- Elkészült és telepíthető az Android 16
- Új térképfunkciók érkeztek az Amazfit T-Rex 3-ba
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Befutott a megígért HRV-mérés a Withings órájára
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
martonzsolt
tag
Sziasztok. Mit gondoltok nulla szoftveres tapasztalattal érdemes belevágni a megépítésbe vagy csak elmegy a kedvem az egésztől?
-
Janaboy
veterán
Amúgy egy kis érdekes infó a témában:
Szóval van itthon egy Rapsberry Pi 3B+ amit nem igazán használok semmire.
És gondoltam nyomozok egy kicsit, hogy lehet ezt hasznossá tenni.
Bár építettem egy esp32 webrádiót, amit amúgy nem használok semmire, de fun volt megépíteniSzóval a Raspberryre tehető Libreelec, ami ugye Kodit hoz magával.
Na most ebben már ugye rakható fel jó pár minden, pl Spotify connect vagy Youtube cast (sajnos a Youtube music cast az nem megy, de amennyire tudom erre nem sok eszköz képest és nem tudom miért, bár talán Yatsen keresztül megy, de végül ezzel nem játszottam).
Szóval azon felül az Rpiben van analóg kimenet, de ezen felül még tud bluetooth audiót is, amit az esp32 nem, szóval BT-n átviszed a hangot egy másik egységre.
Összeségében picit drágábbra jön ki, plusz a kijelző is drágább (én itt tanakodtam, hogy kell-e de végül elvetettem), viszont nagyon egyszerű összerakni.
Bár lehet egy ponton túl egy olcsó custom firmwares tablet vagy telefon jobb választás lehet
Amúgy most jut eszembe, hogy egy s905 box is jó lehet erre a célra Coreeleccel
-
MGaa73
tag
válasz
DonJoker #389 üzenetére
Sok esp32 meg 8266 megfordult nálam de ilyen hibaval nem talalkoztam. En inkabb arra tippelnék hogy a hozzá csatlakoztatott antennaval lehet a gond, ha a kulso csatlakozoval fele nez az ellenallas, akkor az az aktív es ha az antenna nem jo akkor siman lehet. Utana kellene nezni forumokon hogy mi van ha a beepitett antenna fele áthidalod?
-
DonJoker
csendes tag
Még annyi, hogy multiméterrel ránéztem, van kontakt a csatlakozó tüskéje és az R14 között.
-
DonJoker
csendes tag
Szia,
Szavamra nem kaputelefonnal fotóztam, de már sötét volt.
Ott a kis R14 a külső csatlakozó felé befordítva.
Engem igazából az aggaszt, hogy az Arduino IDE példái közül a wifi connectiont és a wifi AP-t is feltöltöttem rá, ami semmi mást nem csinálna, csak a wifit tesztelné, de semmi sem látja.
Elképzelhető, hogy nem működik rajta a wifi?
Köszönöm! -
MGaa73
tag
válasz
DonJoker #387 üzenetére
Nekem nincs külső antennas eszközöm és azt láttam a neten, hogy egy smd ellenállás néz vagy belső vagy a külső anetenna felé. Itt nem látom neked az smd ellenállást, bár ehhez nem túl jó minőségű a kép. Amit még sikerült megnézni, hogy a WROVER ESP32-nél a KARadió32 hivatkozik rá, hogy bizonyos beállításokat meg kell változtatni, ezeket a githubon megtalálod.
-
DonJoker
csendes tag
Szia,
Csatolok egy képet.
Próbáltam laptoppal is, annak erősebb az antennája, mint a telefonnak (még több wifit talált a környéken). A telefont odatettem a board mellé, akkor sem találta meg. Tettem rá egy laptopból bontott antennát, próbáltam nélküle is, mert esetleg rosszul csatlakoztattam. Tettem rá wifi connection tesztet, AP mode tesztet, nem látja a routerement, és én sem látom. -
bimbula53
tag
válasz
DonJoker #377 üzenetére
Ha a sorosmonitoron látod az API Ip címét akkor a sorosmonitor parancs sorába be írod a következő parancsot :
wifi.con("ssid","pass") enter, majd újra indul
(ha magától nem indulújra akkor neked megtennedd) és látható lesz
a saját hálózatod által megadott
IP címet azzal már mehetsz böngészöbe.
Az ssid= a routered wifis hozzáférési neve
pass= a routered wifis jelszava -
DonJoker
csendes tag
Sziasztok,
Nekem sajnos nincs szerencsém ezzel az internet rádióval.
A YoRadiohoz készítettem egy MyOptions fájl, amiben nem volt semmi külső egység, csak az ESP32 board. Feltöltöttem, elindult, a sorosport monitoron látom, hogy AP módban van és mi az SSID meg a jelszó, tettem hozzá egy laptopból bontott antennát is. De a telefonom nem látja.
Próbálkoztam a KaRadióval is. A soros porton láttam, hogy reklamált ugyan a hiányzó vs1053 miatt, de tovább ment és ott is írta, hogy AP módban van. A telefonom akkor sem látta.
Én bénázok el valamit, vagy gond lehet az ESP32-vel?
Köszönöm a segítséget! -
bimbula53
tag
válasz
DonJoker #375 üzenetére
Szia!
A vs1053 -nak mindenféleképpen csatlakoztatva kell hogy legyen.
A myoptions.h fájlba írd bele az alábbi sort:
#define VS_ PATCH _ENABLE false
Ez szokot segíteni, hogy elinduljon.
A sorosporti képet a bootolás folyamatáról kérlek mellékelj, hogy lássuk hol akad el a folyamat. -
MGaa73
tag
válasz
DonJoker #364 üzenetére
Én 2 rádiót építettem már, mindkettő esp32 wroom-al és mindkettő vs1053al. Az egyik vs1053 egy piros nyákos sparkfun a másik egy kék. A pirossal elindul a yoradio es ugy ahogy megy, azert ugy ahogy, mert néha nem. A kékkel ugyanaz a jelenség mint neked. Latszolag minden jo, hiba nelkul indul a soros monitor szerint, csak éppen a netig nem jut el. Kb 10 alkalombol 9 szer. Ha veletlenul jo is, akkor mukodik rendesen a radio a kikapcsolasig, utana ugyanaz a jaték. Egyertelmuen az a baj, hogy a yoradio nem jol kezeli a vs1053-at. Ezert nem jut el a netig. Ugyanaz a hw es ugyanaz a bekotes a KaRadio32vel tokeletesen megy 100%-osan, tehat a hw jo, szoftver oldalon van a yoradional a hiba. Ezert nem indul el.
-
toti50
csendes tag
Helló. ESP8266+PCM5102+KY-040 Rotary Encoder+3.5" TFT SPI beszerezve.
Tudnál a programozásba segíteni? -
bimbula53
tag
válasz
DonJoker #364 üzenetére
Szia!
Az antenna csatlakozónál található átkötés a panel és a külső antenna közül lehet választani. Ezt nézd meg hol van az átkötés. A rajzon jól kivehető az átkötés, mikor melyiket választod. Ez sima átkötés nem ellenállás! Feltehetőleg külső antennára van átkötve, ezért nem látod a wifit. -
DonJoker
csendes tag
válasz
#60252516 #363 üzenetére
Szia,
Újra feltöltöttem rá a mindent.
Közben néztem a sorosport monitort. Jónak kellene lennie, de a wifijét nem látom. Lehet, az a gond, hogy Wrover IB-t vettem, azon van külső antenna csati, de nincs hozzá antennám. Bújom a netet, lehet, hogy alapban nem használja a PCB-n lévő antennát?! -
törölt tag
-
DonJoker
csendes tag
válasz
bimbula53 #354 üzenetére
Sziasztok,
Airedhyal, bimbula53 köszönöm a segítséget, szuperek vagytok!
A fordítás ok, most a feltöltés akadt meg.esptool.py v4.5.1
Serial port COM1
Connecting......................................
A fatal error occurred: Failed to connect to ESP32: No serial data received.
For troubleshooting steps visit: https://docs.espressif.com/projects/esptool/en/latest/troubleshooting.html
a kiválasztott soros port For troubleshooting steps visit: https://docs.espressif.com/projects/esptool/en/latest/troubleshooting.html
nem létezik vagy az alaplap nincs csatlakoztatvaCseréltem káblet, egy rövidre, de azzal sem.
-
DonJoker
csendes tag
Sziasztok,
Segítséget szeretnék kérni.
"Kínai barátaimtól" megérkezett a pakkom.
ESP32 Wrover, ILI9341 2.8"-os LCD, KY-040 rotary, VS1053 dekóder (igen, utólag olvastam, hogy a PCM5102 jobb választás lett volna, de elsőre a VS1053 tűnt jobbnak)
A YoRadiót szeretném feltenni rá, mert a kinézete jobban tetszik. Generáltam myoptions.h fájlt.
A feltöltésnél hibaüzenetet kaptam:
Többszörös könyvtárak találhatók ehhez: "SD.h"
Használt: C:\Users\Csaby\Documents\ArduinoData\packages\esp32\hardware\esp32\2.0.11\libraries\SD
Nem használt: C:\Program Files\WindowsApps\ArduinoLLC.ArduinoIDE_1.8.57.0_x86__mdqgnx93n4wtt\libraries\SD
In file included from E:\_YoRadio_projekt\yoradio-main\yoRadio\src\displays\dspcore.h:24,
Többszörös könyvtárak találhatók ehhez: "WiFi.h"
Használt: C:\Users\Csaby\Documents\ArduinoData\packages\esp32\hardware\esp32\2.0.11\libraries\WiFi
Nem használt: C:\Program Files\WindowsApps\ArduinoLLC.ArduinoIDE_1.8.57.0_x86__mdqgnx93n4wtt\libraries\WiFi
from E:\_YoRadio_projekt\yoradio-main\yoRadio\src\core\display.h:9,
from E:\_YoRadio_projekt\yoradio-main\yoRadio\yoRadio.ino:23:
E:\_YoRadio_projekt\yoradio-main\yoRadio\src\displays\displayILI9341.h:6:10: fatal error: Adafruit_GFX.h: No such file or directory
#include <Adafruit_GFX.h>
^~~~~~~~~~~~~~~~
compilation terminated.
exit status 1
Hiba a(z) ESP32 Dev Module alaplapra fordításra.Lehet, hogy beállítási hiba, de még sohasem volt dolgom arduinoval.
Legyetek kedvesek segítsetek.
Köszönöm szépen! -
MGaa73
tag
Elkészült a második ip rádió, sok szenvedés utan tapasztalat, a yoradiot stabilan a vs1053-al nem sikerult megépíteni. Ugyhogy én is elmegyek a DAC irányába, jelenleg a KaRadio32 van rajta, ha megérkezik a DAC majd átflashelem. GPIO kiosztast ugy csináltam, hogy mindkét fwnél azonos legyen. A jelenlegi kiépítés kapott egy WLEDet is a tetejébe.
-
bimbula53
tag
Szia!
Az esp8266 -tal is lehet építteni de nem érdemes. Nekem is a legelső ez volt, de a kijelző meghajtására plusz arduino modul kellett, hogy ne trehelje az esp-t. Én semm javaslom!
A 3,5" -os kijelzöt semm tudnád kihajtani.
De ha minden áron azzal akarsz kezdeni akkor javaslom, hogy arduino nanot és
ssd1306-os 0,96" oled kijelzőt beszerezni. Picike, egyszerű web rádiót lehet belöle készíteni. Még valamit: csak mp3-as fájlokat játszik le. -
törölt tag
Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért topicban kérdezősködj.
-
Janaboy
veterán
Olyan leírást és szoftvert tudtok ami Rpi3ból csinálna ilyen kijelzős cuccot de Webradio mellett Spotify connecttel és Cast funkcióval YouTube és YouTube musichoz?
-
törölt tag
Rendeltem egy MAX98357A -t, meg is jött, örültem hogy megúszom a külön erősítőt.
Olyan zárlatos hogy a kábelen a műanyag is megolvadt.
[kép] -
beti
csendes tag
Sziasztok !
Szeretném én is megépíteni a yoradio-t.
Arduino IDE 1.8.19 verzio, ESP 32 2.0.6
Próbálom fordítani, de hibaüzenet jön fel :Arduino: 1.8.19 (Windows 10), Board: "ESP32 Dev Module, FTDI Adapter, Enabled, Minimal SPIFFS (1.9MB APP with OTA/190KB SPIFFS), 240MHz (WiFi/BT), QIO, 80MHz, 4MB (32Mb), 921600, Core 1, Core 1, None, Disabled"
displayILI9341.cpp:1:10: fatal error: ../core/options.h: No such file or directory
#include "../core/options.h"
^~~~~~~~~~~~~~~~~~~
compilation terminated.
Multiple libraries were found for "SD.h"
Used: C:\Users\tberenyi\AppData\Local\Arduino15\packages\esp32\hardware\esp32\2.0.6\libraries\SD
Not used: C:\Program Files (x86)\Arduino\libraries\SD
Multiple libraries were found for "WiFi.h"
Used: C:\Users\tberenyi\AppData\Local\Arduino15\packages\esp32\hardware\esp32\2.0.6\libraries\WiFi
Not used: C:\Program Files (x86)\Arduino\libraries\WiFi
exit status 1
../core/options.h: No such file or directory
This report would have more information with
"Show verbose output during compilation"
option enabled in File -> Preferences.A myoptions.h innen van : https://pastebin.com/Fjam0cnC
Köszönöm előre is a segítséget.
Tibi
-
kismer16
friss újonc
válasz
#60252516 #300 üzenetére
Üdv. mindenkinek!
Airedhyal-tól szeretném kérdezni, hogy hogyan sikerült működésre bírni a 1602 I2C kijelzőt? Melyik az a "megfelelő hely"amit át kell írni? Én nem találtam. Teszt programok a kijelzőhöz, és a Yoradio is remekül fut a hardveren SD1306 I2C kijelzővel, de a 1602 nem.
-
vottokar
senior tag
Megszólalt a kókányka-radio-m. [kép] [kép]
Shoppingoltam egypárat, míg ide eljutottam. Összeszedtem a fiókból a kókányhoz szükséges anyagokat. Először belefutottam abba, hogy nem tudtam feltölteni a szükséges bin-eket a Flash Download Toollal. Azt hittem, hogy azért nem meg mert itt is valami kompatibilítási probléma van, mert ugye az espressif oldalán egy jóval újabb verzió van fenn csak és azt hittem, hogy ezért nem sikerül. Pedig egy kis keresgélés után kiderült, hogy az EN gomb megnyomása után indul csak el. Aztán én is belefutottam a standard-abd.bin hiánya hibába. github-karawin-karadio olvasgatás után eljutottam az MSYS64 telepítéshez, és rá kellett ébrednem, hogy ahhoz hü*e vagyok. Aztán itteni javaslatra megkerestem nadim ConfigGEN-jét és egy kis olvasgatás után azzal már tudtam prezentálni bin-t.
Ezután már csodák csodája képet is kaptam az elsőre rákötött 0.9-es oled kijelzőn, még ha nem is volt szép. Aztán mivel úgyis nagyobb kijelző a cél, a fiókban porosodó szines 1,8-as SPI-s LCD volt soron. Egy kis kutatómunka után (hogy is kell ezt bekötni az ESP-re) és a bin átírása után lett is kép. És még jól olvasható is. Az egy darab enkóder jól működött elsőre. Most már csak a hangpaneleket várom (VS1053 és PCM5102) mert most csak a beépített dac-cal szól a szekrényből összetúrt pici 2.1-es végfokkal.
lehet, hogy kipróbálom majd bekötni a második enkódert próbából, meg kap egy 2,8-as lcd-t mert vaksi vagyok. De eddig sikeresnek értékelem a próbát. -
jogibeer
csendes tag
Cserélnék egy kicsit nagyobb SH1106 kijelzőre és fordítás közben ezt a hibaüzenetet kapom:
c:/users/user/appdata/local/arduino15/packages/esp32/tools/xtensa-esp32-elf-gcc/esp-2021r2-patch5-8.4.0/bin/../lib/gcc/xtensa-esp32-elf/8.4.0/../../../../xtensa-esp32-elf/bin/ld.exe: sketch\src\displays\displaySH110x.cpp.o: in function `DspCore::startWrite()':
F:\Programs\Radio\yoradio-main\yoRadio\src\displays/displaySH110x.cpp:152: multiple definition of `DspCore::startWrite()'; sketch\src\displays\displaySH1106.cpp.o:\Programs\Radio\yoradio-main\yoRadio\src\displays/displaySH1106.cpp:152: first defined here
c:/users/user/appdata/local/arduino15/packages/esp32/tools/xtensa-esp32-elf-gcc/esp-2021r2-patch5-8.4.0/bin/../lib/gcc/xtensa-esp32-elf/8.4.0/../../../../xtensa-esp32-elf/bin/ld.exe: sketch\src\displays\displaySH110x.cpp.o: in function `DspCore::startWrite()':
F:\Programs\Radio\yoradio-main\yoRadio\src\displays/displaySH110x.cpp:152: multiple definition of `DspCore::_clockDate()'; sketch\src\displays\displaySH1106.cpp.o:\Programs\Radio\yoradio-main\yoRadio\src\displays/displaySH1106.cpp:152: first defined here
F:\Programs\Radio\yoradio-main\yoRadio\src\displays/displaySH110x.cpp:152: multiple definition of `DspCore::endWrite()'; sketch\src\displays\displaySH1106.cpp.o:\Programs\Radio\yoradio-main\yoRadio\src\displays/displaySH1106.cpp:152: first defined here
c:/users/user/appdata/local/arduino15/packages/esp32/tools/xtensa-esp32-elf-gcc/esp-2021r2-patch5-8.4.0/bin/../lib/gcc/xtensa-esp32-elf/8.4.0/../../../../xtensa-esp32-elf/bin/ld.exe: sketch\src\displays\displaySH110x.cpp.o:\Programs\Radio\yoradio-main\yoRadio\src\displays/displaySH110x.cpp:33: multiple definition of `I2CSH1106'; sketch\src\displays\displaySH1106.cpp.o
:\Programs\Radio\yoradio-main\yoRadio\src\displays/displaySH1106.cpp:33: first defined here
c:/users/user/appdata/local/arduino15/packages/esp32/tools/xtensa-esp32-elf-gcc/esp-2021r2-patch5-8.4.0/bin/../lib/gcc/xtensa-esp32-elf/8.4.0/../../../../xtensa-esp32-elf/bin/ld.exe: sketch\src\displays\displaySH110x.cpp.o: in function `DspCore:spCore()':
F:\Programs\Radio\yoradio-main\yoRadio\src\displays/displaySH110x.cpp:35: multiple definition of `DspCore:spCore()'; sketch\src\displays\displaySH1106.cpp.o
:\Programs\Radio\yoradio-main\yoRadio\src\displays/displaySH1106.cpp:35: first defined here
c:/users/user/appdata/local/arduino15/packages/esp32/tools/xtensa-esp32-elf-gcc/esp-2021r2-patch5-8.4.0/bin/../lib/gcc/xtensa-esp32-elf/8.4.0/../../../../xtensa-esp32-elf/bin/ld.exe: sketch\src\displays\displaySH110x.cpp.o: in function `DspCore:spCore()':
F:\Programs\Radio\yoradio-main\yoRadio\src\displays/displaySH110x.cpp:35: multiple definition of `DspCore:spCore()'; sketch\src\displays\displaySH1106.cpp.o
:\Programs\Radio\yoradio-main\yoRadio\src\displays/displaySH1106.cpp:35: first defined here
c:/users/user/appdata/local/arduino15/packages/esp32/tools/xtensa-esp32-elf-gcc/esp-2021r2-patch5-8.4.0/bin/../lib/gcc/xtensa-esp32-elf/8.4.0/../../../../xtensa-esp32-elf/bin/ld.exe: sketch\src\displays\displaySH110x.cpp.o: in function `DspCore::utf8Rus(char const*, bool)':
F:\Programs\Radio\yoradio-main\yoRadio\src\displays\tools/utf8RusGFX.h:4: multiple definition of `DspCore::utf8Rus(char const*, bool)'; sketch\src\displays\displaySH1106.cpp.o:\Programs\Radio\yoradio-main\yoRadio\src\displays\tools/utf8RusGFX.h:4: first defined here
c:/users/user/appdata/local/arduino15/packages/esp32/tools/xtensa-esp32-elf-gcc/esp-2021r2-patch5-8.4.0/bin/../lib/gcc/xtensa-esp32-elf/8.4.0/../../../../xtensa-esp32-elf/bin/ld.exe: sketch\src\displays\displaySH110x.cpp.o: in function `DspCore::initDisplay()':
F:\Programs\Radio\yoradio-main\yoRadio\src\displays/displaySH110x.cpp:46: multiple definition of `DspCore::initDisplay()'; sketch\src\displays\displaySH1106.cpp.o:\Programs\Radio\yoradio-main\yoRadio\src\displays/displaySH1106.cpp:46: first defined here
c:/users/user/appdata/local/arduino15/packages/esp32/tools/xtensa-esp32-elf-gcc/esp-2021r2-patch5-8.4.0/bin/../lib/gcc/xtensa-esp32-elf/8.4.0/../../../../xtensa-esp32-elf/bin/ld.exe: sketch\src\displays\displaySH110x.cpp.o: in function `DspCore::drawLogo(unsigned short)':
F:\Programs\Radio\yoradio-main\yoRadio\src\displays/displaySH110x.cpp:65: multiple definition of `DspCore::drawLogo(unsigned short)'; sketch\src\displays\displaySH1106.cpp.o:\Programs\Radio\yoradio-main\yoRadio\src\displays/displaySH1106.cpp:65: first defined here
c:/users/user/appdata/local/arduino15/packages/esp32/tools/xtensa-esp32-elf-gcc/esp-2021r2-patch5-8.4.0/bin/../lib/gcc/xtensa-esp32-elf/8.4.0/../../../../xtensa-esp32-elf/bin/ld.exe: sketch\src\displays\displaySH110x.cpp.o: in function `DspCore::printPLitem(unsigned char, char const*, ScrollWidget&)':
F:\Programs\Radio\yoradio-main\yoRadio\src\displays/displaySH110x.cpp:69: multiple definition of `DspCore::printPLitem(unsigned char, char const*, ScrollWidget&)'; sketch\src\displays\displaySH1106.cpp.o:\Programs\Radio\yoradio-main\yoRadio\src\displays/displaySH1106.cpp:69: first defined here
c:/users/user/appdata/local/arduino15/packages/esp32/tools/xtensa-esp32-elf-gcc/esp-2021r2-patch5-8.4.0/bin/../lib/gcc/xtensa-esp32-elf/8.4.0/../../../../xtensa-esp32-elf/bin/ld.exe: sketch\src\displays\displaySH110x.cpp.o: in function `DspCore::drawPlaylist(unsigned short)':
F:\Programs\Radio\yoradio-main\yoRadio\src\displays/displaySH110x.cpp:82: multiple definition of `DspCore::drawPlaylist(unsigned short)'; sketch\src\displays\displaySH1106.cpp.o:\Programs\Radio\yoradio-main\yoRadio\src\displays/displaySH1106.cpp:82: first defined here
c:/users/user/appdata/local/arduino15/packages/esp32/tools/xtensa-esp32-elf-gcc/esp-2021r2-patch5-8.4.0/bin/../lib/gcc/xtensa-esp32-elf/8.4.0/../../../../xtensa-esp32-elf/bin/ld.exe: sketch\src\displays\displaySH110x.cpp.o: in function `DspCore::clearDsp(bool)':
F:\Programs\Radio\yoradio-main\yoRadio\src\displays/displaySH110x.cpp:89: multiple definition of `DspCore::clearDsp(bool)'; sketch\src\displays\displaySH1106.cpp.o:\Programs\Radio\yoradio-main\yoRadio\src\displays/displaySH1106.cpp:89: first defined here
c:/users/user/appdata/local/arduino15/packages/esp32/tools/xtensa-esp32-elf-gcc/esp-2021r2-patch5-8.4.0/bin/../lib/gcc/xtensa-esp32-elf/8.4.0/../../../../xtensa-esp32-elf/bin/ld.exe: sketch\src\displays\displaySH110x.cpp.o: in function `DspCore::_charWidth(unsigned char)':
F:\Programs\Radio\yoradio-main\yoRadio\src\displays/displaySH110x.cpp:92: multiple definition of `DspCore::_charWidth(unsigned char)'; sketch\src\displays\displaySH1106.cpp.o:\Programs\Radio\yoradio-main\yoRadio\src\displays/displaySH1106.cpp:92: first defined here
c:/users/user/appdata/local/arduino15/packages/esp32/tools/xtensa-esp32-elf-gcc/esp-2021r2-patch5-8.4.0/bin/../lib/gcc/xtensa-esp32-elf/8.4.0/../../../../xtensa-esp32-elf/bin/ld.exe: sketch\src\displays\displaySH110x.cpp.o: in function `DspCore::textWidth(char const*)':
F:\Programs\Radio\yoradio-main\yoRadio\src\displays/displaySH110x.cpp:96: multiple definition of `DspCore::textWidth(char const*)'; sketch\src\displays\displaySH1106.cpp.o:\Programs\Radio\yoradio-main\yoRadio\src\displays/displaySH1106.cpp:96: first defined here
c:/users/user/appdata/local/arduino15/packages/esp32/tools/xtensa-esp32-elf-gcc/esp-2021r2-patch5-8.4.0/bin/../lib/gcc/xtensa-esp32-elf/8.4.0/../../../../xtensa-esp32-elf/bin/ld.exe: sketch\src\displays\displaySH110x.cpp.o: in function `DspCore::_getTimeBounds()':
F:\Programs\Radio\yoradio-main\yoRadio\src\displays/displaySH110x.cpp:102: multiple definition of `DspCore::_getTimeBounds()'; sketch\src\displays\displaySH1106.cpp.o:\Programs\Radio\yoradio-main\yoRadio\src\displays/displaySH1106.cpp:102: first defined here
c:/users/user/appdata/local/arduino15/packages/esp32/tools/xtensa-esp32-elf-gcc/esp-2021r2-patch5-8.4.0/bin/../lib/gcc/xtensa-esp32-elf/8.4.0/../../../../xtensa-esp32-elf/bin/ld.exe: sketch\src\displays\displaySH110x.cpp.o: in function `DspCore::_clockSeconds()':
F:\Programs\Radio\yoradio-main\yoRadio\src\displays/displaySH110x.cpp:109: multiple definition of `DspCore::_clockSeconds()'; sketch\src\displays\displaySH1106.cpp.o:\Programs\Radio\yoradio-main\yoRadio\src\displays/displaySH1106.cpp:109: first defined here
c:/users/user/appdata/local/arduino15/packages/esp32/tools/xtensa-esp32-elf-gcc/esp-2021r2-patch5-8.4.0/bin/../lib/gcc/xtensa-esp32-elf/8.4.0/../../../../xtensa-esp32-elf/bin/ld.exe: sketch\src\displays\displaySH110x.cpp.o: in function `DspCore::_clockTime()':
F:\Programs\Radio\yoradio-main\yoRadio\src\displays/displaySH110x.cpp:123: multiple definition of `DspCore::_clockTime()'; sketch\src\displays\displaySH1106.cpp.o:\Programs\Radio\yoradio-main\yoRadio\src\displays/displaySH1106.cpp:123: first defined here
c:/users/user/appdata/local/arduino15/packages/esp32/tools/xtensa-esp32-elf-gcc/esp-2021r2-patch5-8.4.0/bin/../lib/gcc/xtensa-esp32-elf/8.4.0/../../../../xtensa-esp32-elf/bin/ld.exe: sketch\src\displays\displaySH110x.cpp.o: in function `DspCore::printClock(unsigned short, unsigned short, unsigned short, bool)':
F:\Programs\Radio\yoradio-main\yoRadio\src\displays/displaySH110x.cpp:136: multiple definition of `DspCore::printClock(unsigned short, unsigned short, unsigned short, bool)'; sketch\src\displays\displaySH1106.cpp.o:\Programs\Radio\yoradio-main\yoRadio\src\displays/displaySH1106.cpp:136: first defined here
c:/users/user/appdata/local/arduino15/packages/esp32/tools/xtensa-esp32-elf-gcc/esp-2021r2-patch5-8.4.0/bin/../lib/gcc/xtensa-esp32-elf/8.4.0/../../../../xtensa-esp32-elf/bin/ld.exe: sketch\src\displays\displaySH110x.cpp.o: in function `DspCore::clearClock()':
F:\Programs\Radio\yoradio-main\yoRadio\src\displays/displaySH110x.cpp:148: multiple definition of `DspCore::clearClock()'; sketch\src\displays\displaySH1106.cpp.o:\Programs\Radio\yoradio-main\yoRadio\src\displays/displaySH1106.cpp:148: first defined here
c:/users/user/appdata/local/arduino15/packages/esp32/tools/xtensa-esp32-elf-gcc/esp-2021r2-patch5-8.4.0/bin/../lib/gcc/xtensa-esp32-elf/8.4.0/../../../../xtensa-esp32-elf/bin/ld.exe: sketch\src\displays\displaySH110x.cpp.o: in function `DspCore::loop(bool)':
F:\Programs\Radio\yoradio-main\yoRadio\src\displays/displaySH110x.cpp:156: multiple definition of `DspCore::loop(bool)'; sketch\src\displays\displaySH1106.cpp.o:\Programs\Radio\yoradio-main\yoRadio\src\displays/displaySH1106.cpp:156: first defined here
c:/users/user/appdata/local/arduino15/packages/esp32/tools/xtensa-esp32-elf-gcc/esp-2021r2-patch5-8.4.0/bin/../lib/gcc/xtensa-esp32-elf/8.4.0/../../../../xtensa-esp32-elf/bin/ld.exe: sketch\src\displays\displaySH110x.cpp.o: in function `DspCore::charSize(unsigned char, unsigned char&, unsigned short&)':
F:\Programs\Radio\yoradio-main\yoRadio\src\displays/displaySH110x.cpp:161: multiple definition of `DspCore::charSize(unsigned char, unsigned char&, unsigned short&)'; sketch\src\displays\displaySH1106.cpp.o:\Programs\Radio\yoradio-main\yoRadio\src\displays/displaySH1106.cpp:161: first defined here
c:/users/user/appdata/local/arduino15/packages/esp32/tools/xtensa-esp32-elf-gcc/esp-2021r2-patch5-8.4.0/bin/../lib/gcc/xtensa-esp32-elf/8.4.0/../../../../xtensa-esp32-elf/bin/ld.exe: sketch\src\displays\displaySH110x.cpp.o: in function `DspCore::setTextSize(unsigned char)':
F:\Programs\Radio\yoradio-main\yoRadio\src\displays/displaySH110x.cpp:166: multiple definition of `DspCore::setTextSize(unsigned char)'; sketch\src\displays\displaySH1106.cpp.o:\Programs\Radio\yoradio-main\yoRadio\src\displays/displaySH1106.cpp:166: first defined here
c:/users/user/appdata/local/arduino15/packages/esp32/tools/xtensa-esp32-elf-gcc/esp-2021r2-patch5-8.4.0/bin/../lib/gcc/xtensa-esp32-elf/8.4.0/../../../../xtensa-esp32-elf/bin/ld.exe: sketch\src\displays\displaySH110x.cpp.o: in function `DspCore::flip()':
F:\Programs\Radio\yoradio-main\yoRadio\src\displays/displaySH110x.cpp:170: multiple definition of `DspCore::flip()'; sketch\src\displays\displaySH1106.cpp.o:\Programs\Radio\yoradio-main\yoRadio\src\displays/displaySH1106.cpp:170: first defined here
c:/users/user/appdata/local/arduino15/packages/esp32/tools/xtensa-esp32-elf-gcc/esp-2021r2-patch5-8.4.0/bin/../lib/gcc/xtensa-esp32-elf/8.4.0/../../../../xtensa-esp32-elf/bin/ld.exe: sketch\src\displays\displaySH110x.cpp.o: in function `DspCore::invert()':
F:\Programs\Radio\yoradio-main\yoRadio\src\displays/displaySH110x.cpp:179: multiple definition of `DspCore::invert()'; sketch\src\displays\displaySH1106.cpp.o:\Programs\Radio\yoradio-main\yoRadio\src\displays/displaySH1106.cpp:179: first defined here
c:/users/user/appdata/local/arduino15/packages/esp32/tools/xtensa-esp32-elf-gcc/esp-2021r2-patch5-8.4.0/bin/../lib/gcc/xtensa-esp32-elf/8.4.0/../../../../xtensa-esp32-elf/bin/ld.exe: sketch\src\displays\displaySH110x.cpp.o: in function `DspCore::sleep()':
F:\Programs\Radio\yoradio-main\yoRadio\src\displays/displaySH110x.cpp:183: multiple definition of `DspCore::sleep()'; sketch\src\displays\displaySH1106.cpp.o:\Programs\Radio\yoradio-main\yoRadio\src\displays/displaySH1106.cpp:183: first defined here
c:/users/user/appdata/local/arduino15/packages/esp32/tools/xtensa-esp32-elf-gcc/esp-2021r2-patch5-8.4.0/bin/../lib/gcc/xtensa-esp32-elf/8.4.0/../../../../xtensa-esp32-elf/bin/ld.exe: sketch\src\displays\displaySH110x.cpp.o: in function `DspCore::wake()':
F:\Programs\Radio\yoradio-main\yoRadio\src\displays/displaySH110x.cpp:184: multiple definition of `DspCore::wake()'; sketch\src\displays\displaySH1106.cpp.o:\Programs\Radio\yoradio-main\yoRadio\src\displays/displaySH1106.cpp:184: first defined here
c:/users/user/appdata/local/arduino15/packages/esp32/tools/xtensa-esp32-elf-gcc/esp-2021r2-patch5-8.4.0/bin/../lib/gcc/xtensa-esp32-elf/8.4.0/../../../../xtensa-esp32-elf/bin/ld.exe: sketch\src\displays\displaySH110x.cpp.o: in function `DspCore::setClipping(clipArea)':
F:\Programs\Radio\yoradio-main\yoRadio\src\displays/displaySH110x.cpp:208: multiple definition of `DspCore::setClipping(clipArea)'; sketch\src\displays\displaySH1106.cpp.o:\Programs\Radio\yoradio-main\yoRadio\src\displays/displaySH1106.cpp:208: first defined here
c:/users/user/appdata/local/arduino15/packages/esp32/tools/xtensa-esp32-elf-gcc/esp-2021r2-patch5-8.4.0/bin/../lib/gcc/xtensa-esp32-elf/8.4.0/../../../../xtensa-esp32-elf/bin/ld.exe: sketch\src\displays\displaySH110x.cpp.o: in function `DspCore::clearClipping()':
F:\Programs\Radio\yoradio-main\yoRadio\src\displays/displaySH110x.cpp:213: multiple definition of `DspCore::clearClipping()'; sketch\src\displays\displaySH1106.cpp.o:\Programs\Radio\yoradio-main\yoRadio\src\displays/displaySH1106.cpp:213: first defined here
c:/users/user/appdata/local/arduino15/packages/esp32/tools/xtensa-esp32-elf-gcc/esp-2021r2-patch5-8.4.0/bin/../lib/gcc/xtensa-esp32-elf/8.4.0/../../../../xtensa-esp32-elf/bin/ld.exe: sketch\src\displays\displaySH110x.cpp.o: in function `DspCore::setNumFont()':
F:\Programs\Radio\yoradio-main\yoRadio\src\displays/displaySH110x.cpp:217: multiple definition of `DspCore::setNumFont()'; sketch\src\displays\displaySH1106.cpp.o:\Programs\Radio\yoradio-main\yoRadio\src\displays/displaySH1106.cpp:217: first defined here
c:/users/user/appdata/local/arduino15/packages/esp32/tools/xtensa-esp32-elf-gcc/esp-2021r2-patch5-8.4.0/bin/../lib/gcc/xtensa-esp32-elf/8.4.0/../../../../xtensa-esp32-elf/bin/ld.exe: sketch\src\displays\displaySH110x.cpp.o: in function `DspCore::writePixel(short, short, unsigned short)':
F:\Programs\Radio\yoradio-main\yoRadio\src\displays/displaySH110x.cpp:186: multiple definition of `DspCore::writePixel(short, short, unsigned short)'; sketch\src\displays\displaySH1106.cpp.o:\Programs\Radio\yoradio-main\yoRadio\src\displays/displaySH1106.cpp:186: first defined here
c:/users/user/appdata/local/arduino15/packages/esp32/tools/xtensa-esp32-elf-gcc/esp-2021r2-patch5-8.4.0/bin/../lib/gcc/xtensa-esp32-elf/8.4.0/../../../../xtensa-esp32-elf/bin/ld.exe: sketch\src\displays\displaySH110x.cpp.o: in function `DspCore::writeFillRect(short, short, short, short, unsigned short)':
F:\Programs\Radio\yoradio-main\yoRadio\src\displays/displaySH110x.cpp:197: multiple definition of `DspCore::writeFillRect(short, short, short, short, unsigned short)'; sketch\src\displays\displaySH1106.cpp.o:\Programs\Radio\yoradio-main\yoRadio\src\displays/displaySH1106.cpp:197: first defined here
collect2.exe: error: ld returned 1 exit status -
Postas99
senior tag
Miért nem néztek szét az Ebay-en?
[Ezek olcsók]vagy esetleg ez [a posttól számítva nemegész 2 óra amíg lehet licitálni.]
-
jogibeer
csendes tag
válasz
macilaci78 #319 üzenetére
Keresd vissza az általam felrakott képeket. Ha kell anyagárban átadom az első két képen szereplőt. Igaz azt körbe kell nyomnod szilóval. Meg kell hozzá egy aktív hangszóró. Ha egyszerűségre vágysz, akkor az említett csatornát teszed előre és gond letudva. Bekapcsolod és szól.
-
Janaboy
veterán
válasz
macilaci78 #319 üzenetére
Lidlben szokott lenni néha a Silvercrestes internet rádió és úgy tudom, hogy jó véleménnyel vannak róla, szerintem ez az: [link]
De azt nem tudom, hogy mindig kapható-e.. és úgy emlékszem árban sem vészes. -
ratkaics
senior tag
válasz
macilaci78 #317 üzenetére
"Egy lefingott droid telcsi egy PC hangszóróval is megtenné, de az már bonyolult..."
Pedig annál nem igazán lesz egyszerűbb és olcsóbb sem a többi megoldás. Sem a gyári internet rádió, sem pedig az épített. -
ratkaics
senior tag
válasz
macilaci78 #315 üzenetére
Szerintem normálisan szóló cucc nagyon drága lesz(100k+) Azt sajnálnám ilyen műhelykörnyezetben leamortizálni.
De van olyan srác a fészbúkon, aki viszonylag "kulcsrakész" szettet ad 35k körül. (Kijelzővel, dac, táp, esp, vezetékek rotary switch).
Ha van egy elfekvő bármilyen normális hangszóró (mondjuk PC-s), vagy bármi, ami egy line kimenetet meg tud szólaltatni, és van kéznél faragási kedv, akkor jó dolgot lehet belőle építeni... -
macilaci78
nagyúr
Sziasztok!
Jól lehet, ki leszek átkozva, de hirtelen nem találtam jobb topikot.
Nyugdíjas édesapámnak a műhelybe keresek internetrádiót, mert a Dankó Rádiót semmi sem fogja a Viharsarok sarkában.Amiért kiátkozhattok, hogy egy polcról levehető, webshopban fellelhető kész megoldást keresek. Régi parasztház végében az utolsó helyiség a műhely. B30 tégla, beton béléstestes födém, padlás. Konnektor van, internet szükség szerint lehet: wifi AP, vagy UTP kábelt is húzunk.
A műhely egy kész aranybánya, amit egy friss nyugdíjas gépészmérnöktől elvárható. Eszterga, fém- és fűrészpor, hígító, csavarlazító, menetrögzítő, évente 1-2 disznóvágás. És nem szól a Dankó Rádió!Szóval kellene valami gyári megoldás, amit néha le lehet tüsszenteni kompresszorral és egyszerűen kezelhető, mert az öreg eb már nem tanul új trükköket.
Köszi!
-
Ton-ton
tag
válasz
jogibeer #309 üzenetére
?
Hestore -ban is nézted?
[Nem ez kell?] -
jogibeer
csendes tag
Tisztelt fórumtársak. Ez lett az én végleges készülékem. Nekem a Technics SU V3 mellé tökéletes kinézetben. Nincs semmi kirívó. Egyenlőre még olvasni is tudom. A kijelző kivágásán és a plexi lapon még dolgoznom kell. Lehet még belefér majd egy 1,3" kijelző is a házba, de azt itthon nem kapni. Az alis képeken sem teljesen ilyen volt a ház kidolgozása. Hétfőn már csak a működő mikrovezérlőt kell beledobnom, mert az gyárihibás volt, vagy én csesztem el. Rakok fel képet az ideiglenesen összehányt működő verzióról is.
-
-
törölt tag
válasz
#60252516 #303 üzenetére
Lehet hogy marhaságot írtam az előbb.
A 240x240 -es ST7789 -en 2 vízszintes csík a vu méter.
Facebook -ot néztem az előbb, ott meg a 240x320 -as ST7789 -en 2 függőleges oszlop a vu méter. De elvan forgatva a megjelenés, hogy 320x240 legyen és a kijelző is az oldalára van döntve.
Kár hogy nincs a nagyobb ST7789 -ből egy itthon. -
törölt tag
válasz
bimbula53 #302 üzenetére
A 2 ST7789 nem egyezik meg fizikailag, a 240x240 -en nincs CS láb, azért kell szerkeszteni pár fájt. Itt találtam 4PDA és rá kell keresni az ST7789 -re, de jelzem megint, ez csak a 240x240 hez van.
A vu méter működik, tegnap néztem.Elnézve az 4PDA fórumot, szerintem azért nem megy a kettő egyszerre mert ugyan arra a sorra vannak definiálva..
-
bimbula53
tag
válasz
#60252516 #300 üzenetére
Az ST7789 -s meg tudnád osztani mit és hol kell változtatni? A VU méter is müködik meg az ídőjáras futtatása külön-külön is és egyszerre? Van 1 fórumtárs akinek 320x240 ST7789 -s kijelzője van és a VU méter nem müködik. 1pilanatra felvillan és annyi, egyébként minden rendesen müködik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Elkészült és telepíthető az Android 16
- Futás, futópályák
- Házimozi haladó szinten
- Parkside szerszám kibeszélő
- Formula-1
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Építő/felújító topik
- Autós topik
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Gamer Gép - MSI Z490, Intel I7 10700, 32GB DDR4, RTX 3060 Ti 8GB , 1 TB M.2 SSD, Gigabyte 450W
- ThinkPad E16 Gen1 16" FHD+ IPS i7-1355U GeForce MX550 16GB 512GB NVMe IR kam gar
- PS5 Slim+ 2x Dualsense Wireless Controller garanciálisan
- Eladó fullos Asus Tuff PC Plusz Monitor +...
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RTX 3070 8GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest