- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Yettel topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Honor Magic V2 - origami
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Csendeske #24424 üzenetére
Szeretek barkácsolni, van benne kihívás (már volt pár duálosom). És az eredmény is jó lett. Amikkel én játszom azokhoz bőven még sok is. Egy AMD X6-ost váltottam le pusztán azért mert meguntam.
War Thunder: ennek elég kevesebb gép is
BF4: Szereti a 8 magot, a videókari kevés a max grafhoz. Nem vagyok maximalista és a beállítások nagy része low-on van de a textura, mesh, filter ultrán. Talán ez az egyetlen ami kihasználja.
Ro2: szintén nem kell nagy gép neki
Star Citizen: na hát ez mire kijön addigra váltok, most katasztrófa ahogy megy de inkább a videókártya miatt.
GTA5-öt nem próbáltam de az az X6-oson is játszhatóan futott.Szóval a procik ha sok (6-8) magot támogató játék fut akkor teljesen jók (i3 vagy kissebb i5 szint), ha csak egy két magot használ ki valami akkor meg egy mai pentium szintje, de ezeknél a játékoknál nagyrészt elég az ereje.
Ramokat szinte ingyen adják (1500Ft/4gb darabja), a 32gb-ot azaz még a felét sem tudom kihasználni. Sata2-t kezel a lap ez is limitáció de csak tesztprogikkal mérhető.
A gépben csak a tápot hallom, de azt is csak azért mert több mint 10 éves és kissé odavan a ventije.
Fogyasztásban húzott Amd X6 szintnél kevesebb, teljesítményben másfélszerese.
A jó lapok drágák (20-30eft), szerverlapokkal meg szopás van csak hiába adják párezer forintokért.
Tuningot még a szerverlapok is tudnak, órajelgenerátor piszkálható setFSB-vel, de ramot visszaosztani nem egyszerű (forrasztani kell), feszt is csak win alatt lehet állítani.
A gépházam is régi, de alapból EATX és fel van készítve ilyen lapokra.
Ami igazi szívás az a chipset, az egy fosadék bár az akkoriban intelnek volt egy pár szar chipsete és meg kellett válogatni rendesen. (G41 FSB wall, pcie 1.1-1.0 támogatások, ramkezelés asztalikba katasztrófa (4-8Gb max ram kezelhető) bár ekkor AMD nagy előnyben volt az integrált memóriavezérlőjével mert az minden szart megevett akár mit raktam bele) Hivatalosan 2.0 Pcie támogatás ami papíron igaz csak és sem az intel sem a lapgyártó nem tudja igazán mit támogat.Igazából azért kellett hogy legyen egy egyedi gépem ami csak keveseknek van.
rup1u5
Én csak azt látom hogy elindítom a játékot amivel játszom és megy, jó jó nem ultraűbermaxon de megy. Egy i7 jobb, sokkal jobb de az még használtan is majdnem annyiba kerül mint a mostani teljes konfigom. Ha az i5 öseket nézzük akkor is jóval drágábbak. Meg én kicsit elborult vagyok ilyen téren ezért azt mondom az nekem egy lelketlen valami.Kicsit olyan számomra mint az Amcsi olcsóbb izomautók, mindenki tudja hogy rakás szar az összes de mégis veszik mert az olyan fasza érzés amikor felpörög az a daráló hangú nagy dög V8-as aztán persze egy tuningosabb civic röhögve elhúz előttük.
Ha váltok akkor majd egyszer valami DDR3 quad ram támogatású dual 8 magos HT-s Xeon szörny lesz használtan fillérekből, de ez még messze van. -
kriszbon
őstag
válasz
Csendeske #24423 üzenetére
Ne sokat töprengj azon hogy mit írnak, kivéve ha módodban áll teljes platformot váltani.
Ami valljuk be egyáltalán nem kerül kevés pénzbe manapság.
Persze ha jól el vagy eresztve anyagilag, akkor tedd meg, nekem még a proci+VGA (e8400+4850-->mostani) frissítés árát is nehéz volt kiköhögni, nem hogy egy platform cserét.
Ahogy olvasom mostanában itt a fórumot, elég sokan el vannak eresztve anyagiakkal, nem is kicsit, és elég könnyedén ajánlgatják a drága cuccokat.
Tudni kell ki mit engedhet meg magának, és milyen kompromisszumokat hajlandó kötni, mivel játszik, mert nem mindenkinek van szüksége az FHD felbontásra, sok x-os szűrőkkel , mindent kimaxolva.
Már többször is olvastam az utóbbi hetekben, mióta ismét járok ide, hogy más is írta, nagyon sok játékot még manapság sem nagyon érdekli hány magos a proci.
Persze mindenki szeretné a legújabb cuccokon futtatni a játékokat, de ha megy élvezhető minőségben a régebbi vason is, akkor mint írtam nem töprengeni kell, hanem játszani.
Bocs mindenkitől hogy ezt leírtam, és offoltam ide. -
-
válasz
Csendeske #24411 üzenetére
Nekem csak windows alatt lehet feszt állítani (CrystalCPUID-vel a speedstep részen), azaz semmi ilyen lehetőségem nincs a Biosban. Alapból jól lövi be.
A feszeket a CPUZ-ből olvastam az mindkettőre 1.096-1.168v közöttit ír, Aida nem írja ki, meg a HWinfo is vegyesen ír mindent. Hőmérsékletekben a bios alapból 40-50 fokot ír mindenre, Aida hihetőbb, HWinfó szerintem sokat mér.
BF4 alatt sem hangosodik és csak langyos a borda, bár 80w-os proci nem számít nagynak mai viszonylatban sem. -
-
beldeczki
aktív tag
válasz
Csendeske #24402 üzenetére
Hát az a táp... Akár az is elvihette a lapot simán. Az "új" lapot remélem valami normális táppal hajtod. Aprón van 3k körül 350-es fsp táp, azok bőven viszik ezeket a konfigokat és rámerem bízni az egész gépet.
(#24401) MasterDeeJay: én szimplán még mindig Win7-en vagyok, már elég régi telepítés, gond nincs vele, akkor meg minek cseréljem.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Epson nyomtatók
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Honda topik
- sziku69: Szólánc.
- Xbox Series X|S
- Medence topik
- Autós topik
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Vicces képek
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged