Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• DudeHUN

senior tag

válasz cucka #638 üzenetére

"6-7-8 éves játékok és az újak között nem a textúrák jelentik fő a vizuális különbséget, hanem a fények és az árnyékok."
    Alapból egyetértek. Viszont textúrák esetén High és Ultra ugrásban talán nem is, viszont a mai játékoknál Low és Medium, vagy Medium és High között szokott lenni látható különbség.

• huskydog17

addikt

válasz cucka #618 üzenetére

Szerintem neked irreális elvárásaid voltak/vannak. Szerintem aki két lábbal áll a talajon és kicsit is jártas a hardver világban, az nem fogja azonnal temetni a terméket piacra kerülés előtt, épp ezért tekintem a reakciódat extrém mértékű túlzásnak. A B580-nak megvan minden esélye, hogy sikeres legyen és piacot szerezzen, ahhoz viszont a 6 AIB partnernak biztosítania kell a szükséges mennyiséget (el kell árasztani a piacot globális szinten), illetve a friss játékoknál meg kell szűnnie a sebességbeli fluktuációnak. Ha tehát sebesség stabilan meglesz, még a friss nagy AAA címekben is, és lesz kellő mennyiség a piacon, akkor nem látok okot arra, hogy miért ne lehetne sikeres. Az ár nagyon jól lett belőve ehhez.

Nyilván és értelemszerűen nem lehet két generáció alatt ledolgozni több évtizedes hátrányt, de az, hogy papíron elérték az RDNA3 szintjét energiahatékonyságban, az igencsak bizalomgerjesztő, az Ada nyilván egy sokkal keményebb dió, talán majd a Celestial hozza annak a hatékonyságát.
    Az igaz, hogy januárban jönnek az új AMD és NV arch-ok. Ha esetleg úgy adódna, hogy azok ellen nem sok esélye les a Battlemage-nek (300 dolcsi alatti kategóriában szerintem lesz esélye), arra mindenképp jó ez a lépés, hogy alaposan felkavarhatja a 300 dolcsi alatti állóvizet.

"Szóval ehhez képest ad optimista becslés szerint +20% teljesítményt"

Az a 20 valójában 10%. Az A750-hez képest mért az Intel átlag +24%-ot.

#620: "Mert kell egy versenytárs, aki felrázza a gpu piacot, és letöri az árakat."

Pontosan ezt csinálja most a Battlemage. 300 dollár alatt eddig nem volt semmi értelmes új VGA, csak szemét, a B580 ezen végre tud változtatni, az ár már megvan hozzá.

• devast

addikt

válasz cucka #618 üzenetére

Nem teljesen értem mire számítottál? Egyértelműen nv-hez képest mindenki hátrányban van hatékonyságban. Hatékonyságot azt felhasznált lapkaméret / teljesítményben kell érteni. Amit intel csinált hatékonyság növelés az alchemist-hez képest az tisztességes. Ezt csak lépésről lépésre lehet csinálni, olyan nem létezik, hogy bárki 1gen alatt behozza/lehagyja az nvidia-t.

Új hozzászólás Aktív témák