- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- BlitzWolf termékek topicja
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Yettel topik
- Ilyen a Huawei Watch 5 és új érzékelője
Új hozzászólás Aktív témák
-
FFnF
csendes tag
válasz
Laci2277 #25292 üzenetére
Nekem 3,4 volt a csúcs, amin a win még betöltött, de ahhoz már 1,5 körül kért a proci és hűthetetlen is volt természetesen, szóval nem, akad bőven gyengébb is. Most 3,0-n megy 1,35 volttal, de így is 40 fok körül jár üresben és 58-60 körül terhelve, ami gyári hűtővel jó is lenne, de egy egy Corsair Hydro H60 van rajta
-
FFnF
csendes tag
Laci2277, proci985! Köszönöm szépen a válaszokat!
Adok akkor extra hűtést a melegedő részeknek és egyelőre megelégszem a 3,2Ghz-el. A cél a 3,6 lett volna, de akkor előbb szerzek mellé egy jobb tápot.
Még egy kérdés: a Q6600-asnak ugye 9-es a max szorzója, mégis 8-assal számoltatok. Ha leveszem 9-ről 8-ra és az fsb-t emelem 356-ról 400-ra (ugye mindkét esetben 3,2Ghz), akkor alacsonyabb feszen is elmegy, illetve jelent ez valami előnyt?
-
FFnF
csendes tag
Sziasztok!
Kicsit megakadtam a tuningolás közben.
Egy Q6600-as procim van egy legalapabb Asus P5Q lappal és 4x2 giga 1066-os Kingston HyperX rammal.
Eddig léghűtővel ment a 2,4Ghz helyett 3,0Ghz-en, mert a levegős megoldás ennyit tudott elviselni. Nem olyan rég kaptam magamnak karácsonyra egy Corsair Hydro H60-ast, amivel jelentős hőmérséklet csökkenést értem el, így elkezdtem tovább emelgetni az órajelet, de sajnos elég sovány eredménnyel.
A 3,0Ghz-et 333Mhz-es FSB-vel és 1,35 volttal értem el. Már ez is ciki igazából, mert számos leírásban azt olvastam, hogy a 3,0Ghz-et még alapfeszen is elviszi a Q6600-as. Ami viszont nagyon gáz, hogy már 1,4125 volt kell a stabil működéshez 3204Mhz-en, tovább pedig nem tudtam úgy emelni, hogy stabil legyen (na meg tovább feszelni se igazán szeretném).
Mivel ez kifejezetten ezen típusú processzoroknak szentelt topic, ezért tanácsot szeretnék kérni, hogy esetleg mit csinálok rosszul, vagy mire nem figyeltem oda? Illetve mi lehet az instabilitás oka, mikor ez a proci akár 4,0Ghz-et is kivisz jó hűtéssel az olvasott tesztek alapján.
Ami nekem feltűnt, hogy az északi híd baromi meleg, kézzel alig lehet megérinteni, vagyis olyan 70-80-90 fok körül lehet, és gondolkozom rajta, hogy valami hatékonyabb hűtés kellene rá. Ami még gond lehet, hogy egy elég olcsó HKC tápom van (sajnos nem volt jobbra pénzem, mikor kellett a táp).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Fotók, videók mobillal
- Apple asztali gépek
- Motoros topic
- BestBuy topik
- Milyen autót vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Macbook Air 15 Retina (2023) M2 16GB 256GB Magyar iStyle vásárlás számla, doboz + Skin 1év Garancia
- Bomba ár! Dell Latitude 7290 - i7-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest