Új hozzászólás Aktív témák
-
DaVE-1
senior tag
Ami a döntésem befolyásolja mint írtam még meg sem jelent.
Sima 7600-at akartál írni. De az alázás elég releváns, mivel van ahol szinte egál és van ahol a 7600 is felül tud kerekedni az intelen.
Mivel a B580-hoz fog szerintem mérődni a 8600 legalábbis remélem ,így szerintem elfér itt ha meg van említve a vetélytárs.
Mondjuk engem az se zavarna hogy egy 20-30 al drágább lenne majd de cserébe intelt leveri. Emiatt nem rohanok venni B580at, mert a kapkodás akár csunya buktát is szülhet. Remélem 1 hónap múlva már mindent tudunk -
Ramsávszél nem hoz sokmindent. 4000 szériánál le is adtak belőle nem is keveset, olcsóbb volt a nagyobb cache a GPU-ban. Már a Volta (RTX előd) tudott 1TB/s feletti sávszéllel működni 2017-ben azaz 4090 sávszélét tudta (7900XTX meg sima GDDR6-al tudja nem X-el). Vagy a radeon VII is ennyit ment. De korábbol is még a Pascalhoz is volt HBM.
Ha akarnának lenne több TB/s kártya de nem teszik mert nincs értelme ha a GPU nem használja ki.
Felső kategóriára eddig is ott volt HBM, kevesebb fogyasztással, kevesebb hőtermeléssel, kompaktabb kiszerelésben. GDDR7 csak a kályha GDDR6X kiváltására kell, meg hogy ne kelljen széles busz a kártyákra.
Ha olyan rohadt mód kellene a sávszél akkor szélesebb busz és/vagy HBM már régen megoldott 10 éve csinálják ezzel ha szükség van rá.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kuponkunyeráló
- Reklámblokkolók topikja
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Donald Trump azt mondja, hogy megtalálta a TikTok vevőjét
- BestBuy topik
- PlayStation 1 / 2
- Linux kezdőknek
- 3D nyomtatás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ismét elérhető 3db - Sennheiser MOMENTUM 4 fejhallgatók
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged