- Honor Magic V2 - origami
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Az iPhone-t oktatja a Vivo X200 Ultra
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, fusd át ezt a bevezetőt, mert lehet, hogy megtalálod a kérdésedre a választ, illetve itt mindig a legfrissebb információkat kapod készhez. Ha még mindig nem kaptál választ, akkor a kérdés feltétele előtt használd a keresőt. Ha csak nem valami specifikus a probléma, akkor meglesz a válasz a fórumban.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Pár tipp még neked: Safari címsávban a pont hosszan nyomva feldobja a .com stb. végződéseket. Bill. a space duplán kirakja a mondatvégi pontot és szóközt.
Több helyen a rendszerben érdemes hosszan nyomni, kiad menüket. A hosszú nyomás ideje állítható, nálam gyorsra van.Kisegítő lehetőségekben vannak hasznos dolgok, pl. hátlapi kopp.
Share menüből sok funkció elérhető.
Parancsok app hasznos, pl. nekem van ami 4 fotóból csinál egyet rácsként, másik a mobilnetet firgalnazását nullázza fordulónapon, egy automatizálás este fehéregyensúly lejjebb, reggel vissza, így szemkímélőbb. És egyebek, lehet alkotni. -
Schafranek
tag
,,Ugye androidon gyönyörűen az oldal szélességéhez tördeli a betűméretet.
Itt ilyen nincs."Anno androidon én is Operát használtam és én is kiakadtam, amikor láttam, hogy nincs szövegtördelés. Valami elképesztő, hogy 2024-ben is itt tart...
,,Időjárás és radar widget-ben nincs középen óra, tehát sajnos nem is látom a főképernyőn középen..."
Itt van [link] óra is az időjárás widgetben.
Ios:
-
törölt tag
Óra app riasztás hangereje ami a
settings/sound & haptics menüben ringtone & alert.
Nálam úgy van beállítva a fizikai hangerő gombok nem változtatják a csengés és riasztás hangerejét:
Azt is lehet, hogy Shortcuts/Parancsok appban “set volume ringtone parancs adott % hangerő adott időben, célszerű a riasztás előttre állítani a parancs idejét.
Szóval én kézzel nem állítok semmit, automatikus parancs van amikor hazaérek milyen hangerő legyen és milyem amikor elmegyek, plusz a fókusz módokat is használom, a reggeli ébresztést az alvás mód felület intézi ahol van külön hangerő csúszka, a vasárnapi ebéd utáni 20-30 perc szundihoz van csak hagyományos riasztás Sirivel. Egyszer kell beállítani a dolgokat, aztán minden kényelmes, minden a kívánt hangerőn. -
törölt tag
Én azért használom az alvás mód ébresztőt, mert lágyabb dallamok is vannak, tetszik az "Early Riser" nevű, bár a Clock app "Unfold" nevű hangja is jó. (azt ne kérdezd miért nincs minden hang mindkét helyen, ki tudja) Ha tuti nem akarsz elaludni, akkor a "Radar" nevű ajánlott, attól még Lenin is felkelne.
(amúgy redditen 18.0-ról pont olvastam pár embernek nem működött az ébresztő, ilyenbe én még soha nem futottam bele, meg egyébként is még 17-nél maradok amíg lehet)
Mivel alvás fókuszt egyébként is használok, így jó az a tekerős felület. És ugye egyszer kell Health appban megcsinálni, utána elérhető a Clock app felületéről is. Lock screen is mutatja és onnan is lehet módosítani, skippelni akár lefekvéskor, hogy ja holnap mégse kell ébresztő. Az órás riasztást inkább napközben használom erre-arra. Ott címkét is lehet neki adni és mondani Sirinek kapcsolja be XY nevűt.
Még egy megjegyzés: azt hiszem Siri esetében, ha kérsz ébresztőt az alapértelmezett az Órás riasztás amit beállít, nem az "új" alvás mód felület.
Vannak még külső ébresztő appok is az áruházban, én nem voltam rájuk kíváncsi, elég a gyári módszer. Kritikus napokra még egy hagyományos ébresztőórát is beállítok, így bármi esetleges okostelefon szoftver gebasz esetén is van B terv.
-
törölt tag
MÁV app (és honlap is) egy rakás szar sajnos, én is most kényszerültem rá a Volán összevonás miatt, katasztrófa.
Billentyűzet jelszónál biztonsági okból mindig a gyári. Egyéb korlátok is vannak, így a SwiftKey és GBoard nem 100% ugyanolyan itt. A gyárin az 123 gombról csúsztatva elérhető a szám és a többi, aztán magától visszavált ABC-re, vagy nyomva tartva és úgy. Fixen nem lehet kirakni felülre. (fun fact: thai nyelven kint van)
Normális magyar nyelv támogatás még mindig nincs, prediktív javaslatok és swipe, a lengyelek és románok tavaly kapták meg ezt, talán egyszer mi is sorra kerülünk. (angolul viszont nagyon jó szerintem) Az autocorrect nálam kikapcsolva, többet kell vele küzdeni mint amennyi haszna van.Böngészők: iOS-en minden böngésző WebKit motort kell használjon, bár másfél éve tudni az EU-ban a DMA törvény miatt tavasz óta lehet más böngésző motor is, de még nem készített senki. Safariban címsávon AA gomb menüben tudsz betűméretet változtatni, olvasó mód is van, meg a rendszerbeállítások és kisegítő lehetőségek közt is vannak opciók szövegre. (Safarihoz vannak hasznos kiegészítők, pl. Wipr reklámszűrő, StopTheMadness, Banish, Vinegar, Noir stb.)
Áruházban a letöltést hitelesíted, hogy te letöltöd az appot a te Apple fiókoddal és bekerül a vásárlásaid közé. Kétszer oldalsó gomb és a FaceID leolvassa az arcod, hogy te vagy te.
Parancsok app sok okos dolgot tud. iOS útmutatót és tippek appot ajánlom. A gyári appok egymással kényelmesen integráltak, de felrakhatod az általad megszokott Google csomagot is. Használd örömmel!
-
törölt tag
Hát nekem mindegy mit használsz, de végeredményben szerintem jó ez is:
beállítod villanyóra 14:00
korai figyelmeztetés 2 vagy 1 órával előtte ahogy akarodés így 12:00-kor (vagy 13:00-kor) kapod az első figyelmeztetést és másodszor a tényleges időben 14:00-kor is, két emlékeztetés már csak elég megcsináld a dolgod, illetve kint marad záróképernyőn és a piros jelvény is az app ikonon jelezve van valami feladat, amíg nem okézod le (beállításokban badge count include due today) bocsi angolul írom
-
törölt tag
Szundi nincs, de korai emlékeztetés és ismétlés funkció van a gyári emlékeztetőben, amivel megoldható a probléma.
"Villanyóra" emlékeztető
nap és idő:
kedd 14:00korai figyelmeztetés:
1 órával előtte, 1 nappal előtte vagy amit akarszismétlés:
naponta (addig zaklat mindennap amíg elvégzed)(és amúgy záróképernyőn is kint marad amíg nem okézod)
-
Zsolt,72
senior tag
Szerintem teljesen megfelelő a gyártói Emlékeztetők lista
, de ha mást is kipróbálnál, akkor erre nézz rá: [Microsoft To Do]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asztali Gépeket Megszégyenítő Erő: MSI Alpha 17 C7V Gamer Laptop Eladó! (Ryzen 9 7945HX, RTX 4070)
- Kingston Fury Beast DDR5 6000 CL36 EXPO/XMP 32 GB (2x16 GB) kit
- Ryzen 7 5800X / RX 7700 XT 12GB / B550M WIFI / 16GB vagy 32GB RAM / 256GB M.2 + 1TB M.2 SSD / 750W
- asus a 320m-k alaplap ( am4 )
- Pioneer autóhifi
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 3080 / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
- BESZÁMÍTÁS! MSI H510M i5 10500 32GB DDR4 960GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest