- Mobil flották
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wajk
addikt
válasz
BigBlackDog #244265 üzenetére
több mint négy éve regeltem az ujjaimat és azóta használom. Olyan 98%-osra saccolnám az első érintést, másodikra utána mindig beengedett. (Normál bőröm van, két hüvelyk és egy mutatót regeltem) Lehet hogy lehetne még fokozni ha precízebben/változatosabban regeltem volna... nem tudom.
-
Wajk
addikt
válasz
herdsman12 #244260 üzenetére
inkább hosszabb távon derül ki kinek melyik fekszik, élethelyzetek, használati terület, izzadós kéz. De véleményem szerint mind a kettő élhető és megvannak a maga előnyei és hátrányai.
-
Wajk
addikt
válasz
GreenGoblin #244161 üzenetére
ezek a főfogyasztók, a LP mode annyival több kicsivel, hogy a CPU-t is még visszábbveszi egy kicsit...
-
Wajk
addikt
válasz
B-L-A-C-K #243809 üzenetére
de az mitől lehet, hogy egy eSim "elromlik"? Leprogramozták a fizikai SIM öregedését is vagy mi?
nekem is volt párszor évekkel ezelőtt, hogy ledobott a SIM vagy nem volt térerő, cserélték a SIM-et és OK lett, de hogy az eSIM-el is ez van azt valahogy nem gondoltam volna...
-
Wajk
addikt
válasz
Panzermeyer #242972 üzenetére
a 87%-ből szerintem 57% nincs is tisztában azzal konkrétan mit tiltott le és hogyan működik a blokkolás
-
Wajk
addikt
iPhone 12 MilkaEdition
-
Wajk
addikt
válasz
batai15 #241586 üzenetére
Ár értékbe ha nem ragaszkodik az ember a nagyobb kijelzőhöz az SE2020 ütős ajánlat. Egyedül az akksi ami bántó a szemnek kicsit
az i11-e 3 év szerintem bőven benne ha a kamerát a SoC-ot és a támogatottságot vesszük figyelembe.
szigorúan saját vélemény, de 3 évre a 11-et simán bevállalnám, ha úgy belefér. Ha pedig az a cél, hogy újat a legolcsóbban hosszabb távra, akkor pedig az SE2020 (ütős kamera, SoC, támogatottság). A napi töltés és a kisebb kijelző kompromisszummal és a TouchID esetleges előnyeivel
De megértem a dilemmát, nem könnyű döntések ezek, de gondoltam azért felhívom a figyelmet a különbségekre, ami pont ennél a modellváltásnál már több lényeges is volt
-
Wajk
addikt
válasz
batai15 #241582 üzenetére
Háát, ha újonnan veszed, én erősen megfontolnám az iPhone 11-et. Legfőképpen ha jól értettem hosszabb távra tervezel.
- újabb modell, hosszabb támogatottság
- 4GB RAM
- két kamera hátul
- az első is már 12 Mpx
- kicsit nagyobb akksi
- A13 Bionic#241585: ha tényleg hosszabb táv a cél, akkor magamból kiindulva akkor inkább várni egy hónapot, vagy valahonnan megspórolni azt a kb ~30e Ft-ot, de ezek a különbségek többször jól jönnének mint amennyivel drágább szerintem. Ha a használt piac is beszámítania akkor persze más nézőpont is becsúszna ofc.
-
Wajk
addikt
-
Wajk
addikt
válasz
#40993792 #241491 üzenetére
és milyen ablakok, hol lehet összefutni ilyenekkel? Azért kérdem, mert én még nem láttam ilyet, viszont hölgy ismerősök előszeretettel hozzák a telót, hogy vírusos lett az iPhone-juk. Kiveszem a naptárt nekik, de hetekkel később megint jönnek.
De hogy honnan szedik össze, azt nem sikerült kiderítenem, a legtöbbnek ráadásul max pár ismert App van fenn, semmi szemét. Nem telepítgetnek, Safariban neteznek.
