt a hiba! köszi

-
haly
őstag
válasz
DanielXXXV
üzenetére
Pont ez az, amire rájöttem a 4.7GHz-es teszt után. Hiába megy a szerencsétlen 5GHz-en 0-24-be. Ugyan úgy kevés, ahogy a 4.7GHz is. De szarul néz ki ez így leírva.
Bár mindennapi használatra bőven jó a 4.3 is. 
-
haly
őstag
válasz
DanielXXXV
üzenetére
1 tesztre volt csak úgy. Bf3 procilimitet néztem meg, fentebb volt róla szó, aki kíváncsi nézzen utána.
Egyébként megmondom őszintén, hogy én már 1.2V felett sem adok neki szívesen, de hát sajnos bekéri. Órajelből meg nem engedek, így is szűkösen vagyok. Bármit megadnék, hogy cserélhessek valami fasza tuningos darabra.
-
haly
őstag
-
bombibmw
veterán
-
haly
őstag
válasz
Vigilante
üzenetére
Sok mindentől függ. Sajnos nem tapasztalatból beszélek ilyen téren, hanem amiket olvastam. Másnak egyáltalán nem vált be az MX-4 kupak alá. Én már meg sem próbáltam azzal. Viszont azt tudom, hogy a Liquid ultra ezerszer jobb annál a pasztánál kupak alatt. Felette szinte teljesen mindegy. Nekem átlagosan 20 fokot javult az összes mag.

-
haly
őstag
válasz
Thom95
üzenetére
Gyenge bizony. Kb 5-10 fokot nyernél vele. A liquidekkel meg 15-20-at.
Kupaktalanítás után télen 0-24-be mehet majd szerintem 4.5GHz-en. Nyáron meg el kell rajta gondolkodni.
Esetleg egy 4.4-el kibékülsz télen nyáron. Ahogy neked tetszik. Ez emberfüggő, van olyan, aki játékok alatt 70-80-ig engedi, van olyan aki ezt még teszteknél sem meri nagyon.
Liquid-et meg azt hiszem 1 boltból tudsz csak rendelni Pestről. Én is onnan vettem.
Kipróbálni viszont kipróbálhatod MX-4-el is. -
haly
őstag
válasz
Thom95
üzenetére
Tolhatod feljebb. 90 foknál van a vége szvsz. Nekem 90 fok volt 4.3GHz-el még kupaktalanítás előtt. Most ezt a hőfokot úgy 4.7GHz-el értem el múltkor egy teszt erejéig. Természetesen ezeket LinX alatt kell érteni. Viszont azt kalkuláld bele, hogy most hideg van. Nyáron ezzel a beállítással meglesz a 90 fok simán LinX alatt. Játékok alatt ott sem lesz 60-70foknál több, ami azért elfogadható. Hasonló feszt kér a procid is, én szerintem kupaktalanítsd. Veszteni nem nagyon tudsz vele. Jobb, mint cserélgetni erre arra, ráadásul egyel régebbi szériára.
Azt hiszem van a sandy és ivy között 15% különbség, és valahol olvastam h KB! egy sandy 4.3GHz=egy ivy 4GHz-el. Persze ez igen le van egyszerűsítve. Lényeg a lényeg, kupakot le, és ne cserélgesd. Vagy ha nagyon fontolgatod, akkor még most passzold el, mert így könnyebb eladni. Sok emberke megijed a kupak nélküli proci hallatán, aminek az okát még a mai napig sem tudom. 
-
Thom95
tag
válasz
bandika0626
üzenetére
Köszönöm a segítséget. Az bitang jó tuning potenciál. Az kuaptalanítva volt azzal a hőmérséklettel vagy gyárilag olyan "hűvös"?

-
bandika0626
senior tag
válasz
Thom95
üzenetére
Nem igazán tudom mert nem volt 2600K-s procim. Én virtualdubban szoktam konvertálni úgy hogy közben van egy két filter és ott az alapon járó 3570K alázta rendesen a 2600K-t ami 4.5GHz-ra volt húzva. Játékoknál meg szerintem a min. fps-ben tudhat többet mint a 3570K a HT miatt. Én nem cserélném le az biztos. Sőt még a 3770K-is visszacseréltem 3570K-ra. És marha jól jártam mert 4.7GHz-hoz 1.26V kér és igaz max fordulaton de 70-75 fok között tartja a Brocken hűtőm az említett videókonvertálás alatt.
-
Thom95
tag
válasz
bandika0626
üzenetére
Játékra van leginkább, meg mp3 konvertálás, esetenként filmeket szoktam vele konvertálni.
-
Thom95
tag
válasz
bandika0626
üzenetére
Köszönöm a választ..
Igazából nem rossz eredmény, bár egy 4.5-47-nek jobban örülne az ember, ha már egy K jelzésű procit vett...i7 2600k-ra cserélni megérné? -
opti06
aktív tag
kupak és blokk közé liquid ultra mennyire tuti, hogy nem rág meg semmit idővel?
full réz a blokk alsó része elvileg.. enzotech luna a blokk -
noby
aktív tag
köszönöm mindenkinek!
akkor még marad a jó kis 2600k nem vagyok tuning mester valóban nekem a max a 4ghz.van egy costa ricas 2600km és nem tudom hol a vége nekem a 4ghz elég volt mindenre és akkor ezután is. 
-
Thom95
tag
Egyedül itthon neki merjek állni kupaktalanítani?

Meg akkor előtte vennem kellene egy AC MX4-et.
-
opti06
aktív tag
válasz
bombibmw
üzenetére
csak az, hogy nagyobb satu kellett volna.. pincébe ami van elvan törve, így havertól kértem kölcsön, ilyen kis kicsi aldis asztalra rögzíthető satut, kétszer kellett bele raknom, és viszonylag nagy erőt kellett vele kifejteni, féltem, hogy elroppan a nyák, de második nekifutásra többet hajszárítóztam, és határozottabb mozdulattal hajtottam meg satut
így már simán lejött rólahaly kalapács nem kellett, csak satu + hajszárító
-
Thom95
tag
Üdv. Urak!
Az lenne a kérdésem, hogy Intel Xeon L5638 vagy i5 3570k?

Xeon 6 magos és 3.3-on tud pörögni, tesztelt példány. 3570k 4.4-ig megy ( eddig tudom hűteni ).
Válaszokat köszönöm előre is!
Elsősorban játék és konvertálás.
-
tikhunter
tag
Aha! Jó táblázat. Szóval az "S"-es max terhelésnél nem pirít oda annyira a magoknak mint a sima.
2/3/4 magnál látszik a különbség. Köszönöm.
Mindjárt körbekérdezek milyen "alaplapot vegyek fórumban", hogy mit ajánlanának mini ITX méretben.
Ha már nem tuningos akkor pici és csendes legyen. -
ST05
őstag
válasz
tikhunter
üzenetére
TDP-re nehéz alapozni, a megadott maximum 3,6GHz mely az 1 mag terhelésénél
van, megintcsak csalóka, hanem azt nézd meg itt, hogy az adott típusok 4 mag terhelésnél mennyin futnak,
Igaz itt is csupán 200MHz a diffi S-es és síma között, de azért a teljes értékű
plusz ereje jól jöhet( késöbb keresettebb lehet), ha mégsem birná a tápod,
akkor még mindig le tudod venni a szorzót néhánnyal. ( de ha eddig vitt a táp intelt, akkor ezeket is fogja)
4670K témához visszakanyarodva a 4.2 azért eléggé valoszinű, hogy kijön belőle
Off mert már nagyon haswell irányba kanyarodtunk
-
Elixión
tag
nagyon bocsi az offért!
. csak itt jó a társaság
.. megérné lecserélni a Shapphire 7870 oc meg egy 660 Ti re?. vagy 670 re?
-
tikhunter
tag
Megvizsgáltam a Haswell kérdést.
Valóban megérné, egy i5 4570 46-ezer Ft 3év garival.
A 2500K+ tuning nem érné meg mert tuninghoz megint csak egy erős stabil tápra lenne szükségem.
Az enyém csak egy régi, de jó minőségű Delta belsős 350W-os táp. A másik hátránya ,hogy hozza a Haswell teljesítményét egy garantáltan 4200Mhz -et 0-24 be futó példány kéne. És 4,2n szerintem már megint csak megugrik a Sandy TDP-je több mint 120W-ra ami a 12V os ág maximuma.
Ha esetleg 4570 helyett egy takarékosabb 4570S modellt választanék akkor szenvednék valamilyen hátrányt?
Mert az S-nek csak 65W os TDP-je van a sima meg 85W ból gazdálkodik. A turbo órajelük ugyanannyi 3.6 Ghz.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V15-IIL: i5-10GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- 200db SZETT! REFURBISHED - DELL Docking Station WD19S + 130W töltő
- iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4065, 90% Akkumulátor
- LG 27UL500P-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- TomTom Go 5200 with Wi-Fi navigáció / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Liquid-et meg azt hiszem 1 boltból tudsz csak rendelni Pestről. Én is onnan vettem.