Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
junkhead
aktív tag
Segítséget kérek:
Frissítettem a Top Map térképet, Flashben, és közben lefagyott a Wayteq 850-ben az Igo Primo.
Azóta nem tudok életet lehelni bele, kikapcsolni/újraindítani sem tudom.
Mi lehet a baj, mit csináljak?
Hétfőn utaznék vele......
-
plajos
aktív tag
válasz
papsoka
üzenetére
Ezzel 1 km-ről jelez, 130 km/h alatti sebességnél:
warn_distances="130:1000"Ezzel pittyen beszéd helyett:a kamera felbukkanásakor:
approach_beep_spoken_type=sound
approach_beep_sound="!ding"Ezzel pittyen gyorshajtáskor:
overspeed_spoken_type=sound
overspeed_beep_sound="!ding"Ezzel 1 percenként jelzi hogy gyorsan haladsz (ennyi idő alatt valószínüleg elhagyod a kamerát)
overspeed_min_speech_repeat_delay=60Egyszerűbb ha keresel egy jó skint, vagy UX-et abban egyszerűbb beállítani.
-
plajos
aktív tag
válasz
OldMike
üzenetére
Szia!
1. Lehet állítani. Kameránként is, és összességében is sys.txt bejegyzéssel.
Ha az alábbi bejegyzést a [warning] szekció alá írod akkor minden kamerára érvényes lesz, ha pl. csak a vasúti átjáróban szeretnéd megváltoztatni akkor a [speedcam_category:6] szekció alá kell beírni.warn_distances="90:600,80:550,70:500,60:450,50:400"
Jelentése: 90 km/h alatt 600 méterről, 80 km/h alatt 550 méterről, 70 km/h alatt 500 méterről, stb. jelez.
Ezen sebesség és távolság értékek tetszés szerint változtathatók.
Ha csak egy értéket írsz be pl. warn_distances="90:500" akkor sebességedtől függetlenül fix 500 méterről jelez.
Ha használsz skint abban sokkal egyszerűbb a beállítása.
2. Igen, ha van hozzá adatbázisod. Ilyen jelenleg nem létezik, szerintem nincs is értelme!
3. A térképfájllal megegyező gyártótól származó, és kiadású *.fda fájlok kellenek hozzá a map mappában. -
OldMike
őstag
Sziasztok!
Eléggé újonc vagyok a Primo használatában, ezért lenne néhány (lehet hogy naiv) kérdésem:
1) Ha be van állítva a különböző sebességmérő kamerák jelzése, akkor azt már 800 méterrel előtte kezdi jelezni, és egészen a 0-ig pittyeg (ha hangra van állítva). Lehet ezen a távolságon állítani?
2) Nekem úgy tűnik, hogy a lakott terület kezdetét is jelzi a fenti távolságtól, és kamera szimbólummal. Jól gondolom-e, és ilyennek kell-e lennie?
3) A program menüjében van olyan pont, hogy riasztás figyelmeztető táblákra. Én ezt a funkciót még nem láttam működni, lehet, hogy egy speciális adatbázis kell hozzá? Ugyanez a helyzet a veszélyes útszakasz, útkereszteződés funkcióval is?
A program gyári, androidos.
Köszönöm -
kiir
tag
válasz
Rolly Dy07
üzenetére
@Rolly Dy07
Automatikus újratervezés bemondásának kikapcsolása a sys.txt-ben:
[interface]
recalc_voice=0 -
doongoo
addikt
tudna valaki egy működő linket adni egy teljes world (de legalább teljes EU) DEM file-hoz?
Előre is köszi! -
plajos
aktív tag
válasz
Rolly Dy07
üzenetére
Ha WinCE verzióra kell 480x272, vagy 800x480 felbontásra akkor ez az UX tartalmazza a kért funkciót: [link]
-
Rolly Dy07
senior tag
Sziasztok!
Primóban ki lehet valahogy kapcsolni az automatikus újratervezést? Az a baj, hogy sűrű kis utcákkal tűzdelt helyen, ha a kis pötty, ami a GPS pontos helyét mutatja, nem pont a "nyíllal" halad velem, akkor állandóan újra tervez és mond minden félét.
Illetve hangerőt szeretnék emelni, mert sokat megyek autópályán. A sys-ben mit tudok átállítani? -
o.karesz
csendes tag
Beírtam és frankón nem kapcsol ki! Köszönöm!
-
o.karesz
csendes tag
Nekem ez van a sys.txt-ben az interface alatt.
[interface]
show_exit=1
show_minimize=1
extra_settings=1
connection_enabled=2
enable_natural_guidance=1
enable_stateanim=1
resolution_dir="480_272" -
o.karesz
csendes tag
válasz
snowdog
üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
Én nem is azt írtam hogy a Primo kapcsolja Önmagát. Az autómra mikor gyújtást adok úgy érzékeli a navim hogy töltőre dugtam így automatikusan elindul , és így utána a primo is , és ez csak akkor működik így ha én manuálisan kapcsolom ki a készüléket és nem a primo .
Még egy kérdés a legaktuálisabb tábla és "társai" adatbázist hol lehet letölteni ? -
plajos
aktív tag
válasz
o.karesz
üzenetére
A lakott terület nevének a felolvasását az alapprogram nem ismeri. Skin, vagy UX kell a funkció megvalósításához. Annak a beállításaiban lehet ki/be kapcsolni. Ha csak azt szeretnéd, hogy bemondja hogy lakott területre értél, ahhoz megfelelő "Lakott terület kezdete" adatbázis kell. Ilyet tudtommal nem készült Magyarországról. Helyette javaslom nézz ki a kocsi ablakán, és látod mikor értél lakott területre (tábla jelzi).
-
snowdog
veterán
válasz
o.karesz
üzenetére
Csak általánosságban. Azt nem tudja a program, hogy a gyújtás ráadása/levétele szabályozza a ki/be kapcsolást. Amit leírtál, azt ki lehet kapcsolni egy sys.txt bejegyzéssel. Vagy beírja valaki, vagy megtalálod a keresővel.
u.i. Talán ezt keresed:
[interface]
shutdown_time=0 -
o.karesz
csendes tag
Ismét én!
Még azt szeretném tudni hogy azt be lehet állítani valahol hogy ha lakott terülert érek azt bemondja a készülék , mert a beállításoknál ki van pipálva hogy bemondja de nem csinál semmit, egyedül a vasútátkelőknél jelez!
A tts eszter van fönt , viszont van 3 is belőlük!
Köszönöm előre is a választ! -
o.karesz
csendes tag
Kedves Fórumozók és Hozzáértők segítségét szeretném kérni!
Olyan gondom van amit nem tudom hogy lehet e egyáltalán orvosolni , van egy GPS készülékem amin Primo 9. nem tudom pontosan milyen számú Primo fut. Szóval a gondom az hogy ha kihúzom a töltőt a készülékből a Primó fölajánlja hogy kikapcsolja a készüléket és ha nem nyomom megy rajta a vissza ikont akkor vissza számlálás után kikapcsol, ami még annyira nem lenne nagy gond de ha ismét vissza dugom a töltőt már nem kapcsol be magától! Viszont ha én kapcsolom ki a készüléket akkor az töltő csatlakoztatásakor bekapcsol. Igy tudom értelmetlenül hangzik. De nekem ez a készülék be van építve az autóm műszerfalába és az lenne a legtutibb ha mikor ráadom a gyújtást bekapcsol (töltő a gyújtásra van kötve) levételre kikapcsol.
Remélem tud valaki segíteni vagy tanácsot adni a dologban! -
huncutka1029
addikt
válasz
zsola32
üzenetére
esetleg keresd fel az arany oldalak szerkesztőit.
ezek is megjelennek bizonyos adatbázisokban.
És aki használja, az látni fogja a vállalkozásodat.
Vagy regisztrálj be egy legális navi szofttal a naviextras.com-ra, és ha jól tudom ott is lehet megadni poikat, az online adatbázisukba. -
Immy
őstag
Sziasztok!
IGO myway 8.3-ról váltottam primo 2.4-re.
A legnagyobb problémám, hogy a bal felső sarokban csak egy kanyarodást mutat. Hol lehet beállítani, hogy ne csak a következő kereszteződést/útváltoztatást, hanem a következő utánit is mutassa?Üdv:
Immy -
TBurjan
csendes tag
Sziasztok!
Sajnos, Mapchangerrel próbáltam térképet váltani, azonban arra a térképre váltottam át, ahol nem volt térkép. Most amikor elindítom az iGO-t, akkor "Nem található térkép" üzenettel kilép.
Mit lehet ez ellen csinálni? (Utólag hiába tettem be a térkép file-t)Köszi!
-
gs20
tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy Primo-nál van-e lehetőség egyszerűen a menü hátterének megváltoztatására, pl egy adott fájl cseréjével? (betöltő és kilépő képernyőt testreszabtam, menüháttérnek is jó lenne az a kép)
-
dokko13
csendes tag
Sziasztok!
Valaki tudna segiteni, van egy androidos navim, felraktam a primot, minden renben müködig de csak amig megtervezem az útvonalat.Kb a tervezés 80-90 százalékánál, kilép az igobol.
Felbonás 800x480.
Ha csak térképen van ak. is kilép egy idö után.Köszi!!
-
Barangoló
csendes tag
válasz
Rolly Dy07
üzenetére
Üdv!
Ha elolvasnád a privát üzeneted, már régen túl lennél a problémán, és örülnél a színes ikonoknak!
-
Rolly Dy07
senior tag
válasz
plajos
üzenetére
Az az igazság hogy halvány gőzőm van csak.
Elméletileg a készülékem 1024x600- as felbontású, de ha ilyen nincs akkor egy 800x480- as Skint kinagyít rá?
Az Igo könyvtárban lévő sys.txt-ben meg csak a gép meghajtója van szerintem beállítva:
[rawdisplay]
driver=engine
;screen_xy="auto"
;;;Nexus7
;screen_xy="1024_768:1280x703/800x1172"
;;;HTC One X
;screen_xy="1024_768:1196x670/720x1134" -
plajos
aktív tag
válasz
Rolly Dy07
üzenetére
Milyen felbontásra kellene?
-
kelly7
aktív tag
Sziasztok
Magyarországra melyik a legrészletesebb, legjobban be vállt térkép? Most Navteq van fent, és néha eszméletlen baromságokat csinál.
-
Rolly Dy07
senior tag
válasz
plajos
üzenetére
Sajnos nem jó, mert androidos a masina. A navigálj Gyurcival oldalról tudtam 1 branding fájlt letölteni, de nekem az se működött. Felülírattam a fájlt ahogy írták, de én nem vettem észre változást. Lehet, hogy valamit nem jól csinálok?
Esetleg androidost nem tudsz véletlenül?
-
hematomaI
tag
Plajos esetleg tudnál segiteni?

-
plajos
aktív tag
válasz
Rolly Dy07
üzenetére
Szia!
Egy jó branding.zip-re van szükséged. Ha WinCE-re kell akkor egyet itt találsz: [link] -
hematomaI
tag
Kérnék még egy kis segitséget.Primo2 van fent és én úgy emlékeztem hogy a sávinformáció fent jelent meg 2db zöld tábla és amerre mennem kellett azt a tábla jelezte.Most a sávinfó csak 2-3 nyilból áll.Nem lehet valahogy beállitani hogy fent mutatja nagy zöld táblával? Bocs ha hűlyén fogalmaztam.
-
Rolly Dy07
senior tag
Sziasztok! Szeretném a primo-ban megjelentetni a benzinkutak Logóját. Sokat utazok európában és ezt már megszoktam az Igo 8-nál. Tehát térképen tervezéskor már láttam hol van pl Shell kút.
Ehhez szükségem van egy skinre? Ha igen, akkor honnan tudnám letölteni?

-
zsola32
őstag
sziasztok
tudtok információt adni arról, hogy hogyan lehet a "POI" adatbázisba bekerülni?
konkrétan azt szeretném, hogy a válalkozásom benne legyen az adatbázisban.
köszi
-
Rolly Dy07
senior tag
válasz
plajos
üzenetére
Sziasztok! Tudtok nekem szép és elsősorban hasznos Skint adni iGO Primo v9.6.22.297071- hoz? Felbontás 960x540. Láttam egyszer egy szépet asszem Sanyo-tól, de persze Plajosról is hallottam, hogy nagyon jó. Sajnos linket nem találtam, ahonnan tudnék letölteni. Egy előnézeti képet is megnéznék róla. Köszönöm
-
plajos
aktív tag
válasz
Freddycom
üzenetére
Szia!
Természetesen megoldható. Az sd-kártyára készíts egy addons nevű mappát majd abba mehet a Primo mappaszerkezete (content, content/map, content/poi, stb. amire szükséged van). Nemcsak térképek, hanem bármi más is lehet az sd-kártyán a Primo beolvassa. Nagyon fontos, hogy a sys.txt-be ne legyen [folders] szekció, tehát amiket bemásoltál a hozzászólásodban töröld ki!!! -
Freddycom
őstag
Üdvözlet
Olyan kérdésem lenne, h megoldható, h belső memóriából és sd kártyáról is olvasson be térképeket? A belső memória megtelt, de szükségem lenne még pár térképre.
ilyenem van, hogy:
[folder]
app="SDMMC\Mobilenavigator"
sdcardpath="\SDMMC\Mobilenavigator"
maps="SDMMC\Mobilenavigator\content\map"
buildings="SDMMC\Mobilenavigator\content\building"
dem="SDMMC\Mobilenavigator\content\dem"
poi="SDMMC\Mobilenavigator\content\poi"ez megy a sys.txt-be.
Ha nekem csak a térképek vannak az sd kártyán, akkor elég csak az alábi sorokat bemásolnom és a megfelelő könyvtárszerkezetet létrehoznom?
[folder]
sdcardpath="\SDMMC\Mobilenavigator"
maps="SDMMC\Mobilenavigator\content\map"
poi="SDMMC\Mobilenavigator\content\poi"Az 'SDMMC' marad eként, vagy azzá kell átírnom, ami a neve az sd kártyának? A formázásnak van szerepe? FAT32-ként és az allocation unit size-t 16 kilobytes-re állítom (a belső memória ilyen paraméterekkel rendelkezik)
Köszönöm szépen előre is a segítséget.
-
vzso
aktív tag
válasz
Martin97
üzenetére
Szia!
Teljesen legális (ingyenes): PC Navigátor 12 (Windows -ra és Androidra) -
Rolly Dy07
senior tag
Segített a save mappa ürítése, a és a GPS sor kivétele. Még egyszer köszi.

Azt szeretném még kérdezni laikusként, hogy az előző Igo8-as készülékemből át tudom e menteni a jelölőket, amiket 5 év alatt bele tettem. Kicsit macerás lenne egyesévvel kikeresni a másikban aztán az újban bejelölni.
Azokra a kis színes pöckökre gondolok.
-
hematomaI
tag
Sziasztok.Kérnék egy kis segitséget.Primo 2-ről szeretném kitörölni a hasznos helyeket.Egyszerre lehetséges mert nekem csak egyesével engedi de igy eltart órákig. Pl:a benzinkút-nál nem tudom kivenni a pipát hanem belekell menni és csak egyesével engedi törölni

-
emre33
addikt
igo primo 2.4 (9.6.13) van olyan skin (800x480 felbontáshoz) ami a régi 8.3 igo felületét adja vissza?
Kiprobáltam a ZoZO féle skint és valami borzalom, megszoktam a 8.3 kinézetét.
kösz!!
-
Noxy
veterán
válasz
Rolly Dy07
üzenetére
Torold a save mappa tartalmát is.
-
Noxy
veterán
válasz
Rolly Dy07
üzenetére
Nézd meg mi van a sys.txt-ben.
Ha van olyan sor ami így kezdődik hogy, [gps] azt töröld.
Vagy rakj eléje ;<-- jelet. (pontos vessző) -
Rolly Dy07
senior tag
Sziasztok! A primo mindig csak keresi a jelet, pedig rendelkezésre áll 7-8-9 műhold. Ezért nem is navigál ugye. Hogyan lehetne ezt orvosolni? Kérlek segítsetek! Arról már informálódtam, hogy talán port beállítási hiba, de sajna ehhez már annyira nem értek. Az Igo8 megmondta mennyi és csatlakoztatta a készüléket a progihoz.

-
válasz
scott_free
üzenetére
Az első pont nálam is fennáll, sajnos csak 300 és 100 méternél szól, pedig jó lenne, ha 800-nál is mondana valamit
Primo 2, PNA-s verzió, mindenféle mod vagy kiegészítő nélkül, Bori hanggal (nem tts)... -
Martin97
aktív tag
Sziasztok sos segítség kellene mert holnap utazok (ciprusra) és ma vettem észre hogy nincs ciprus térkép a gps emen. Tundnátok ajánlani olyan helyeket ahonnan részletes ciprus térképet (nem androidos térképet) tudok leszedni poikkal?
Előre is köszönöm a segítséget.
-
OldMike
őstag
válasz
scott_free
üzenetére
Gyárilag telepített androidos Primo-m a 800 és a 300 méteres infókat mondja. Meg a 0 méterest is, de azt leginkább későn. Az a tapasztalatom, hogy egy adott útszakaszon a megengedett sebességgel hajtva már csak féktávolságon belül jön a kanyarodási infó. Tehát már eleve lassabban (kb. a megengedett felével) kell mennem, hogy időben szóljon.
A körforgalmakkal nem volt gondom, és az autópálya lehajtással sem. Bár az érdekes, amikor azt mondja, hogy hogy forduljak balra a körforgalomba. Persze értem, hogy azt akarja közölni: a következő útszakasz balra fog vezetni, de azért mókás. -
scott_free
senior tag
ma volt alkalmam egy hosszabb úton kipróbálni a Primo-t a 8.3 után, pár kérdés:
1. úgy tűnt, mintha a 8.3 több navigációs infót mondott volna, pedig a Primo is részletes navigációra van állítva - pl. a következő eseménynél többször szólt a 8.3 (ha jól emlékszem: 800,300,100,0 méternél)
2. a Primo nem mondta, hogy hajtsak le az autópályáról, meg a körforgalomba behajtáskor se mindig szólt - csak mutatta (ezt be lehet valahol kapcsolni?)
3. minden navigáció bemondása előtt pittyeg egyet - ezt ki lehet kapcsolni valahol?
4. a 3 adat gomb továbbra is összecsukott állapotban látszik alapból
5. ezek közül bármelyiket befolyásolhatja az, hogy a ZoZo skin van fent?
köszi minden segítséget!
-
kisguly
tag
válasz
gipsztigris
üzenetére

-
OldMike
őstag
válasz
scott_free
üzenetére
Én egy darabig csak néztem, hogy a leírásban lévő képen három adat látszik, nekem meg csak egy van. Egyszer véletlenül ráböktem, és akkor lett három. Ezt már nem csináltam vissza, így léptem ki a programból, azóta alapból a három látszik.
-
scott_free
senior tag
sziasztok,
azt hogyan lehet beállítani, hogy a 3 megjelenő adat ablaka egyből nyitva legyen, ne csak egy látszódjon közülük? (ha rákattintok, akkor kinyitja mind a hármat, de jobb lenne, ha ez lenne az alap beállítás)
köszi!
-
Rolly Dy07
senior tag
Sziasztok! Valaki tudna nekem segíteni. Szeretném használni androidos készüléken a Primo-de, de csak álló módban hajlandó megjelenni. Hogyan kellene a felbontást átírnom a sys-ben, hogy a készülék vízszintesbe forgatásánál a program is vízszintesen legyen használható?
Ha tudtok segítsetek. A gép felbontása : 600x976
Az alkalmazások ablaka: 600x951
Satus bar size: 25Tehát a 600-as értékből is lekell vennem 25-öt? De nem működik.

-
kuksa90
őstag
válasz
kisguly
üzenetére
Na ezt viszont már nem kéne... Lőrincze Lajos volt az emlegetett, és meghalt.
-
Latyaa
tag
válasz
snowdog
üzenetére
Szia Snowdog!
A segítséged szeretném mégegyszer kérni, az a gond, hogy felvettem az útvonalam teljesen, meg is van az elmentett adat, viszont amikor ki akarom exportálni GPX-be akkor a következő hibaüzenetet kapom a telefonon: "A nyomvonalfájl írása sikertelen: Bécsi út - 2013-08-10 23-11-13.gpx Ellenőrizze a memóriakártyát."
Eddig ilyen nem volt, mi okozhatja a hibát? Hiszen ezelőtti felvételen működött...
Köszi előre is!
-
zso85
tag
Valaki tudna segíteni igo primo-ban privát üzenetben????
-
plajos
aktív tag
válasz
Ap3x89
üzenetére
Nagy valószínűséggel hibás, vagy hiányzik a mortscript.exe és ezért nem működik a témacserélő. Töröld a save mappát, és próbáld ki témacserélő nélkül (ne aktíváld a témacserélőt). Mivel témacserélő (themechanger) nem része az igo-nak azt valószínüleg egy skin tartalmazza. Ez a skin vagy nincs megfelelően telepítve, vagy hiányos.
-
Ap3x89
aktív tag
üdv! van egy yamato 4 eco gpsem ami eddig tökéletesen működött. most bekapcsolom és rámennék a navigációra akkor egy hibaüzenet jön:
themechanger.mscr
"there is no application associated with 'themechanger'. Run the application first, then open this file from within this application
tudtok erre valami megoldást? előre is köszi? -
kisguly
tag
válasz
beach head
üzenetére
Persze.
Vagy térképcserélő apk-val, vagy profilváltásos megoldással. Szerintem az a jobb. De természetesen kinek a pap, kinek a papné. Vagy a lánya.
Teljesen olyan mint a WINCE. -
beach head
senior tag
Üdv, okoson is működik a térképcserélő funkció vagy csak WinCÉN?
-
kuksa90
őstag
válasz
Martinmentor
üzenetére
Nem hiszem el....

Olvasd el légyszives az oldal jobb felső sarkában pirosan kiemelt szösszenetet.
"androidos okos telefonon ..."
Tudod az nem okos telefon, hanem okostelefon. Lejön a különbség?
"honnan tudnám megszerezni?"
Az erzsébeti búcsúban lehet lőni három pálcáról.

-
Martinmentor
csendes tag
Üdvözlök mindenkit, kicsit amatőr vagyok igo primo témában, annak ellenére, hogy sok ismerősömnek raktam már fel különböző androidos készülékére a programot.... Én jelenleg az Igo Primo 9.6.22.297071-es verzióját használom! Csak és kizárólag magyarországi térképek vannak fent a készüléken de minden le van töltve (egyszer hátha kell)de androidos okos telefonon nem akarok annyi helyet foglalni.
A kérdésem az lenne hogy jelenleg használt Primomnál van e jobb, újabb... ha van honnan tudnám megszerezni?
Illetve: minden kiegészítő érdekel, map, poi, 3d-épületek, stb stb... A térképek és poi-k az elnevezés szerint 2013Q1-es ek
Köszönettel: Egy lelkes amatőr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Tilos a warez és az ezzel kapcsolatos segítségnyújtás!
- Számlás!Windows 10 Pro 11 Pro,Windows 10 Home 11 Home, Office 2016,2019,2021 ,Vírusirtok,Mac
- Garmin Forerunner 405 GPS óra
- iPhone SE 2020 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4594
- szinteÚJ 2030 Gar! Dell Pro Max 14 Ryzen AI 9 HX PRO 370 32GB LPDDR5X 1TB NVMe SSD
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Primo 2, PNA-s verzió, mindenféle mod vagy kiegészítő nélkül, Bori hanggal (nem tts)...

Teljesen olyan mint a WINCE.
DM43