Azt nem teszteltem, de a bejegyzésekben a link azért már veszélyes is lehet igaz? Ha igen, akkor benne azért felmerült, hogy ilyen lyukat miért hagy nyitva az Apple? Ezt nem tudná megoldani? Hogy nekem kevesebb munkám legyen
-
Wajk
addikt
válasz
Norbi. #234419 üzenetére
egyet értek, nekem kb 4 éves a telefonom. Nem tudom hány százalékos, de nem is érdekel. Nem kapcsol ki alacsony százaléknál, és közel hozza azt a képernyőidőt mint amikor megszületett. Két naponta töltöm, és kész. Az elejétől fogva.
A %-os kijelzés szerintem is többlet akksicserét generál, köztük számos indokolatlant is.
-
Wajk
addikt
válasz
evo87 #230941 üzenetére
ha az arányokat nézzük (akksi/kijelző/SoC), szerintem nincsen kérdés. SE/7/8/SE2020-nál jobbat fog hozni. Nekem az már elég. Képességei pedig a 12-es szintjén vannak. Persze egy rendes teszt ad majd mindenre választ, de nekem nincs választásom. Az Apple végre megcsinálta amit kértem, a csere nálam meg már erősen érett, sőt már majdnem meg is rohadt ... az almám.
csakhogy növeljem a képzavart
persze én örülnék, ha nem kellene senkinek. Az jó hatással lenne majd az árára....
#230943 Zsolt_72: az biztos hogy ez lesz. hogy mikor? az még pár hónapot tolódik, de már feszegetem a malacperselyt.
-
Wajk
addikt
Azért az betojás, hogy a legnagyobb tech oldalak is hogy oda vannak a 12 Mini-ért, hogy milyen kompakt, egykezes használat meg minden. Bazz az Apple újra feltalálta az egykezes mobilt
de az most érdekes, hogy senki nem vágott elé ebben a méretben. Kíváncsi leszek hogy reagál rá a piac.
-
Wajk
addikt
válasz
hemaka #229143 üzenetére
azt a kéket én sem értem, egyből a Renault Thalia ugrott be róla. YouTube-on megnéztem a feketét, de úgy csillog mint a.... A fehér meg túl... szóval nehéz lesz, mivel a Mini -nek is ez lesz a felhozatal. Esetleg fekete és egy matt fólia hátulra, úgy már talán emészthetőbb. Egy Grey-nek jobban örültem volna.... e van.
bár azon felröhögtem, megnéztem egy Youtuber csajszit, fehéret kapott/vett, 10p simogatás, hogy milyen szép és hogy imádta az i5-öt, lekerekített, elegáns, majd utána..... rápattintja a tokot......
-
Wajk
addikt
válasz
burgatshow #228325 üzenetére
miért lenne baromság? valószínűleg HW szinten tudja a 15W-t, de szoftversen le van korlátozva. A MagSafe-ben van egy NfC chip amit beolvas a telefon és korlátozás feloldva.
Ezért veszek egy MagSafe-t. Kiveszem a chippet, ráragasztom a telefon hátuljára és akkor már 3rd party gyorstöltővel is szívja majd a naftát maximumon.
-
Wajk
addikt
válasz
FIREBLADE78 #227545 üzenetére
hááát, a napokban pont előkerültek érdekes pletykák...
-
Wajk
addikt
válasz
TheBikerider #227340 üzenetére
"ja, és a régebbi iOS is ugyanilyen hibás volt"
Nálam rendben muzsikál, nem mondanám bugosnak, bár már nagyon viszket a tenyerem a frissítésért.... -
Wajk
addikt
válasz
ILLDisPozed #225742 üzenetére
hol marad a 14.1?, én azt akartam feltenni
olyan érzés mintha kicsit összecsapták volna a "végét". Na akkor még marad az iOS10 még egy kicsit....
-
Wajk
addikt
vártam az új Watchokat hátha, de ahogy látom nem nagyon jött be. Nekem két dolog lenne fontos: az egy hetes üzemidő, hogy elég legyen hétvégén tölteni úgy hogy elsősorban csak órának használnám és fizetésre. Sportolás mérés nem érdekel.
Valaki használ, tud ajánlani olyan órát ami megfelel ezeknek az elvárásoknak és nem túl gagyi?
- 1 hetes üzemidő (óra funkció+vásárlás only)
- lehet vele fizetni (pl Fitbit pay vagy mitudomén) -
Wajk
addikt
válasz
Šolaire #218834 üzenetére
nem egy mai darab, de ki lehet fogni friss darabokat is. Volt a családban 7/8 is, de a 6S véleményem szerint fényévekkel jobban bírta a gyűrődést, HW-ban és külsőségekben is. Mostanra meg már szinte nevetséges áron is hozzá lehet jutni ha jól vadászik az ember. Egy Telenorban, fődarabcserés, 32GB-os 1 évest (se) sikerült 28-ért megcsípni. Dobozában, de igaz a gyári töltőjét elkeverte de az van otthon hegyekben
bár most ahogy nézem elég irreálisra felment az áruk. nem is értem, akkor olyan 35-40e körül mentek. Jah, bár akkor volt az új iOS-szel térerő gond és akkor sokan bepánikoltak. Amit én vettem azon is az iOS13 egyik első buildje volt.
-
Wajk
addikt
válasz
tothjozsi96 #218754 üzenetére
a régi SE-ben 1624 mAh, de azt ne felejtsd el, hogy 4"-os kijelző kell hajtania. A kijelző az egyik legnagyobb fogyasztó. Nem véletlenül akkor a legjobb üzemidős iPhone volt, a Plus-szok után.
szerintem elég gyér, hogy ennyi év után nem sikerült nagyobb akksit rendezniük ebbe a házba (új SE)
-
Wajk
addikt
válasz
cziczas #218549 üzenetére
ha terepen is kell mozognod, az új SE kialakítása inkább jobb mint a "telekijelzős" modelleké. a kávák vastagabbak így az ütéseket jobban bírhatják, nagyobb eséllyel eshet úgyhogy nem törik a kijelző.
érdemes megfognod élőben az XS-t, hogy félkézzel vagy ahogy neked kell majd, kényelmes-e, elfér-e stb. mondom úgy hogy én is az XS-t favorizálom, de ha "melós" telefon kellene én az SE-t választanám.
-
Wajk
addikt
válasz
szabogabor10 #217088 üzenetére
iOS 13 óta ugye engedi a rendszer a VoLTE-t aktiválni akkor is, ha nem támogatott szolgáltatót használsz
ezt kifejetnéd? hogyan? -
Wajk
addikt
van a családban egy iPhone 6S, a Telenornál elméletileg engedélyezték a Volte-t arra a számra, de híváskor mégis átvált 3G-re. 13.3.x iOS, az ügyfélszolga kb 3 hete aktiválta. valamit kellene még csinálni?
-
Wajk
addikt
válasz
DonAttilas #216869 üzenetére
az az első, hogy Bizt. mentés, gyári visszaállítás és első körben ne is állítsd vissza a backupot. Teszteld egy kicsit mit produkál.
véleményem szerint ez HW hiba lehet, valami túl melegedhet esetleg.
-
Wajk
addikt
válasz
Oryctolagus #216699 üzenetére
K&H ügyfélszolgálat? és pontosabban mi az hogy nem tudod hozzáadni? hol a hiba?
-
Wajk
addikt
válasz
runner 125 #216491 üzenetére
pl úgy, hogy a villanást visszaveri a 3rd party üveg a kameralencsékre. próbáld csak ki
-
Wajk
addikt
válasz
tuzpenge #215575 üzenetére
sose mond, hogy biztos, én áthoztam a feleségemnek az SMS-eket, ahogy írtam korábban is az iMazinggal. A Viber pedig sajna cache-el az adott telóra, de mostmár felhőbe is tud Backuppolni. iPhone-on legalábbis iCloudba biztos. Ezért iPhone->iPhone át tudod majd venni, de Android-iPhone szerintem nem fog menni...
-
Wajk
addikt
válasz
BPéter1984 #215310 üzenetére
persze, előbb Backup volt
-
Wajk
addikt
válasz
BPéter1984 #215260 üzenetére
SMS tipp: Már vagy 2-3 éve volt, de Androidról az SMS-eket a Waltr2-vel vagy az iMazing-gal hoztam át. Valószínű visszafele is mehet...
-
Wajk
addikt
válasz
Fred23 #214217 üzenetére
érdekes fordulat, a korábbi i9 pletykákat úgyis harmatgyengének tartottam, mert az i8 megállja a helyét most is. nem lett volna nagy különbség elméletileg.
Így már kíváncsi leszek mit gurítanak. Ha jól értelmezem a cikket, akkor a felső részt noccsosítják arra nő a kijelző, alul meg marad a Touch ID
-
Wajk
addikt
válasz
troooper #213363 üzenetére
én biztos nem cserélném, ahogy alább is olvasható, a z új akku nem mindig jobb akku. Az én SE-m is 3 éves már, de még a gyári akksi van benne. Az biztos, hogy pár hete restore-oltam, és szárnyakat kapott az akkuidő is. már éppen aggódni kezdtem, de most is hozza az 48 óra / 5-6 óra használatot. amikor megvettem akkor is kb annyi volt, kb -10% romlás ha lehet.
ha nem érzel anomáliákat én nem bontanám. Szerintem már beteges lett ez a folyamatos akksicsere.
(#213390) ferikek: van gar az új akksikra is nem? egy év rémlik vagy rosszul? simán vinni kell ha ilyet csinálnak, sajnos.
-
Wajk
addikt
Erre a kérdésre nem tudtam válaszolni annak aki kérdezte. Vesz egy Telenoros iPhone 7 et. Amikor ellenőriztette az eladóval, hogy ki van e már fizetve (igen), akkor derült ki, hogy garba cserélték a készüléket és a rendszerükben meg a régi IMEI szerepel.
Írtak letiltaselleni papírt, de ha úgy lenne nem azt a régi IMEIt blokkolnak? Szóval ha gond lenne az eladóval lehet akkor sem történne letiltas nem? De ez már csak az én logikam volt.
-
Wajk
addikt
válasz
Aaron14 #212640 üzenetére
iTunesal készíts Backupot majd Törölj minden adatot a készülékről.
Majd a mentesbol állítsd vissza a készüléket. Pont a napokban csináltam meg, álom lett a gép. Szárnyal újra, mint régen. Nem gondoltam, hogy ennyit számít. Igaz, mióta megvettem több mint 3 éve nem volt restore.
+1 javaslat: töröld az összes beállítást a restore utántölthető vagy előtte és újra allitsd be a beállításokat. Az is kisimithat pár összeakadast. Nem töröl érzékeny adatot!
-
Wajk
addikt
az értesítések nem jönnek a telefonomra Viber, Gmail, Banki app, SMS igen pl.
a Beállítások-ban az "Összes beállítás törlése" opció után ha jól tudom adatok nem vesznek igaz? Érdemes megpróbálni mielőtt legyaulom a rendszert tökig?
-
Wajk
addikt
válasz
w.miki #212416 üzenetére
iOS verzió? esetleg ha nem a 10.3.4 lenne fenn próbáld meg feltolni, hátha megoldja a problémát.
-
Wajk
addikt
-
Wajk
addikt
válasz
fabko #210457 üzenetére
olvasom másnak is van gondja az értesítéssel. Az a vicces, hogy pont ezt produkálja nekem is az iOS 10.3.3 Egyik sem jelenít meg semmilyen értesítést, se fb se viber, sms igen, iMessage nem.
Valaki talált rá megoldást? Előre is köszönöm!
Hálózatreset, app újrainstall volt már. -
Wajk
addikt
válasz
Gaaabeeesz #209128 üzenetére
ez általában home gomb cserére utal, ugyanis az alaplap és a Touch ID csak együtt működik.
-
Wajk
addikt
Korábban az volt ha rácsatlakoztam egy Bluetooth hangszóróra, hogy automatikusan elindult a zene a telóról. Hosszabb ideig nem használtam BL hangszórót de most megint, és most már nem megy ez a fícsör.
Nincs valakinek tippje mit állítottam el? A Zene appal és a Spotify-al is próbáltam.
köszönet
-
Wajk
addikt
na valami ilyesmi lett volna elegáns az új szériába...
[link]biztos szétrugtak pár hátsót mert nem jött össze...
-
Wajk
addikt
válasz
Kbali #205167 üzenetére
ott inkább valami más gubanc lehetett. Nekem SE van, de a családban 5S is van. Semmi gond nincsen vele. Alapfunkciókkal semmiképp. Szerintem simán vállalható, ha valakinek alapfunkciókra kell, és a kamera is jobb, mint hasonszőrű társaikban. 20K körül már bőven szép állapotút is ki lehet fogni.
Az 5C az felejtős már, az már más kategória, mivel pár ezressel lehet normálisat kifogni, ár érték arányban már simán az 5S-t szoktam javasolni. iOS-szel ismerkedésnek is tökéletes, ha nem jön be szinte árban tovább is lehet adni.
-
Wajk
addikt
válasz
DonThomasino #204129 üzenetére
Próbálj egy hálózat resetet
-
Wajk
addikt
válasz
Arellig #203993 üzenetére
A főképernyőn vagy belül?: a főképernyőről eltűnik a "Beállítások" ikon mellől, az a látványosabb, ott belül ott marad az "Általános" résznél. Engem a főképernyőn zavart, meg hogy állandóan letöltötte a legújabb frissítését. Továbbá állandóan feldobta véletlenszerűen az ablakot, hogy frissítsek.
-
Wajk
addikt
válasz
Arellig #203988 üzenetére
érdemes rákeresni és utánaolvasni ha még nem hallottál róla, én ezt használom.
-
Wajk
addikt
válasz
i-sti #203312 üzenetére
Musemage kamera appot használom erre. Videó közben is lehet vele változtatni a fókuszt. Szokott ingyenes lenni, én akkor húztam be.
-
Wajk
addikt
válasz
szabimaci22 #202584 üzenetére
Azt az USB eszközök opciót ki vagy bekapcsolhatnad. Hátha.
-
Wajk
addikt
válasz
ziegler #202472 üzenetére
erre gondoltam a megszakadások "ritmusa" alatt. ha kicsit mozgatod vagy egy irányba enyhén feszíted a kábelt a csatlakozónál és rosszabb vagy jobb lesz kicsit a kapcsolat. Ez egyértelműen nem szoftveres, hanem a telefon felől kábel vagy a telefon csatlakozója lesz a ludas. Ahogy írtam is lentebb... ha van még donor és fel is tudod használni őket, akkor én egy csatlakozót emelnék át.
-
Wajk
addikt
válasz
ziegler #202463 üzenetére
nekem anno csinált ilyen a 4S, de kábelcsere megoldotta. Utána ment több mint egy évig amíg eladtuk végül. Ha a kábel kizárható, értem, hogy két telefonról beszélsz, de én akkor is a csatlakozóra tippelnék. Ha mozgatod a csatlakozót semmi nem változik a le/felcsatlakozás ritmusán?
-
Wajk
addikt
válasz
tboldi #202138 üzenetére
Tudom kicsit előre aggódok, és ez ráadásul még a zárt beta. De azért szemet szúrt. Szóval visszatérünk rá.
(#202139) Madwe: az XR-ben debutált, de az SE akkor nem kapta meg, pedig simán lehetett volna. Amúgy igen, én is ezt hallottam, hogy a FT megy a levesbe. Úgy tűnik nem váltotta be a reményeket. Az XR-ről meg lehet több pozitív visszajelzés is jött a LP-el kapcsolatban már ennyi idő alatt is. Én nem használtam FT-t, de az LP-t valószínűleg könnyebb megtanulni/kezelni. Az FT-re inkább ráérezni lehettt.
-
Wajk
addikt
ha valakit érdekel, egy kis összehasonlítás: iOS13 vs iOS10.3
Tudom nem mindenkinek aktuális ez, de nekem igenAz egy nagy pozitívum, hogy az XR-ben(?) debütált hosszan nyomás (FT alternatíva) fícsört megkapja az SE. Pedig arra fogadtam volna, hogy letiltják ezt a fícsört. Persze lehet majd lefogják mire hivatalos lesz, mert most még elfelejtették, de ezen pozitívan meglepődtem.
Alapvetően a sebesség szerintem nagyon is rendben van. Jobban pörög mint az iOS12.
A másik szívfájdalmam viszont megmaradt ami az iOS12-vel, hogy ha a tesztet végignézitek, akkor az iOS10-en ~99% maradt az akksi, az iOS13-as készüléken pedig 89%. Ami kb az iOS12 szintjét is hozza.
Tudom tudom lehet(ne) más állapotú akksi, de az iOS12nél is bebizonyosodott, hogy nem egyedi eset, hanem ennyi a különbség...
meg akkor is megkaptam töltsem naponta meg sűrűbben, de ez már csak az én "heppem", szeretném ha 2 napos maradna a kicsikém
bár ha kijön az iOS13 szerintem már tuti frissíteni fogok. 10.3 után 13.0, számtanilag is rendben lesz
-
Wajk
addikt
válasz
radi8tor #201802 üzenetére
frissítések jönnek szépen, jelentem.
van App ami nem akar felmenni, de azokat is max kiváncsiságból nézném meg (AR cuccok). Két lépcsővel az aktual verzió után én még nem érzem, hogy ki lenne szorítva az iOS10
De persze nem vagyunk egyformák, de amiket én használok, Viber, Google cuccok, Banki appok, kamerás appok, Ebay, Ali, stb. hiba nélkül mennek.
A CiB-nél megvárom hogyha bejön az ApplePay akkor megy-e hiba nélkül. (A Wallet feldobta már a lehetőséget.) Ha igen, akkor még marad a 10.
-
Wajk
addikt
válasz
Tomi7887 #201259 üzenetére
ha belegondolsz ez a biztonság miatt van így, ne lehessen lopott telókat könnyen, HW-esen megtörni. külön-külön ritkán hal meg az egység, nem jellemző. ha valaki olcsón akarja megúszni akkor van az az opció, hogy "csak" alaplapcsere, de a gomb mint TouchID, nem fog működni.
-
Wajk
addikt
válasz
Kicsikatona7 #200919 üzenetére
nem megy iOS10-el?
-
Wajk
addikt
Egy kis új információ, ami megerősíti sztem a június 1-i CiB-es indulást, továbbá itt már az Erste is említésre kerül. Remélhetőleg valami benfentestől kapták a fülest, majd kiderül.
Az mfor.hu információi szerint heteken belül a CIB Bank és az Erste Bank is bevezeti az iPhone-készülékekkel rendelkezők részére a mobilbankos fizetést. forrás
(#200885) gyuromoj: a kettő infó együtt, már még erősebb
-
Wajk
addikt
iOS10-el próbálta valaki? Működik, vagy emiatt dobnom kell az OS-t? a Wallet appban feldobta nálam is már a kártya hozzáadásának lehetőségét...
-
Wajk
addikt
válasz
Kicsirics77 #200720 üzenetére
visszaállítás nem kell, csak rádugod az iTunes-ra. Csatlakozás után már dobja az ablakot
(#200719) hito: nem függetlenítő kódról beszélt
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A33 5G / 128GB / 6GB RAM / Üzleti széria / Független / 49.990 Ft / Sopron
- Új, Apple iPhone 16 Pro, 128GB, sivatagi titán, 3 év garancia
- Samsung S23 Ultra 15 hónap garanciával, enyhén sérült kijelzővel
- iPhone 13 Pro MAX 128 GB Graphite - 4 hónap Apple Szervízgarancia - APCOM
- OnePlus 12 5G 256GB 12GB RAM
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2906, 100% Akkumulátor
- Új FULL HD webkamera + Számla
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Számlás!Windows 10 Pro 11 Pro,Windows 10 Home 11 Home, Office 2016,2019,2021 ,Vírusirtok,Mac
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest