- Magyarországra jött az ultravékony S25 Edge
- Új telefont és tabletet mutatott be a Telekom
- Samsung Z Fold7 vs. Honor Magic V5 - melyik a jobb?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- iPhone topik
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Nothing Phone (3) – tervezett kaotika
- Samsung Galaxy A26 - csak a szokásos
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Magisk
Új hozzászólás Aktív témák
-
karotnyelt10
újonc
Sziasztok!
ERSTE -> IBKR transzfert csinálom éppen ez a guide alapján: [link]
Itt írták, hogy idejöjjek kérdésekkel.Háttérinfó:
Elkezdődött a transzfer az ERSTE-től az IBKR-re, eladtam minden értékpapíromat és csak valutákat transzferálok (jobban jöttem így ki anyagilag).
Kaptam az IB-től egy e-mailt, hogy elkezdődött a transzfer, eurok meg is érkeztek már a TBSZ számlákra, de egyéb valuták még nem.
Jött egy másik e-mail is az IB-től, hogy NAV felé be kell jelentsem a TBSZ számlát.
Olvasom a fentebb linkelt guide ide vonatkozó részét, és ehhez lenne kérdésem.A NAVos nyilatkozat "Elhelyezés napja" és "Elhelyezett pénzösszeg" részt hogy kéne kitöltsem?
1.) Meg kéne várjam amíg befejeződik a teljes transzfer csak azután csináljam meg az "Activity Statement" részt? Mert most végig kattintva rajta "Period"-nál szürke mezőben Monthly van írva, nem tudok választani, nincs "Year to Date".2.) Mivel eladtam minden értékapapíromat, a "bekerülési összeg" részt átugrottam. Honnan kéne tudnom mennyi pénzt utaltam be és mikor a TBSZ számlákra? - Régi ERSTE-s tranzakciós listákat kéne bújjam és azokból összeszednem vagy majd az "Acitivity Statement"-ből menni fog ha befejeződött a transzfer?
3.) Idei, 2025-ös TBSZ számlát már IB-n nyitottam, utaltam is be 25k hufnál többet. Itt is kéne nyilatkozatot kitöltenem a NAVhoz és itt írjam be eddig mennyit utaltam? Ha év közben még utalok be, újabb és újabb nyilatkozatok kellenek a NAV felé minden egyes beutalásról?
Köszönöm, ha végig olvastátok és próbáltok segíteni, ha kell majd még infó szívesen osztok meg. (Bocs ha volt ilyen kérdés, teljesen új vagyok a fórumon)
Új hozzászólás Aktív témák
- Asus TUF Gaming F15 i5-11400H RTX 3050 16GB RAM 512GB SSD Hibátlan
- Asztali PC , i7 6700K , RTX 2060 Super , 32GB DDR4 , 512GB NVME
- iPhone 16 Pro 128gb Natural Titanium
- iPhone 13 128Gb fehér (starlight) első tulaj, patika állapot, akku 85%, új kijelzóvédő
- Ez már Kóros (Core 5)! Új Samsung Galaxy Book4 Intel Core 5 120U 16GB 512GB
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- ÁRCSÖKKENTÉS ASUS HD6870 videókártya
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- Dell Precision 5540 i7-9850H 32GB 1000GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest