- Lecsap az S26 Ultra az Exynos 2600-ra
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- MIUI / HyperOS topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Apple Watch
Új hozzászólás Aktív témák
-
brownus
veterán
válasz
fsb1000
üzenetére
hmm, majd januárban veszek egy seasonic-ot. pedig a gépem kábé 150W körül ehet , az nem olyan sok! és lecserélem majd a ramokat is. (alaplappal kompatibilis kingston ramok. )
feltettem az f5a biost (előtte f3 volt), a proci FPO: Q827A565, ebből mi derül ki? (láttam pár lappal ezelőtt többen is beírtátok)
már bő hete ment a gép 266*12,5(3,06GHz), erre ma reggel bekapcsoláskor resetelt a bios, és vissza állt alap 200fsb-re!
most 240*12,5(3GHz és 1,184V) megy... kíváncsi vagyok meddig. végül is nekem elég lenne a 3GHz, csak a tudat idegesít, hogy ha szeretném akkor se menne 3 felett! pedig mint írtam, hetekkel ezelőtt ment 3,3GHz-en is, prime stabilan. ja, igen akkor még az x800 volt a gépben...
-
lipi67
nagyúr
válasz
fsb1000
üzenetére
Hali!Bocs,tom nem mai reagálásodra válaszolok,de nem vettem észre!
Persze!Tökéletesen igazad van,szart se fog érni 5GHz-se rövid időn belül.Sajna(vagy nem
)ez a valóság.Viszont nem is az x GHz a lényeg,hanem az adott tipusu procik között elért x-y GHz.Még ma is visszasírom a 2180-as peocim ami 3,8(Ghz-en "atomsatbil"volt,s 4060 volt a vége,pedig ma 3,8Ghz..
Nekem ez benne a szép.Azt is elismerem,vannak esetek amikor nem egészséges dolog,de 1-2 perces tesztek alatt nem hiszem,hogy degradálódik,s a 30p-es prájmok sem vészesek,hisz ott jóval alacsonyabb feszeken van hajtva.Persze,meg lehet kövezni érte(MOST NEM RÓLAD BESZÉLEK,CSAK ESZEMBE JUTOTT!!!!!),de szarráfeszelt procit ami hibázik,forr 1v-on,stb...sose adtam el.
-
schwartz
addikt
válasz
fsb1000
üzenetére
A CPU VID Control 1.6V-ig enged (a legujabb BIOS-al es 45nm-en). A CPU VID Special Add-el pedig tovabb tudod novelni szazalekokban. Gyakorlatilag nincs limit...
Szomoru, de a sajat boromon tapasztaltam, hogy lenyegtelen a hutes ha tul sok a fesz. LN2 ide meg suket duma oda, ez seperc alatt elszallt es nem a tulmelegedestol. Jopar eve en is nyomtam agyatlanul (igaz kompresszor alatt) de sosem halt be egyik procim sem. Most tulfeszult a hur. Ez van...
-
lipi67
nagyúr
válasz
fsb1000
üzenetére
jaja!!!
Asszem a ma elfogadott érték kerek 100.brownus: A hőmérséklet fent tebb tisztázva,még talán annyit,hogy azért állítsd 100-ra és ha nyomsz egy durvább tuningot,figyeld,80°fölött nem igazán nyerő..(ok,h lekapcsol,de ha nem..)
Ha azt írja ki,annyi is.A settingsnél mennyi a min.?(ez a takarékos)
Piszkáld már meg egy alapfeszessel legalább!(VID-hez hozzáadod a Vdroop különbséget.
Bios vid-en boot és prime 95 sFFT-s közbe nézed mennyit kap a cpuz szerint valósan a proci.A feszesést VID-ez az érték amit látsz)meg hozzáadod a VId-hez és ezt állítod be biosba fesznek.Ilyenkor terhelés alatt a procid a valós VID-jét kapja majd.. -
lipi67
nagyúr
válasz
fsb1000
üzenetére
Köszi..Jön a tél,jönnek a nyitott ablakos tuningok..meg a 40°-os lázak...
-vele jár..jégre nincs lóvé..-19balazs86: Persze,hogy nem stabil.Az utolsó amin stabil volt(primestabil)az 4,6GHz,de az is csak tesztszinten volt futtatva mert nem kellene annyi nekem.Sőt.3Ghz doszt elég.
Bluegene: Wolfok fura jószágok.Elvileg 1,375V -1,425 az ok.Gyakorlatilag meg,az alacsony VID-es 1,3V körül kva erős,s kis szerencsével plusz fesz nélkül 4GHz megvan.Nekem alulfeszelve 3,8GHz,de úgy 1,3-1,4 V között nem egy bajnok.Viszont a magas VID-ért cserébe..jól feszelhető.Egy 1,15V -os Vid-es procival..1,5V fölé menni se tudnék,úgy melegedne.Nem fog meghóni.Persze,garis,jó ha van 2-3 hónapos.
-
-
lipi67
nagyúr
válasz
fsb1000
üzenetére
Biztos van ilyen,de gondolod azok tuningtáblázatokon szereplő procik?Lószart!Hanem pontosan olyan "hátulról támadunk"procik.Amiknek kvra kevés köze a tuninghoz,nyúzták szaros 6-700MHz -ert,s akkor se ment az istenadta,ha 2v-ot kapott.Erről beszéltem(volna)én is.A tuningos procik..Hisz mindenki látja,tudja!Sőt!Még büszke is a tulaj,s nem 25k..jó pár k-val több sok esetben mint a bolti..A 2180-am eredmények és FPO alapján másfélszer annyiért ment el mint a bolti ára volt..Pontosan ezeket a publikált procikat lehet nyomonkövetni,s nem zsákbamacskát veszel..
-
old gray
addikt
válasz
fsb1000
üzenetére
Nekem még mennek a 75Mhz-s AMD-k napi használatban. 12 évesek....
Na igen. Ott még nem 45nm-nél tartottunk. Ezeket az értelmetlen cpu-valid versenyt embertelen feszekkel sz.rba sem nézem (lásd E8xxx széria topicja). Ezektől az emberektől isten ments, hogy én alkatrészt vásároljak. Mindenféle bizonyítás nélkül úgy gondolom, hogy minél lejjebb megyünk csíkszélességben annál károsabb hatású lehet a procira az extrém tuning.
-
aginor
veterán
válasz
fsb1000
üzenetére
E szerint a VID-je max 1.3625V, tehát annyi biztosan nem árt neki, voltak is olyan 8xxx példányok, amik magas, akár 1.325V-os viddel kerültek forgalomba..
Nálam mondjuk 1.344V-on 4GHz eredményesnek tekinthető?
Az egy dolog, hogy nálad nem nyiffan ki a proci, viszont jellemzően használtan továbbértékesítésre kerül, és akkor meg kicsit átverés szaga van a vevő felé, egy szénné húzott agyon feszezett proci eladásának(legalábbis az én erkölcsi szabályaim szerint)..
Arról nem is beszélve, hogy egy proci élettartama nem csak a hőtermeléstől ill. melegedéstől függ, hanem egyébb elekrotecnikai (fizikai) jellemzőktől is, nálam volt olyan, hogy a kb. egy éves proci már nem bírta tunningban azt amit fiatal korában (pedig nem is extrém körülmények között használtam).. Itt olvashatsz róla bővebben: [link] -
-
Chaser
legenda
A márketing miatt
Vannak megrögzött Pentium hívők, nekik ilyen névven adják ela cuccot, ha most megnézel egy 4xxx-et ami c2d hivatalosan, minden teljesítményt befolyásoló paramétere ugyanaz, mint az 5200-esnek..ez mégis Dual-Core.#1000 fagy53: Kíváncsi vagyok
Eddig ha minden igaz ebben az enyém a legjobb 
#1001 fsb1000: Hozzátettem: vannak kivételek, de jellemzően a fentebb említett elmélet bejön.
#1002 Zeratul : Az 5200 vs 4xxx meccsen lőtt öngólt magának az intel.."Csökkentett képességű mag: Pentium dual core, celeron." Itt bizony ez nem állja meg a helyét.
-
Zeratul
addikt
-
Chaser
legenda
Sztem a VID-ed a megoldás, jellemzően magasabb VID gyenge órajelekt hoz magával alapfeszen, de viszont lehet küldeni rendesen, és úgy már "tejel". Alacsony VID-es prociknál meg fordítva, alapfeszen szépeket mennek, de utána kell neki a kraft rendesen, hogy nagyot menjen...persze vannak kivételek

#994 brownus: Nem kell kikapcsolni, nálam is mennek, persze ha BIOS-ban manualra lövöd a feszt, az már változni nem fog, csak az órajel 6x200-ra..de pl nálam nem sok értelme lenne az 1V@1200-nak, mikor manual 0.985V@2500mhz, de ha kisebb órajelre még leveszi ezt, az persze nem árt. 1ébként rmclockkal még win alatt menetközben is ki/be tudod kapcsolni az EIST-et.
-
mycso
veterán
-
brownus
veterán
bocs, ezt nem értem, ott írja, hogy 0,875V@2,5G. a 0,875V a VID, nem? a cpu fesze

azért kérdezem, mert múlt héten vettem én is egy e5200-at és még nem vagyok jártas oc-ben. legutoljára a barton 2500+ -mat húztam, és az nem ma volt

(és ide járok kérdezni, meg a gigabyte p31/g31 topikba)
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Óvodások homokozója
- Subaru topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- GoodSpeed: Miért úszta meg Albert Speer? (Reagálás a Telex cikkére)
- Milyen videókártyát?
- Lecsap az S26 Ultra az Exynos 2600-ra
- A világűrbe repíti az AI-t az NVIDIA és a Starcloud
- További aktív témák...
- Intel Core Ultra 9 285K - Új, Gari 2028.08.05. -ig - Eladó!
- Intel Core i9-9900K 8-Core 3.6GHz (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- 6 és 7. generációs i3 és i5 procik
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3653,90% Akkumulátor
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G11 - Ryzen 5 8540U I 16GB I 512SSD I 14,1" Touch I Cam I W11 I NBD Gari!
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3536,100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 3070Ti 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Space Grey-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3668
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

...jól kifogta a tag a cuccokat, elég ritka példány a RAM is sztem, meg a proci is. (P43-ról nemtok semmit, de az sztem még bírná tovább)
Kíváncsi vok mit hazudnak össze...

,sok sikert!
Pont ilyen kellett nekem, mert sokalltam, hogy a 2160 csak 1.15V-on ment 2.7GHz-en. Ez csodálatosan viszi a 2.7GHz-et, 1.008V-on!