Hirdetés
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Magisk
- CES 2026: Érintőceruzát támogató komolyabb Motorola várható
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
gergo1012
újonc
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata asus p5q pro alaplappal? Mennyire lenne jó alap egy x5450-es procinak? -
Alpi.
addikt
Megosztom veletek a beállításaimat 520 fsb-hez. Ez full stabil 520 ! és simán 24/7-es feszek ! Órákon keresztül ment így. Csomó 3d runt toltam egy botlás nélkül. Win installt is simán vette.

P45T-UD3P a lap, de más ud3-asok is nagyon hasonlóan kérik az értékeket, amik eddig nálam voltak legalábbis. A végső / pontos értékek mindig egyediek ! Refek / skew / Vtt (Cpu term) leginkább cpu, nb fesz meg lap függő.
Azt szeretném leginkább megmutatni, hogy a quad tuning nem oldható meg erőszakos fesz emelésekkel. Sajna ez ilyen szöszölős, pár fsb-nként ide-oda állítgatós (skew-k pl.) meló. El kell felejteni a neten fellelhető "guide"-okat. Égbe emelt pll-ekkel meg egyebekkel. Céltalan fesz emelések nem vezetnek sehova. Lesz egy szétfeszelt, instabil 480 fsb nagy nehezn. A cucc meg zokog közben.
Nem szabad túlfeszelni, csak annyit szabad beadni, amennyi épp kell a stabil futáshoz. Ez a legnehezebb dolog egyébként ! Az ember ösztönösen túlfeszel. Vannak helyek, platformok, amik elbírják a túlfeszeket, ez itt nem az !
Én szoktam időnként egy kis alulfeszelős megállót tartani. Amikor van egy stabilnak tűnő setup, szépen elkezdem egyenként csökkenteni a feszeket és megnézem elég-e az egyel kissebb érték. 10-20-30 fsbnként mondjuk. Attol függ, mennyire van kitekerve a cucc. Szerencsére nekem jó tanárom is volt ezen a téren !

Tudom, homályos, fos képek. Ez van.
Láthatjátok, hogy 1-2 helyen kézzel be van állítva az alap érték. Mondhatnánk, hogy az "auto" érték, de ez nem igaz !! Sokan azt gondolják, hogy ha auto-n hagyjuk, akkor az az alapértéket jelenti. Nem így van !! Ha auto-n hagyjuk, az olyan, mintha azt mondanánk, nem érdekel minket ez a fesz, leszarjuk, mennyi is valójában. Auton hagyott beállítások mellett a bios-ban előre tárolt képlet szerint állítódnak a dolgok. Fsb, stb. függően. Senki ne higyje, hogy normális, biztonságos értékek ezek !!! Rá kell szánni az időt arra, hogy a legfontosabb pár alapfesszel, értékkel tisztába legyünk. Aztán jöhet a tuning. Ez itt nem auto oc kéremszépen !
-
Speed®
titán
LinXstabil érték..ezért gondolom, hogy érdemes lenne jó lapba rakni, remélem olyan viszi el, akinél van valami UD3 jellegű motyó

X5470 alapórajelen 1.05Val 20!°Cal melegebb..szóval valóban oda kell figyelni rá..Xeonos topikban oravecznél van egy jó darab, 4.5ön játszik vele..az enyém 1.35Von 4.3ig jó elvileg..de nem nyektetem a lapot..4G/1.2V tesztelés folyik jelenleg is. -
Alpi.
addikt
http://valid.x86.fr/jmeb7x
Végre meglett ez is !

-
kidpepi
tag
válasz
Speed®
üzenetére
Egyelőre nem próbálkozom OC-vel, a húzott C2D-hez képest így is villám a gép

Ha majd mégis arra adom a fejem, hát, akkor lenyelem, hogy csak minimális plusz van benne.
Egyelőre ezt a megoldást találtam a problémára, és úgy tűnik, hogy azonnal meg is oldotta a gondot. De miután újratelepítettem az hangkártya illesztőprogiját, már kiegyensúlyozott módban sem jelentkezik a bibi (egyelőre) -kopp-kopp-
De majd a tartós használat során kiderül, hogy valóban megjavult-e.
Köszi a segítséget
-
kidpepi
tag
válasz
kidpepi
üzenetére
Sziasztok!
Sikerült az E5430 upgrade, a várakozásaimon felül gyorsult a rendszer.
Minden teszt le is futott szépen, viszont azt vettem észre, hogy a hangok azóta akadoznak, recsegnek.
Nem állandóan, de már zavaró módon. Úgy vlc-n filmnézés közben, mint youtube-on, sőt még az értesítő "pittyegés" is szakadozva szólal meg. Lehet ennek köze a proci cseréhez? Merre kutakodjak tovább?
(a rendszert nem telepítettem újra a csere után, mivel ezen kívül más gondot nem tapasztaltam)Előre is köszönöm a segítséget!
-
Speed®
titán
válasz
gergo1012
üzenetére
Mivel az X TDPje 120W, kérdés, mit tud alulfeszben..a sima P5K VRMje elég csirke..lehetnek gondok, ha nem kezes a proci. Nálam alapon így szaladt, 3.6Gn 1.2Vot kért, ott már pl. hugom P5E-VM HDMI lapja határeset volt, csak a topflow hűtő mentette meg a helyzetet, melegedett rendesen a VRM részleg. Lehet inkább egy értelmesebb lapot néznék..vagy egy jobb E0 E quadot

Táp pontosan milyen..? Egy értelmes 400asnak nem gond, kodegány/hákácé és társait kihagynám..FSP/Delta/Seasonic bél már általában jót jelent. A 750TIvel amúgy ~200W lesz a plafon, szóval olyan kell, ami minimum 20A/12Vot tud tartósan..kb. ennyi. -
gergo1012
újonc
Sziasztok
Van egy x5450es procim akarok hozzá venni egy asus p5k alaplapot tudnátok abban segíteni, hogy feltudnám-e húzni a procit biztonságosan 3,5GHz-ig és ha igen akkor ezt egy 400wattos táppal megtudnám-e csinálni egy gtx750ti kiséretében? -
Alpi.
addikt
Sok már nincs benne. Szét fog esni teljesen efölött szerintem. Ez is csoda, hogy ilyen órajeleken teljesen stabilan működik. 4680 mhz-en órákon keresztül ment egy botlás nélkül. Elképesztő volt !

Csomó 3d-t toltam Oldschool-ra, aztán láttam, hogy stabil, mondom nézzük meg 2d-ket és simán tolta le egymás után. Cinebench-eket, Geekbenchet. Nem akartam elhinni !
Lehet, rárakom kompit, de inkább lapot fogom meghűteni. Nb-re megy víz, aztán meglátjuk.
Csak validnál nem volt még benne xeon mikrokód, mert gyorsan nekiestem, megnézni mit is tud. Utána már megkapta.

-
Alpi.
addikt
Sziasztok ! Visszatértem a topikba ! Lett megint egy 4 magos Xeonom és egy Ud3p is hozzá !

Ez az E5450-es az egyik legjobb 775-ös proci, amit vlaha láttam !
Elsőre ez sikerült !

-
Speed®
titán
válasz
BUZZLGHTYR
üzenetére
RivaSS nem tud a TjMax eltérésről, AIDA az alapján offsetel, ő írja helyesen, a 15°C difi a Xeonod 85°C TjMax értéke miatt van.
-
korn
aktív tag
válasz
BUZZLGHTYR
üzenetére
Mondtam, hogy paszta. Lynx-el ennyi? Akkor simán mehet még felfele, ha a memó engedi.
-
BUZZLGHTYR
senior tag
válasz
BUZZLGHTYR
üzenetére
3600-on max. 63 fok,
1. 48, 2. 47, 3. 48, 4. 47, 5. 47,
melyik a jobb teszt?
-
BUZZLGHTYR
senior tag
végre.. mx-2-vel max. 61fok!

3438mhz-en.. majd megpróbálom 3600-al is
linxel tesztelve 45,44,44,46,45.. jobbmár?
-
válasz
BUZZLGHTYR
üzenetére
Nem szar a kép neve.

-
korn
aktív tag
válasz
BUZZLGHTYR
üzenetére
szar a paszta, ac mx2 1000ft körül már kapható, 10-15 fokkal hűvösebb lesz
-
Speed®
titán
válasz
BUZZLGHTYR
üzenetére
TX2/3 volt nálam, meg Freezer 7 Pro, ill. EKL Cold Tower, kb. ugyanarról van szó ugye, simán le lehet velük hűteni kényelmesen komolyabb procikat is. Az EVO fullon 2800rpm, ami nem gyenge, ott nem csoda, hogy hideg a csövek vége, leszedi róluk a hőt..más lesz a gubanc ezek szerint. Én még mindig a push-pinekre gyanakszom, vagy a kence..irreleváns a VGAn tapasztalt működés. Esetleg megpróbálhatod 90°al elforgatva, hátha a direct contact kavar be..a magok értékeinek szórása elég nagy.
-
Speed®
titán
válasz
BUZZLGHTYR
üzenetére
Ilyen hőmérséklettel tüzelniük kéne..lefogott ventivel is hidegek maradnak? Lehet elszálltak
FSC7 Zalmannal 1500rpmen hugomnál 3.2GHz/1.15Von <70°C a max, a TX3 meg annál jobb azért..szóval valami van nálad. Paszta milyen rajta? Fordulatszám ilyen hőmérsékletnél? -
Speed®
titán
válasz
BUZZLGHTYR
üzenetére
Ja várj..az hirtelen kiesett..nem kéne ilyen meleg legyen azzal. Rögzítő pushpinek nem csálék? Hőcsövek melegek? 1.2Von nem kéne elfőzze..ott <100W a proci

-
Speed®
titán
válasz
BUZZLGHTYR
üzenetére
Ott van a képen..throttling. Túlmelegszik szimplán, TjMax alacsonyabb, mint az asztaliknál. Tegyél rá egy ~3ks toronyhűtőt és menni fog szépen.
-
Speed®
titán
válasz
BUZZLGHTYR
üzenetére
A proci stabilitása rajtad áll..hűtés ráncbaszedése és az alaplap/BIOS megértése után nem lenne gondod a 400+ FSBvel sem talán, a nyanya modulok elmennek 900ig lazítva/feszelve szerintem.
6970ről ugyan nem, de kortársáról tudok nyilatkozni (GTX480), 3.8GHzen már nem lógatta a lábát. Nyilván VGA terhelést növelve ki lehet küszöbölni a procilimitet valamennyire. -
senzaj
senior tag
válasz
whited
üzenetére
Ha csak a proci adott, akkor felejtős, nem érdemes már ezzel vesződni.
Jó alaplapok is elég borsos árban vannak, amik dukálnak hozzá.
A kihajtás pedig örök kérdés, vagy a vga-ban marad vagy a proci képes lenne erősebb vga-t is kiszolgálni.
Egy 280-asnak kevéske a yorkfield, de lehet kompromisszumokat kötni.
sony7777
Maradhat, ne parázz rá. Játék alatt esetleg érdemes lehet monitorozni a GPU kihasználtságot, hogy lásd van-e még benne tartalék és mennyi. -
BUZZLGHTYR
senior tag
nekemmeg van egy hd6970-em, azt mennyire hajtja meg az e5450 3,5ghzen?

esetleg ha nemeléggé gtx460-am van, de csak 768mb..
-
Speed®
titán
válasz
whited
üzenetére
OCval ~150Wig el lehet menni, ehhez mérten értelmes darab kell rá..5 körül akadnak azért jók, vadássz AF Brocken/Triglav/Matter körül vagy Mugen2 pl. és hasonlók.
4GHz körül sem hajtja ki teljesen..de nyilván szitufüggő. Konkrétan nem ezen a platformon agyalnék, ha csak a proci adott..Sandyn inkább.
-
whited
addikt
Ahogy tanácsolták megjottem ide

sziasztok
egy qx9650 alá az itteni kínálatból milyen lapot vennétek?
egy r9 280-t szeretnék vele hajtani
Ja és cpu hűtőt is szeretnek alá mert az sincs

Egyenlőre van egy ilyen procim és egy raidmax ninja hazam
A többi most épül
Akinek van javaslata/tippje, örömmel fogadom
-
korn
aktív tag
válasz
BUZZLGHTYR
üzenetére
Próbáld alulfeszelni a procit, 1.08V körül mennie kellene 3000-en. Vagy a frekit is lejjebb veheted és még kisebb fesszel, mondjuk 2.6Ghz 1V-tal. Ha így javul a helyzet, akkor vrm baja van. Milyen kondik vannak a lapon? Msi híresen szar kondikkal szerelt akkoriban...
-
Speed®
titán
válasz
BUZZLGHTYR
üzenetére
Ott is eldobja a tempót..? BIOS saját mod vagy letöltött készárú? Lehet ott van bibi..nem hiszem, hogy a VRM nem bírná a szükséges teljesítményt leadni

-
BUZZLGHTYR
senior tag
inkább belenyugodok, hogy nem tudom egészségesen belőni.. alap órajelen is egy rakás sz4r az egész!
-
korn
aktív tag
válasz
BUZZLGHTYR
üzenetére
Másik kérdés, miért melegszik ennyire? Paszta van a procin? Milyen?
Indíts már egy prime-ot. Ott lehet látni, ha valamelyik mag nem dolgozik, nagyon lemarad. -
BUZZLGHTYR
senior tag
alap órajelen meg még rosszabb.. valami tuti nemjó ebben a gépben

-
Speed®
titán
válasz
senzaj
üzenetére
Nem biztos, hogy adni..ki kell tesztelni miként reagál. Mennyi az alap, 1.05V? Terhelt feszültség mennyi, drop van-e, stb..sokismeretlenes, rá kell szánni az időt. Nekem G33M lappal simán ment az X5460 3.8Gn (FSB400) alap VTTvel 1.184V vCore mellett..nem hiszem, hogy több kell 3.6hoz az Es procinak.
-
Speed®
titán
válasz
BUZZLGHTYR
üzenetére
Node ha eldobja a tempót, ott valami nem smakkol. Mikor leesik az érték, mennyi az órajel? Monitorozni szokás teszt közben mindent, nem utána sakkozni, vajon mi történhetett..
-
senzaj
senior tag
válasz
BUZZLGHTYR
üzenetére
El kell döntened, hogy most csinálsz egy egészséges tuningot vagy visszaveszed a feszültségeket.
Emlékeimre hagyatkozva; nekem anno Q9650 E0 volt elég magas VID-el (1.3 V), mellé egy Asus P5Q Deluxe és Kingston Hyperx 1066-os ramok.
Nálam a proci 1.36 V-on ment kb. 1,35 V északi híd fesszel, ez olyan 445-ös FSB-ig volt stabil és számomra hűthető.
Mivel nálad jóval alacsonyabb a VID, így ezek gyilkos értékek lennének, de ezekre az értékekre még nyugodtan pakolhatsz.
Csak a saját tapasztalataimra tudok véleményt mondani: szerintem +0,05 V még bőven egészséges 0/24-es használatra, de várd meg a többiek mit mondanak.Szerk.:
Jó lenne a többi lehetőséget Auto helyett fixre állítani, hogy az alaplap ne szabályozgassa túl a dolgokat. -
senzaj
senior tag
válasz
BUZZLGHTYR
üzenetére
Mutass egy képet a BIOS beállítási lehetőségekről.

-
Speed®
titán
válasz
BUZZLGHTYR
üzenetére
VTT..piszkáld meg, hátha mehet lejjebb a vCore..hűvösebb lehet cserébe. Amúgy AIDA64 nem izzaszt annyira, a LinX valóban worst case..viszont nem árt arra belőni, akkor nincs meglepi sosem kb.
-
korn
aktív tag
válasz
BUZZLGHTYR
üzenetére
throttling példa:

sztori a képhez:
eladtam egy hülye gyereknek egy e5450-est, utána 1-2 napra rá jelentkezik, hogy nem megy rendesen, visszaküldené. Mondom neki rendben, csak előtte nyomjál egy aida stab tesztet, hogy egyben van-e még a proci, ha minden oké, visszaveszem. Erre küld nekem egy ilyen képet... Alacsonybordás intel hűtővel paszta nélkül járatta.

-
korn
aktív tag
válasz
BUZZLGHTYR
üzenetére
Attól még futhat alatta a szemét, szolgáltatásnál állítsd- tiltsd le. Egyébként nem feltétlen kell linx-el tesztelni, ez a progi annyira melegít, hogy semmilyen más "normális" progi nem tud ilyet előidézni. Prime-mal ha nem throttlingol és stabil, akkor az úgy már elmegy. Aida stab teszt még kevésbbé melegít. Én egyébként ha throttling gyanú van, akkor nyomok pl egy prime-ot, és közben figyelem az aida stabilitás tesztnél a hőfokokat. Gyönyörűen megjeleníti a grafikonon hol/mikor throttlingol a proci.
-
senzaj
senior tag
válasz
BUZZLGHTYR
üzenetére
Adni kéne kis feszt az északi hídnak.

-
Speed®
titán
válasz
BUZZLGHTYR
üzenetére
85°C a TjMax értéked, afelett van csak gond..viszont 1.2V körül-alatt simán meg kéne fogja az a TX3 Evo is..mivel nézted az értéket? Mert ha offset nélküli CoreTempel pl., az fals..100nak ismeri és emiatt +15°C van mindenen, át kell állítani.
P45ben jellemzően kisebb fesszel elvannak a Quadok..ne add fel, finomhangolj..VTTvel is lehet játszani, hátha vCoreban javít. -
Speed®
titán
válasz
BUZZLGHTYR
üzenetére
Mivel hőmérsékletet nem látunk a képeden, passz..de ha TjMax fölé megy, akkor az. Egyébként valami hasonlót kéne látnod, ha okés. CPUfeszben ha lejjebb mész és hibázik, akkor nem a RAM lesz a gond

-
korn
aktív tag
válasz
BUZZLGHTYR
üzenetére
valami nem fut alatta? Pl win frissítés. Nálam az viccelt meg 1szer
-
Speed®
titán
válasz
BUZZLGHTYR
üzenetére
Továbbra is tré. Szedd le a 0.6.4 LinXet, nekem az gond nélkül fut. Utóbbi beállítással ~10 perc kell legyen, ~konstans 45-50 közötti GFlopsal. Nálad lehet elmelegszik és TjMax miatt throttlingol amúgy

-
Speed®
titán
válasz
BUZZLGHTYR
üzenetére
Nem hal meg..csak hibázik.
LinX képeden azt látom, hogy valami nem stimmel már..oké, hogy max RAM a beállítás, de nem lenne szabad ennyi ideig tartania egy körnek. Amúgy én 2560MB/5 körrel szoktam durvázni, bőven elég.
-
BUZZLGHTYR
senior tag
válasz
BUZZLGHTYR
üzenetére
Vajon mennyit birna meg a ram?

Mondjuk mar 1 ora linx teszt utan valamikor felugrott 85 fokra az aida szerint a cpu
-
Speed®
titán
válasz
BUZZLGHTYR
üzenetére
Ha gond van, az is elszáll..de pl. a Prime95/Blend is jó..amelyik szimpatikus.
-
Speed®
titán
válasz
BUZZLGHTYR
üzenetére
Az jó lesz ehhez az OChoz, ha nem kér sok feszt majd.
VID - alapfesz kvázi. Buhera nélkül kiírja jópár progi.
1.2V jó esetben megy lejjebb is, majd meglátod terhelésnél mit mutat. Mivel tesztelj..én LinX/IBT párti vagyok, a GFlops értékek ~konstansok, oké a setup. /2G beállítással 10 kör, aztán lehet tesztelni normál felhasználásban hosszútávon.
-
Speed®
titán
válasz
BUZZLGHTYR
üzenetére
Kezdésnek 400 FSB / 800 RAM, amit megnéznék..a lassabb modulok diktálják a tempót alapon.
Mennyi fesz kell..ezt neked kell kitesztelned, egyéni téma ugye. Ha jó a proci (E0 stepping, valszeg menni fog minimális +fesszel. Mennyi a VIDje? Mi hűti? -
BUZZLGHTYR
senior tag
cső.
van egy msi p45 platinum alaplapom, e5450-el és 4x2gb rammal.mégpedig:
KINGMAX KLEE88F-B8 - 2 GB DDR2-1100 DDR2 SDRAM (6-7-7-25 @ 555 MHz) (5-5-5-18 @ 400 MHz) (4-4-4-15 @ 333 MHz)
NANYA M2Y2G64TU8HD5B-AC - 2 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM (5-5-5-18 @ 400 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz) (3-3-3-9 @ 200 MHz)
KINGMAX KLEE88F-B8 - 2 GB DDR2-1100 DDR2 SDRAM (6-7-7-25 @ 555 MHz) (5-5-5-18 @ 400 MHz) (4-4-4-15 @ 333 MHz)
NANYA M2Y2G64TU8HG5B-AC - 2 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM (5-5-5-18 @ 400 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz) (3-3-3-9 @ 200 MHz)amit elbírnak a ramok, azt a processzorból ki szeretném hozni.. tudtok adni valami kezdő ötletet?
egyszer már 3,5ghz-en ment a cpu, de elfelejtettem a feszültséget, meg a többi beállítást!köszi.
-
kidpepi
tag
Sziasztok!
A következőben szeretnék tanácsot kérni.
Érdemes-e az alábbi konfigban lecserélni a procit egy Core2 Quad Q9650 / Xeon E5450-re.Gigabyte GA-P35-DS3
E4500@3GHz+Hyper TX2
Super Talent T800UX2GC4 4x1GB DDR2-800@920MHz
Gigabyte HD 5770
Kingston SVP200S3/120G SSD
Thermaltake Hamburg 530W
2x Benq G2220HD
Win10Legtöbbet netezésre használom, két monitoron egyszerre fut valami, tudom, hogy egy régi gép, de nem elég gördülékeny, nem szereti a youtube 1080p-t sem.
Javítana a csere a felhasználói élményen vagy nem lenne érezhető ebben a felhasználásban?
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
feco43
csendes tag
sziasztok
igaz nem ide tartozik de ha nem gond meg kérdezem hátha ti tudtok nekem segiteni

és egy
van egy asrock g41m-vs3 R2.0 lapom 8 Gb ram pontosan egy Kingmax FLFF65F-C8KM9 és egy Crucial CT51264BA1339.C16F mind a 2ő 1333mhz-es de csak dualba 1066on megy ha 1333mhz-en és akkor már nem csinál semmit megy a gép de semmi eddig egy samsung m378b5773dh0-ch9 volt ben a Crucial helyett te hát a kingmax és a samsung dualba tudott menni 1333mhz-enegy q8400 procim van
ha estleg tudtok segiteni hogy tudjam 1333mhz-en hajtani a ramokat azt meg köszönném

Új hozzászólás Aktív témák
- Óra topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Nintendo Switch 2
- koxx: A bajnokok egere? Lamzu Maya Champions Edition 8K gamer egér
- Jövedelem
- World of Warships
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R7 3800X 16GB DDR4 512GB SSD RX 9060 XT 16GB Zalman T3 Plus CM 650W
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 - 4 ÉV GARANCIA!
- Felújított laptopok számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- Razer Blade 14 5900HX 16GB 1TB RTX 3070 8GB
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Az durva !!