- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ddekany
veterán
Én kétlem, hogy ez nem egy jelentős igény, ha még nem is többségi igény. Én (és rokonaim) biztos, hogy sokszor kihasználtam ezeket, hogy kihúzzam kütyük életciklusát. Aztán persze, Magyarország afféle késélen táncoló gazdagok társadalma, azaz alapvető dolgokon be tudnak csődőlni emberek (mint lakbér dúrva, kaja sem vicces már), de azokhoz képest pl. az évi telefon vásárlás túl olcsó, szóval van egy ilyen "miért is ne, megtehetem" taplóság.
"Ugyanaz van, mint a telefonokkal. Amire elavul annyira a gép, hogy upgrade-elni kell az alkatrészeit, addig elavul annyira, hogy amúgy is le fogod cserélni egy modernebbre."
A gyakorlati tapasztalatom nem ez. Nagyon gyakran csak 1 valóban zavaró korlát volt, amit legózással meg lehetett oldani. (És itt akkor javíthatóságot nem is nézem, mert azt átlag ember nem tudja megoldani.) Mellékesen telefonjaimnak vagy fele akku cserés volt, úgy használtam tovább, de mondjuk én nem mobilon élek.
-
ddekany
veterán
Nem programoztam Swift-ben, de ha jól emlékszem reference counting van ott, nem GC... aztán ha körkörös hivatkozás van, akkor programozónak kell figyelnie, hogy eltépje, és ne legyen belőle leak. Viszont ha ezt nem nézik be, akkor úgy azonnal felszabadulhat ami már nem kell, míg a GC egy művészet, és hajlamos (nyelvtől/platformtól/konfigurációtól függő mértékben) ülni a memórián, amit pedig ha nagyon akarnánk, vissza lehetne dobni a közösbe.
-
Pikari
veterán
Fent kijelenttted, hogy a swiftben megírt szoftverek botrányosan alacsony memóriahasználatot eredméyneznek. Nem tudom, hogy bírtál 7. osztályból 8.-ba jutni annélkül, hogy a dinamikus memóriafoglalás koncepcióját legalább érintőlegesen megtanította volna a tanár, de azt biztosan tudom, hogy ez itt egy szakmai fórum.
-
csendes
addikt
Szerinted melyik jelenleg használt operációs rendszerre írt alkalmazások nem natívak, az ART bevezetése óta Androidra? [link] Példaként az LLVM-mel fordított kód kb. 6%-kal gyorsabb a GCC-nél , ami persze számításigényes üzleti alkalmazásoknál jelentős, de egy átlag otthoni felhasználó aligha veszi észre a különbséget. [link]
A reference counting és a garbage collection közötti fogalomzavart érdemes ebben a cikkben kicsit átnézni: [link]
Nagyon hasonlóak a Swift, Kotlin és C#, nem itt kell keresni a különbséget. -
Értem, köszi a választ!
Azért merült fel bennem a kérdés, mert én átlag júzer szemmel néztem a dolgot főleg, vagyis pl. futtatok egy böngészőt, plusz videót vágok, meg képet szerkesztek.
A kép/hang/böngészős cuccok gondolom ugyanannyit foglalnak a memóriában, mint Windows-on.
Nem tudom, hogy ezeknél a progiknál a memóriahasználat mekkora százalékát teszi ki a média anyag, és mekkorát a programok egyéb adatai, ezért merült fel a kérdés. -
cucka
addikt
Amúgy a sok magvas megfejtés miatt gondolkoztatok már azon, hogy
1. Miért van az, hogy az Apple az alap gépekbe kevés memóriát rak?
2. Ugyanakkor miért van az, hogy az Alap gépekbe is berakja a legjobb képernyőt, és az alap processzoraik sincsenek nagyon lebutítva?Csak egy gondolatkísérlet, a helyes megfejtést beküldők között nem sorsolunk ki semmit.
Új hozzászólás Aktív témák
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD
- Lenovo T14 Thinkpad G2 FHD IPS i5-1145G7 vPro 4.4Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD
- Gigabyte 15 G5 Gamer FHD IPS 144Hz i5-12500H 12mag 4.5Ghz 16GB 512GB Nvidia RTX 3050 Win11 Garancia
- Xiaomi Redmi 9T 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 64GB 1TB 5500M 8GB garanciával hibátlan működéssel
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 16GB 512GB 15.6 új akksi 1év garancia
- Újszerű Asus ROG Strix G16 G614 -16" WUXGA 165Hz - i5-13450HX - 16GB - 512GB -RTX 4050 -1,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest