- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
ggbuffon1897
őstag
na de az amd megoldásai többnyire emiatt vannak lehúzva, lsd fentebb egy példát.
egyébként csak rákerestem az alzán, most 128k a legolcsóbb costumer 4060 (gainward). Szval ezt az olcsóbban jobbat veszek mantrát sem értem.
hát a reviewokat végignézve nem állítanám be tényként azt a helyzetet, amikor 10ből 6 játékban elbukik.
-
Komplikato
veterán
Egyrészt érdekes mennyire nem szereti az Unreal motoros játékokat, minden más sokkal gyorsabban fut rajta, de azt a részét nem értettem, hogy a CP2077-et miért RT nélkül tesztelte a jó ember, ha pont olyan dolog amiben virítani tud a kártya? Minden esetre érdekes látni, hogy TÉNYLEG 1440p-s a kártya, tényleg az 1440p az új 1080p.
-
Piftuka
veterán
Köszi az info-t!
Az a helyzet, hogy annyit már biztosan nem fizetnék egy videokártyáért. Ahogyan írtam, már az is szomorú, hogy 60-70 ezer forintért nem lehet kapni manapság egy korrekt, közép kategóriás VGA-t.
Egyébként egy ilyen kategóriájú videokártyához, mint az Intel B580/B570, vagy mondjuk egy Radeon RX6700/7700 mindenképpen szükséges egy újabb processzor is a számítógépbe?
(Esetemben egy Ryzen 2700 típusú CPU van a számítógépemben. Lásd: adatlapom.) -
Mr.Csizmás
titán
Intel Arc B580 Limited Edition 128890 3 év garival - jó lesz
-
Piftuka
veterán
"Vajon mi ez a nagy örület? Meg akik váltanak miről teszik az érdekelne. Meg miért nem várják meg az amt vagy ők már tudnak valamit? Egyre több a kérdés
"
Részemről egyelőre csak érdeklődés; azóta, hogy olvastam az Intel Arc videokártyák alapvetően pozitív értékeléseit.
Én eddig átlagban 10 évente cseréltem le a számítógépemet. Videokártyát is csak egy-két alkalommal fejlesztettem egy-egy ilyen ciklusban.
Jelenleg egy Sapphire Pulse Radeon RX570 ITX videokártyám van, ami éppen 1,5 hete lett öt éves. Kicsi, csendes, hűvös, és évekig tökéletesen megfelelt arra a célra, amire én használom.
Szerencsére már bő 2 évtizede kinőttem abból, hogy a játékok határozzák meg a számítógépem képességeit.
Viszont egy-két régebbi 3D-s cím kapcsán, itt-ott már kevésnek bizonyult az RX570 az igazán szép grafikai beállítások alkalmazásához, ezért gondolkodtam el 1-2 éve a fejlesztésen.Az imént megnéztem az ALZA profilomban, és 2019.12.08-án mindössze 39.280 forintért vásároltam ezt a videokártyát.
Ez pedig magáért beszél:
Természetesen azóta követem az IT híreket, a videokártya piac alakulását, de őszintén szólva rendkívül kiábrándító, hogy nem lehet új alsó-közép/közép kategóriás "gamer" videokártyák kapni ezért a szvsz reális ~60.000 forint körüli összegért.
Egy időben majdnem váltottam RX6600-ra, de a (még mindig) ~100 ezer forintos árát egy rossz viccnek tartom. Az RX6700, és RX7700 árai pedig már a 200 ezer forint közelében vannak.Mi értelme volna tehát várni az újabb AMD (vagy NVidia) videokártyákra? Hiszen úgyis mind sokkal drágább lesz még ezeknél is.
Én jelenleg abban gondolkodom, hogy várok kicsit az Intel Arc B sorozat "felfutására", hátha az A sorozat modelljei olcsóbbak lesznek.
Esetleg egy Intel B570-re, vagy B580-ra váltok. (Ám, ha úgy látom, hogy nem éri meg, akkor marad az RX570.)
-
IBMAN42
csendes tag
A helyzet, hogy az Intel B580 csoportban várod az AMD 8600 kártyát, sokat elmond az Intel vga részlegének sikeréről.
Nincs nagy varázslat a dologban. Ha venni akarsz a teljesítmény vagy a minőség szempontja alapján egy kártyát, az NV felé fordulsz, ahogy a 90%-os piaci részesedésük szépen mutatja az irányt.
Ha nincs elég, vagy nem akarsz annyit költeni akkor választod az AMD-t, és ha vmi egzotikusra vágysz megveszed az Intel megoldását.
Rengeteg teszt kijött, elmondható hogy a 4060-al van pariban, sima 7600 többnyire alázza. Megnézed az árakat kb. a 4060 is ~130k körül mozog. Minden más ami a döntést befolyasolja egyéni igény vagy szoc. problem. -
Jacek
veterán
Ez a korrekt tesztelo
Most hogy egyre jobban kiderul az NV kis kartyak problemaja ami eddig mantra volt hogy miben erosek itt bizonyos embereknel a PH-n hirtelen megvaltozott a menetirany
Hirtelen nem fontos a felbontas legujabb hogy mar nem fontos az RTmivel ott lenyegeben kategorian belulnl az Intelnl pariban van, azota ezek a lartyan csaknl fullHD-ra keszultek es az RT is csak disznek van benne....
Ha nem surgos vard meg a konkurencia mit hoz es aztan dont 2-3 honap.
-
Komplikato
veterán
-
Komplikato
veterán
Mivel az RTX3060 12GB verzió is bucira veri benne a 4060-at, ott bizony az extra 4GB vram meg a 192 bit ami kijön. Úgy rémlik 1440p-ben a 4060Ti 8GB kártyát is megveri, gondolom ott a B580 is szintén.
Amúgy láttam videót magyar UE5 fejlesztőtől, abban azt mondta, hogy az UE5 tudásának a minimumának a kihozásához kellene 16GB VRAM. Tehát ilyen medium beállítások mellé.
A gamer kártyák leragadtak a 6-12GB vram között, miközben a profi kártyákon már ilyen 100-140GB+ HBM3e van. (Tehát nem csak sok, de mocskos gyors is.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Bomba ár! HP EliteBook 8470P - i5-3GEN I 4GB I 320GB I DVD I 14" HD I W10 I Garancia!
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest