Hirdetés
- iPhone topik
- Mobil flották
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- One mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bensee
tag
válasz
szinesz.bob
üzenetére
Az is megtörtént, a rögzítés pedig jó!
A bios 29 fokot mutat a CPU-ra, a magok hőmérsékletét pedig a SpeedFan programmal csekkolom most, viszont itt a CPU-ra 37-et ír, a magok rakoncátlankodnak!
A furcsa viszont az, hogy most AIDA64-el nézve a CPU és a magok hőmérséklete rendben vannak! -
Bensee
tag
válasz
szinesz.bob
üzenetére
Letöröltem a paszta körülbelül 80%-át, de lehet többet is, de mégsem jobb a helyzet!
-
Bensee
tag
Sziasztok!
Akad egy óriási problémám!
Van egy Core 2 Quad Q9450, amit 10 perce pasztáztam újra, vagyis raktam a hűtő és a proci közé pasztát, mert szárazon működtek vagy 2 hétig lapcsere miatt, aztán most az lenne a gondom, hogy a pasztával épp ellenkező hatást értem el!
Ami azt jelenti, hogy eddig 30-32 ° C volt alapjáraton, most pedig böngészek és van, mikor felszalad 61-re is a hőmérséklet, 55 alá eddig nem ment. Eddig mindig ugyan annyit raktam rá, a paszta sem változott, Cooler Master pasztát használok, amit a Hyper 212 Plus-hoz kaptam, szóval lelőttem a poént, a hűtő pedig egy CM Hyper 212 Plus.
Mi lehet a gond? Így még nem jártam!
Mindig is ennyit raktam rá, semmi sem volt másabb, rögzítve is rögzítve van rendesen, már megnéztem kétszer is!
A válaszokat előre is köszönöm!! -
Mika1227
őstag
Emeltem egy kicsit a Xeon E5440-es órajelén 3.2-re és fagyott a gép aztán 3-ra de akkor is. Csak az FSB-t állítottam. Mi lehet a gond?
-
kriszbon
őstag
válasz
Symple The Best
üzenetére
Szia!
Szerintem ne vegyél még 8-at a 4 mellé, mert a gyártó összesen ír 8GB-ot amit kezel.
Azt a 4x4-et nem tudom hogy oldották meg, de szerintem sehogy, ott valami félreértés lehet. -
Symple The Best
tag
Helló mindenki megint én vagyok.

Most nincs baj a géppel csak szeretném fejleszteni mégpedig a ramokat, mert kicsit szűknek érzem a 4Gb ramot és az lenne a kérdésem, hogy van e itt olyan akinek P35ös lapban több mint 8Gb van. Azért kérdezem mert külföldi oldalon láttam, hogy megpakolták 4x4Gb al is és működött. Nekem most van 4Gb és ehhez szeretnék még 8 at. csak potyára nem akarom megvenni a két 4Gb- s modult. -
Symple The Best
tag
-
korn
aktív tag
válasz
Symple The Best
üzenetére
ezért írtam a másik bios-t, nekem is volt egy ip35p korábban, és az is nyűgösködött eleinte -
Symple The Best
tag
Nem hanem az Abit.
Elkezdtem felrakni az összes biost és a 16 ossal láss csodát ment. Nem is akartam elhinni. de megy. se microcod se semmi és megy.
csak sajna a ramjaim itt kifulladtak. De nem baj nem vagyok telhetetlen ezt akartam és köszönöm a támogatást segítséget. 
-
szinesz.bob
senior tag
válasz
Symple The Best
üzenetére
Giga lap?
-
korn
aktív tag
válasz
Symple The Best
üzenetére
másik/újabb bios-szal próbálkozni
-
Symple The Best
tag
válasz
glutamin
üzenetére
Nem tudok beallitani semmit ami feszultseggel vagy fsb vel kapcsolatos, mert az alaplap minden indulasnal, de nem csak indulasnal hanem reset control alt del nel is ugyan azt csinalja mintha tul huztam volna a procit es ujrapasztazva l semmi utana kikapcsol magatol majd bekapcsol 0ázza ezeket a beallitasokat es megy alapon.
-
glutamin
őstag
válasz
Symple The Best
üzenetére
Alaplap északi hídjának adtál plusz feszkót? Nálam annak idején az fogta nagyon vissza (mondjuk nem ennyire mint az itteni esetben)
-
Alpi.
addikt
válasz
Symple The Best
üzenetére
Persze, hogy van ! Valami apró balfax hiba lesz sztem.
Valamire való P35 lappal gtl ütközésig el lehet meni a prociddal !
450 - 480 fsb. -
válasz
Symple The Best
üzenetére
A linkelt proci 2 magos.
EP45-UD3R/P lapjaim vannak szép számmal. Duo-val 650-680FSB-t tudok belőlük kihozni, Quad-dal 560-nál feljebb még nem jutottam soha. Egy 4 magos sokkal jobban terhel.
-
Alpi.
addikt
válasz
Symple The Best
üzenetére
Az, hogy +1 mhz fsb emeléssel sem megy, tuti nem a chipset végét jelenti.
Próbáld ki, xeon mikrokód nélküli, sima bios-szal mit csinál. -
Symple The Best
tag
Most találtam egy ilyet: [link]
Lehet hogy van remény? Bár ez egy 3110 es proci de az is xeon. -
Symple The Best
tag
válasz
szinesz.bob
üzenetére
Úgy emlékszem ez a fajta [link]
de ahogy olvastam itt a fórumon 410 es FSB-t bír a lap. Ez igaz? A mostaniban a sima q9550 eseket[link] simán húzzak 4Ghz. erre a xeonnal meg ilyen mostohán bánik. Miért ?

Meg azért kicsit még keresgélek már találtam egy embert akinek ezzel a lappal ami nekem van ugyan ez a gondja xeonnal, tehát ha nem csak nekem van gond vele akkor hátha van megoldás.
Meg ami most van nekem lap az 8 fázis a 6al szemben, ennek 8pines a cpu táp csati a 4 el szemben. meg ugye azért ez egy Abit ip35 pro
, Remélem lesz megoldás ha nem akkor csere a kis giga lapra.
Azért köszönöm szépen a segítségeket. És ha véletlen van megoldás akkor azt nagyon szívesen veszem. -
szinesz.bob
senior tag
válasz
Symple The Best
üzenetére
Nem rossz a giga. p35 vagy 45? Remélem abban megy majd 3,2Ghz-n!
-
Symple The Best
tag
Jelen pillanatban egy lehetőségem van már csak az pedig az, hogy a családon belül van egy Giga ds3 arra egy az egyben el tudom cserélni, csak baromira sajnálom ezt a lapot mert amúgy nagyon jó. és egy szerencsétlen e2160 lesz benne az is tuning nélkül.
,
Persze csak akkor ha hétvégéig nem tudunk valami megoldást erre. A bios frissítést már álmomból felkelve is megcsinálom annyi volt már.
-
Symple The Best
tag
válasz
Pickit3
üzenetére
Bármit csinálok az alaplap ezzel a procival 2* bootol. pl. botolás közben nyomok egy ctrl+alt+del -t
az alaplap újraindúl, fekete kép, utána kikapcsol, utána bekapcsol és bootol alap órajelen. és a proci beállításokat el is felejti. ugye a szorzó az 7,5 ös. pl beállítok egy 7,5*334 et megcsinálja a szokásos kis műveletét és indul alapon. érdekes módon viszont a szorzót tudom lejjebb venni, a ramosztást tudom állítani, a frekvencia vagy core fesz állításokat mindig nullázza tehát ha beállítom save and exit és akkor is kikapcsol a gép kétszer bootol. és marad minden kivéve a szorzó és a ramosztás. frekvenciát és feszt nem tudok sehogy állítani mert az mindig alapra áll vissza. se le fel. -
Pickit3
aktív tag
válasz
Symple The Best
üzenetére
Ezt a típusú procit vinnie kellene pedig bár fájó, hogy C0-ás így a 3Ghz-et is kihívás lesz elérni. Szerintem a micro kód lesz a ludas, ha jól emlékszem (azaz nem biztos) a gigáét kell feltenni erre a lapra. Ha micro kód szerinted jó akkor adj neki egy kis feszt, pl 1,2xV-al kínáld meg. Lehet, hogy alapfeszen nem stabil és anomáliát kreál.
-
Symple The Best
tag
válasz
szinesz.bob
üzenetére
Lehetséges, hogy vagy a proci vagy a matrica hibás?
-
szinesz.bob
senior tag
válasz
Symple The Best
üzenetére
Sajnos más ötletem nincs marad az alap órajel.....
-
kriszbon
őstag
válasz
Symple The Best
üzenetére
A bios biztos hogy jól lett átírva?
Esetleg próbáld meg ismét megcsinálni.
Ja igen, az utasításkészletek rendesen megvannak(MMX, SSE, SSE2, SSE3, SSSE3, SSE4.1, EM64T, VT-x,)? -
Symple The Best
tag
válasz
szinesz.bob
üzenetére
Beraktam egy e 2160 ast tokeletesen mukodott lehetett rendesen tuningolni.volt cmos clear, a xeonon a matricat leszedtem mert azt nem en ragasztottam fel. Ujra felhelyeztem probaltam nagyon preciz lenni. De ugyan az a helyzet .
-
szinesz.bob
senior tag
válasz
Symple The Best
üzenetére
Ha megvan a régi procid tedd vissza. indítás ,leállítás, cmos clear, xeon először alapon. aztán húzva. Ha újraindul és visszatesz az alapbeállítást azt jelenti valami nem jó. Ja dual biosos a lap? Nem az zavarhat be?
És a xeon alján a matrica jól van nem mozdult el? -
Symple The Best
tag
válasz
szinesz.bob
üzenetére
Minden indulasnal nullazza a proci beallitasait. 1 mhz et sem tudok huzni rajta.
-
szinesz.bob
senior tag
válasz
Symple The Best
üzenetére
Ha elindul 3Ghz-en akkor stabil? IBT lefut? Esetleg 1 cmos clear? Ja és ha csak pici tuning van 100MHZ?
-
Symple The Best
tag
válasz
szinesz.bob
üzenetére
Nah ezeket nem tudom csak a biost azt a logout szerint microdoltam és frissíttettem, de ehhez a laphoz nem sok mindent találtam.[link] innen a legfrissebb bios van fent.
És eszerint raktam bele microcodot: [link]még annyi, hogy windows alól idáig a régi procival tudtam állítgatni a qguru val a procit most pár mhz fsb emeléstől is kék halál vagy fagyás. ha ugyaninnen voltot adok neki akkor is.
-
szinesz.bob
senior tag
válasz
Symple The Best
üzenetére
Bios? Milyen van fent azt hiszem kell valami bétát felrakni a xeonhoz.
Mennyi feszt adsz neki cpu? -
Symple The Best
tag
válasz
szinesz.bob
üzenetére
Egy CM 600 as van. A gép sem úgy működik mind eddig. Egy sima reset után is meg mindig így megy:
Felpörögnek a ventilátorok maxon -> kikapcsol a gép -> 1 mp múlva magától bekapcsol felpörgeti a ventiket majd bootol. eddig az első felpörgetés meg kikapcsolás csak akkor volt, ha pl túlhúztam a procit,de most tuning nélkül is csinálja. ráadásul pont olyan mint mikor alapra teszi a procit ezért akármit állítok be mindig alap órajelen indul. csak a ram osztás marad meg. (most vettem bele 500 ért duracel elemet
) azt hittem az a baja.Kb: 3.0- 3,3 a cél. Csak most néha olyan mintha lassabb lenne. Bár GTA V nagyon begyorsult még alapon is de néhány régi játék meg mintha lassabb lenne. És ezért zavar.
-
szinesz.bob
senior tag
válasz
Symple The Best
üzenetére
Milyen tápod van? Semmit feszültséget ne hagyj auton. Esetleg vedd vissza a memóriákat 800 ra.
Ettől ne várj 4Ghz-t. Stabilan kell mennie 3,2Ghz-n. Először csak ennyin próbáld. -
Symple The Best
tag
Sziasztok!
Tegnap este óta én is Xeon -os lettem. Viszont van egy apró kérdésem/problémám:
Bekapcsolom a gépet beindul maid leáll majd megint bekapcsol és megy alapórajelen. Ugyanezt csinálja egy sima windows újra indítás után is. Az egésszel csak az a problémám, hogy egy Mhz-t sem tudok tuningolni a procin mert mindig visszaveszi alapra. viszont a ramosztási arányok megmaradnak. A biosban van Xeon micro kód. Idáig egy E7500 as proci ment benn 2,93Ghz@4.0Ghz (10*400 Mhz) en. Nagyon jó benne tuningolni is nagyon részletes de ezzel a procival van még problémám.A gép:
- Abit IP35 PRO
- Xeon E5420 C0 1,150 V
- 2*2 GB Kingstone ram
- Cooler Master Hyper TX 3 Evo
- GTX280/8800GTA segítségeteket előre is köszönöm.

-
beldeczki
aktív tag
Nem is azért kérdeztem, hogy ezekkel akarom én is használni, hanem viszonyítási alapként. Északi feszen meg proci feszen kívül nem mertem állítani semmit, konkrétan azért nem, mert azt se tudom melyiknek milyen jelentősége van, de így legalább látom melyik irányba induljak el.

-
korn
aktív tag
válasz
beldeczki
üzenetére
ez egy gigabyte ep45 ud3lr, asus-hoz nem nagyon tudod használni, de azért leírom
cpu vcore 1.3V (proci alapfesze 1.1625V)
cpu termination 1.36V
cpu pll 1.55V
cpu reference automch core 1.38V
mch ref auto
ich io 1.55V
ich core 1.1VAz az érdekes ebben a lapban, hogy 480-as FSB-ig mch core-nak 1.2V simán elég, ahogy egyre jobban közeledik az 500-hoz úgy egyre nagyobb és nagyobb fesz kell neki.
ja, és load line calibration disabled. Engedélyezve nagyon cicereg az egyik tekercs a lapon, úgyhogy ezt nem szoktam használni.
-
korn
aktív tag
válasz
szinesz.bob
üzenetére
postával volt ennyi
http://www.ebay.com/itm/201456583000?_trksid=p2060353.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AITaki keres, az talál

-
Pickit3
aktív tag
válasz
beldeczki
üzenetére
Ráküldtél valami tesztprogramot is vagy csak bekapcsolástól számított pár másodpercen belül sikerült lőnöd ezt a képet amíg "stabil" a gép? Mellesleg egy E0-ás procitól nem kimagasló hanem elvárható szint amit produkál. Nekem q9550 alapórajelen 3,5Ghz-en fut egy g31m-es2l deszkában ami nem egy p5q szint.
-
kriszbon
őstag
válasz
szinesz.bob
üzenetére
Ilyen 1333-as procikhoz bizony nem, de mint írtam 800-as procihoz jól használhatók voltak ezek is.
Mert ha egy E5800-nak adsz 346 Fsb-t, hol is jár akkor már(ja valahol 5 felett böven)?
-
szinesz.bob
senior tag
válasz
BUZZLGHTYR
üzenetére
Csak fixáld le a PCIexpresst 100MHZ-re.
-
-
kriszbon
őstag
válasz
BUZZLGHTYR
üzenetére
Én annak is örülök, hogy 3GHz-re sikerült feltolnom, nem hogy az fölé.

Persze lehet menne többet is, csak akkor a Pci-e frekit még feljebb kellene rakni, a 3-hoz is 103-ra kellett tenni. -
BUZZLGHTYR
senior tag
válasz
szinesz.bob
üzenetére
aha.., de alap 3.0ghz-en 6970-el is jó..

talán megpróbálom majd 3.3-4-5ghz között, ha lesz kedvem hozzá. csak a feszültséges témát nemigazán értem..
-
szinesz.bob
senior tag
válasz
BUZZLGHTYR
üzenetére
Jó lett azzal?
-
BUZZLGHTYR
senior tag
válasz
szinesz.bob
üzenetére
Van egy gtx 460, berakom hnap és írok, hogy mi van

-
szinesz.bob
senior tag
válasz
beldeczki
üzenetére
Köszi! Esetleg 1 videokártya cseréve ki lehetne szűrni sok mindent. Persze nem kell újat venni csak kölcsön kérni valakitől 1 napra. Berakni és ha azzal is ezt csinálja akkor tuti szoftveres a gond. Bár azt jó lenne tudni mikor kezdődött a probléma és mi történt előtte....
-
beldeczki
aktív tag
válasz
szinesz.bob
üzenetére
BIOS már megvan neki, azzal kezdtük az elején.
-
szinesz.bob
senior tag
válasz
BUZZLGHTYR
üzenetére
Még 1 tipp! Most nézem a procid xeon. Esetleg ez is lehet a gond. Mikori a BIOS-od? Van valami code amit be kell íratni a xeon miatt.
-
szinesz.bob
senior tag
válasz
BUZZLGHTYR
üzenetére
A gép stabil. A procinak tuti semmi gondja. Mikor kezdődött a yt videok fagyása emlékszel rá? Mit telepítettél előtte driver stb... ? Én valamikor 10-12 évvel ezelött szívtam hasonlóval felraktam valami codecet és minden filmnél kifagyott a gépem. Ment minden játék stb de a filmnél 1-2 perc és kékhalál. Letöröltem mindent codecet és utána jó lett.
A másik dolog ami rossz lehet a videókártya driver próbáld meg lecserélni ha lehet régebbire.
De ha ez sem oldja meg akkor lehet újra kellene tenni a Windows-t -
beldeczki
aktív tag
válasz
BUZZLGHTYR
üzenetére
Azt hogy stabil a gép, a procival tuti nincs gond.
-
BUZZLGHTYR
senior tag
válasz
szinesz.bob
üzenetére
-
beldeczki
aktív tag
válasz
BUZZLGHTYR
üzenetére
Most akkor tuningoltad azt a szerencsétlent vagy nem? ibt = intelburntest, link
-
BUZZLGHTYR
senior tag
válasz
szinesz.bob
üzenetére
codec packet hol tudom megnézni h milyenvan fent?
lefuttatok egy ibt-t ha találok
pü-be nem tudsz dobni egy linket ehhez az ibt hez? sose hallottam róla, de nemis nagyon találok róla semmit, angol szövegen meg pdf-en kívül
-
szinesz.bob
senior tag
válasz
BUZZLGHTYR
üzenetére
milyen codec pack van fent? Lehet sok a 3,8Ghz. Futtass egy IBT tesztet gondolom hamar kidobja hibára. Próbáld meg lejjebb venni a frekit addíg amíg le nem fut az IBT 5X.
-
BUZZLGHTYR
senior tag
válasz
BUZZLGHTYR
üzenetére
sajnos magától is újraindul, ha úgy tartja kedve
nem csak YT közbe.. nem tudom mi a f4sz van vele. 
-
BUZZLGHTYR
senior tag
válasz
szinesz.bob
üzenetére
chrome
kipróbálom akkor -
szinesz.bob
senior tag
válasz
BUZZLGHTYR
üzenetére
Próbáld ki másik böngészővel! Firefoxot használsz?
-
BUZZLGHTYR
senior tag
válasz
szinesz.bob
üzenetére
videók alatt, igen.
driver elég sokszor összeomlik, win7-et használok.
amúgy valamikor kék halált kap.. gondolom az a proci miatt lenne
más böngészővel nem próbáltam még.
hnap jön a vga-ra is a hűtés. -
szinesz.bob
senior tag
válasz
BUZZLGHTYR
üzenetére
YouTube videók alatt fagy ki a géped? Szerintem vagy videókártya driver hiba vagy valami kodek pack hiba. Semmi köze a procihoz. Mikori a win-ed? Ja és próbáltad más böngészővel?
-
beldeczki
aktív tag
válasz
BUZZLGHTYR
üzenetére
Attól függ mikor. Amikor órajelet visszaveszi akkor feszt is lejjebb tolja. Amikor emeli órajelet, akkor meg értelemszerűen növeli a feszt.
-
BUZZLGHTYR
senior tag
válasz
BUZZLGHTYR
üzenetére
amúgy ha ugrál a feszültség az baj?
-
BUZZLGHTYR
senior tag
nekemmeg még mindig újraindulgat a gép.. feszültség akkor még rosszul van beállítva?

az a poén, hogy f1 2015 és prime95 alatt semmi.. nade ha YT-zek akkor mindig kékhalál hamarosan.. ftw?
-
beldeczki
aktív tag
válasz
BenQhunria
üzenetére
Én max akkor költenék már erre a platformra, ha alkatrészt nyomott áron találnék, amúgy már platformváltáson érdemes gondolkozni. Egyéni vélemény, ki mit gondol az már az ő dolga.
-
BenQhunria
aktív tag
De nagyon gondolkozom , hogy egy "új"-abb , Intel Corei5-4440 Haswellre befektetek, mert nem biztos megéri nekem ebbe egy forintot is raknom...videókártyát úgyse kéne vennem, ami meg most van konfig eladnám(meg amit ebből kiszedtem csak vissza jön valamennyi)

-
szinesz.bob
senior tag
válasz
BenQhunria
üzenetére
hm...
Nem tudom hogy az inteles lap kezeli-e xeon procikat azok olcsók.
Bár ha a lapod eladod 5k ért csak 4 marad. Annyit megér a +MHz remélhetőleg. -
BenQhunria
aktív tag
válasz
szinesz.bob
üzenetére
9 Mátyás orrú.
-
kriszbon
őstag
válasz
BenQhunria
üzenetére
Igen jól írják előttem, hogy a Giga támogatja.
Az Asus is biztos támogatja, de van integrált VGA, és ez végett lehet nem tudod annyira húzni.
Hmm.. nehéz kérdés ez most, hogy melyiket is.
-
szinesz.bob
senior tag
válasz
BenQhunria
üzenetére
Mennyi a lap?
-
BenQhunria
aktív tag
Köszönöm,akkor a héten beszerelem

-
szinesz.bob
senior tag
válasz
BenQhunria
üzenetére
A gigabyte p35 támogatja a tuningot. Sajnos az inteles nem...... Nem tudom anyagilag hogyan állsz de én sokat nem ölnék bele. Talán elég 2.66Mhz-en is a gtx 750-hez.
-
kriszbon
őstag
válasz
BenQhunria
üzenetére
Biztosan, de hogy melyikkel lennél előrébb, vagy lenne jobb, azt így nem tudom, utána nézni olvasgatni meg bevallom most lusta vagyok.

De én biztos lecserélném azt a f@stalicska lapot.Csak nem mostanában szerezted hirdetési oldalon?
Mert az utóbbi időben igen elszaporodtak. -
kriszbon
őstag
válasz
BenQhunria
üzenetére
Nem valószínű hogy abban az alaplapban bármit is tuningolni tudsz, főleg nem procit.

Ha jól tudom az Intel egyáltalán nem támogatja a tuningot.
Volt ilyen/hasonló lapunk, gyorsan meg is szabadultunk tőle a tuning teljes hiánya miatt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox One / Xbox Series játékok
- AKCIÓ! LENOVO ThinkPad P15s Gen2 munkaállomás - i7 1165G7 16GB DDR4 512GB SSD Quadro T500 4GB W
- Logitech MX Master 3S for MAC
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP EliteBook 650 G10 15,6" i5 -1335u, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

. Ugy voltam vele hogy mondom kprobalom az osszes biost hozza es szerencsem volt. Es sima gyari bios nem is ertem. A lenyeg hogy jo 3250 en megy most mar. Eleg jo a cumo. 
ezért írtam a másik bios-t, nekem is volt egy ip35p korábban, és az is nyűgösködött eleinte
csak sajna a ramjaim itt kifulladtak. De nem baj nem vagyok telhetetlen ezt akartam és köszönöm a támogatást segítséget.
, Remélem lesz megoldás ha nem akkor csere a kis giga lapra.