Keresés

Hirdetés

!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• lohi

tag

válasz nubu015 #75 üzenetére

A dolgok ezen oldalát senki nem vitatja, de azt mondani egy profit orientált cégre, hogy van fő bűne, az érdekes. Nincsen ilyen hogy egy profitvezérelt vállalt fő bűne. Ez nem a kommunizmus. A piac határozza meg ezen cégek útját. Ha a piac valamire érdektelen, akkor a cég nem arra fejlődik. Teljesen felesleges cégeket hibáztatni.
    A framework egy nagyon jó irány. Neked. Ez nem sértés, gondold el. Odaadnád bárkinek akinek nincsen kicsit is érzéke hozzá? Ha a válaszod igen, akkor elmondom egy átlag felhasználónak fejön egy ablak a win alatt, hogy frissítés érkezett, akkor elkezd pánikolni, azt semi tudja mi van ott, pedig csak el kellene olvasni. Egy ilyen embernek adnál egy framework laptopot hogy szereled, szerinted mit csinálna? Remélem érted.
    Én mióta erre tértem át, sokkal nyugodtabban termelem ezzel a pénzt. Nekem megéri és nem bosszankodom azon, hogy most 1 millió volt. Sokkal többet termel nekem és sokkal nyugodtabb vagyok. Nekem megéri. Ezentúl is meg fogom, sőt már meg is rendeltem ebből is a 16-ost, szép feketében :DD
    A felségemnek M1 air van, nagyon szereti. Előtt egy HP gépe volt és mondta hogy minek neki az almás, rohadt drága és különben is. Azóta azt mondja soha nem térne vissza win-re. Ő előbb tért át erre mint én, kb. 1 évvel.
    Ha ezeket átgondolod akkor rájössz, hogy tényleg mind a felhasználó érdekében történik. Azt adja mit más nem, de nem Te vagy a tömeg, nem Te vagy az átlag felhasználó és valószínüleg nem neked szól.
    Azért tedd a szívedre a kezed és válaszolj arra, ha Te céged lenne az Apple, akkor nem így csinálnád? Nem akarnál többet kihozni valamiből mint mindenki más? Naugye. :R

• lohi

tag

válasz proof88 #74 üzenetére

A kérdést nyílván viccnek szántad, mert provokációnak nagyon gyenge. :N Van természetesen. Throttlingolni csak az air képes, mert passzív.

• lohi

tag

Nem nagyon értem többeteket. Az optimalizáció a kulcsa mindennek. Ha ezt nem érted, akkor nézd meg az itt említett hőerőművet a 14900K-t ami leginkább fogyasztásbajnok, szóval egy játékokra kicsit jobban optimalizált proci (Ryzen 7800 3D) rendre elveri játékok alatt... pedig az inteles szar elhasználja paksot és felmelegíti az egész hévizi medencét egymaga..
    Az a lényeg hogy valami mennyire hatékony az adott feladatra. Ezt a hatékonyságot csak optimalizációval lehet elérni.
    A sebességet kétféleképpen növelhető. Erővel vagy ésszel. Az intel az erőt választja és nem számít semmi erőforrás amit felhasznál. A mac inkább próbál okos lenni (akkor is okos, amikor pénzt kell keresnie).
    Egyébként van mikor a májkroszoft is optimalizál.

A Xbox Series X technikai specifikációi a következők:
    - Processzor: A konzol egy 8 magos Zen 2 processzort tartalmaz, amelynek az órajele 3.8GHz (3.6GHz SMT-vel)​1​.
    - Grafikus processzor (GPU): A GPU teljesítménye 12 TFLOP, és egyedi AMD Radeon RDNA Navi GPU-t tartalmaz​2​.
    - Memória (RAM): A konzol 16GB GDDR6 memóriával rendelkezik​1​.
    - Felbontás és képfrissítés: A Xbox Series X célja, hogy elérje az 8K felbontást, vagy a 4K-t akár 120 képkocka/másodperc (FPS) sebességgel, továbbá támogatja a sugárkövetést és a változó képfrissítési rátát (VRR)​3​.

Az Xbox Series X operációs rendszere az Xbox OS, amely a Windows operációs rendszerre épül, és optimalizált a játékok futtatásához. Az Xbox OS lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy kihasználják a konzol hardveres képességeit, és biztosítja a gyors és egyszerű hozzáférést a játékokhoz és egyéb tartalmakhoz.

Ez a hardver hol van egy intel 199000HKSKAXHJ és egy nvidia 5990XTGTIBITURBÓ pároshoz (persze ez most költői túlzás a megjelölésekkel)? Sehol. Mégis azért elég jól teljesít egy sima Zen2-es AMD APU az energiatemető és hőtermelő bajnok párossal szemben. töredék energiából, töredék hardverrel.

A másik fontos dolog, hogy itt laptopokról van szó! Miért hasonlítod egy asztali géphez? Persze lehet egy windows laptopba is hasonló szörnyeteg páros, de tudod ha kihúzod a töltőről ez a szörnyeteg egy félkarú járókeretes rokkant lesz, főleg ha intel van benne. Eleve töltő nélkül a dedikált videókártya be sem indul. Az integrált meg az intelnél még viccnek is gyenge. ÉS egy laptop lényege a hordozhatóság.

Ami az árképzést illeti, azért itt sehol nem jótékonysági intézet van. Annyoiért adják mindenhol a dolgokat, amennyiért megveszik.

• lohi

tag

válasz IgorKGB #49 üzenetére

Ez vicces hozzászólás... nem tudom mit akarsz a 24 magos inteles valamiddel, nekem komplett rack szekrényem van telepakolva 192 magos dupla AMD Epyc proceszors csillió terrás ramos szerverrel. Értem én hogy othon el lehet játszadozni egy olyan intel fogpiszkálóval, de nekem a mario -ból már a 3d verzió fut. Na erre mondj valamit bubi. :DD
    Különben is az én apukám tűzótó és simán letűzoltja a te apukád... :DDD
    Ha viszont komolyan veszem a hozzászólásod, akkor inkább sirni van kedven mint viccelődni :U és azt mondom csak, hogy örülök annak törekvésnek, hogy kiváltsd a gáz kazánod az elektromos fűtésedre. Napelem van hozzá?

• lohi

tag

válasz nubu015 #39 üzenetére

Na, ezek már jó kis érvek és ahogy írtad nem csak a harapott alma él ezzel. Szóval igazából ezek jó kis érvek a tendenciával szemben. :D
    Mellesleg ez a hordozhatóság ára (no nem a kijelzős dolog mit írtál, az szimplát pénzéhes köcsögség :) ). Az hogy valami ennyire vékony legyen és ennyi minden belekerüljön nem nagyon van más megoldás.
    De senki nem vitatja, hogy itt mindennek megvan az ára, nem is kevés....

• lohi

tag

válasz mad823 #38 üzenetére

Ha jól olvastam, itt most csak én írtam azt hogy winfos. Emiatt reagálok. :) szóval tök igaz, ezt írtam én is később. A winfos egy kis szurkálódás volt, reakció. Semmit több. Szoftverfejlesztő vagyok, tudom munka ez. Szóval wörpísz! :R

• lohi

tag

válasz Viktor77 #34 üzenetére

jaja, értem... mert aki konzumeridiótának tart másokat azt meg igen. :W a winfos csak egy kis szurkálódás volt erre a kiejlentésre. :D nem hiszem hogy ennél többet kell ebbe belelátni. :R

• lohi

tag

Pedig de. Az optimalizáció a kulcs. Ezt a win nem tudja meglépni. No nem azért mert ostoba, hanem mert a helyében ez lehetetlen. Nem ő gyártja a hardvert az oprendszer alá. A harapott alma igen. Ha megnézel a konzolt abban az AMD apu-ja pörög, dedikált videókártya nélkül. Miért nem képes erre egy laptopban is? Optimalizáció ennyit számít.
    Amit írtál még, hogy egy pronál 16 lenne az elvárható minimum, főleg ennyi pénzért tök igazad van. Azért lépi meg az apple ezt, mert annyira nem számít azzal is megy... amúgy pont erre az érzésre hajaz, és présel ki az emberből plsz 100 ezreket.
    Nekem sem múlott sokon hogy ne nagyobb memóriás gépet vegyek, de úgy voltam vele ha nem válik be, akkor az csak plusz kidobott pénz. Én lepődtem meg a legjobban..

• lohi

tag

válasz miqlas #29 üzenetére

A tapasztalat amik ezeket az érveket mondják, nem a hit. Igen a kiszállás a legbölcsebb dolog, ha már nincsenek, vagy nem is voltak tények melletted. :D
    Egyébként kizárólag ezért írtam ide: konzumeridiótának készülnek ezek a cuccok! Nem a használat a lényeg, hanem a „hûûû, mije van ennek a csávónak/csajnak”
    Eszem ágában sem volt bármit is fikázni, vagy a tapasztalataimat kéretlenül megosztani.. Mindenki azt vesz amit akar, de ezzel amit írtál meg lettem szólítva. Szóval vörpísz! :R

• lohi

tag

válasz miqlas #25 üzenetére

Az elmúlt 3 évben 4 laptopot 'használtam' el. 2 asus, 1 hp és 1 lenovo. Nem úgy értem hogy tönkre mentek, de a munka elég sokszor megakadt azért mert winfosos gépek voltak. Sokszor jól működött és jó volt, de mikor megakasztott ki tudtam volna vágni a kukába. Amióta harapott almát használok (air 15 megjelenése óta) 1x nem fordult elő velem ilyen. Használok blendert is, nem tudom megerősíteni a pletykádat. Nem fagy, nem lassú.
    Itt azt hozzátenném, hogy a wordpress oldlak készítése nem igazán webfejlesztés, aminél igenis számít a ram. Mivel nem tudod miért, ebből következtettem a wp-re.. :D
    A winfos igenis sokkal, de sokkal jelentősebben belassul ha elkezdi használni a swap-ot. Ez az mai a harapott almánál nem látszik. Működik és teszi a dolgát.

Egy winfos laptop addig működik jól és gyorsan amíg megvannak a speciális körülmények hozzá.
    - legyen töltőn
    - a memória limit közelébe ne legyen
    - bármelyik gyártó bármelyik meghajtója épp működjön jól
    - keljen fel az alvásból
    - a Jupiter és a Neptunusz szerencsés együttállása (persze ez vicc :D )

Míg egy mac akkor működik jól és gyorsan:
    - ha be van kapcsolva

Ezek a szomorú tények, mikor első próbálkozásom volt mac-el, akkor az inteles volt. Nem is volt jó. Most M2-van. Összehasonlíthatatlanul könnyebb az élet vele. Ennyi.

• lohi

tag

válasz miqlas #19 üzenetére

Milyen király mikor valaki minden tapasztalat nélkül mond ilyen okosakat. :W Pont a használatban sokkal jobb a mac mint a többi. Teljesítménybe van jobb nála, de használhatóságban nincsen.

• lohi

tag

válasz Pikari #15 üzenetére

Azért itt meg kell jegyeznem, nem winfosról van szó. ;) Ezek a gépek nem halnak le és használat közben észre sem veszed ha kifogy a memóriából és a jóval lassabb swaphoz nyúl, nem is kis mértékben. Én dolgoztam (webfejlesztés és nem volt spórolás a memóriával) m2 air 15-el 8gb ram és 256ssd és tapasztalatból mondom, nem látszik. Persze ha valamit renderelni kell vagy virtualizálni kell akkor igen, de amire te használod ott simán elmegy. Az ára magas, de mégsem. Sok winfos gépen (volt ott milliós is) mentem keresztül mire kikötöttem a mac-en. Mostanában biztosan nem térek vissza. Azt amit egy mac tud, jelenleg egy winfos gép sem. Egyszerűen csak működik. Ja igen, nem játékra van tervezve, ami egy létező kategória... :Y

Új hozzászólás Aktív témák