- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel topik
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Khaal
őstag
Nézzél szét itt hardveraprón is, van pár jó ajánlat itt is, pl.:
60 ezerig:
[link] Nagyon jó akku.
[link] 1GB ram, nagy felbontású kijelző.
[link] Ennek jó az akkuja és port replikátor is van hozzá.
60 ezer felett:
[link] 1GB ram, új akku, port replikátor.
[link] 2gb ram.
[link] 1.5GB ram, nagy felbontású kijelző.
De 68-ért már ezt is megkaphatod: [link] -
Tim82
félisten
Eredetileg így nézett ki az a gép: [link]
Én nem ezt venném, mert 60-70 ezer Ft-ért jobb lehetőségek is vannak. Pl. itt a Hardveraprón van 68 ezer Ft-ért 1400*1050-es felbontású képernyővel rendelkező T43, azt pedig DDR2-vel tudod bővíteni, ami olcsóbb. Persze nem tudom, helyileg hol vagy, lehet, hogy a Vaterás gép elérhetőbb.
-
Tim82
félisten
Szia!
Az ismerősödnek szerintem adni kellene egy tiszteletbeli marketinges diplomát, de amúgy természetesen osztom a véleményét, más gyártók gépeit is ismerve.
A Vaterás linken lévő géphez elég kevés paramétert adott meg az eladó. Én kérnék tőle még egy típusszámot, ami alapján le lehet ellenőrizni, hogy gyárilag milyen konfigurációban jött ki az adott masina (ehhez segítségként e fórum első hozzászólásában van a link az IBM/Lenovo oldalára), vagy legalább megkérdezném, hogy milyen a kijelző felbontása. A "ritkaság 128 MB-os VGA-s" T42 ugyanis elvileg T42p-t kell, hogy jelentsen, ami a jobb VGA-ban és a nagyobb felbontású kijelzőben (SXGA+ = 1400*1050 pixeles felbontás) tért el a "sima" T42-től.
Jó gép, persze kb. 5 éve volt csúcsmodell. Ha nincsen rajta semmi elbarmolva, akkor ez még 10 év múlva is laptop lesz. Nem vagyok tisztában a Corel rendszerkövetelményeivel (illetve hogy melyik verziót használod belőle), de a többi feladatra biztosan bőven elegendő lesz. Én T41p-t használok több mint két éve, mint tulajdonképpeni fő gép, sokat volt hurcolva, gyakran több hétig be volt kapcsolva, műszakilag kifogástalan és bírja a gyűrődést. (Esztétikához meg annyit, hogy a billencs meg a palmrest volt kopott, de frissen cseréltem őket.)
Még annyit, hogy egy bővítést biztosan el kell rajta végezned és az nem lesz túl olcsó mulatság. Célszerű 2*1 GB-ra bővíteni a RAM-ot, viszont egy-egy 1 GB-os laptop DDR modul elég sokba kerül, ezért használtat érdemes keresni.
*
Használt gépekkel kapcsolatban aranyszabály, hogy nézd meg személyesen. Ha nem értesz hozzá, akkor vigyél olyan barátot, ismerőst, aki igen. Nézd meg, hogy mennyire tartósak a zsanérok, működik-e az optikai meghajtó, a gép portjai, van-e pixelhiba stb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új Dell Inspiron 14 5435 Ultrabook -50% 14" Bivaly AMD Ryzen 7 7730U 8Mag 16GB 512GB FHD+ IPS
- Új Dobozos Lenovo Yoga Slim 6i Gamer Procis Ultrabook 14" -35% i5-13500H 16/512 Iris Xe FHD+ OLED
- TUF F15 FX507ZI4 15.6" FHD IPS i7-12700H RTX 4070 32GB 512GB NVMe gar
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- Szép! Dell Latitude 7430 ÜTÉSÁLLÓ! Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 5700X3D Processzor!
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- ViewSonic VG700b monitor 17" 1280 1024 DSUB, DVI, beépített hangszórókkal
- Apple iPhone 14 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged