- Milyen okostelefont vegyek?
- Rekord vékony lesz a Z Flip7 is
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Madn!ght
addikt
Szia!
Jelenleg csak gyári hűtővel alapfeszen tudom használni, ami ennél a procinál 4Ghz-körül van a max. - Ezek a procik általában feszültségemeléssel tudják a 4GHz-et. Az alapfesz (ha jól emlékszem) 1,15V, visztont a 4G-hez már 1,3-1,4V közötti Vcore ill. QPI feszültség kell. A feszültségemelés sajnos a CPU hőmérsékletének emelkedését vonja maga után, ergo a gyárinál jobb hűtést célszerű használni. Alapfeszen (vagy minimális 0,02V feszemeléssel) szerintem a 160-as FSB-t el is viheti, így szuinkronban használhatod a RAM-jaid gyári maximális FSB-jével (1600MHz-en).
ez ki tidja hajtani a procit, vagy valami komolyabbat nézzek? Valahol olvastam hogy a memónak 4-csatornásnak kell lennie - a dolog fordítva működik, magasabb órajelű processzor jobban kihajtja a RAM-okat. Az 1600MHz-esek szerintem elegendőek egyelőre, ha pedig később még magasabb órajelen szeretnéd a procidat hajtani, akkor lehetőséged van visszaosztani a memóriák FSB-jét.
Valahol olvastam hogy a memónak 4-csatornásnak kell lennie, mert az i7-kihasználja. ezt honnan lehet tudni? vagy mindegyik 1600-memó már ilyen?
- A s1156 architektúra 4 csatornán képes kezelni a memóriákat, ergo párban érdemes a memóriákat használni. Részedről a 2x4 GB teljesen jó választás, így nagyobb eséllyel tudsz a memóriák időzítésén finomítani. (1t-ben hajtani)
Amennyiben "dual kit"-et veszel, ezek már előteszteltek, tehát biztosan megfelelően működnek párban. Ha egyessével szerzed be a modulokat, akkor érdemes pontosan ugyanolyan típust választani, elkerülve az esetleges inkompatibilitásokat.Jah és milyen hűtöt érdemes venni rá, nem akarok sok pénzt rááldozni max 7-8k-t majd nyár körül. - 7-8 k körül mondjuk egy Cooler Master Hyper 212+ -t javasolnék, 2 db ventillátorral felvértezve (1 van hozzá gyáéilag). Javaslom, hogy nézz szét itt az aprón, mert a boltinál jóval olcsóbban tudsz kifogni megfelelő hűtőket.
A teljesség igénye nélkül, ezeket tudom ajánlani:
- Alpenföhn matternhorn
- Prolimatech megahalems (ez már inkább felső kategória)
- CM Z600Alapfeszen ezek is remekül kordában fogják tartani a procidat.
A későbbiekben a tuning beállításokban majd külön hsz-ban segítenek a guruk.
-
lama_lamm
aktív tag
Szerintem a memó nem szokott procilimitet okozni, max fordítva, vagy rosszul tudom?
Alapfeszen 4 GHz, az elég kemény (ez biztos?), de feszemeléshez mindenképp vegyél egy jobb hűtőt. 8k körül kapsz AC Freezer 13 Pro-t, vagy nézz körül, hogy mi van itt használtan az aprón.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Apple Mac mini 2024 M4 16GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged