Hirdetés
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- iPhone topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Az 5 legnagyobb bénázás a mobilpiacon idén
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Telekom mobilszolgáltatások
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
-
Mobilarena
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sallylla
csendes tag
Sziasztok!
Készülékvásárlás előtt állok, ez lenne az első almás termékem egy meglévő windowsos PC és androidos telefon mellé.
Leginkább rajzoláshoz szeretném használni lakáson belül, ebből kifolyólag egy 12.9-es modellben gondolkodom. Kérdésem így első körben, hogy megérné-e beruházni az újabb, 2018-as modellre? Fontos számomra a megbízhatóság, időállóság, hogy minél hosszabb ideig tudjam használni a készüléket.Számos tesztvideót és beszámolót megnéztem a témában, mégsem sikerült idáig konszenzusra jutnom.
A 2017-es modell mellett szól részemről a lényegesen kedvezőbb ára, valamint, hogy tudásszintben - amennyire én láttam - nincs lényegi eltérés a két típus között- ebből kifolyólag a feltételezett jobb ár-érték aránya.
Aggaszt azonban a pencil töltőegység nem túl szerencsés kialakítása. Akiknek van tapasztalata a 2017-es modellekkel, valóban potenciális veszélyforrás a készülékből töltés közben kilógó ceruza, vagy csak felfújják az egészet és ésszerű használattal könnyen elkerülhető a "baleset"?
A másik aggályom a korábbi típus kapcsán az időtállóság, meddig lesz alkalmas a digitális rajzprogramok zökkenőmentes futtatására? Mint említettem, van laptopom s egy kisebb Wacom Intuos táblám, azonban szükséges utómunkálatokat leszámítva, szeretném ezt a feladatot a leendő iPad-emre átruházni.
A 2018-as modell valamelyest fejlettebb specifikációkkal rendelkezik, kérdés, hogy ez a különbség időtállóbbá teszi-e a korábbi típussal szemben?
Az új pencil és annak töltési megoldása egyértelműen előny, noha ezúttal a lényegesen borsosabb ár mellett még a vékony káva miatt is aggódom. Képes egy ilyen keskeny keret tartósan megtartani a készüléket/kijelzőt?
Valóban kibír egy iPad pro alsó hangon 4-5 évet (anélkül, hogy ez idő alatt használhatatlanul belassulna, elévülne), vagy ez csak az újabb modellre igaz? Esetleg arra sem?
Továbbá, alkalmas-e a készülék komolyabb digitális festmények készítéséhez? Mert ennek kapcsán meglehetősen ellentmondásos válaszokba botlottam. Hallottam olyan grafikusról, aki gyakorlatilag hozzá sem nyúl a Cintiqhez, amióta megvan neki az iPad, míg mások szerint el lehet éppen firkálgatni, skiccelgetni vele, komolyabb rajzok készítéshez azonban nem a legjobb megoldás.
Ha valaki esetleg tudna segíteni a(z esetleges) kételyeim eloszlatásában, annak előre is köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák
- PlayerUnknown’s Battlegrounds
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- World of Tanks - MMO
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Felvenné a Noctua kesztyűjét az ASUS
- Tőzsde és gazdaság
- Ubiquiti hálózati eszközök
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- GTA VI
- iPhone topik
- További aktív témák...
- iPad Pro 13-inch (M4) WI-FI Cellular 512 GB
- iPad Air 13" M3 128GB Karcmentes Purple/2028.05.13.Gar./Akku 100%/p4641
- Samsung Galaxy Tab S11 Ultra 256GB 5G
- ELADÓ - iPad Air 13" (M2, 256GB) + Apple Pencil Pro + tok
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- Intel Xeon E5-2600v4 processzorok készleten 2680v4,2683v4,2697v4,2697Av4(áfás számla, 2 év garancia)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Újszerű Acer Aspire A515 - 15.6"FHD IPS - i5-1335U - 16GB - 512GB SSD - Win11
- 185 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- Sony WH-1000XM5 zajszűrős fejhallgató
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest