Hirdetés
- Egészséges evolúciót mutat a Sony Xperia 10 VII
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Telekom T Phone 3 5G – modern tudakozó
- Előrendelhető a Meizu 22
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- 3 milliós villanyautó, AI tamagocsi és kamerás napszemüveg - megjött az AstraUX
Új hozzászólás Aktív témák
-
fezsolt73
csendes tag
Tegnap nekem is elkészült a rádióm
-
JohnnyX
őstag
Jól gondolom, hogy a PCM5102A és MAX98357 erősítőt felváltva használhatok ugyanazon pinekre bekötéssel egy ilyen a kapcsolóval? Teszem fel az 5V-ot és földet veszi el egyiktől, és adja hozzá a másikhoz? Ez 3 állású, tehát ki is kapcsolhatom a hangot.
-
Tamás9x
őstag
Lan-al probalkozott mar valaki?
-
stefi81
tag
válasz
gazsintaor #893 üzenetére
Gyenge.
C3 1mag 160mhz
S3 2mag 240hmz -
Tamás9x
őstag
Érdekes vajon ki kicsoda..
-
stefi81
tag
válasz
gazsintaor #889 üzenetére
C3-al csak vs1053 fog menni.
-
atikó
őstag
válasz
gazsintaor #889 üzenetére
Szia. Szürke a háttér a kijelzőn? ha igen akkor nem jól kötötted be a kijelzőt. én így jártam.
-
gazsintaor
csendes tag
Sziasztok! Van egy ESP32 C3 minim, ST7796 3.5 TFT panelem, I2S DAC és az istenért sem akar működni. A rotary encoder veszi a jelet. A kijelzővel viszont csak odáig jutottam hogy fehér háttérvilágítás van.
Nagyon megköszönném ha valaki egy picit előrébb tudna juttatni. -
-
csubyy
tag
Egy ESP32 2432S028 -ra telepítettem a yoradio-t elméletileg ezzel a myoptions.h tartalommal:
#ifndef myoptions_h
#define myoptions_h
/* Generated by myoptions.h generator - v0.8.1 */
/* https://e2002.github.io/docs/myoptions-generator.html?r=71,45&i=&v= */
/* Put this file next to yoRadio.ino and restart Arduino IDE. */
/* !!! Do not be alarmed, all right, the default values are not included in this file !!! */
#define L10N_LANGUAGE RU /* Language (EN, RU). More info in yoRadio/locale/displayL10n_(en|ru).h */
#define RSSI_DIGIT true
#define TFT_ROTATE 3 // 270 degrees
//#define PLAYER_FORCE_MONO true // if you use Max98357 I2S 3W Class D Amplifier
#define DSP_MODEL DSP_ILI9341
#define DSP_HSPI true
#define LED_INVERT true
#define TFT_CS 15
#define TFT_DC 2
#define TFT_RST -1
#define BRIGHTNESS_PIN 21
#define I2S_DOUT 17
#define I2S_BCLK 22
#define I2S_LRC 27
#define TS_MODEL TS_MODEL_XPT2046
#define TS_SPIPINS 25, 39, 32 /* SCK, MISO, MOSI */
#define TS_CS 33
#define LIGHT_SENSOR 34
#define AUTOBACKLIGHT_MAX 1024
#define SD_VSPI true
#define SDC_CS 5
//#define LED_BUILTIN 17
#define IR_PIN 16
#define IR_TIMEOUT 80
#define ENC_BTNR 16
#define ENC_BTNL 35
#define ENC_BTNB 4
#define ENC_INTERNALPULLUP true
#endifA kijelző és a webfelület is rendben, lejátsza a kijelző szerint a rádiókat.
A kérdés csak az, hogy a hangot hogyan tudom kihozni belőle? -
Pe-pe
tag
Sziasztok.
Elkezdtem ez a YoRadio projektet.
Amit rendeltem eddig:
- kijelzőt ILI9488
- ESP32 WROOM 32 (CH340)
- Raszter próba panel táblám.
(Kijelző törötten érkezett, vissztérítést elintéztem.)
Szükségem lesz egy másik kijelzőre, mit javasoltok?
Illetve mi az ami kell még ehhez a projekthez?
Vezetékekre biztos, amit a raszter panel és az eszközök összekötéséhez kell.
Eddig ott tartok, hogy tudtam pislogó ledet csinálni az esp32-re -
gabywap
tag
Sziasztok!
yoRadio\src\core\config.h fájlban ezek a paraméterek a felső kettő még meg is van, de a többi hogyan használatosak és mire valóak használatukról még nem láttam infót.#define PLAYLIST_PATH "/data/playlist.csv"
#define SSIDS_PATH "/data/wifi.csv"
#define TMP_PATH "/data/tmpfile.txt"
#define INDEX_PATH "/data/index.dat"
#define PLAYLIST_SD_PATH "/data/playlistsd.csv"
#define INDEX_SD_PATH "/data/indexsd.dat" -
stefi81
tag
válasz
Johnny0004 #878 üzenetére
Én csak egyszer próbáltam ki és akkor úgy volt vspi a sd és hspi a kijelző sima esp32-vel.
-
Johnny0004
tag
Helló! Egy kérdés az ILI9341 kijelző most VSPI-n van, ha az SD kártyáját is szeretném használni akkor az menni fog a HSPI-n is, vagy át kell cserélnem? Mintha valahol olvastam volna, hogy SD csak a VSPI-n megy.
Köszi! -
gabywap
tag
magyar2025
old winamp (beütéses)
és még a többi is benne a zip packban + a creator.
[link]
https://mega.nz/file/E8JUkaLQ#Gpux1QvM_pOgR2O-VLWvvIWP4lGx-qvBLGzkpVY8U-8 -
rebla
aktív tag
Több fajta esp32 generátor s3 is.
Nem tudom volt-e.már...
[link] -
rebla
aktív tag
Csatilisták ha még nem volt.
[link] -
Tamás9x
őstag
https://rogers-hls.leanstream.co/rogers/tor981.stream/icy
Ezzel műküdik
Már próbáltam vagy 6 átjátazót 64kbit-től 320-ig de egyik se ment ez AAC gyönyörű
köszi
-
gabywap
tag
Szia!
Nekem sem megy, de lehet a legújabb verzióval mennének a coronita biztos mert azzal a zeno is megy. Fordításnál a yoradio 0.9.412 hibákat dob.
98.1 CHFI Toronto
https://rogers-hls.leanstream.co/rogers/tor981.stream/playlist.m3u8
CoronitaFM
https://stream.zeno.fm/9b1e25rf7f0uv.m3u -
Tamás9x
őstag
Ti be tudjátok tenni ezt az állomásta rádióba? [link]
akármelyik stream url-el próbálkozom 1 sem működik. -
stefi81
tag
válasz
Johnny0004 #856 üzenetére
-
Tamás9x
őstag
válasz
Johnny0004 #858 üzenetére
Menuben be tudod.kapcsolni VU meter a neve.
-
procam222
újonc
válasz
Johnny0004 #858 üzenetére
Sajnos nem tudok válaszolni, mert én így kaptam felprogramozva "Stefi81"-től
-
procam222
újonc
Sziasztok! "Stefi81"-nek hála, sikeresen üzembe helyeztem ma én is ilyen rádiót (még beépítés közbeni tesztüzem van). Gyakorlatilag minden oké, egy apró kivétellel: több csatorna szakadozik, akadozik, néhánynál digitális "sercegés" is hallható... A jelenséget nem feltétlenül tudom egyértelműen összekötni a bitráta emelkedésével, mert van olyan magasabb bitrátájú csatorna ami "stabil", és van olyan alacsonyabb ami néha szakadozik... Van amelyik szinte hallgathatatlan, (pl. "Tomorrowland one World"), van amelyik ritkábban szakad meg, van amelyik nagyon ritkán, de szinte egyikre sem merem rámondani, hogy "atombiztos". A wifi lefedettség stabil, az eszköz maga is stabil 3-4 "pálcika" között mutat (és minden más eszköz gondmentesen üzemel/streamel ebben a wifi környezetben). Szóval az lenne a kérdésem, hogy lehet-e ezen "javítani", ha igen hol érdemes keresni a hibát (hardver, szoftver, beállítás, wifi...), vagy pedig ez "ilyen"? Köszönettel!
[kép] [kép] [kép]
-
Johnny0004
tag
válasz
Johnny0004 #855 üzenetére
Mi a különbség a V és H között?
-
Johnny0004
tag
válasz
Johnny0004 #854 üzenetére
Elindult!!! :-)
#define DSP_VSPI true
Ezt kellett átirni HSPI-röl VSPI-re. -
Johnny0004
tag
válasz
Johnny0004 #853 üzenetére
A példa progi megy ugy is ahogy irtad, a rádio nem. A példaproginál van egy useoption file ott átt kell irni a lábkiosztást. A rádionál nem kell valahol megadni még, mert tutti az a gondja?
-
stefi81
tag
válasz
Johnny0004 #849 üzenetére
Vannak pinek amit nem irkálhatsz át csak úgy, mert az esp használja azokat a saját müködéséhez.
Ilyen szempontbol az S3 sokkal jobban átszabható.
Próbáld ki ezt a beállitást. -
Johnny0004
tag
Helló! ILI9341-gyel csak nem boldogulok.
Leforditja, beirja a programot, de üres képernyö.
myoptions.h:
#ifndef myoptions_h
#define myoptions_h
#define DSP_MODEL DSP_ILI9341
//#define DSP_HSPI true
//#define LED_INVERT true
#define TFT_CS 15
#define TFT_DC 2
#define TFT_RST 4
#define TFT_MISO 19
#define TFT_MOSI 23
#define TFT_SCLK 18
#define I2S_DOUT 27
#define I2S_BCLK 26
#define I2S_LRC 25#define ENC_BTNR 13
#define ENC_BTNL 12
#define ENC_BTNB 14
#endif -
gabywap
tag
Egy kis érdekes egy flasher és lekérdezhető a logs benne, vagyis akár csatorna váltáskor is minden adatokat ki ír.
A jól működő ki mentett yoRadio.ino.esp32.bin feltölthető vele
https://github.com/esphome/esphome-flasher/releases
-
bimbula53
tag
Platformion szeretném lefordítani a Yoradio 0.9.412 -s verzióját de a "random()" függvény miatt hibára fut (src/core/display.cpp 536/36).Tudna valaki segíteni a hiba elhárításában!
-
gabywap
tag
Sziasztok! Hol keresem a hibát?
Adott ami eddig jó volt az IP cím kiírás a hangerő és a wifi most nem tudom mi változott előzökhöz már ugyan úgy újra telepítve aurdino is előtte jó volt mist nem.
A képen 3 van a felső nem jó a többi meg jó volt.
-
Johnny0004
tag
válasz
Johnny0004 #839 üzenetére
Találtam itt egy részletes leirást, köszi Johniee, bár végül nem tudtan mindent úgy csinálni, mert nem ugyanott van minden mappa. Mindenesetre most fordit szépen, legalábbis már LCD elindult. Másik kijelzö meg talán holnap érkezik.
-
Johnny0004
tag
Sziasztok! Egy kis segitséget kérnék, yoRadioval küzdök. Arduino Ide 1.8.19 verzió, ESP32 panelom 30 lábu. Odáig eljutottam belsö DAC-járól egymagában müködik. Amint kijelzőt szeretnék hozzáadni, akár csak 2x16 LCD-t nem sikerül. Igazából azt nem tudom mivel eddig csak PIC-eztem, itt be kell másolni a yoRadio könyvtárait az Arduino IDE könyvtáraiba? Mert onnan is probál fájlokhoz férni meg a yoRadio könyvtárból is, ezért hibákat dobál. A vázlat könyvtára a yoRadio könyvtára. Nem igazán értem ezt.
-
gabywap
tag
Magyaritás web felületen is... kinézetben is
[link]
https://github.com/DaradiciLevente/Magyar-yoRadiostefi81: Ezt ide ma fel tették be raktam semmi változás.
Mod_For_ST7789_Display_2.8.rar
https://www.facebook.com/groups/598402082351854/posts/959069092951816/ -
Pe-pe
tag
A kép lemaradt..... Szóval ez lenne a kezdő, induló szett.
-
Pe-pe
tag
Ez lenne az induló yoRadio projekt kezdő szettje. Mit javasoltok még beszerezni. (a kijelzőt cserélem majd)
-
gabywap
tag
Megoldottam mostmár müködik sikerült!
Hát kell sokminden még ehez az alaphoz hiogy ez igy müködjön.
Amit tudni kel ez.
A hardver:
Bord: ESP32-2432s028r ST7789
Stereo DAC: PCM5102
Rotary Encoder: KY-040
IR controller: HX1838Na meg szerencse megtaláljam ami kell.
Arduino IDE verzió 1.8.18
verzió - esp32 2.0.9Aurdinoba még ezek kellenek ugye:
Adafruit-GFX
esp32
TFT_eSPI ide egy User_Setup.h
Ja és még a távirányitót is sikerült megtanitanom.Egy bajom volt vele a wifi-re nem akar semmi csatlakozni (yoRadioAP : 12345987)még a mobilom sem hát betettem a wifi.csv , playlist.csv és Sketch upload és máris muzsika szólt.
Na remélem már a második panel nem lesz ennyire szivatós amit veszek.majd
-
Nerazim
őstag
Köszi
. Esetleg ezt a képet amit ide bevágtál valava fel tudnád tölteni? Ezekből tudnék csemegézni. Sajnos nekem nem hozza be nagyba és kicsibe meg nem annyira látszik.
Csak hobby szinten szeretnél foglalkozni vele, ha összejön akkor a gyerkőcnek a szobájába raknám be (1 fal választja el a routertől) amolyan háttér zenének. Infrás távirányító jó lenne. DAC-ból meg hát inkább az alsó-közép házból választanék majd. -
atikó
őstag
Üdv. találkozott valaki azzal a jelenséggel, hogy a rotari encoder önállóéletre kel?
vagy nem akar váltani csatornát, vagy hangerőt, hiába tekerem jelzi de egynél többet nem léptet a hangerőn vagy csak úgy előhozza a zene listát.
Érintkezési problémára gyanakodtam előszőr, de minden vezeték rendben van. -
Pe-pe
tag
Sziasztok
Megtetszett ez a yoRadio, így hát elhatároztam, hogy leások a nyúl üregébe.
Egyelőre ott tartok, hogy Aliexpressről rendeltem egy ESP32-t, egy ESP-32 Expansion Board-ot és egy 3.5" ILI9488-as Displayt.
Jól kezdődik, mert a Display törötten érkezett. -
johniee
senior tag
Mit szeretnél belőle kihozni? Kijelző is sokféle méretben van, TFT vagy OLED, ESP32 modul van lassabb-gyorsabb, kisebb-nagyobb, van jó beépített antennával és külső antennás is
Rotary encoder és infrás távirányító is van sokféle, DAC is szükséges, ha (jó) hangot akarsz belőle kihozni
[ Módosította: radi8tor ]
-
Nerazim
őstag
Udv!
Gondoltam, hogy en is belevagok egy Yoradio projektbe. Abban kernem a segitsegeteket, hogy tudnatok oylan boardot, kijelzot meg mindegy olyan egyebet amivel a legjevesebb szivas lenne, bevalt es jol mukodo es ami a legfontosabb szamomra hogy a programozas resze is egyszeruen kivitelezheto. Alirol rendelnem hozza a dolgokat. -
gabywap
tag
Sziasztok! Már rájöttem miért nem ment eddig jól az idősárás!
latitude: A hely város élsz
longitude: A hely város élsz
openweathermap api key: amit generál neked az oldal ahol regisztráltál csak adj neki egy nevet és generál egy számok betüből álló sort azt be illeszt
https://home.openweathermap.org/api_keys
APPLY aztán
DONE
egy áram ki be és már müxik is.Ezt csak annak aki most kezdené.
-
bhonti
aktív tag
Vagy akár 38?) Hétköznapi ember használ többet? Szerintem nem. Ha esetleg válogatna, akkor ott van pl. a directory.shoutcast.com
-
stefi81
tag
16mb-os nekem nincs, te próbáltad?
Igazából semmi értelme nincs, (én 50db-ot használok) csak az fb csoportba rakott ki valaki egy posztot, hogy memóriát cserélt egy esp-ben és úgy tudott 480 csatornát, amit nem értek mert gyárilag is többet tud annál bármilyen módosítás nélkül. -
stefi81
tag
3file-t kell kicserélni és 2ben ctrl+c/v pár sort. 2perc az egész. Ott van a linkent a leirás is hozzá magyarul.
legolcsóbb S3 esp32 2256 csatorna
-
gabywap
tag
Nem vagyok még szakértő még csak pislogok de én azt veszem ki ezt a fájlt ezen az elérésen lecseréled és magyar lesz persze ujra rátöltöd.
-
stefi81
tag
Ha ezt megcsinálod 1csapásra megoldódik mind a három probélmád
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell notebook topic
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen autót vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hálózati / IP kamera
- Nem tetszik pár profi eSport játékosnak, hogy Intel CPU-val kell játszaniuk
- Egészséges evolúciót mutat a Sony Xperia 10 VII
- OLED TV topic
- Honda topik
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Eladó egy remek állapotban lévő Google Pixel 9 telefon + az eredeti tokja
- újszerű iPhone 13 Pro Max 128GB graphite grafit független Apple
- újszerű Apple Watch Ultra 2 GPS + Cellular 49 mm-es titántok 3 év garancia ajándék extra szíj
- Alcatel tablet // GYEREK MÓD // Számla+Garancia //
- új bontatlan 13 hüvelykes MacBook Air M4 256GB SSD silver ezüst Apple 3 év garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 8GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Xiaomi Redmi 14C 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 128GB Yellow -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3125, 100% Akkumulátor
- Epson Workforce DS-530II dokumentumszkenner
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest