- Telekom mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Kezünkben a Honor Magic V5
- Mobil flották
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ck.
addikt
-
Ck.
addikt
Ez eddig is fent volt az Apple oldalán?
"
Díjmentes támogatásMagyarországon a fogyasztók a magyar Polgári Törvénykönyv értelmében a termék kézhezvételétől számított két éven belül díjmentes javításra, cserére, kedvezményre vagy vételár-visszatérítésre jogosultak az értékesítőtől az olyan termékek esetében, amelyek a kézhezvételkor nem felelnek meg az eladási szerződésben foglaltaknak. A legtöbb Apple-termékhez 90 napos díjmentes telefonos támogatás és egyéves korlátozott jótállás is tartozik. Mielőtt felveszed velünk a kapcsolatot, érdemes ellenőrizni a szolgáltatás érvényességét...."
-
Ck.
addikt
Hogy lehet megértetni Siri-vel, hogy új barátnőm van és felejtse el a régit?
Viccet félretéve van azóta egy céges kontaktja is, és azt szeretnem inkább megadni neki, de sehogy se tudom rávenni. Ragaszkodik a "régi" asszonyhoz. -
Ck.
addikt
További észrevétel. Ha asszony telojaba a nevemhez beírom az e-mailem is(ami az iCloudom is egyben), ugy mar látom az Ő telojat, ha csak a kontaktokra engedélyezi az AirDrop-ot. De csak ekkor. Viszont ilyenkor nem a telefonja nevet írja ki, hanem nála is az iCloud címét.
Ha nincs beírva az én e-mail címem hozzá, de atallitjuk h mindenki lássa a telojat, akkor rendesen az ő teloja nevet írja ki, nem az iCloudot. Ezt nem értem miért.
De lényeg, hogy ha nincs beírva az e-mailem a telojaba, akkor én nem fogom látni ot, ha csak a kontaktok vannak engedelyezve. Miert? Ő simán lat engem, pedig nincs beírva az emailje. -
Ck.
addikt
Használja-e vki az AirDrop-ot?
Ha az van beállítva mindkét telon h csak a kontaktok lássák a másikat, akkor párom lat engem és tud küldeni. Én viszont fordítva nem, nem látom párom telojat. Mindketten be vagyunk egymásnak írva a telefonkönyvbe. Ha atallitom h mindenki lássa, úgy mar én is látom asszony telojat. Mi lehet a gaz? -
Ck.
addikt
válasz
adamssss #51679 üzenetére
Meg itt vagyok a bolthoz közel, visszamegyek es megnézem a böngészést.
Az ujjlenyomat olvasó fasza kis cucc, arról is majd írok ha visszaertem.adamsss:
Én is ezt olvastam, de nem értem...ezekszerint hardware-esen vettek vissza? Más magyarázat nincs ra, miért erősebb a simán. Nem lett volna egyszerűbb software-esen visszavenni egységesen a különböző modelleknél? -
Ck.
addikt
Pár perce jövök i5S nyomogatasbol, semmivel sem gyorsabb a menüben jelenleg, mint a sima 5. Es a kijelző valóban halványabb max fényeron, mint a sima. Nem vészes, de egymás melle teve azért látszódik. A Home gombtol kicsit tartottam, de nagyon kellemes nyomaspontja van, úgyhogy az pipa.
-
Ck.
addikt
Nos az iOS 7 sebességre kitérve:
I5-ön használom beta1 óta. Nekem sose volt sebesség bajnok , majd miután kijött a hivatalos release, felraktam az enyémre is és páromera is. Az enyémen továbbra is akadt, míg asszonyén smooth volt. Masodperceket vert rám egy-egy appbol való kilépéssel, ugyanúgy i5-nel. Aztán csináltam egy restoret es újkent állítottam be. Láss csodát, azóta smooth az enyém is.
Érdemes egy tiszta telepítést csinálni. -
Ck.
addikt
Sziasztok,
Valaki erre? Addig próbálgattuk erőltetni a passcode-ot, hogy mostmár totál lelockolta a telót, ha várunk pár órát, akkor se ajánlja fel az újbóli lehetőséget, de nincs is értelme, mert a helyes passcode-ot nem fogadja el.
Szeretném helyrerakni, de meg akarom menteni vhogy az adatokat. Mit tehetek?
Nagyon köszönöm előre is!
-
Ck.
addikt
Tudok-e vhogy biztonsági mentést csinálni egy passcode lockolt telefonról, a kod hiányában?
Tegnap frissitettük parom telojat ios 7-re, csak siman OTA-n, es a beállított passcode (evfordulo dátuma) nem jo, nem fogadja el. Restore lesz, de...A laptop amin most a mentesek vannak, nincs kéznél egy jó darabig. iCloud backup sajna nincs.
Tudunk-e tenni vmit hogy ne vesszenek el az adatok? -
Ck.
addikt
Most, hogy kivezették az i5-öt es lejár a garancia, mi lesz vajon a keszulekbiztositasos cserenel?
Honnan szereznek újat? Mert ilyenkor nem refurbished jár, hanem vattaúj.
Szolgáltatói raktarkeszlet megint csak nem játszik, mert a biztositasnak semmi köze a szolgáltatóhoz, a bankszamlamhoz jár. A legjobb, ha ott rakerdezek, de kiváncsi vagyok mit gondoltok.
Esetleg i5c vagy s? -
Ck.
addikt
-
Ck.
addikt
Szakik, be lehet-e vhogy állítani, hogy ha angolul akarom használni a telot, attól még a gmaps magyarul dirigaljon? Sygic-nel, vaze-nel ez nem jelent gondot, de a gmapset csak olyan nyelvre tudom rávenni, amire a telo is be van állítva.
-
Ck.
addikt
Es meg mindig kilépked a magazinokbol, amiket olvasgatok a newsstandben. Scrollozok es bezárja, mint amikor elfogy a memória.
Beta4-ig hibátlanul ment, béta 5 ota van ez a jelenség.
Slide magazinnal konkrétan vki megnezne? Hátha vmi mas kavar be. -
Ck.
addikt
Kint van a béta 6.
-
Ck.
addikt
Vki elmagyarázna nekem, hogy mi a lenyege a Podcast appnak es hogyan kell használni? Itt van a telon, de annyira kuszanak tűnik, hogy egy kis szájbarágós útmutatást megkoszonnek.
-
Ck.
addikt
Tokban tartom az i5-öt. Vigyáztam ra, mint a himestojasra.
Tegnap véletlen a kocsiban felejtettem a tokot. Telo a zsebben. Magam sem tudom miert, de a lakás kulcsot ugyanabba a zsebembe raktam, mint a telot. Csak ugy reflexbol. Nem gondolkodtam. Soha nem rakok kulcsot melle. De eleg volt egyszer. Ahogy beleraktam, egyből bevillant, hogy ott a telo. Azonnal ki a kulcsot. De mar késő volt...előkaptam a telot es szomorúan pillantottam meg az alumínium krátereket.
Ne tudjatok meg azt az erzest...es mindezt a sajat hulyesegembol. -
Ck.
addikt
Valaki legyen olyan kedves, hogy elmondja merre tudom iOS 7-ben az uj Siri hangokat előcsalogatni.
Köszönöm. -
Ck.
addikt
Vki tudja, h hol találhatóak az új Siri hangok az iOS 7-ben? Állítólag béta 2-től mar elérhető, de én még a béta 3-ban sem találom.
-
Ck.
addikt
Van-e vmi mód arra, hogy régebbi iCloud backup-ot előkotorjak vhogy? Felraktam az iOS 7 bétáját, használom már lassan 2 hete, de most vissza akartam rakni a 6-ost a mentéseimmel együtt, viszont nagy meglepetésemre az összes 6-os mentésem eltűnt, mert a 7-es folyamatosan mentegetett iCloudba...azt hittem attól a 6-os mentéseimet nem írja felül, de ezekszerint mégis elvesztek.
Semmi esély?
Más:
A zenéknél össze vannak kutyulva az albumborítók, az összes szám listájánál olyan albumborítókat rak be, ami totál más zenéhez való, de aztán ha megnyitom külön azt a számot, ott már a jó albumborítót hozza. Ez szintén iOS 7 bug, vagy én rontottam el vmit az iTunes-szal? -
Ck.
addikt
Nincs is valós multitasking ios 7-en. Ugyanúgy leállítja a YouTube videókat, amint visszalépek a homescreen-re. Vagy vhol kene találnom egy erre vonatkozó beállítást?
-
Ck.
addikt
Aki i5-ön tesztel iOS 7-et, azoknak a tárcsázó és az üzenetek megnyitása röcög? Nalam ez rögtön szemet szúrt, nem folyamatos az animáció, akad. Valamint a tárcsázó egy pillanatra vibrál is egyet, amikor megnyitom.
Nálatok is ilyen? -
Ck.
addikt
Valaki legyen szíves árulja már el a gyári kamera proginál a panoráma fotózás titkát.
Egyszerűen képtelen vagyok hiba nélkül végig a vonalon tartani a nyilat, több mint fél év i5-özés után sem megy. A saját deffektes kezemnek ezt még elnézném vhogy, de hogy se párom, se kollégáim közül senkinek nem megy, az már kicsit durva.
Úgy ahogy vmennyire végig lehet vinni, de akárhogy is bűvészkedünk, egy picit vhol mindig kilóg a vonalról a nyíl és persze olyankor a végeredmény alsó vagy felső széle se marad holt egyenes.
Szóval jöhetnek a tippek, a felhasználó csere most nem opció. -
Ck.
addikt
Volt egy cikk nem is olyan régen, hogy ezentúl az appok csak retinára fognak készülni.
Mi a helyzet az iPad minivel? Lehet, h pórul jar? -
Ck.
addikt
Navigációval hogy álltok, kinek melyik vált be? Alma vagy Gugli?
-
Ck.
addikt
Na beszéltem a szolgáltatóval az iPhone tethering kapcsán. Az angol O2 tiltja a prepaid internet tetheringet iPhone-osoknak. Csak előfizetéssel lehet. Androidnal, wp-vel semmi gond, csak a szifon usereket korlátozzák.
Ekkora g*ciseget meg nem láttam.
Azert mert szifonod van, mar egyből gazdag hülyének is néz a sajat szolgaltatod, hogy mindenképp válts egy drágább havi díjas csomagra? Szánalmas... -
Ck.
addikt
Elindult egy újabb pletyka áradat, ezúttal a garanciát illetően. Hamarosan vege a csereknek, nincs tobb refurbished, koltsegfaragasban bízva beáll az Apple is a többi gyártó melle a garanciát illetően.
Pont ez az egyik olyan prémium szolgáltatás, amitől az Apple mas, mint a többiek. Emiatt en egy kicsit ketkedve is olvastam ezt a "hírt". Ti mit gondoltok, szerintetek tenyleg meglephetik? -
Ck.
addikt
Hali szakik,
Külföldön használok egy i5-öt, tarifacsomagot váltottam és eltűnt az i5-ömből a tethering menüpont. Gondoltam, hogy az adott tarifa ezt nem támogatja, de ami érdekes, hogy ugyanezzel a tarifával egy lumia-val simán megy a netmegosztás. Nem értem, hogy most akkor mi is történt...miért tűnt el a menüpont? -
Ck.
addikt
Eltűnt a szifonból az internet tethering menüpont. Ezt egy masik szolgáltatói profil okozhatja? Mert par napja váltottam szolgaltatot es most vettem észre, h nincs wifi hotspot.
-
Ck.
addikt
válasz
Ragnar95 #36714 üzenetére
Nem-nem, a múltkor mar linkeltem is, majd elohalaszom, bármilyen EU-s országban tudom gariztatni a szolgáltatói UK-s szifonomat. Nem kell szolgaltatohoz vinni, az Apple-ben cserelik.
1 hete meg is történt itt kint szinten APR-nel, akkor ugyanúgy lockoltat adtak.
Amugy fent van az iStyle honlapján is, hogy bármely EU-s szolgáltató telefonját fogadjak, kivéve hazaiakat. Csak azt nem értem, miert van ez az itthoni korlátozás.Szerk.: Látom megelőztek.
-
Ck.
addikt
Van-e vkinek tapasztalata külföldi, EU szolgáltató függő szifon itthoni gariztatásával? A logisztika rögös útján ugyanúgy a kinti szolgáltatóm telóját kapnám cserekor, vagy függetlent?
Érdekes amúgy, hogy itthoni APR-be nem lehet vinni hazai szolgáltatós telókat, de külföldi EU-sat igen...sok logikát nem látok benne. Külföldön persze ugyanúgy lehet bármilyen szolgáltatós szifont gariztatatni, még magyarokat is. Mondjuk az okára kíváncsi lennék, hogy itthon miért van ez így nyakatekerve. -
Ck.
addikt
Meghalt a vinyó, amin a zenéim voltak, csak a telefonon maradtak meg. Hogyan tudom átvarázsolni őket a gépre?
-
Ck.
addikt
iPhone gariztatásnál mi a tapasztalat az olyan hibákkal, amik nem produkálhatóak állandóan? Néha rosszalkodik a home gombom, hetente pár alkalommal csak, teljesen véletlenszerűen, viszont bosszantó. Kihangosítva nagyon halkan hallanak, szinte ordítanom kell, ezt szintén nehéz egy zajos bevásárlóközpontban lévő APR-ben tökéletesen reprodukálni. Nem akarok emiatt feleslegesen szabadságot kivenni, előtte mindenképp megejtek egy telefont feléjük, de Nektek mi a véleményetek?
-
Ck.
addikt
válasz
szentkuti11 #27835 üzenetére
Most komolyan nincs mas megoldas?
-
Ck.
addikt
Urak,
A Siri beallitasainal kiprobaltam mit csinal a 'my info' es kivalasztottam egy kontaktot. Na innentol akarhol probalkozok, sehol nem talalom, hogyan lehetne ezt a 'my info'-t kinullazni. (nem mintha tul sok lehetoseg volna...) Torolni nem tudom, csak helyette masik kontaktot valasztani...vagy pedig csak en benazok. -
Ck.
addikt
Az enyém nem T-s, de néha nekem is mocorog a home gomb oldairányba, amikor olyanja van. Amiben még más a korábbi modelleknél, hogy nem olyan vajpuhán, finoman nyomkodható a home gomb, hanem keményebb járású, benyomáskor határozott kattanás hallható. De ez i5-nél normális, én már vagy 20-at megnéztem.
-
Ck.
addikt
Miert van az, hogy az 5.1.1-es i3GS siman lejatssza a tv2.hu flash videoit, de a 6.0.2-es i5 ezt nem tudja? A play gomb at van huzva, nem engedi elinditani a videokat. Mi valtozott az iOS 6-ban, ami miatt ez nem lehetseges?
-
Ck.
addikt
Fel eve hasznalok iOS-t, de csak most mutatkozott be a rendszer butasaga. Egy fontos hivas kozben becsorgott az ebreszto, azt se tudtam mit csinaljak, mert semmire se reagalt. Le kellett raknom a hivast es csak utana tudtam leallitani az ebreszto visitasat. Komolyan ilyen primitiv a rendszer, hogy nem kepes kezelni azt, hogy hivas alatt ne kezdjen el orditani az ebreszto?
-
Ck.
addikt
Udv szakik,
Valahol regebben azt olvastam, hogy az i5 erzekeli, hogy pl. zsebben, kezben, vagy eppen asztalon van, es ennek megfeleloen modositja a rezges tipusat, erosseget. Ez tenyleg igy van? En nem tapasztaltam ilyen automatizmust.
-
Ck.
addikt
válasz
Tibee86 #24424 üzenetére
Ezt nem tudom, nem vmi surun szoktam hasznalni. Tegnap kellett volna gyalogos navigaciora, de nem igazan tudtam egyiket sem ertelmesen hasznalni. Aztan vegul inkabb megkerdeztem az elso szembejovot.
Meg azt sem ertem, hogy az Apple Maps-ben van haromfele nezet: az egyik az iranyvaltasomnak megfeleloen forgatja a terkepet is, a masik ket nezet (kek nyil, piros nyil) kozott viszont semmi kulonbseget nem vettem eszre. -
Ck.
addikt
Csak én vagyok a béna, vagy tényleg nincs se újratervezés, se real time hátralevő idö kijelzés gyalogos módban mind Apple Maps, mind Google Maps esetében?
-
Ck.
addikt
Hmmm, vajon ebből mennyi igaz?
-
Ck.
addikt
válasz
Mr. Teddy #24083 üzenetére
Én fólia és tok nélkül használom lassan egy hónapja és semmi karc. Igaz, vigyázok is rá. Máséról nem tudok véleményt mondani, de megfontolandó egy tok vagy fólia, esetleg mindkettő.
(#24092) TBMC:
Én semmi változást nem vettem észre, se pozitívat, se negatívat. Wifi gondom 6.0.1-el sem volt.
-
Ck.
addikt
válasz
vadászcsiga #23138 üzenetére
Igen, kint vagyok és szeretnék az UK Store-ra átváltani, de vmiért nem akart eddig összejönni a vásárlás....Ma már eleget kinlódtam vele, de holnap megpróbálom egy másik kártyával.
Egyébként Ti, hogy szoktátok tartani a telót fényképezéskor/videozáskor? Innen jött a kíváncsiság.
-
Ck.
addikt
válasz
vadászcsiga #23126 üzenetére
Annyi bőven van rajta. Dombornyomott kártya, neten mindenhol ezzel szoktam vásárolni.
-
Ck.
addikt
Boldog Karácsonyt mindenkinek!
Ma szerettem volna megcsinálni az UK accountomat és vasarolgatni, de egyfolytában azt írja ki, hogy "Your payment method is declined..." Nem értem mi a probléma, minden adat helyes és pénz is van rajta. -
Ck.
addikt
válasz
jimhun #22589 üzenetére
Nalam pont forditott a helyzet. De ha ennyire maceras ez az ID koltoztetes es nincs 100%-os megoldas, akkor lehet, hogy marad a mostani ID-m a magyar store-ban es csinalok egy masikat az UK-shoz. Igy, ha vmi kell a magyarbol, akkor konnyebben elerem es nem kell ismet visszamodositgatni. Osszeszamoltam este, kb. 5 olyan appot hasznalok jelenleg, amit megvettem, azokat meg be tudom nyelni.
Ezen kivul van barmi hatranya, ha csinalok egy masik ID-t? Amikor megvettem a telot es aktivaltam, akkor kirta, hogy hozzarendelte a telefont ehhez az ID-hoz. Ez mit takar pontosan? -
Ck.
addikt
válasz
manchester85 #22558 üzenetére
Én is találkoztam ezzel a buggal, párom 3GS-e ugyanezt produkálja néha, igaz ott 5.1.1 alatt. Sajnos/nem sajnos ez már egy jó ideje létező probléma.
-
Ck.
addikt
Biztosan én vagyok a béna, ezért előre is elnézést, de nem nagyon megy ez az iTunes nekem... Pedig rengeteg gyorstalpalót elolvastam már.
Be akarok tallózni egy albumot, ami tartalmaz pl. 20 számot. Miután bekerül az iTunes-ba, ez a 20 szám nem egy album alatt fog látszódni, hanem csinál neki mittomén 10 albumot ugyanazon a néven és kettesével pakolja bele a számokat...nem értem. És sajnos a telefonra is így másolja fel. Meg akarnám hallgatni a komplett albumot, de nem tudom, mert csinál a telefonon is belőle 10-et, ahova kettesével pakolja be a számokat, ugyanúgy, mint az iTunes-on van. Nem értem...miért nem maradnak egy albumban benne a számok? Remélem érthető mi is a problémám.Másik, de kisebb probléma pedig az albumborító...nem illeszti be mindig automatikusan, pedig az is benne van a hozzáadott könyvtárban. Utólag tudom orvosolható szerkesztéssel, de nem értem, miért nem működik mindig automatikusan, ha egyszer benne van az adott könyvtárban?
-
Ck.
addikt
Üdv,
Adott egy magyar App Store-ba beregisztrált ID, magyar bankkártya adatokkal, címmel, stb. Szeretném ezt az ID-t átköltöztetni az UK App Store-ba, módosítani a címet és UK bankkártya adatokat megadni a régi magyar helyett.
Mindezt nem a bővebb tartalom elérése miatt akarom, hanem mert jelenleg kint élek és nem használom már a régi kártyám, viszont szeretném magát az ID-t továbbra is használni, csak másik store-ban. Lehetséges ez? Az Apple honlapján nagyon kevés dolgot találtam, amiket meg tudok változtatni, telefonszám, postázási cím, mást nem nagyon láttam. Remélem azért vhogy megoldható. Nem szeretnék egy második accountot, ha nem muszáj. Amennyiben viszont csak új ID-vel oldható meg, akkor mi lesz a megvásárolt appokkal? -
-
Ck.
addikt
Valaki legyen szíves mondja már meg nekem, hogy a 'Notifications' beállításainál az alkalmazások rendezése (időbeli/kézi) mit jelent? Rá nem jövök mi a különbség.
-
Ck.
addikt
Sokszínű iPhone? Na szerintem ez az a libasor, ami mögé nagyon nem kéne beállni. Elvenné az egész brand exkluzivitását.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R7 5800X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3060 Ti 8GB ZALMAN I3 NEO A-Data 650W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450 - i5-5GEN I 16GB I 256SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Új és újszerű 15"-16" Gamer, irodai, üzleti, készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- Fotó állvány eladó
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest