- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Bekékült a Pixel 10a
- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
kriszbon
őstag
Na bakker ha ezt tudom, hogy ennyi ideig megy, akkor biztos csak a felét csináltatom meg vele
Az everest stab teszt véleményeddel nem igazán értek egyet, mert nem csak azt teszteli le hogy betölt e a rendszer, mert pl. azonos fesszel magasabb órajelen simán betölt a rendszer, még a trémárk is lehet hogy lefut rendben meg sok játék is megy úgy, de abban két percen belül eldobja magát! De persze mint sokszor leírom, hogy ez csak az én véleményem
Mivel úgy látszik ezen nem tudunk túllépni amíg nem lesz meg így tessék az eredményem (hőfok közben) ennél párszor láttam 1-el többet hol az egyiknél hol a másiknál, de nem sikerült elkapnom! Az (eredmény) még soha nem raktam ilyenről képet, így csak ez van
Ja én nem hiszem hogy mondtam hogy bíztattál vagy igen
Conklusion
darál0w: Engem igazából csak azért érdekel, mert az órajelet visszaveszi, ha nem kell neki, így olyankor ugye nem teker a proci annyira! Legalább nem nekem kell állítgatnom
-
kriszbon
őstag
Lehet hogy igazad van hogy az a legkeményebb teszt, majd kipróbálom én is megint, de mondjuk nem azért vettem ezt a procit hogy azzal fűtsem a szobát IBT futtatással
Játékkal se sokat játszok hogy őszinte legyek, azok is inkább csak autósak(bár több időm lenne rá) Filmet meg egyáltalán nem szoktam írni, mert nincs rá szükségem, hisz még a TV-n se tudom sokszor megnézni, nemhogy DVD filmeket nézegessek
Aki meg DVD film írás kedvéért feltolja a procit és elszáll neki, az meg is érdemli
Nekem még ez a 3.3Ghz sem igen kellene(talán még te is ezt írtad valahol) Na szóval ennyit biztonsággal megy, a többi meg csak tartalék
zoo8800: #4951 Még szép hogy többet tud, hiszen 300Mhz-el többet is megy
Az enyém úgy látszik nem szereti annyira a magas fsb-t, vagy akkor már sok fesz kellene neki, azt meg nem akarom
Jelenleg (Így) használom állandóan, mert megy az energia kütyü, és visszaveszi 1.9-re(ezt is úgy kaptam el amikor egy pillanatra felváltott) Én azért meg vagyok vele elégedve így is hogy magas a vid neki 
darál0w: Talán azért melegszik az jobban mert a vid annál alacsonyabb jóval, viszont annyit kell neki adnod mint az enyémnek kell, és ott már sokkal nagyobb a fesz különbség mint nálam nem
-
kriszbon
őstag
Ismerem az Intel tesztjét, a prescottal futtattam is, és nem igazán esett hanyatt töle az sem, ráadásul nem is használta 100%-on a procit, csak néha! Majd azért megnézem azzal is, de úgysem így használom egyenlőre! Kényelmes az everest igen, de vörör képpel vigyorog rád mindjárt, ha valami nem stimmel
Ha ez megy normálisan, akkor már játék alatt sincs semmi gond, meg a Trémárk alatt sem(én ezt tapasztaltam)! Amúgy meg egyik játék sem tekeri annyira a procit mint ezek a progik! Én nem azt hajtom, hogy Prime listára keruljek mint sokan, ráadásul nagyon sokszor olvasom hogy az lefut stabilan, a játékok meg kiszórják mégis őket! Persze ez csak az én véleményem megint csak
De azért majd megnézem valamelyikkel, ha lesz időm, csak hogy a kedvetekbe járjak
darál0w: Éjjel végeztem, csukott ablaknál, lakásban 20 fok, mint már írtam régebben, elől-oldalt1-1 90-es venti 28xx rpm, hátul 1/80-as talán a felét megy, épp hogy mozgatja kifelé a levegőt, +táp 12cm, a hűtő meg (Ez a pöcsköszörű) ami 5cm magas, ebből a fele a venti, 90-es 11 lapátos, és 32xx-on már láttam pörögni, de nem most az biztos, hanem a régi procival
Tj. Max 100-on van
Szerintem elég korrekt kis proci azért
Amúgy meg minek lódítanák, hiszen csak saját magamat csapnám be vele és annak semmi értelme nem
-
szasanyi
félisten
Igen, én is szó szerint az alapra gondoltam.
Ez egyébként nagyon jó kis kártya (új ára volt 13k), és mivel csak fiam játszik egy keveset... a PS3 mellé nem kell 4850 meg E8400. El is adtam, amíg jó az ára.
Köszi az adatokat, kiindulásnak jó lesz. Két dolgot nem értek:
1. minek a RAMoknak ekkora fesz 800-on?
2. miért van a szorzó visszavéve?
Ja, és meg lett egy 3. is: Common Performance Level és a Load-Line Cal: Enable mi a bánat? -
kriszbon
őstag
Nálam tök egyformák, mert 2*2Gb-os kittet vettem! Én már néztem régebiekkel is, de ugyan az van
a memset az jól írja ki, meg az everest is!
zoo8800: Egyenlőre nem tudok értelmes eredményt a nózitok alá tolni
Ha megelégesztek azzal most hogy alapfesszel 3.2-öt megy, vagy ha megkapja a vid feszt cpu-z szerint és úgy tud menni 3.3-at, akkor arról tudok egy két képet feltenni
Sajnos 3400fsb alatt nyalóka volt eddig, pedíg már 1.3v. felett jártam(mennyi lehetne a biztonságos max?) nuku stabilitás, csak ram olvasási képet tudok vele csinálni 
-
bakosgabor57
őstag
Nagyhirtelen volt már itt szó a napokban az utility szoftverek hülyeségeiről:4830-nál a 800 vs 640 Shader,ki tudja melyik-mikori adatbázisból(tuti,hogy nem naprakészen,és nem is pontosan,elég,ha csak a saját 3870-em GPUZ-jét összhasom az Everest-el,máris nem egyeznek a pinanyalatnyi adatok) és a többi és a .....többi...
-
kriszbon
őstag
Aháá értem, én is valami hasonlóra gondoltam, de egyáltalán nem voltam biztos benne
A bioszt nem tudom hogy frissítsem e, mert ezen kivül az ég világon semmi gondom vele, és nem is biztos hogy megoldaná, bár lehet hogy megcsinálom. most az F3-as van, ez már jó a procihoz, de van már F4-valami energy saver 3 level voltage valamit javítottak benne, F5-super IO ITE8718F-KXS javítás, F6 meg béta! Az 1.5-ös sem írja ki, de nem igazán zavar, csak ha teszek fel képet, akkor megtévesztő!
Lehet hogy így látunk fantasztikus órajelet néha, amit más képtelen elérni![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-
mokus1
addikt
-
bakosgabor57
őstag
"Nehéz megmagyarázni, hogy az órajel nagysága az a munkavégzés gyakoriságát jelenti, és a teljesítmény a fizikában az időegység alatt végzett munkát fejezi ki."
Ez-alapvetés,mi ezen a nehéz?És ha közelítéssel is,de ami belőle következik,az fedi a valóságot.Nem ezt mondtam:azonos fesz mellett nőhet az áramfelvétel,így nőhet a frekvencia. -
Dave™
nagyúr
bakosgabor57: légyszíves ne próbáld meg kitalálni mit hiszek és mit nem, köszönöm
Én az elektrotechnikában ismert P=UxI képletből indultam ki, gondolom itt is megállja a helyét. A jelek szerint a feszültségnövekedéshez áramerősség-növekedés is társul, hiszen csak ettől a két paramétertől függ a teljesítmény. 3100-on egyébként nyilván nagyobb az áramfelvétel is, mint 3000-en, jó lenne tudni a konkrét amper értékeket. Azt nem értem, hogy a fenti összefüggésből hogyan következik, hogy a fesznövekmény nyomja a legtöbbet a latba, hiszen változatlan fesz mellett a nagyobb órajel miatt több áramot vesz fel, innen több teljesítmény is lesz. A 4,5W-os példa azért nem 100%-os, mert nem csak a fesz nőtt, hanem az órajel is, ami miatt nagyobb az áramfelvétel.
Mindjárt kipróbálom alapfeszen 2,5-ön és 1,3V-on 2,5-ön mennyit számít a feszültség, meg esetleg 3G-n is, úgy kiderül hol az igazság. Meggyőzve még a fentiekkel sem vagyok a leírtak miatt, mert bár társulhat a feszemeléshez nagyobb áramfelvétel, akkor is egy nagyságrenddel nagyobb tényező a szorzatban. Na de majd mindjárt kiderül

szerk: A feszültségváltozás hatása a teljesítményre hasonló megfontolásból a gyakorlatban közelítően négyzetesen arányos -> akor nem P=UxI az összefüggés? Ha ez igaz, U^2 lenne, nem? Rosszul emlékszem?
-
Speed®
titán
Neki P31 van, nekem G31 volt, úgy látszik egyikben sem futotta szenzorra..bár az árát és a nyújtott szolgáltatásokat figyelembe véve így is teljesen oké..
A gyári hütecs huzatjával elvan amúgy, alternatív hűtésnél kell odafigyelni.kicsigeri
Szerintem ne idegeskedj 60°C alatt..nem lesz semmi baja hosszú távon sem.
Amúgy az én procim is jobban melegszik, ezért vettem vissza 3.5G\1.25Vra.. -
vzsryl
nagyúr
Igen, azt észrevettem, hogy a memória írás akkor gyorsabb, ha magasabb az FSB. De magasabb ram órajel behozza a lemaradást, és a többi memória kezeléses tesztben bőven el is hagyja a 833Mhz-hez képest. Ezért gondoltam, hogy ez a beállítás megfelelő lesz nekem.
Viszont azt nem tudom, hogy az everest miért nem írja ki az alaplapom hőmérsékletét. Ha tudnám, akkor vígan adogatnám az FSB-t. -
Speed®
titán
Tudod mi a furcsa? Az AB9-QGTmben anno az E2140emet 8x400on hajtottam 1.4Von, bekapcsolt EIST\C1E mellett a feszt is visszavette egészen 1.25ig.
A P5K-E WiFi\APben már nem így ment az E5200al, ahogy a G31M-S2Lben és a P5E-VM SEben sem már..szóval ABITék tudtak valamit ezekszerint..darál0w
Az órajelcsökkenés is eredményez fogyasztáscsökkenést, csak nem akkorát mint a fesz.visszavétel. De ha csak 10Wot is lehet spórolni és nem zavar semmiben a funkció, akkor miért ne? Egy minimális környezettudatosság azért kell.. -
lipi67
nagyúr
Azt hiszem, nem szeretem.(nem tudom)
. Hát.. próbálom. Leplezem, elterelem vele a gondjaimat..
(#4223) darál0w : Passz. Lehet alaplapod alapbeállításként úgy lövi be? Nem tudom. Én olyannal szembesültem inkább, hogy biosból se tudtam letiltani. Nem tudom mit lehet az oka. Kben ne csodálkozz! Biztos lehúzzák az "áramodat"az Avason
-
darál0w
Jómunkásember
az én lapomnak nem kell ilyesmi feszt adni.
11es szorzoval megy most nekem és csak proci és ram kap többletfeszt.
1.28Von 3,15Ghz igen csak kevés. alapon vinnie kellene. ezért mondtam, h azzal kezdje.
zoo ne mond már, h nincs uj. nem csináltál még sotot újjal?
vagy a c2d tuning topikban van belőle?

és nem a procid forro fejű. neked is az NB borda miatt magasak a hőfokok. mint nekem

-
JJános
addikt
Igazándiból nem is az üzlet része érdekelt jobban, hanem a hardver. Mivel nem ismerem. Az egyik barátom vett ilyen lapot, és ő mondta, hogy ez a lap, ezzel a proccal jó kell legyen. A régi hardver sokat, és szó nélkül ment, remélem az új is teszi a dolgát.
Köszönöm a rábólintást, a kereskedőről meg úgyis tudjuk, hogy próbálnak mindenkiről lehúzni, amit tudnak.
Persze régi ismerős, és sokszor kisegített ha kellett valami, akár használt alkatrészt is adott olcsón.
-
lajafix
addikt
-
lajafix
addikt
"biztonság kérdése akkor jöhetne szóba szerintem, ha a proci tápfesze olyan túlszabályozott lenne, hogy a maximum fesz környezetében / 1.45V /a terhelésnél még rápakolna annyit, hogy átlógjon ezen az értéken."
Igen, talált sülyedt, erről van szó, akkora lenne a drámai feszültség, hogy a processzor fűbe harapna:
rumkola arra vitára gondolhat, amit én folytattam már nem emléxem kivel arról, hogy a vdrop tervezési hiba-e az alaplapokon, vagy éppen a worstcase módú tervezés miatti hosszú élettartam titka. (Mivel egy milliós szériában gyártott alaplapot tervező mérnök ott van a szakmája csúcsán és a worst-case tervezési módszertannal tisztában van, nem volt nehéz sejteni, hogy nem véletlenül van ekkora vdrop)
amennyire emlékszem arról van szó, hogy amikor nagy terhelést kap a processzor vagy véget ér a nagy terhelés, akkor akkora feszültség tüskék (spikes) keletkeznek a processzoron a hirtelen terhelésváltás miatt, amik tönkretennék a processzort seperc alatt. Ennek elkerülésére van egy előtét ellenállás, amit a tuningolók szeretnek okosban lejjebb venni, de ekkor ugye nagyobbak a tüskék, szegény processzor jobban "kopik". ha pedig az ellenállás a worst case tervezés szerinti nagyobb méretű, akkor a nagy terhelés miatt jelentkező nagyobb áramerősség magasabb feszültséget ejt az ellenálláson, mint a kisebb ellenállásnál így kisebb fesz esik a processzora, azaz létrejön a Vdrop jelensége. (aki az első villanytan előadásán a fejét vakarta, hogy mire kell neki az Ohm törvény a gyakorlatban, az most élvezheti, hogy az U = I*(Relőtét+Rprocesszor) valóságát. ) -
zoo8800
veterán
-
Stirbi
addikt
nem igaz amit mondasz mivel nekem is a procim biosban 9x200on van
,de amugy 11x200ban megy pl everestel vagy akármelyik progival meglehet lesni, ot csak egy középérték van biosban amit aztán álligathatsz bizonyos korlátok közöt 
szoval normális, ha elvan halványulva abeálitás (azaz nincs engedélyezve az állitgatása),de ha az engedélyzve van és ugy van nekem pl ugyhagyva 9x200 on akkor 1800on fut, de ha engedélyezem azálitgatást akor belövöm11x200ba ésmá minyá 2200mhz. egyébként egynelöre e2200as procim van,és ennél van igy,de sztem az e5200nál sem különb
-
zoo8800
veterán
Maxon már persze hibázik. Akárcsak a Prime. Igazából erre akartam felhívni a figyelmet, hogy a visszavett memóriás teszttel vmi nem stimmel.
Közben néztem egy 1,28V@3,6 GHz-t max terhelős IBT-vel. 10 perc alatt megy le, 4/5

A Prime (in-place...) meg monnyonle, mert 8-9 fokkal hidegebb a proc, mint full IBT-vel
-
zolka78
senior tag
Hello, én most próbálgatom az E5200-m határait, teszteket úgy kezdem, hogy Intel Burntest, és ha minden fain akkor mehet 1-2 óra prime. De most el gondolkodtattál, nekem custom-nél mindig 500MB ram van beállítva és 10 kört futtatom, de nekem soha nem megy percekig. 3,5Ghz-re húzva most ment le 77 másodperc alatt a teszt. Valamit elszúrok?
-
kicsigeri
senior tag
Lejárt a szerk. Nem is ugyan úgy van most nézem mert most 12,5X200 on van, a ramok meg 800 on 4-4-412 vel. Lehet a ramnak kevés a fesz. 1,98V ot kap.
Á értem, akkor meglesem 3 al. Lehet ott nem fagy ki. Mennyi idő míg lefut. Mert még dolgozom kéne. Inkább este megnézem. És jelentkezem.
-
darál0w
Jómunkásember
teljesen ugyan az sztm.
-
tzsolesz
nagyúr
Nekem meg éppen az a bajom, hogy ez a proci egyszerűen nem akarja a 330Mhz fölötti FSB-ét. Eddig még nem sikerült meggyőznöm arról, hogy nagyobb FSB-én isduljon.
Az én lapomban eddig (P5K EPU)amit elértem az 3.7Ghz 3DMark stabil, és néhány játékkal is elvan, de az igazi kb 3.5Ghz, bár ezen sem tudtam még prime stabil beállítást összehoznom, igaz nem is sokat próbálgattam még. Szerintem a proci a ludas. Mert ez a lap akár Quad-okat is futtat extrém FSB-én is stabilan, ahogyan azt más fórumokon olvastam.
Nem hiszem, hogy egy E5200 kifogna rajta, de nincs kizárva.

-
South Velen
addikt
Köszönöm.
Szerintem is, mondjuk ettől függetlenül gáz, hogy a Giga már ennyi ideje nem dob ki normális BIOS-t a laphoz...
Egyébként, ha egy procinak magasabb az alap VID-je, akkor magasabb feszt is lehet adni károsodás nélkül? (mert ennek 1,2625v a VID-je.) Bár szerintem felesleges tovább próbálkoznom, én már feladtam, már örülök a 3,2-nek, kihajtja a videókártyát pont.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S21 Ultra / 12/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS (210-AZBV)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3622, 94% Akkumulátor
- Apple iPhone 13 Pro ( picit Karcos Kijelző) / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó garancia / 86% Akku
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

Mivel úgy látszik ezen nem tudunk túllépni amíg nem lesz meg így tessék az eredményem

Még.
Tj. Max 100-on van
Ez egyébként nagyon jó kis kártya (új ára volt 13k), és mivel csak fiam játszik egy keveset... a PS3 mellé nem kell 4850 meg E8400. El is adtam, amíg jó az ára.
Ha megelégesztek azzal most hogy alapfesszel 3.2-öt megy, vagy ha megkapja a vid feszt cpu-z szerint és úgy tud menni 3.3-at, akkor arról tudok egy két képet feltenni
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)