- Rekord vékony lesz a Z Flip7 is
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Apróbb óra érkezik a OnePlustól
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
^Clown
addikt
IBM X40 saga:
- ma visszavittem a rossz 1 gigás memóriamodult, srác visszafizette a pénzt, viszontlátás
- futtattam még pár memtestet, illetve a egy múltbeli tesztet is linkelek "emlékeztetőül":
0.) alaplapi 512MB + 1024MB-os modul: [link]
1.) alaplapi 512MB + az eddig hibátlanul működő 256MB-os modul: [link]
2.) alaplapi 512MB + az eddig hibátlanul működő 256MB-os modul 2. teszt: [link]
3.) alaplapi 512MB: [link]
4.) alaplapi 512MB 2. teszt: [link]
Mint a képeken látható, elég hamar megálltak a tesztek (a max. 22 perc volt). Utána esc gombbal lehetett kilépni, és a gép újraindult.
Folyamatosan "Unexpected interrupt - Halting CPU0" hibát dob a Memtest. Valaki tudja, hogy ez mit jelent?
Van egy sejtésem, hogy az alaplap kuka - vagy a proci, vagy az alaplapi memória miatt (igazából mindegy, tudtommal egyik sem cserélhető). Már csak az a nagy kérdés, hogy az 1 gigás memóriamodul nyírta-e ki az alaplapot, vagy sem...
Az SSD-t továbbra sem tudom még LiveCD alól sem formázni, illetve particionálni. Valami olyasmit írt ki, hogy a partíciós tábla összeomlott. Ez vajon menthető még valamilyen úton-módon?
-
^Clown
addikt
Igen, jól értetted, miután nem tudta leformázni ext3-ra az SSD-t, elindult a CD-ről a linux. Be is jött az ubi szépen.
Ez egy Kingspec 32 gigás 1,8"-os SSD. Nem tudok róla, hogy lenne bármiféle programja is, még egy nyomorult fw frissítést sem találtam hozzá.
A partition editort kipróbálom, most épp ismét a live cd-vel próbálkozom. A cd meg az SSD formázásával, de gyanúsan sokáig áll 5%-on (mint az előbb), szóval most sem fogja tudni formázni... Szerk.: és bejött a tippem:
ext3 fájlrendszer létrehozása meghiúsult SCSIS2 (0.0.0) 1. partícióján.ans: köszi, le fogom futtatni megint a memtestet az eredeti ramokkal, de kétlem, hogy bármiféle bajuk lenne, azokkal nem volt gond (ellenben az újjal).
-
-
^Clown
addikt
Az már kint van
Nem teszem vissza... Korábban csináltam egy memtestet az eredeti modulokkal (alaplapi 512 plusz 256-os samu), hiba nélkül lefutott, képem is van róla.
Úgy tűnik, a hiba továbbra is fennáll, Win7 telepítő nem indul, csak fekete képernyő és az egérkurzor. Most jön a Win XP, hátha... Ha az sem, akkor vissza a linuxhoz.
-
^Clown
addikt
Köszönöm mindenkinek a tippeket. Hát én is nagyon remélem, hogy nem tette tönkre a mem. vezérlőt vagy az alaplapot a memória, mert akkor tényleg tökön szúrom magam, ahogyan TOZ jósolta.
Linux live CD-vel még életemben nem volt dolgom (mint úgy általában linuxszal sem nagyon, kb. 1-2 hete raktam fel egy ubit a Win 7 mellé a másik notimra, és ennyi). Szóval akkor mit kéne vele csinálni?
Reménykedem, hogy valóban "csak" szoftverhiba. Kivettem az SSD-t, úgy is indítottam a gépet, de akkor jelezte, hogy nincs benne merevlemez. Ha benne van, akkor a villogó kurzorug jut.
A Memtest lehet, hogy azért nem jelenített meg semmi piros hibaüzenetet alul, mert a képen látható 7 óra x percnél megállt a teszt, megfagyott.
Szóval a linux CD-re visszatérve, mit kéne és hogyan? Köszi a segítséget előre is, mert nagyon szopóágon vagyok...
Szerk.: http://www.linux-live.org/ -ról a linux-live-6.3.0-át töltsem le igaz? A letöltött -gz állomány kicsomagolom, utána egy az egyben kiírom CD-re? USB-ről is megy?
-
^Clown
addikt
válasz
adorjant #8939 üzenetére
Próbáltam volna, ha eljutott volna odáig az usb-ről való bootolás után a Win7 telepítő. De csak egy fekete képernyőig jutottam, ahol ugyan lehetett mozgatni az egérkurzort, de semmire nem megyek vele...
Ez volt az első gondolatom amúgy, a Win7 javítás.
De tényleg könnyen lehet, hogy kimúlt az SSD, vagy külső rack-ben, vagy egy másik X40-ben kéne letesztelni. -
^Clown
addikt
Jogos, már írtam neki levelet ezzel kapcsolatban. Mindenesetre elég sok pozitív értékelése van (és 0 negatív), hogy megbízzak benne... Lehet, hogy nem kellett volna, majd kiderül előbb-utóbb.
Ime a memtestről lőtt fotó.
Egy hét próbagar van rá... -
^Clown
addikt
Összeomlott a tegnapi friss Win7 telepítésem délután az X40-en...
Épp pdf-eket olvasgattam, mellette ment egy ablakban a Chrome. Valamit meg akartam nézni a neten, erre megfagy a rendszer, majd kék halál (sajnos a hibakódot nem írtam fel).
Oké, semmi gond, bekapcsológombot folyamatosan nyomva tartva kikapcsoltam a gépet. Visszakapcsolom, BIOS képernyő bejön, utána viszont csak egy villogó kurzor jelenik meg. Nem reagál a gép semmire, csak két dologra:
- ctrl + alt + del -re újraindul
- ha lecsukom a notit, mintha elmenne sleepbe (csipog, világít a félhold). Kinyitom, újra csak a villogó kurzor fogadOké, akkor rendszervisszaállítás usb-ről. Bedugom, boot pendrive-ról, oké, minden megy szépen, de amikor választanom kéne, hogy mit is szeretnék, szintén fekete képernyő, csak az egérkurzor látszik (lehet mozgatni). Többször próbálgattam, ugyanaz az eredmény...
Persze mindezt úgy csináltam, hogy először bent hagytam a tegnap vett memóriamodult, utána pedig kivettem - ugyan az az eredmény. Egyébként sajnos valami baja van a modulnak, több hibát is dobott a memtest, egész éjjel futott.
Na ekkor már kezdtem kétségbe esni, de semmi gond: jöhet az XP. Külső DVD-meghajtóról bootolok, szépen be is jön. Mutatja, hogy 1 partíció van, ahogyan azt tegnap megcsináltam. Rányomok, hogy törölje a partíciót. Valami hiba miatt nem engedi.
Rendben, akkor települj rá - a meghajtóval kapcsolatban ismét hibát jelez, és kilép a telepítőből.Van valakinek ötlete, tippe, megoldása, hogy mi lehet a baj? Már eléggé kétségbe vagyok esve, nem vagyok valami pro sajnos, magamtól eddig jutottam.
Lehetséges, hogy bekrepált az SSD? Vagy a memória zavart be (kivettem, úgy is ugyanezeket produkálja - az XP telepítést már nem is próbáltam úgy, hogy bent volt az új modul)? -
^Clown
addikt
válasz
Napfénysüti #8929 üzenetére
30 gigás az SSD, ebből 10 giga foglalt (op. rendszer + programok). Majd ha lesz türelmem leszedem, és felrakom újból.
-
^Clown
addikt
válasz
Napfénysüti #8927 üzenetére
20 giga. Ezért nem értem...
-
-
^Clown
addikt
Ma vettem egy 1Gb-os Hynix modult az X40-be, és működik
Szóval aki tutira működő modult akar, az ezt keresse: Hynix HYMD512M646CFP8
És így néz ki:Non-ECC a RAM, ezt valaki magyarázza el nekem, hogy miért nem jó/miért jó, köszi
Ennek örömére le is cseréltem az XP-t Windows 7-re (Home Prof.). Ég és föld a különbség a Win7 javára, megtáltosodott a gép. Sokkal gördülékenyebb minden. Aero ugyebár nincs, de kibírom
Kéne valami petíciót írni az Intelnek, hogy ne álljanak le a fejlesztéssel
-
^Clown
addikt
válasz
#91574272 #8887 üzenetére
Van a T500-adra garancia? Ha igen, lehet, hogy jobban járnál, ha beadnád a szervizbe.
Itt például fent van egy csomó videó, mit hogyan kell szétkapni rajta,
-
^Clown
addikt
Bocs, rosszul emlékeztem, valamiért a BGA hiba maradt meg
Viszont örülök, hogy alakul a molekula, épül-szépül az új gép!
A wide kijelzőtől való ódzkodásodat pedig meg tudom érteni. Hogyhogy nem két magos gépre váltottál (T60 vagy T61, bár az utóbbit elég nehéz felhajtani 4:3 arányú kijelzővel)?Szerk.: bocs, most látom mit írtál
-
^Clown
addikt
válasz
redXIII #8773 üzenetére
Lehet, hogy amikor bent van az összes csavar, úgy feszül meg az alaplap, hogy a BGA tok nem illeszkedik rendesen az alaplapra. Ez mondjuk furcsa jelenség, ilyet még nem olvastam.
Azért még nem kell temetni, érdemes egy e-mailt írni annak a cégnek, amit linkeltem, hogy mondjanak egy árat rá. Ha meg nem éri meg, akkor el kell adogatni a cuccokat belőle (kijelző, HDD, RAM, stb. stb.).
-
^Clown
addikt
válasz
redXIII #8769 üzenetére
Igen, sajnos a BGA eleresztett. Ide talán érdemes beadni. Talán... Tim82 fórumtárs járt pont így néhány hete, mint Te, ő inkább új gépet vett, és az alkatrészeket átépítette az új gépbe, a maradékot pedig eladogatta. Neked kell döntened, mert nem olcsó mulatság sajnos (pontos árat nem tudok, hülyeséget meg nem akarok mondani) a szakszerű BGA javítás.
galyika: én úgy tudom, hogy nem jár garivesztéssel. De azért óvatosan kell bánni az ilyen leesett, fizikailag sérült gépekkel, ki tudja, milyen ütést kapott az alaplap, stb. Erős gépek ezek, jól össze vannak rakva, de gondolom még így is 100K-s összegről van szó. Én meggondolnám!
Azért más véleményét is hallgasd meg, nem vagyok akkora pro a témában! -
^Clown
addikt
Szerintem nem lehet lemérni 100%-ig objektíven a két eszközt. Van, akinek a touchpad a kényelmesebb, és van, akinek a pöcökegér. Személy szerint mind a kettővel teljesen jól elvagyok (X40 pöcökegér és Dell Inspiron 1520 touchpad). Nem görbül sírásra a szám, ha a touchpadot kell használnom, és viszont.
-
^Clown
addikt
A T41p is hajlamos elengedni a videóvezérlőt, mint a T40-T42?
Megakadt a szemem az apróban fellelhető T41p-n.
-
^Clown
addikt
-
^Clown
addikt
válasz
Napfénysüti #8514 üzenetére
Köszi, belőttem, remélem segít megállítani a romlását (vagy legalább lassítani)
-
^Clown
addikt
Tehát 35%-nál kezdi tölteni a tiéd, és csak 85%-ig tölti fel, vagy a két érték között bármit lehet? Én 40%-ra lőttem be, és 100%-ig tölti.
Vigyáznom kell az akkura, mert már majdnem 300 ciklus van benne, és már sajnos poor az állapota... Bár még így is full fényerővel wifivel minden maxon 1 órát elmegy (9 cellás).
-
^Clown
addikt
Ha budapesti vagy, akkor ide érdemes elvinni a gépet.
Más: Ti hogyan állítottátok be az akksitöltést, hány százaléktól kezdje tölteni?
-
^Clown
addikt
Nem szeretnék beleokoskodni a nagyok dolgába, de szerintem az említett T400 világgaranciás, legalábbis e szerint az oldal szerint az.
-
^Clown
addikt
Van valakinek elfekvőben 1Gb-os DDR1 333-as (PC2700) memóriája (IBM X40-be kellene)? Lenne egy vevője
-
^Clown
addikt
Üdv!
A helyzet a következő: vettem nem is olyan régen egy SSD-t az X40-embe, minden szép volt és jó. Feltelepítettem rá az XP-t. Utána nem sokkal kivettem az SSD-t, és visszatettem a vinyót, hogy letöröljek róla minden adatot, mivel majd el szeretném adni. Idő hiányában a vinyó benne volt 1-2 hétig. Most szépen legyalultam a vinyót, visszatettem az SSD-t a notiba. Gondoltam úgyis rajta van az XP, minden oké lesz, onnan tudom használni majd szinte, ahol abbahagytam. De a gép nem ismeri fel az SSD-t. Vindóz telepítő lemezzel sem, BIOS-ban sem. Van valami tippetek, hogy ez miért van?
-
^Clown
addikt
Lenovo X100e teszt az Indextől - ez az ember újságírónak meri magát nevezni?
-
^Clown
addikt
Köszi a sok tippet, de júzer failure volt
Már megy is, épp települnek az XP frissítések.
Azért hittem azt, hogy jumperelni kell, mert szinte az összes fellelhető képen van az SSD-n egy jumper. Plusz az SSD hátulján le is van rajzolva, hogyan kell jumperelni annak megfelelően, hogy master vagy slave legyen.A gyári recovery lemezzel raktam vissza az XP-t (TOZ: mégegyszer köszi a lemezeket!), de már kicsit bánom, csillió programot felpakolt. Melyek azok a progik, amiket mindenféppen hagyjak rajta? Gondolok itt ThinkVantage System Update-re és hasonlókra. Köszi!
Az SSD amúgy egy Kingspec 1.8" PATA, 32Gb-os változatban. Nem eBayről, hanem itthonról, használtan.
-
^Clown
addikt
Üdv! Vettem tegnap egy 32Gb-os Kingspec SSD-t. Szeretném megkérdezni, hogy kell-e jumperelni. Valamiért nem ismeri fel a gép... Köszi!
-
^Clown
addikt
Üdv! XP alatt hogyan tudnom visszavarázsolni a kis zöld akksi mérő programot a tálcára? Véletlen bezártam, és nem jövök rá, hogyan kéne visszakapcsolni. Köszi, és bocs a láma kérdésért
-
^Clown
addikt
válasz
Napfénysüti #7635 üzenetére
Örülök, hogy sikerült eladnod!
-
^Clown
addikt
Azért ez durva egy kicsit...
És van még más is, de a hozzászólásokat is olvassátok el, nehogy valaki belefusson!
-
^Clown
addikt
Sziasztok! Lenne egy kérdésem az X40-nel kapcsolatban. Szeretném megtudni, hogy a gépemben mekkora memóriamodul van (mekkora van az 1 db bővíthető slotjában, illetve mennyi az alaplapra forrasztott memória). Összesen 512Mb + 256Mb van benne. A Slot1-re írja az 512Mb-ot, a Slot2-re a 256Mb-ot. Típust csak a Slot2-re ír (Samsung - nem oszt nem szoroz, csak megemlítettem). Ezek szerint akkor jól értelmezem a helyzetet, aha zt mondom, hogy 512Mb van az alaplapon, és a 256Mb-os modul cserélhető? Köszi
-
^Clown
addikt
Van valakinek esetleg eredeti Windows XP recovery CD-je X40-hez (magyar)? Köszi!
-
^Clown
addikt
Leteszteltem az IBM X40-esem merevlemezét, ha gondoljátok, olvassátok el
-
^Clown
addikt
válasz
Napfénysüti #6117 üzenetére
Egy üveg Hoegaarden rendel
-
^Clown
addikt
válasz
Napfénysüti #6091 üzenetére
-
^Clown
addikt
Azokat én is néztem, de úgy vettem ki a hirdetésből, hogy azok wifi nélküli gépek, legalábbis az egyik biztos. Erre figyeljetek oda.
Bár biztos be lehet utólag is rakni egy wifi kártyát, plusz antennát, de nem tudom, hogy mennyire macerás, illetve mennyit kéne még rákölteni. -
^Clown
addikt
válasz
HarryPotter #5147 üzenetére
Például itt, de az ebay-en más márkájút jóval olcsóbban megkapsz.
-
^Clown
addikt
A T60-ba max. mennyi memóriát lehet tenni? Erősítsetek meg, hogy max. 3 gigát tud kezeli. Köszi!
-
^Clown
addikt
válasz
yodamastah #4387 üzenetére
Tényleg, elfeledkeztem arról, hogy nincs Win7 driver a VGA-hoz
-
^Clown
addikt
válasz
yodamastah #4385 üzenetére
Köszi a videót, tényleg jó gyors lett tőle a gép. Azt meg lehet tudni, hogy pontosan milyen proci és mennyi memória van a gépben?
Egy kis zárójeles magánvélemény: én a Win 7 alatti teljesítményére lennék nagyon kíváncsi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- X1 Carbon 9th 14" FHD+ IPS érintő i7-1185G7 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Latitude 7330 13.3" FHD IPS i5-1245U 16GB 256GB NVMe IR kam gar
- Thinkpad X13 Gen2i 13.3" FHD+ IPS i5-1145G7 16GB 512GB NVMe gar
- Gyakorlatilag új, GARANCIÁLIS (2026.12.23-ig!) Asus ROG Strix G16 (G614JV) gamer laptop RTX 4060-nal
- Bomba ár! Asus Slate EP121 Tablet - Intel Core i5 I 4GB I 64GB SSD I 12" Touch I Cam I W10 I Gari!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- Samsung Galaxy A54 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest