Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speed®
titán
válasz
hybrid26
üzenetére
Sokminden lehet, ha eddig üzemelt a lap/RAM másik procival, akkor esélyes, hogy az új szerzemény kehés..de nem igazán szoktak ezek halni. CMOS Clear volt indítás előtt? Helyén van a proci rendesen, nincsenek alatta elhajlott lábak a foglalatban? +12V csati a helyén? Ha a RAM nem tud standard 1333/9-9-9-24@1.5V módot, az is lehet gond..legjobb lenne a procit biztosan működő környezetben tesztelni. Mondanám, hogy bedobom a lapomba, de messze vagy ;p
-
hybrid26
tag
Üdv.
Az lenne a gondom, hogy használtan vettem egy i3 2120 -as cpu-t, de nem indul el a gép. 2 dologra tippelek.
1. Átvágtak a procival, nem jó
2. Esetleg nem szereti (támogatja) a memóriámat és ezért nem indul. Patriot 2x4GB PC3-15000 1866MHz.Pontos hibajelenség : Bekapcsoláskor a ventik felpörögnek, de azonnal le is áll. Sípolás nincs.
Valakinek ezzel kapcsolatban esetleg valami ötlet vagy tapasztalat? Előre is köszönöm. -
viktor82
őstag
válasz
rayoliviero
üzenetére
Jöhet más lap is

mobal
még sosem volt asrock lapom kicsit félek az ilyen márkáktól -
viktor82
őstag
Üdv
3770k alá szeretnék lapot venni meg is vannak a kiszemeltek viszont nem tudok dönteni!
MSi z77 Mpower
Msi z77-GD65 gaming
-
pilu85
őstag
i32120T igp jével tolol a bf3at és játszható 800*600 ban minden minimumon. és a szem is hamar hozzászokik a láványhoz. kérdésem. kb fél óra után miért indul ujra a gépem? bocs má az offér csk itt jó a társaság

-
válasz
F e Z o
üzenetére
Na ja itt most dilemma lesz. CPU-Z 0.960-at ír, viszont a hw monitorozó pedig 1.121-et. CPU-Z értéke "valós" közelebbi?
Szerk.: Basszus, most látom, hogy rosszat néztem CPU VCORE helyett VID értéket. Szóval 0.960 a CPU-Z szerint és a HWMonitor pedig 0.952-t mutatott BF4 alatt.
ThordEE: alap 0.720.
mobal,
-
i7-3770k 4.0Ghz @ 1.121 az jónak számít?
mobal,
-
haly
őstag
válasz
rayoliviero
üzenetére
Nem rád gondoltam.

-
törölt tag
Sikerült valakinek hozzájutnia valami brutális 3770k procihoz?
-
rayoliviero
veterán
Gondolom rám gondolsz. azóta kiderült a hiba oka, a Crysis 3 korlátoz be és nem cpu limitem van. Bocs, ha nem rám gondolsz. A 3570K még alapon is elviszi a 7870-et, sőt még ha meghúzom a kártyát akkor is. Az összes többi játékban 99%-os a vga kihasználság az alap 3570K mellett, kivéve a Crysis 3 mostanában. Mert valami gáz van a játékkal, bekorlátoz 100 fps-re és nem nő, pcgurunál is ezt csinálja.
-
ThodEE
őstag
válasz
hszilard666
üzenetére
Egyszerű a válasz, indítsd el azt amivel használni fogod, nézd meg mennyi FPS, aztán eldöntöd hogy többet szeretnél-e, ha igen akkor húzol rajta, aztán próba, és ezt addig amég vagy a hardvert nem leszel képes jobban hajtani vagy megvagy elégedve az eredménnyel, vagy nem nő tovább az FPS a programban

-
KillerKollar
őstag
válasz
hszilard666
üzenetére
Felbontás,játék és grafikai beállítás függő.
-
MrM94
addikt
válasz
hszilard666
üzenetére
Szerintem meg alapon is kihajtja

-
=HG=
addikt
válasz
hszilard666
üzenetére
Elég szépen !
-
hszilard666
veterán
Sziasztok!
3770k t kell húznom egy 7990 mellé?
A választ köszöntem! -
pilu85
őstag
hali. egy cooleer master tx3 evo elég lehet egy 4ghz-n jűró 3570esre? írjatok. köszi.
-
haly
őstag
Lehet, hogy igazad van, bár amikor én nézegettem és a VGA 80-85%-on volt, akkor a proci gyakran volt 90-100% körül is.
Ezt legtöbbször BF3 alatt néztem, de előfordult, szinte minden más játékban is, amiknél néztem. Tomb Raider, Hitman Absolution. Aztán a 3 játék után, inkább nem foglalkozok már a dologgal. -
ST05
őstag
pont azt írja, hogy 4.2 ön is kihajtja a 7950-et(megnézte mit tud), eddig 4.4 en használta a procit.
különben is Te a 7870 meletti procilimitről beszéltél 3570k-val , ez már 7950
Procilimit akkor van, ha a proci 100-on jár, nempedig akkor ha a vga nem 100%on jár, az lehet memo sávszél is, a nagy fps-től, vagy más limit amihez elég a gpu 80%-a így már érted? Az a biztos procilimit, ha proci 100-on gpu mondjuk 70%, és ha cpu-t huzva 100% lesz a gpu, proci meg megkönnyebbűl, ugyanazon beállítások mellett,, attol hogy te leveszed az élsimitást, és a gpu valamely része limitbe ütközik ehhez elég lesz a
gpu számitási teljesitményének 80%-a, az nem a proci "hibája" teljesen félreérted ezt a kihajcsa dolgot szvsz (is) -
krolwax
csendes tag
Szép estét!
i3 3240ről vélemények/tapasztalatok?
-
Zsohi
őstag
Szerintem meg az emberek rosszul közelítik meg a CPU limit esetleges hatásait boncolgató témakört. Hiszen teljesen mindegy, hogy 80 vagy 90FPS-os teljesítményre képes a kártya, miközben a lényegi dolog a minimum FPS, ahol már észrevehető is egy erős processzor áldásos hatási, egy-egy jelenetben mindössze 25-30FPS-ig esik, vagy 10-15-ig.
-
eldarin
tag
Én ezen felbuzdulva este megnéztem AC4-ben mennyin megy a kártyám és 4,2ghz melett 98%-on ketyegett a 7950-em. Az AC meg minden maxon élsimításnak pedig FXAA van beállítva v-sync nélkül.
-
pilu85
őstag
szerintem elég ha 90%osan hajt ki egy r270 szintű karit a 3570. és ha valami optimalizálatlan arra sarok. és ha már le lett monddva egy 3570 akkor mi van mondva egegy amd-ről ahol a minimum fpsek is siralmasak....
-
Gtaati
őstag
válasz
bombibmw
üzenetére
Amúgy próbálkoztam már azzal, hogy a leszorító keretet levettem túloldalt fent a Heatkiller hátlapi merevítő, azon át tőcsavarosra a lefogatást és kupak nélkül mx4-el össze, de rosszabb eredményt hozott, mintha a kupak fent volt és a kupak alatt liquid pro fölötte meg mx4 a Heatkiller vizes block-hoz
, csak azt nem értem h külföldi fórumokon nem egy proci van úgy használva h közvetlen rajta a block vagy a hűtő, és a kupaktalanítás utáni paszta cseréhez képest is nyernek így 10-15 fokot még, pedi sok procinak 1,3x-1,4xv-et adnak és úgy vanank 65-75 fok körül a magok, nekem meg 4,5ghz 1,096v, 4,8ghz 1,240v kell és itt van linx alatt 70 fok körül a magok, és ezt szeretném még lentebb vinni...
De majd lassan költöztetem a cuccomat a Coolermaster házból a Fractal Xl-be és kint lesz a lap akkor megpróbálom frankón összerakni kupak nélkül...! Köszi -
Freiherr
őstag
válasz
hszilard666
üzenetére
Nincs mit.

-
Freiherr
őstag
válasz
hszilard666
üzenetére
Igen,levágsz egy kis darabot és becsomagolod vele a procit.
-
Freiherr
őstag
válasz
hszilard666
üzenetére
Én ilyenkor becsomagolom egy darab antisztatikus zacsiba,celux-szal áttekerem,utána papírba csomagolva mehet egy bubis borítékba.Még sose volt probléma így vele.

-
pilu85
őstag
válasz
hszilard666
üzenetére
te is bass fel hogy 38 ér adod merthogy 44ér vettem a nonk-t

-
hszilard666
veterán
Sziasztok!
Van egy 3570k m amit mostanában fogok eladni.
Az a problémám hogy nem találom a müanyag baszt amibe bele kell rakni
Az lenne a kérdésem hogy mibe rakjam bele hogy teljesen biztonságban legyen?
A választ előre is köszönöm!
-
F e Z o
veterán
Érdekes módon nekem 2600 alatt és most 3770 alatt is 99%-on teker a vga-m, igaz csak 6970, ami kb 5-10 %-ban marad el az általad említett 7870-től BF3-ban 2k medium részletesség mellett. S a cpu kihasználtság 40-50 % volt 2600 alapórajel esetében. Igen, egyébként nyomon tudom követni a cpu kihasználtságot folyamatosan, s ehhez nem kell se playclaw, s se msi afterburner+hwinfo.
-
haly
őstag
válasz
F e Z o
üzenetére
Hagyjuk már... Kérdem én. Nézett itt bárki is kihasználtsági adatokat játék közben? Azoktól kérdezem akik vitatkoznak velem. Volt egy srác, 7870 topicjába szóba került a procilimit, és mondtam ott is, hogy bizony el lehet kenni az i5 száját, nem is annyira nehezen. Csúfosan ugyan nem, de 80%-ra simán le lehet vinni a kihasználtságot. A srácnak szín ugyan olyan gépe volt, mint nekem, de váltig állította, hogy bizony kihajtja az i5, meg mindenre elég, meg így úgy. Nagyon vehemens módon próbálta bizonyítani az igazát, míg végül, mikor harmadszorra mondtam neki, megnézte a VGA kihasználtságot. És láss csodát, azokon a beállításokon, amiken nekem fut a játék bizony nála is 80% körül volt a kihasználtság. 99%-os kihasználtságot csak full maxon lehet elérni, amit a kártya AVG40 fps-el jutalmaz. Ha már az ember az élsimítást leveszi, akkor kap játszható játékot, cserébe a kihasználtság 90-95-99% között úgy ahogy, de mászkál. Ha még 1-2 beállítást leveszek, 100 közeli fps-ek, kihasználtság 80-85, nagyon ritkán 90+, de van, hogy 70-75-re is beugrik. Ennyit az i5-ről. Amit azért hozzátennék, hogy a jelenség 4.7GHz-en is fenn áll, 2-3% különbséggel. Ennél erősebb procit meg kötve hiszem, hogy az átlag gamer megengedhet magának. Így sem egy régi kacat 4-5 éves konfigról beszélünk. Rengetegszer kifejtettem az álláspontom ez ügyben, de ismételten le kellett írnom, pedig hidd el nekem sem esik jól a keserű igazság. Ennek ellenére tökéletesen passzol a proci és a kártya egymáshoz a megfelelő beállításokkal, na meg persze játék függő.

-
pilu85
őstag
msi r9 270x gaming van a tervben.ép ész mellett szerintem mindenre elég és egy ideig az is marad.
-
F e Z o
veterán
Szerintem 4GHz-en bármelyik ivy i5-ös, i7-es megtekeri rendesen bármelyik felső kategóriás egy gpu-s vga-t FHD és high beállítás mellett. S mivel gondolom ha már ennyit költött gépre, akkor bizonyára futja monitorra is, s nem 1280*1024-ben fog játszani az ember. Márpedig mindegyik új játékban hamarabb leszel vga limites, mint cpu.
(#21821) kovsol : +BCLK emelés.

(B)(#21830) kovsol (/B): Sorry,
(#21831) cyberkind : +2,5-2,6 = +100MHz, de 105 fölé nem ajánlott vinni a bclk-t 24/7-re.
-
haly
őstag
válasz
pilu85
üzenetére
Akkor jó bután választottál (legalábbis, ha a pénz annyira nem volt kérdés a két proci választásánál), mivel 4.2GHz-ig le lehet hűteni szinte minden darabot kupaktalanítás nélkül. Ha nagyon jót fogsz ki, akkor talán még jóval 4.5GHz felett is kupaktalanítás nélkül megvagy.
Procilimitre visszatérve. Néztél már kihasználtságot játékok alatt különböző beállításokon? Kétlem... Ugyanis akkor nem mondanál ilyen butaságot. Tessék utánanézni, mielőtt ilyeneket írsz. Igenis lehet procilimitet csinálni, akár 4.7GHz-en is, és közel maximum beállítások mellett. Ha maxra teszem, természetesen eltűnik a procilimit, de ezek a kártyák azért nem a csutka maxra lettek kitalálva. Szóval elég érdekes a helyzet.
-
pilu85
őstag
válasz?

-
eldarin
tag
K-s procikat simán felhúzod 4,5 ghz-re úgyhogy nem kell hozzá brutál hűtés.... akinek meg a 4,5 nem elég az vegyen jobbat.
-
pilu85
őstag
épp ezért vettem simát mert hiába van k-s ha nem lehet lehűteni, csak "garvesztésssel",na de nem kaptam választ.

-
cyberkind
félisten
válasz
pilu85
üzenetére
Nincs korlátozva, hanem csak szimplán szar a kupak és a proci között lévő paszta, ezáltal nem tudj átadni a hőt, de ez példányfüggő, ahogy a tuning is, meg lapfüggő is, természetesen minél drágább a lap, annál jobb rajta minden .
Mondjuk én a K-s procikról beszélek hogy nincs korlátozva, de a simánál is ugyanezek állnak fent .(#21821) kovsol
Akkor írtam pár felesleges sort .
(#21822) pilu85
Én még 4.6-on nehezen letudom hűteni, de havernek 4.7-en 80 fok sincsen, ha jól emlékszem, és nincs kupakolva . -
pilu85
őstag
egy 3570est egy z68 as lapban meddig lehet húzni?
-
eldarin
tag
Most így végig olvasva elbeszéltünk egymás mellett nem a te ramjaidra írtam amit írtam hanem a sajátjaimra

-
KillerKollar
őstag
válasz
kovsol
üzenetére
Hát megpróbálhatom,de ha nem indul akkor pár sikertelen újraindítás után visszadobja alapra vagy maradt a CMOS reset?
(#21813) eldarin
2000 CL9 és 1866 CL9 van és mint a kettő 1.65-ön nem 1.6-on.1.6-hoz 1.1V-os VTT kellene,HA úgy egészséges már a procinak,de elvileg max 1.575-ig szereti maximum(1.5V +- 5%).
Hoppá
Elnézést csak én is hasonló ezen agyalok hogy hogy állítsam be a RAMokat 
-
eldarin
tag
válasz
KillerKollar
üzenetére
XMP 2 profilja 2133 cl10 1,6-on akkor az 1866-hoz mennyi kéne neki kb? 1,5v ennyire kevés lenne hozzá?
Egyébként az 1,6 már nincs határon belül? Mennyi is kell hozzá 0,5?
-
kovsol
titán
válasz
KillerKollar
üzenetére
Nekem 1600Mhz -t a ramom XMP 1,65V al bírja. De most 1,525V 1866Mhz-en hajtam.
Ki kell fogni egy szerencsés példányt és lehet bírja alacsonyabb fesszel is. -
eldarin
tag
Lehet megérné 1866/1,5v/cl9-re rakni őket. Nem hinném hogy túlzottan változna a teljesítmény.
-
KillerKollar
őstag
válasz
bombibmw
üzenetére
Én vagy másfél évig használtam 1.65-ön mellette,de most 1.5-ön van 1333-on megint,tegnap visszatettem az XMP profilt és a VTT-t megemeltem 1.15-ig de kaptam egy elég érdekes fagyást win alatt:kép megáll,nincs kékhalál,vagy legalábbis nem jött föl de a gépben rohadt hangosan beindult a hűtés kb mindenen,reseteltem és inkább visszadobtam,bár nem tudom hogy emiatt.Továbbra is azon filózok hogy ha van egy 1333-as jedec 1.5-ön egy 1866-os és egy 2000 XMP 1.65-ön akkor ha belövök neki mondjuk 1600-at 1.5V-on és hagyom neki hogy beállítsa magának az időzítéseket az úgy vajon rendben lesz,vagy nem tud vele mit kezdeni mert ilyen órajelet ugye nem támogat csak ezt a 3-at.
-
-
bombibmw
veterán
Azt írja,hogy "hosszútávon káros lehet a processzorra nézve".
Nem hiszem,hogy bárkinek is évek óta megvan a procija,így nem is tapasztalhatott ilyet.
Majd egyszercsak megáll,mint a hal szeme,azt csá.
De az is lehet,hogy nem,viszont jobb a békesség,úgyhogy szerintem ezt be kéne tartani.
Az is igaz,hogy nincs egyértelmű bizonyíték rá,de az ellenkezőjére sem és ha már ott van egy ha,vagy de...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Elektromos autók - motorok
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- sziku69: Szólánc.
- AliExpress tapasztalatok
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- További aktív témák...
- Intel Core I5 14500 - 14mag/20szál - Új, bontatlan - Gari 2027.03.11. -ig - Eladó!
- Intel Core I9 12900KF - 16mag/24szál - Új, bontatlan, 1 év gari - Eladó!
- Intel i3-10100F Processor 6M Cache, up to 4.30 GHz
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel i5 és i7 procik (típusok és árak a leírásban)
- 27% - Asus külső Optikai megható!
- 27% - Sapphire RX 9070 XT NITRO+ 16GB GDDR6 Videokártya! BeszámítOK
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3293
- 27% - LG UltraGear 32GS75QX-B Monitor! 2560x1440 / 180Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

, csak azt nem értem h külföldi fórumokon nem egy proci van úgy használva h közvetlen rajta a block vagy a hűtő, és a kupaktalanítás utáni paszta cseréhez képest is nyernek így 10-15 fokot még, pedi sok procinak 1,3x-1,4xv-et adnak és úgy vanank 65-75 fok körül a magok, nekem meg 4,5ghz 1,096v, 4,8ghz 1,240v kell és itt van linx alatt 70 fok körül a magok, és ezt szeretném még lentebb vinni...