- LTE frekvenciák
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Magisk
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
Új hozzászólás Aktív témák
-
rup1u5
nagyúr
Az E5450 az bizony 771-es. Az 5000-es sorozatúak LGA771-es Xeonok. Épp pár hozzászólással korábban linkeltem, hogy aki 775-ös Xeont keres az a 3300-as szériából válogathat.
-
-
Knobber
aktív tag
-
ljs
tag
Végeredmény helyett részeredmény:
Modulok egyesével az első bankban XMP-vel.
MemTest86+ 5.01:
Elején F3 és MEGY a teszt, látja mindegyik magot! ÉS HIBA NÉLKÜL LEFUT A TESZT!CLK: 3000 MHz (X64 Mode)
L1 Cache: 32K 32606 MB/s
L2 Cache: 6144K 15074 MB/s (neten írják, hogy valamiért a xeonok L2-jét nem kezeli helyesen)
L3 Cache: None
Memory: 4095M
Eddig (L2 kivételével) OKAmit nem értek:
RAM: 857 MHz (DDR3-1714) - BCLK: 428
Timings: CAS 9-9-9-24 @ 64-bit ModeEzt magának állítja be?
Amikor hibázott egyszerre volt bent mindegyik modul.
Csak annyi lenne a baj, hogy egyszerre nem tudja mind a négy ramot kezelni a lap?
NB fesz. emelésével a probléma orvosolható lenne?
(Ha igen, akkor meddig lehet-kell emelni?)Következő próba a 2 modulos futtatás:
Egyből változás van: @ 128-bit Mode lett.
(Ez lenne a dual channel?)Mivel mindenki feszülten várja a fejleményeket, természetesen tájékoztatlak Benneteket! :-)
-
ljs
tag
Szervusztok!
Újabb adalék a horror történethez: XMP-vel már Test 10 [Modulo 20, Random pattern] esetén is gyűlnek a hibák. :-(
Most már tényleg kíváncsi vagyok, hogy ki vagy mi lehet a ludas! (Matyin kívül.)Az egészben az az érdekes, hogy a gyerkőcömnek 2-3 éve gond nélkül megy 2x4 GB, 1600-as RAM-mal E8500 ilyen lapban.
Ezért voltam oly bátor és szerettem volna magamnak, de egy kicsit erősebbet.A teszt végéig illegalitásba vonul: ljs
-
ljs
tag
Bocsánat! Az lemaradt, hogy az én lapom rev. 1.0
Még csak annyit, hogy jelenleg is "1 Active/ 1 Total (Run: All)" módban megy a memtest.
És dobálja a hibákat. :-(Tudtok olyan memória tesztelő progit ajánlani, ami kicsi és aranyos xeon E5450-emet is rendesen kezeli?
Más!
Írok egy kommentet, be kell jelentkeznem megint.
Választ akarok küldeni, be kell jelentkeznem megint.
Hirdetés privát üzenetet akarok nézni, be kell jelentkeznem megint.
Mindezt 5 percen belül.
Régebben csak akkor dobott ki, ha sokáig nem voltam aktív.
Nálam lehet a hiba (Eset-et használok, újságos kóddal frissítve) vagy az Apró szórakázik?Megírtam az üzenetet, el akartam küldeni, de megint be kellett lépnem.
Még két belépés. :-( -
ljs
tag
Ennyi hibalehetőség mellett kezdem megérteni gyermekkori barátomat, aki csak játékra használta a gépet, míg élt.
Witcher1.: Boltba be->100eft->új gép->játék
Witcher2.: Boltba be->200eft->új gép->játék
A Witcher3-at már nem érte meg, de akkor is így csinálta volna, csak akkor még többet gombolt volna le róla a "kedves" boltos bácsi. :-( -
ljs
tag
Szervusztok!
Az EP45T-UD3LR+E5450 mellé szereztem 1600-as RAM-ot, de csak nem akarja az igazságot.
Kitaláltam, hogy az F1-es BIOS-t (ami mindenféle mikrokód nélkül felismerte a Xeont) frissítem.
http://ideafix.name/?p=1483
Ezen az oldalon találtam is 2 különböző verziót.
DE
http://hu.gigabyte.com/products/page/mb/ga-ep45t-ud3r_10/download/
A gyári oldalon F8 az utolsó verzió, az is csak 695 Kb.
Az orosz oldalon is van F8-hoz bios, de a letöltött fájlban 1024 k-ra tüntetik fel az eredeti BIOS méretet és a mikrokóddal kiegészített BIOS is 1024 k.
Telepíthetem ezt nyugodtan vagy kapok valami nem kívánatos "ajándék"-ot?
Más!
Van az orosz oldalon F12e BIOS is a laphoz.
Az mivel tudhat többet? Béta BIOS ? Érdemesebb ezt telepíteni?További kellemes napot kíván: ljs
-
korn
aktív tag
Marad a "vinyó legyalul -> egész rendszer újratelepít"-módszer vagy gyorsabban is hozzá tudok jutni a betegeskedő op.rendszerhez, hogy meggyógyuljon?
igen, valamilyen backup progival, pl todo backup
Egyébként nálam nagyon ritkán szállt el a win annyira, hogy vissza kellett rakni backup-ból... -
ljs
tag
Szervusztok!
A történet folytatása (megint tanultam valamit, amit Ti már biztos tudtok):
A frissen felpakolt Win7 (90 ezer frissítés és újraindulás után) alap 3 GHz-en atomstabil (naná!),
AIDA teszt, utána fejes a tuning-mélyvízbe eszetlen módon:
onnan akartam folytatni, ahol az Asus-ban abbahagytam (3.6 GHz), tehát nem jutottam sehová!
Nem indult a rendszer, majd többszöri állítgatás után ("nem vak ez, csak bátor"-módra)
addig állt fel a Win7, hogy közölje, nem tud elindulni (pedig már a betöltést is elkezdte).A rendszer nem tudja megjavítani magát (még DVD-ről indítva sem),
a visszaállítási pontok nem működnek (valamit engedélyezni kellene a rendszer HDD-n, de ahhoz meg nem jutok hozzá, mert nem tudok belépni az op.rendszerbe),
az XRecovery meg nem csinál semmit.A BIOS-t visszaállítottam default-ra, de már akkor sem jutott tovább a rendszer betöltése.
Marad a "vinyó legyalul -> egész rendszer újratelepít"-módszer vagy gyorsabban is hozzá tudok jutni a betegeskedő op.rendszerhez, hogy meggyógyuljon?
Tanulság: tuningolni csak lassan, szépen -ahogy a csiga megy a réten- úgy érdemes
(J.Attila örököseitől ezúton is elnézést kérek!)Lehet, hogy inkább egy becsületes politikus keresésébe vagy a perpetuum mobile megépítésébe vagy a fénysebesség+2-vel való utazás megvalósításába kellene fognom, mert az könnyebben menne nekem?
További kellemes napot kíván a tuning-majdnem-guru:
-
Nagyon szívesen.
NB hűtés: az alaplap hátulja felől össze kell nyomnod a két kis push-pint (nyílfejet), hogy a lyukon ne akadjon fel a kis pöcök, hanem átmenjen rajta.
Arra figyelj, hogy ez egy kicsi chip, nincs rajta fém védősapka, ne billegjen a hűtő rajta, mert attól lesarkazódhat és utána nem fog működni. Tehát a két pöcköd lehetőleg egyszerrenyomd össze és át a lukon, utána meg a hűtőt ne billegetve vedd le.
Pasztának sima cpu paszta jó, mi mást használnál? Libazsírt?Ha van lehetőséged, akkor ne noname, 100 forintos zsírt használj, hanem valami márkásabbat.
-
-
Szia!
Van lehetőséged több profilt tárolni a biosban. Ha megvan egy komplett bios profil (tuning, letiltott hangkártya mondjuk, ethernet off, vagy akármi, csak példa), akkor a bios "főképernyőjén" nyomj egy F11-et. Az ki fog dobni egy új menüt, ahol nevet adva a profilnak elmentheted azt. Mentett profilt betölteni az F12- megnyomásával tudsz.
Beállítások: nagyon nem ajánlom auton hagyni az értékeket, sokszor irtózatosan túlfeszeli az auton hagyott értéket a lap. A 9700 led nem egy rossz hűtő, azzal azért bőven alap fölött fogod tudni járatni a procid.
C0 E5450, így sokat nem várnék tőled, de 3600MHz ebben a lapban is garantáltan meglesz, vagy inkább fölötte.
Memória: Ha megérkezik az új 4GB-os modul, akkor mind a 4 modult egyszerre bent hagyva szeretnéd használni? Összesen 12GB-ot? Ezt nem ajánlom.
1. Munkán kívül, ahol kell neki 8GB ram, oda kevés lesz a processzor is (játék pl.)
2. Az északi hídban van a memóriavezérlő és ezek nem ilyen mennyiségekre voltak tervezve. Akkoriban 2x1-2x2, hi-end gépekben 4x2GB ram volt. Minél több modult és minél nagyobb méretűket teszel bele, annál jobban terheli a memóriavezérlőt, ami egy ideig plusz feszültség adagolásával (az északi hídnak plusz fesz, abban van a memóriavezérlő) korrigálható, de összességében limitáló tényező lesz a tuningod végeredményét nézve.Ajánlom, hogy pasztázd újra az alaplapodon az északi híd hűtését. A gyári sajnos mindenre jó, csak egy dologra alkalmatlan: vezetni a hőt.
10-30 fokkal hűvösebb lehet majd.
Az értékek a biosban, amiket én semmiképp sem hagynék auton:
Load Line Calibration (on-ra tenném, for sure)
Vcore: Ezt majd ki kell tapasztalnom, mennyi elég a processzornak a stabilitáshoz. HA emlékszel, akkor kezdésnek állítsd be azt a feszt, amit a p5b adott neki auon
VTT: Ez megint egy kitesztelős muri, 1.30V fölé nem mennék, a kis konszolidált tuningodhoz nem fog kelleni, talán még ennyi sem.
MCH: Ez az északi híd, chipset, north bridge, IMC más néven.
Dram: A ramod feszültsége, te tudod milyen értékűek.
PLL: Ezt alapon hagynám, 1.50V-on, elég lesz neki.
Elsőre, 3 perc alatt összecsapva ennyi jut eszembe. Sok sikert!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Intel Core I5 14600K Processzor!
- Ryzen 7 8700G /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor! 27% számlával!
- Intel I7 14700 - 20mag/28szál - Eladó!
- AKCIÓ! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H330 RAID v ZFS
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest