- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Ne felejtsd el a páncélt lemeríteni!
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Egy óra, két rendszer
- Megfizethető lett a Samsung új AI fülese
- Motorola G86 - majdnem Edge
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Sziasztok!
Egy 5960X-et hajtok egy ASUS RAMPAGE V EXTREME lapban, nagyon jól megvannak együtt, 4,5 GHz-en fut stabilan, 1,25 V mellett amivel teljesen elégedett is vagyok. Minden rendben is volt ezekkel a beállításokkal, működött minden szuperül, BOOT-olt minden. Aztán a minap kapcsolom be a gépem, indítom a játékom és látom, hogy nagyon nagyon kevés az FPS-em, gyorsan utána néztem, hogy mi mennyin meg mi lehet a baj, és a procit lockolta magát 1,17 GHz-re minden magon, valamint maximális terhelés alatt, pl. Cinebench R15 is csak 40%-ig megy fel a teljes kihasználtsága a procinak. Ezután resetet nyomtam, gyári default optimal settings a lapnak, reset, vissza állítottam az overclockot két lépésben ahogy szoktam, indult a gép, minden szuper megint ment 4,5 GHz-en, FPS, hőmérsékletek megint tökéletesek voltak. Majd gép ki, alvás, másnap kapcsolom a gépet megint ugyan az lockolta magát 1,17 GHz-re. Megint újra konfigoltam a BIOS beállításokat megint jó. Majd ha kikapcsolom a gépet és újra indítom akkor megint minden kezdődik elölről.
Keresgéltem neten a jelenséget, és igaz találtam róla pár fórumot, szóval nem csak nálam jelentkezett ez a jelenség, viszont megoldást ott sem kapott senki, hátha itt valaki találkozott már ilyennel és meg is oldotta az ügyet.
Köszönöm a segítségeteket előre is, elég idegesítő, hogy minden egyes bekapcsolásnál szarakodnom kell, hogy BIOS reset és mindent megint vissza állítani.
Üdv.
Dávid
Új hozzászólás Aktív témák
- Robogó, kismotor
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- A Battlefield 6-tal tenné vonzóbbá Core CPU-it és Arc GPU-it az Intel
- SSD kibeszélő
- A lemondást javasolja az Intel vezetőjének Donald Trump
- YouTube
- Helldivers 2 (PC, PS5)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Windows 11
- Milyen NAS-t vegyek?
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Silver - Használt, karcmentes, 100% akku
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest