- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Magisk
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
aty-73
aktív tag
-
core i7
addikt
Ez nem azért van ,hogy a sandy-e 32nanométer volt és az Ivy-e 22 így itt nagy a különbség de a Haswell-e is maradt 22 és így 3MB caches-el sincs akkora különbség mint a sandy-e ivy-e közt
Tehát többet számítana a gyártásitechnológia mint az architectúra ugye a tick-tock stratégia?
-
aty-73
aktív tag
4.5 GHz-re van belőve 24/7 használatra.
Voltak régebben kísérletek. Sajnos a CPU-z bugzik a lapommal így nem emléxem, h milyen fesz-en ment és sajnos idő közben fejre áll a BIOS, így a profil nem lett elmentve. 5 GHz környékén már meghal a Corsair H100.
Tudja a CPU az 5 GHz-et, de ahhoz már 1.5 v kell, hogy stabil legyen. Épített víz kell hozzá, felejtős a kompakt. -
sg22
senior tag
elbeszeltunk egymas mellett ahogy nezem. en NEM akarom tuningolni, nekem igy alapon tokeletes mindenre amire en hasznalom! ha alapfeszes tuning belefer, akkor jo dolog, ha nem, akkor sem bankodok!
ma megjon a huto,tesztelem, ha nem jo siman visszakuldom es elgondolkodom h mit kene csinalni
-
sg22
senior tag
csak single radit tudok begyomoszolni a hazamba, dualt neztem en is eloszor de nem fer be
neztem par tesztet vegul ez mellett dontottem, jo ar/ertek aranya van, es eleg kajakul hut!Nem huztam meg x79-et, kell valami speci dolgot allitani alapfeszes tuninghoz vagy eleg ha felveszem a szorzot azt viz ?
-
aty-73
aktív tag
Nekem az első generációs Corsair H100 van, amit a QX9650-től örökölt a 3960X.
A fejlesztés későbbre marad. Mindenképp épített víz-et akarok.Az Aida teszt csak rup1u5 kollega miatt lett lefuttatva! HA jól emléxem ez télen készült kép...
Illetve most futottam egy kört a LinX-el. A HT ki volt kapcsolva, ez esetben ez -2°C-t jelentett.
-
ffodi
veterán
-
dime27
őstag
Szerintem stress test alatt h ne menjen feljebb mint 70 fok max épített vizzel lehet elérni 4.5ghz környékén és azt is csak klimatizát 20 fokra lehűtött szobában, szóval egy szónak is száz a vége sztem azt az állapotot nem fogod tudni uj hűtő vásárlása nélkül megcsinálni
-
-
rup1u5
Topikgazda
Itt talán jobban látszik miről beszélek. Kicsit lejjebb vettem a feszt és maradt a 4500MHz.
Alul látszik, hogy 2 másodperce fut a teszt és jobbra meg, hogy már rögtön throttling-ol 4200-re, CPU-Z szerint 3800-ra. A magok azonnal 90 köré ugranak az első másodpercben, a CPU viszont csak 48. (nem tudom ez a szenzor hol lehet)Ezért nem favorizálom a szintetikus teszteket.
Abnormális terhelés és olyan mennyiségű hő keletkezik, hogy az ellen csak úgy lehetne védekezni ha előre lehűteném a CPU-t -70 fok köré. És mindez csupán 1.34v-on történik!
Nem hiszem, hogy ezt ellen bármilyen lég vagy vízhűtés védene.
És akkor még az AIDA stress test-je jóval kímélősebb mint a PRIME vagy Linx.
Ha az FPU-t és a cache-t nem pipálom ki és csak a CPU-t tesztelem akkor nem throttlingol, mert jóval kisebb a hőterhelés.
De ez csupán az én paraszti logikám a méréseimből kiindulva.
Most kipróbáltam úgy, hogy direkt minden feszültséget (PLL, VTT) levettem auto-ról és beállítottam manuálisan a default értékekre, CPU kapott +0.04v offset 4.4GHz-en (1.344v max terhelve) és így is ugyan ezt a hőugrást produkálja.
Szóval én biztos nem fogok 1.35v-nál többel tesztelni. -
dime27
őstag
Igen le kellett venni róla de jövő héten jön majd hozzám próbára egy Corsair H110i Gt kompakt majd meglássuk, hogy az alatt hogy teljesít!Nem tudom nem mértem le h hány cm fér el de a régebbi ramom 40mm magas volt az még elfért!
Próbáld a ramokat 2400mhzen ezekkel az időzítésekkel:10-12-12-28-1T -
dime27
őstag
Jó uton haladsz mert a játékok alatt sokkal hamarabb kidob hibát a tuningolt rendszer mint pl linx vagy aida vagy prime alatt!
Én mostanában ellestem egy stabilitást ellenörző formulát mivel külföldi forumokon már rég ezzel a 3om cuccal tesztelnek egyszerre ami a következő:1.wprime nevű progi
2.realbench
3.Handbrake nevű progival átkódoltatsz vmi nyers HD anyagot mondjuk egy 2Gb-os TS file-t x264-es kodekkel mkv-ba!No ha ezeknél nem hasal el a proci meg ilyen játékok alatt sem h gta meg ilyenek akkor stabilnak mondható!
Nekem volt olyan hogy több órás aida és linx stresselgetés után elinditottam egy sima Microsoft Security Essential vizsgálatot és pár perc után jött egy kékhalál...szóval én már ilyen prime, linx és társai stressprogikat kihagyok a fentebb emlitettekkel sokkal hamarabb lehet stabilitást "mérni"!
Én is szeretném majd 4.5-4.6-ra belőni a procit a lehető legkisebb cpu feszen ill nekem a memok sztem majd maradnak 2400/cl10-en azt tudják kb 1.57V Dram feszen is!
-
dime27
őstag
Szép de nálam emlékeim szerint jobbat tolt memória irás-olvasás-másolás ha 2400Mhz CL 10-en mentek a Gskill-ek
Én meg majdnem elcseréltem skylake-re a cuccot
No mindegy visszaléptem az ötlettől egy darabig aug elején költöztetem a komponenseket uj házba ill uj táp is lesz remélhetőleg utána tudok pár jobb eredményt is ide prezentálni!
Sajnos addig ezer a melom -
Az az igazság, hogy HT-ra egyáltalán nincs szükségem!
A gépet Prepar3D hez használom csak és ott én úgy vettem észre, hogy nem igazán kedveli a HT-t.
Most valahogy még feljebb kellene lépkednem, de nem igazán találok OC beállításokat ehhez a CPU-hoz .
(Időm meg sajnos így nyaranta nem nagyon van a kisérletezéshez...)
Sajnos MX pasztám nem volt itthon és a közeli boltban is csak Revoltec RZ032-t kaptam, ami véleményem szerint nem egy csúcs kategória. Szóval ezt cserélnem kell majd, de egyenlőre jók a hőfokok.
Ma este újabb próbálkozást szeretnék 4,6-4,7 GHz irányába, mert P3D borzasztóan CPU igényes!
Úgy hogy jöhetnek a tippek, esetleg tanácsok! -
Nálam az "alap" a gyári OC...
Este baromi fáradtan, csak annyi időm volt, hogy beraktam a foglalatba, ráfordítottam a blokkot aztán default UEFI után rátoltam egy gyári OC-t! (Minden auton, egyedül a RAM időzítést és a HT tiltást állítottam, valamint a venti sebiket minimumra...)
Amin meglepődtem, hogy egész más lett az UEFI mint a 3820-al volt!
Szóval várnám az ötleteket mivel hogyan kísérletezek!
A hőfokok 100%-os terhelésnél is 60C' körül alakulnak a víz néha bele csap a 30-30,5-31C' ba. -
dime27
őstag
Köszi-köszi!
rup1u5:elméletileg nincs benne de ha elkezdem összedobni a rendszert két ünnep között majd lecsekkolom és megirom!
Igen még megvan az AsRock is de sztem hamarosan eladó lesz!
Eredményeket úgyis rakok majd ide fel szerintem 4.5ghz röhögve meglesz!
lotTóni: itt vettem apróba :
-
dime27
őstag
VTT feszt emeltél mikor a magasabb 2300 körüli mhz-en járatattad a memókat?! Próbáld meg ezt a feszt megemelni kb a vcore fesz szintjére tehát ha pl a vcore 1.33 volt akkor ezt is annyira!Max 1.4-et kaphat a VTT ha jol emlékszem!Ezekután teszteld akkor játékkal ill futtass vele jó sok realbench stress testet annak ki kéne hoznia ramhibát elég gyorsan!Próbáld ilyen időzítésen 11-11-11-28 2T ill trfc 128-ra ha igy hibát dob akkor ezt emelni 150-160 esetleg 180 magasságáig! Memóriafesz max 1.65V-ra tenni!Ha igy stabil esetleg későbbiekben visszábbvenni a memóriafeszt és ismét tesztelni egészen addig amig stabillá nem válik de azért némi fesztöbletet hagyj rajta nyári melegekben másképp viselkednek a hardverelemek a gépben hamarabb fáradnak főleg ha erős nyuzásnak vannak kitéve!Majd irj h mire jutottál most én is igy tesztelgetem a memóriáimat!
-
dime27
őstag
Helyes!Tuningnál mindig is ez a jó irány hogy túlfeszelés nélkül mindig a lehető legkisebb feszültségekkel a legnagyobb órajelekre törekedjünk!Memóriaidőzítések szűkebbre vételével azért ne szaladj tul cl9 max, attól szűkebbre venni felesleges mert nem fog hozni jobb eredményt!Nézegess teszteket neten memóriáddal hogy azokban milyen időzítésekkel néztek tuningot!
-
dime27
őstag
Én beállítottam 36x122.3-ra ez most 1.291-1.301 Vcorral ugy néz ki stabil a tegnapi 1.36-1.37Vcorehoz képest jobb! Sokkal jobbak a hőfokok ugy 5-6 fokkal minimum és még rá sem raktam a silver arrowt a lapra!
A memóriákat még egyenlőre visszaosztottam 1900Mhz környékén mennek ha az alapszorzójukat feljebb tolom egyel lehet már tul sok memófeszt kell majd nekik adnom az a gyanum és nem biztos h 24/7-re megéri!
-
dime27
őstag
No ezaz hogy semmit se kellett állítanom csak betettem 2133-ra őket meg beállítottam azokra az értékekre amik a memóriámra rá voltak irva és már szaladtak is 2133mhzen.Nemrossz ez a lap öszességében és a borda sokkal hűvösebb mint az Asrockon lehet hűteni se fogom ha nem stressztesztelgetek éppen mert azokat a teszteket leszámitva nem hiszem h más anynira felmelegítené én speciel játszani se játszom a géppel majd megnézem h processorerőt igénylő dolgoknál pl videovágás, szerkesztés kódolás mennyir fog melegedni a borda!
-
Azt tudom hogy nem vezet a a paszta legalábbis amit én használok.Tudom hogy van fém alapú de én artic mx2-est használok.Csak arra gondoltam hogy nem e lóg ki a síkból valami kütyü hogy rövidre zárjon és hogy a gpad nak nem e volt szigetelő funkciója.A vrm-re visszatérve lehet hogy más a teljesítménye a vrm1 és vrm2-nek.Úgy mint a videó kártyákon.Igaz ott nem egy borda alatt van a kettő.Holnap felhívom haveromat hogy a műhelybe tudnak e gyártani ilyen vörösréz bordát.Majd skiccelek egy műszaki rajzot róla igaz már elfelejtettem hogy kell.Én meg egyszerűen nem tudom 4.8Ghz-en stabillá tenni.Valami mást kéne állítgatnom.Ma kipróbáltam kinyitottam az ablakot.Kb 10fok volt a szobába.Adtam neki 1.5v-ot 48*100.Windows megy de a prime95 fél perc múlva behal.És nem a hőfokok miatt.A 4.6 az stabil.Úgyhogy vagy a procinak ez a vége vagy csak valamit kéne állítani ami a szemem előtt van.
-
Hát igen.Én is most akarok fizukor egy 360-as radiátort venni .mert ami van gyengusz.Ha 4.6-on járatom akkor prime95 alatt 88-89 fokos.Csak fél óráig nyúztam így prime95-el nem mertem tovább.A vrm borda így érintés alapján kb 85-90 fokos.Ha le tudnám vizezni a vrm-et akkor a cél 5Ghz lenne.Majd a héten megrendelem és ha van valami teszt akkor írok.Te pasztáztad a vrm borda alatt?Nem baj hogy nem azt a thermal pad-ot rakom vissza nem zár rövidre semmit?Hasonló mint a tied.Meg van kétoldalas hővezető ragasztóm még azt is ki lehetne próbálni.Csak nem tudom hogy mennyire fekszik fel rá a borda ha pasztázom.És én még ellenőrizni se tudom hogy hány fokos.
-
dime27
őstag
Okés csak azért mert ebben a foxconn alaplapban teljesen más a tuning nem tud az ember megadni benne cpu feszt a lap maga adagolja még rá kell jöjjek h mi módon viszont tegnap este sikerült 4.8Ghzen is bebootoltatnom benne a windowst és lefuttatni pár tesztet akkor ilyen 1.371-1.39V-ot adott a cpunak!
-
Hali.Nem nagyon van rá csak a komolyabb alaplapokhoz.De most néztem a merlinhardver oldalán van egy blokk:ASUS Sabertooth X79 Mosfet.Ránézésre jó lenne az asus-hoz.De le kéne mérnem ami ma meg történik.Én se akarok sok pénzt költeni csak cm eisbergem van és két csati meg némi csövet kéne vennem na meg persze a blokkot ami 5ropi.Amúgy vízhűtő fórumokon kérdeztem az asrockot meg az asus-t is de azt írták hogy nincs hozzá.Vagy valami esztergályost kéne keríteni akinek marógépe is van.Vörösrézből csináltatni valami szép nagy bordát.Biztos hogy meg lehet csinálni.De én még monitorozni se tudom.
-
-
Fasza kis proci.Biztos van még benne tartalék.Ha aktuális a 1620 írj privit.Öcsémnek kéne majd.Most néztem hogy van fent egy Rampage IV Black Edition Tuningolt!Nézd meg.Mi a véleményed?Megérné valahogy el bizniszelni?Bár nem tudom az extreme tuning milyen hatással van az alaplapra.
-
Kíváncsi vagyok a procira.1650?A memoknak vedd lasabra az időzítését próbáld ki úgy.Bár amikor vetem még két 4Gbyte-os memot hogy négy csatornán menjen az istennek nem akart beindulni a gép.Aztán megnéztem az alaplapot és volt rajta egy memtest gomb.Rányomtam és utána beindult.Na majd írj ha van teszt.Amúgy a 1620-as nem eladó?
-
Hali.egy órája nézem a google-t de nem találok semmi infót.Szerintem próbáld hűteni a bordát amelyik leljebb megy akkor tudod hogy melyik melyik.Ha lehetne rá venni vizes blokkot már egy kompakt hűtené.De nincs rá csak a nagyon komoly lapokra.De azon is gondolkozok hogy vörösrézből kéne egyet csináltatni hozzá amire normálisan rá lehet rakni egy ventit.Mondjuk most az asus-t használom de amikor nyúztam az asrockot 4.6-on küldtem a 3930k-t 1.45v-on.És akkor még nem is figyeltem hogy milyen meleg.Aztán kezdtem el hűteni hogy figyelmeztettetek.De nem reccsent meg.De az asus is forró tuningnál mint az állat pedig hűtöm rendesen.
-
dime27
őstag
Cpu hűtőmhöz lefogatót merlinhardvertől rendeltem, küldtek emailemre rendelési összesitőt de még senki nem hivott fel tőlük meg email se jött h akkor utalhatom a lovét pedig minden cucc amit rendeltem tőlük elméletilg raktáron volt!Vki rendelt már tőlük innen cuccot, mennyi idő mig elpostázzák általában?!
-
04ahgy
nagyúr
Szerintem semmit nem hoz. Ellenjavallom. A fő hőátvitel a kupak és a die forrasztásánál történik, jóval kisebb területen, mint maga a kupak. A minőségi pasztával egy nagy hűtő talpára a teljes felületen le tudja a hőt adni. Ha a kupak vastagságát csökkented, a die területétől a szélekre való hővezetés kerül csökkentésre.
HGyu
-
Köszönöm a segítséget mindenkinek.Megvettem de most füstölt el a videókarim.Úgyhogy ma kapok havertol egyet kölcsön.Bàr ez is csak ideiglenesen volt benne.MegijedtRtem mert szikràzott.Màsik gagyi gépbe kipróbàltam és működik.De ilyen ciccegő hangot ad.És egy részen elpukkant egy kondi szerintem.Így nem merem hasznàlni.Ez mi lehet?
-
Nagyon sziveseen.De az a problémám hogy mint fenteb írtam hogy hiába állítom 125-re a bclk-át amivel el is indul de a windowba a cpuz ugyanazt a frekit mutatja mintha nem csináltam volna semmit.A másik bclk-át meg csak 103-ra tudom rakni afölött fagy.Azzal kb 100Mhz-t nyerek és azt a cpuz is látja.Ezért nem értem.Milyen bios van a tieden.Az emyémen P3.70 De az is lehet hogy valami energiatakarékos faszság be van állítva.Pedig ahogy olvasgattam a tied is elméletileg szorzózáras kell hogy legyen.Hacsak nem egy tervezői példány.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Series X|S
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Gaming notebook topik
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Motoros topic
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged