- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
"Az osxre létező programok többségében silány linux portok. "
Azzal, hogy megismétled ugyanazt a hülyeséget csak magadból csinálsz hülyét, és nem a kijelentésedből igazat.
Felsoroltam egy halom professzionális szoftvert, amelyeknek a puszta létezése is feketén-fehéren cáfolják az állításaidat, de Te továbbra is fullban tolod a kretént."Ha te már azt sem érted, hogy mi az a gtk, qt, make, stb az nem az én hibám."
Tehát léteznek macos-re linuxról portolt fejlesztői utility-k is. Gratulálok. Már csak azt kellene bizonyítanod, hogy ezek adják a macos-re létező programok többségét és hogy mind silány.
"Az általad megemlített unity / unreal enginek által alkotott ökoszisztémák játékai macre pl nem is léteznek."
A Unity-nek és az Unreal Engine-nek is van editor alkalmazása, amelyeket ma már nem csak játékfejlesztésre, hanem realtime VFX területeken is használnak, és nem azonosak a rajtuk fejlesztett játékokkal.
"Nem, ez nem a játékfejlesztők hibája, hanem ez azért van, mert szar a platform."
Senkinek sem a hibája, egyszerűen a macOS más piac. Egy platform támogatása nem hardver kérdés, hanem üzleti döntés, lásd Nintendo Switch portok.
De persze ha sommásan kijelented, hogy "szar", az ugye más, mert akkor jól megmondtad."Egy 800ezer forintos 8 giga ramos és 256gb ssd-s billentyűzetes okostabletet próbálsz körömszakadtáig védeni, miközben szerinted mindenki magát alázza."
Először is nem védem, mert nem kell védeni, ez egy termék, amit vagy megvesznek vagy nem.
Másodszor meg szerintem nem mindenki magát alázza, csak Te, de Te annál inkább és még rá is teszel egy lapáttal az "okostablet" színvonalú agyhalott kijelentéseiddel. -
törölt tag
A játékfejlesztők piaci stratégiája, hogy mely platformokat támogatnak mégis mennyiben áll összefüggésben az állításoddal, hogy a macos szoftverek csak silány linux portok?
Értem én, hogy egy ekkora kapitális baromságból nehéz kihátrálni, ezért jobb híján terelsz, de minél tovább tolod, annál mélyebbre futsz abban a bizonyos erdőben. -
törölt tag
Szóval miután bemondod az ordenárék baromságot, hogy a macos szoftverek mind silány linux portok, majd azt egy halom példával cáfolom, ennyire futotta?
A Unity és az Unreal Engine editoroknak (amiket ma már bőven nem csak játék fejlesztésre használnak) mind van natív apple silicon verziójuk és lássatok csodát nem linuxról portolták őket.
De csak fussad tovább az ámokot, tényleg szórakoztató. -
cucka
addikt
Ez így volt C-ben, ahol a programozó volt felelős a memória foglalásért és felszabadításért.
Azóta rájöttek, hogy a kézi memóriakezelés az elbaszások melegágya, ezért a modern nyelvek mind menedzselik a memóriádat. Ha beolvasok egy filet a memóriába, akkor a fordító oldja meg, hogy ott az a darab memória le legyen foglalva, és a gc oldja meg, hogy az fel is legyen szabadítva, amikor már nincs rá szükség.A programozó felelőssége, hogy ha van egy file, amit fel kell dolgozni, akkor azt beolvasom-e egészében a memóriába, vagy stream-ként kezelem?
De ez nyelvfüggetlen. A megfigyelés, hogy a Swift-ben írt natív szoftver extrém kevés memóriát igényel, az nem azért van, mert a Swift-ben fejlesztő emberek annyival sokkal jobb programozók, hogy nem pocsékolják a memóriát. -
cucka
addikt
-
törölt tag
"Az almások a vlctől kezdve az utolsó gimpig bezárólag mindent a linuxosoktól nyúltak le. Addig nyögdécseltek mindenhol éveken át, hogy az ő trágyaszórójukra is legyen valami épphogy elindulni képes port a linuxra elérhető programok tízezreiről. Alapvetően ez az oka, hogy egyáltalán létezik bármilyen program macra."
Jah, például a teljes Adobe termékcsalád, Final Cut Pro, Logic Pro, Da Vinci Resolve, SideFX Houdini, The Foundry Nuke és így tovább.
-
hapakj
őstag
lol. Ki nem szarja le honnan lett összelopva, ha MŰKÖDIK.
Erre a nagyon büszke openszósz linux közösség sosem volt képes valami üzleti célt követő cég nélkül. Leginkább ökoszisztémét Apple-ön kívül a Microsoft volt képes összerakni akinek semmi köze a linuxhoz. Illetve most amit látok és működik az a Steam Deck, de ott is keményen a Valve mint PROFIT orientált cég közreműködése kellett, hja és persze a Vulkan amit szintén profit orientál cégek rakta össze és tették elérhetővé mindenkinek.
-
-
GeryFlash
veterán
Ez igy van, nagyon sokszor elbukott mar az ARM, ennek az oka az hogy a Microsoft egy balf*sz allat volt, es a technologia is akkoriban nem erett meg hogy az x86-tal csatazzon. Viszont amig az x86 evi kb 10-12%ot gyorsult addig az ARM 20-25% (ezek hosszutavon nagy atlagban), es most mar nincs a perf kozott akkora dif mint mondjuk 5-8 eve.
A masik faktor hogy az Apple is megerkezett, es megmutatta lehet ARM-re akar asztali szegmenst is epiteni. Az MS-nek innentol mar nincs valasztasa, be kell allnia az ARM moge.,,.ffmpeg ami pcn 20-30 frame per sec, legújabb almás armon 4-5, 64 bites qualcommal 0.3-0.5.." Gondolom PC-n hasonlo TDP-ju cuccal volt ez osszemerve. Ellenpeldanak meg lehet hozni a videovago progamokat OSX-n, ahol ossze lehet merni az Inteles es az M2Pro/Maxos gepeket. De akar egy xCode build time is. Az hogy egy SOC-on van minden nem kicsit elony.
Mindesetre ha folytatodik a trend, ami mar vagy 10 eve tart, vagyis hogy az ARM evrol evre +20/25% mig az x86 +10-12% akkor hamarosan az sem lesz vitatargya, hogy egy 50 wattra eleresztett ARM SOC mire kepes egy 200 wattra eleresztett Intel/AMD x86 cpu ellen.
Szerintem az x86-nak meg akar tobb evtizedig is meglesz a letjogosultsaga, de nem konzumer piacon, mert oda lassan minden szegmensbe eleg lesz az ARM.
-
GeryFlash
veterán
Almaidban. Egyelore egyetlen nem szintetikus benchmark teszt kerult ki, a Control cimu jateknal, ahol valoban meg lassabb a Ryzen R7 + 780M parosa ellen, de sehol nem olyan kulonbseggel mint amirol a vagyvezerelt kommentedben irtal.
Itt ugye meg boven varhato driveres optimalizalas, szoval ennel csak jobb lehet majd az osszkep miutan piacra kerulnek a vele szallitott gepek.
Tudom hogy AMD fankent nehez belatni hogy az elmult par ev sikerei az Intel ellen nem a Lisa Su es a zsenialis mernoki garda erdeme hanem sokkal inkabb TSMC-e, de majd legkesobb akkor tiszta lesz amikor az osszes tobbi gyarto leszallitja a TSMC N3-on az ARM SOC-ait. Ha az Nvidia annyira megalazza majd az AMD-t mitn ahogy teszi a mostani VGA generacioban same TDP-n akkor komoly csata lehet a Qualcommal.
2024-ben N3-on kiderul hogy mire kepes az Apple, Qualcomm, Nvidia, AMD ugyanolyan helyzetbol. Ha josolnam kene akkor bizony szerintem nehez idok ele nez az Intel-AMD paros
-
GeryFlash
veterán
A 7940HS 35 watt, a 13800H 45 watt. Ertem hogy ezek a dekstop procik csonkolt es takarekosabb valtozatai, de 35-45 wat nem az ultra mobil szegmens, es itt is jol ki lett fujva a nozijuk. Szoval eloadhatja Lisa Su meg Gelsinger hogy ok nem felnek az ARM-s konkurenciatol, a valosag az hogy minden okuk meglehet ra. Es akkor a Qualcommnal joval nagyobb K+F-fel rendelkezo Nvidia meg meg sem erkezett ide igazan.
VGA piacon lattuk mar ebben a generacioban hogy azonos gyartas technologian azonos fogyasztasnal mit muvel az Nvidia az AMD-vel. -
kakuk.tamas
addikt
“Nem azt mondom, hogy mindenkinek kevés lesz, de aki 700ezret költ egy gépre, annak már biztosan.”
Aki 800ezerért a 8GB memóriával szerelt Pro-t vesz, az valószínűleg azért veszi, mert miértne. Vagyis nem munkára, hanem általános dolgokra, mert elbírja a pémztárcája.
A 8GB memóriás MacPro-k arra vannak az Apple-nél, mint a sima nem Pro-s iPhone-ok, a sima iPad, és a Watch SE; az alsóbb rétegnek, akik csak fancizni akarnak legtöbbször.A kemény magnak meg ott vannak az iPhone-okból a Pro-k, Macbookokból a Mx Pro és Max SoC-os gépek, a Watch Ultra, etc… Vagyis azoknak, azok az eszközök, akiket konkrétan megcéloz az Apple.
Bocsánat ha valakit megsértettem ezzel, de az Apple üzletpolitika és a való élet ezt mutatja.Egyébként a Samsung a Fold-al, és a Tab Ultrával elkezdte ugyanezt tolni, teljesen jogosan és érthetően. Ők is rájöttek, hogy a keménymag hajlandó többet is fizetni mindenért.
-
hapakj
őstag
hja én nem is akarok semmi komolyat futtatni rajta, tisztába vagyok a korlátaival Egyébként sokkal több weblapot is elbír, nem jön zavarba Parallelsben Windows on ARM-tól sem és abban néhány régebbi játéktól. Illetve XCode és kisebb projektekkel is elbírkózik. Szóval azt hogy pár weboldaltól elszáll azt továbbra is erős csúsztatásnak érzem.
-
hapakj
őstag
s MacBook Air-t használva volt kevés? macOS operációs rendszerrel? Azért mind tudjuk nagyon más tud lenni különböző operációs rendszerrel a memóriahasználat, illetve az sem mindegy, hogy lapozásra egy PCI-E ssd vagy hdd áll rendelkezésre.
Valószínűleg 8GB RAM mellett tényleg használva van az SSD lapozásra, ami nyilván nem a legideálisabb, de mint mondtam személyes tapasztalat az aktuális hw-el, hogy jópár alkalmazás és weboldal megnyitása esetén sem száll el.
-
gerbaudcorp
csendes tag
512 az alap. Valóban kevés a 8 giga, de talán kissé túlzás a "pár weboldal megnyitásától elszáll" rész.
Egy M2 airről írok, 8G RAM-mal, és simán megy a win 11 parallelsen, Safari 7-8 lappal (nem face egyik sem ez tény), Mail (2 fiókkal), Messages, Brave (youtube videókkal), Music, MS Word, Plexben az X-Akták 720p-ben, de kíváncsiságból egy Logic-ot is nyitottam mellé egy bazinagy projekttel és hát váltig állítja a rendszer, hogy 1,3GB szabad, a processzor meg nem megy 40 fok fölé venti nélkül. Én ezzel kiegyezek. Pár évig még biztosan, és mivel nem 700-ért vettem, nem veszem magamra a konzumer idiótaságot -
lohi
tag
Azért itt meg kell jegyeznem, nem winfosról van szó.
Ezek a gépek nem halnak le és használat közben észre sem veszed ha kifogy a memóriából és a jóval lassabb swaphoz nyúl, nem is kis mértékben. Én dolgoztam (webfejlesztés és nem volt spórolás a memóriával) m2 air 15-el 8gb ram és 256ssd és tapasztalatból mondom, nem látszik. Persze ha valamit renderelni kell vagy virtualizálni kell akkor igen, de amire te használod ott simán elmegy. Az ára magas, de mégsem. Sok winfos gépen (volt ott milliós is) mentem keresztül mire kikötöttem a mac-en. Mostanában biztosan nem térek vissza. Azt amit egy mac tud, jelenleg egy winfos gép sem. Egyszerűen csak működik. Ja igen, nem játékra van tervezve, ami egy létező kategória...
Új hozzászólás Aktív témák
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD
- Lenovo T14 Thinkpad G2 FHD IPS i5-1145G7 vPro 4.4Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD
- Gigabyte 15 G5 Gamer FHD IPS 144Hz i5-12500H 12mag 4.5Ghz 16GB 512GB Nvidia RTX 3050 Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest