- iPhone topik
- Magisk
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
^Clown
addikt
válasz
Brutusmedve #13083 üzenetére
A 2668 a Type szám egy része. A 2668 után még kellene szerepelnie 3db betűnek így: 2668-XXX. Valamint a gép alján a Type szám mellett szerepel az S/N szám. Ezekkel le lehet ellenőrizni az IBM oldalán, hogy pontosan milyen paraméterekkel gyártották le a notit.
-
^Clown
addikt
válasz
Brutusmedve #13081 üzenetére
45K-ért foltos kijelzős, ütött-kopott, nem magyar billentyűzetes gépet tudsz venni maximum. Persze ha türelmes vagy és sokat keresgélsz, talán találsz olcsóbban is gépet.
-
^Clown
addikt
Itt olvashatsz egy jó tesztet a 13"-os Edge-ről.
Ez az Edge nem "igazi" ThinkPad, inkább amolyan ThinkPad light, viszont az IdeaPad sorozatnál jobb minőségű - legalábbis szerintem.
Mennyire ragaszkodsz a 13"-os mérethez? 12"-os X60, X61-eket nézhetnél itt az apróban. Ezek a gépek viszont igazi ThinkPad-ek
További kérdésekkel szerintem fordulj inkább a Milyen notebookot vegyek című topik lakóihoz, ők többet tudnak segíteni az IdeaPad esetében. Értelemszerűen mi itt TP-eket ajánljuk (R,X és T szériákhoz)
-
^Clown
addikt
Lenne egy nem annyira szakmai kérdésem hozzátok, hátha tudja valaki a választ. A Hardware Maintenance Manual-ban (X41, illetve T4x -nél is többek között) azt írja, hogy M4-es csavarok vannak a gépben. Szeretnék pontosan ilyen méretű csavarhúzót szerezni; tehát ha bemegyek a barkácsboltba, elég, ha annyit mondok, M4 fejű csillagcsavarhoz keresek csavarhúzót, vagy ez az M4 valamiféle más szabvány, mint az EU (vagy MSZ)? Köszi előre is!
-
^Clown
addikt
Én is találkoztam már olyan T61-essel, amiben elvileg 1440*900-as felbontású kijelzőnek kellett volna lenni (ehelyett sima 1280*800 volt benne). Nekem gyanús volt, végül elálltam a vásárlástól. Nem kevés pénzről van szó, én óvatos lennék a helyedben - ha kicsit is gyanús a gép, várd meg a következő ajánlatot, biztosan lesz még jó áron X200s az apróban.
-
^Clown
addikt
-
^Clown
addikt
válasz
CPT.Pirk #12881 üzenetére
Szintén zenész, az X41 akkuról üzemelve sistereg (terheletlenül). A ThinkWiki-n elég jó leírás van erről a problémáról ( high pitch noise néven keressetek rá ), illetve a lehetséges gyógymódokról. Elég szerteágazó kérdéskör ez, mert a tápellátástól kezdve a procin keresztül az usb portokig elég sok minden okozhatja. Nekem eddig nem volt türelmem utánajárni...
-
^Clown
addikt
válasz
hatizsak #12837 üzenetére
Íme egy videó róla. A gép többi részéhez a videókat itt találod.
A Hardware Maintenance Manual - ThinkPad R60, R60e, R61, R61i pedig itt található.
Maga a szerelés egy kicsit nagyobb művelet, de minimális műszaki érzékkel 10 perc alatt megvagy vele.
-
^Clown
addikt
válasz
Devastator #12830 üzenetére
Csatlakozom audi100td-hez, plusz még ajánlok néhány gépet: R51e, R52, R61
-
^Clown
addikt
Szedd le / távolítsd el a wifi drivert, majd tedd fel a ThinkVantege System Update 3.14 nevű programot. Indítsd el, meg fogja találni a hiányzó drivert, felteszi, és kész.
Ha továbbra is hiba áll fenn, akkor linux alól teszteld. Ha úgy sem megy, akkor más hiba lesz, de ennek szvsz. kicsi az esélye.
-
^Clown
addikt
Megnyomogattam ma az SL510-et. Nem írnék róla regényt, ha van még ezen kívül kérdés, tegyétek fel
- nagyon f@szán össze van rakva
- billentyűzete nem horpad, atom stabil, nagyon kényelmes
- zsanér feszes, minden oké vele, mérget nem vennék rá, hogy ez mindig is így lesz
- nem nyikorog, ropog sehol a palmrest
- ez az új képernyőarány mondjon le! Borzalom! -
^Clown
addikt
Az X41 mennyi memóriát tud kezelni? 1,5Gb-ot vagy 2Gb-ot?
Illetve ti milyen típusú és márkájú RAM-ot raktatok bele? Ez vajon működne benne? Köszi!
-
^Clown
addikt
Akkor tegyél vele egy próbát. Fog találni mindenféle más programot is (pl. Access Connections), szerintem felesleges mindent felpakolni. Koncentrálj a driverekre
-
^Clown
addikt
válasz
radamsky #12596 üzenetére
Ez elő szokott fordulni. Ha garis még a gép, tegyél egy próbát, és írj egy levelet az IBM szerviznek, hátha cserélik. A ciripelésről bővebb ifnót a thinkwiki-n találsz, pl.: [link]
HaZse: System Update nevű programot feltetted? Ennek elvileg automatikusan meg kéne találnia a hiányzó drivert, majd letölti és telepíti. Eszközkezelőben, vagy az AIDA / Everest-ben látszik egyáltalán?
-
^Clown
addikt
válasz
adnoctum18 #12580 üzenetére
Kínából ezt 3-4K-val olcsóbban megúszod - ha már így is úgy is késő... Nem kell semmiféle átalakító, ugyan olyan a csatlakozója, mint a gyári HDD-nk. Kiveszed a régit, beteszed az újat, és kész.
Ubi témában várd meg lapa-t vagy TOZ-t, ebben nem tudok segíteni sajnos.
-
^Clown
addikt
válasz
adnoctum18 #12578 üzenetére
Nem jó, mert SATA2-es, neked pedig IDE/PATA SSD kell. Sürgősen nagyon nehéz lesz felhajtani, Kínából 2 hét, mire ideér egy 32Gb-os KingSpec 110 dollárért.
-
^Clown
addikt
Mivel érdemes eltávolítani a Power Managert? Revo Uninstallerrel szedtem le az X40-ről, utána meg persze nem tudtam visszatenni az 1.85-öt, hibaüzenettel 3%-nál elszáll...
A T43-nál már jobban kéne kivitelezni a műveletet
Sima Programok telepítése és törlése opciót válasszam a Vezérlőpultban?
-
^Clown
addikt
Nálam ilyen nem fordult elő soha.
Viszont baromi pipa vagyok, feltettem az egyik X40-re (amiben a régi, de aránylag jó állapotú 8 cellás akksi van), plusz a T43-ra a legújabb 1.88-as Power Managert. Na azóta "Battery not instelled" fogad. Köszi Lenovo, csak azért sem tőled fogok új akksit venni...
-
^Clown
addikt
válasz
_szantos_ #12431 üzenetére
Eltévedtél, ide tartottál minden bizonnyal
-
^Clown
addikt
-
^Clown
addikt
válasz
Magnat #12392 üzenetére
Én nem vettem észre szaggatást, bár való igaz, csak max. 0,5m-re van az egér a géptől. Ha az ágyban netezek, akkor pöcökegér
Nálam egy Logitech MX518-at váltott le, ha kell valakinek, jelentkezzenNemsokára pedig feltámasztom a jó kis Microsoft IntelliMouse Optical 1.1A egeremet, tartaléknak
-
^Clown
addikt
Elegem lett a kábeldzsumbujból, nekiálltam felszámolni. Első körben beszereztem egy Microsoft Wireless Mobile Mouse 3500 -at (egész pontosan kettőt, egyet nekem, egyet a szülőknek). Baromi jó meg minden, de úgy tűnik az X40 - X41 szérián kicsit alulméretezték az USB fizikai méretét (a kép az X41-ről készült):
Kb. 2 mm-t kilóg, elvileg el kéne nyelnie tövig (nem gondol rosszra!
).
-
^Clown
addikt
válasz
audi100td #12306 üzenetére
Jogos, a 1,5Gb az X40-re vonatkozott.
Az X60 - olvasgatva a fórumot - viszont a minőséget tekintve sokak szerint visszalépés az X41-hez képest.Saint: azért remélem magáról az X31-ről nem beszéltünk le, csak maximum arról a gépről (sajnos mostanság erősen túlárazzák a régebbi X szériás gépeket, lásd pl. X60). Nekem még nem volt szerencsém találkozni X31-el, de nem sok rosszat olvasni róla.
Más: feltoltam a legújabb Ubit az X41-re. Ubi alól akartam frissíteni, hát utána szépen össze is f*sta magát, nagyon boldog voltam - reinstall... Ezt leszámítva viszont nagyon oké, gyorsabb, mint a 10.04!
-
^Clown
addikt
+1, az X40/X41-nél nagy szívás ám az 1,8"-os PATA HDD - SSD problematika. A memória szerintem nem katasztrófa, hogy csak 1,5Gb fér bele a 2Gb helyett.
Ettől függetlenül is sok szerintem a 45K az X31-ért, főleg, hogy karcos a kijelző, repedt a ház, francia a billentyűzet. Ha nem lennének ezek a hibái, akkor megérné, de így nem.#12261 evone: lol ,miket észre nem veszel
-
^Clown
addikt
Megcsináltam a T43 kipucolását
Tényleg nem volt annyira nagy ördöngösség. Nem csoda, hogy nem hűtött, alig volt hűtőpaszta, az is totál kiszáradva, szétfolyva. Jó alaposan kifújtam a ventit, felkentem a pasztát, és jónapot. A venti csapágyát nem zsíroztam be, egyáltalán nem zörög.
Köszi mindenkinek a segítséget és a tanácsokatMa TP szerelő napom van, mert az egyik X40-re és az én X41-emre is feltettem a gumitalpakat.
-
^Clown
addikt
És adorjant: köszi a válaszokat! Ma úgy néz ki, sikerül szereznem sűrített levegőt, először azzal megpróbálom kifújni, majd meglátjuk, mire lesz elég. Szinte biztos, hogy újra is kéne pasztázni, elvégre 4 és fél év alatt azért elég rendesen ki tud száradni. A venticserét jó lenne elkerülni...
-
^Clown
addikt
Üdv!
Egy integrált VGA-s, Pentium M 740 (1733Mhz, Dothan) CPU-val szerelt 15"-os T43-nak normál használat mellett (pl. youtube, böngészés, office, zene, tehát nem stability test
) mennyinek kellene lennie a proci hőmérsékletének? Köszi
Érzem, hogy nem fogom megúszni a szétszedést... Hangos is, meleg is
Mit javasoltok, a venti csapágyát mivel kenjem be?
-
^Clown
addikt
A "tablet vs. android" összehasonlításra kíváncsi lennék. Durva topikja lesz majd, az biztos, jönnek az Apple-fanboyok
Itt a hivatalos Intel magyarázat, hogy az Intel GMA 900 miért nem támogatja az Aero-t:
"Why doesn’t the Intel 915 Express chipset family support Windows Aero*?
The graphics architecture and design of the Intel 910 and 915 Express chipset families (with the Intel® Graphics Media Accelerator 900 or Intel® GMA 900 graphics engine) was finalized prior to Microsoft releasing the WDDM specifications. Thus, there are hardware limitations in the Intel GMA 900 architecture that would limit graphics performance and memory capabilities when attempting to run WDDM on Windows Vista.
The hardware limitations of Intel GMA 900 are centered around not having a large enough memory table to support Windows Aero user interface, a key feature that is part of WDDM driver support. This, along with hardware restrictions on surface placement and graphics memory alignment, results in graphics memory usage that is not optimized for Windows Aero performance. Additionally, the lack of native hardware support in the Intel GMA 900 for Windows Vista’s dynamic memory management would result in slower graphics performance and a suboptimal user experience with Windows Aero.
With these identified limitations, Intel GMA 900-based graphics systems do not meet the performance requirements for Windows Aero user interface of Windows Vista. Intel addressed these hardware limitations with the desktop and mobile Intel 945 Express Chipset families.
Starting with the Intel 945 Express chipset families (Intel GMA 950), Intel graphics drivers for Windows Vista fully support WDDM and the Windows Aero user interface."
-
^Clown
addikt
Már csak 1db IBM X40 X41 gumitalp szettem van, vigyétek gyorsan
-
^Clown
addikt
válasz
Napfénysüti #11929 üzenetére
Milyen gépre, milyen áron, ha szabad megtudnom?
-
^Clown
addikt
válasz
rauschie #11902 üzenetére
Itt találtam neked egy nagyon kimerítő tesztet egy GMA 950-nel szerelt IBM T60-ról. A cikk vége felé találod a számodra fontos infókat.
Az akkuidőt a proci alulfeszelésével tudod még javítani, illetve persze wifi off, bluetooth off. Bővebben lapa kolléga tud ebben a témában segíteni
Keress vissza, jópár - azóta már megvalósított - ötletét leírta már.
A többi kérdésedre a választ majd megadják a többiek, azokhoz én kevés vagyok sajnos
Magnat: milyen jó is lenne! Szinte biztosan lenne egy integrált vga-s T41-em!
-
^Clown
addikt
válasz
Magnat #11899 üzenetére
T43 -ból van csak integrált vga-val szerelt széria (Intel GMA 900, ha dedikált, akkor ATI X300), amúgy pedig ATI Mobility Radeon 7500 és ATI Mobility Radeon 9000 van a T40, T41 -ekben, a T42 -t ezeken felül szerelték még ATI Mobility Radeon 9600 -al is.
trl_master: az érintőfelület szerintem sem rossz, de sötétben úgy világít a sok led, mint egy karácsonyfa
-
^Clown
addikt
válasz
mazsonpopo #11872 üzenetére
Jó kis gép ez, ennyiért bőven megéri. Kell neki 512Mb ram, a többivel el lehet lenni.
Azzal viszont nem értek egyet, hogy T41-et vegyen helyette. Biztosan minőségibb gép, aláírom, viszont az R51-nek nem lesz hibás a VGA-ja és a déli hídja. Hosszú távon ez is szempont szvsz.
n0_gAboR: benne van a pakliban, hogy kifogsz egy keyboard-flexes gépet sajnos, de beviszed a szervizbe, és gariban megcsinálják, utána pedig tiéd a világ egyik legjobb laptopja
Persze az is érthető, hogy 200+K-nál ne kelljen már neked futkorásznod. -
^Clown
addikt
válasz
meroly #11786 üzenetére
Nehéz IBM-firmware-es vinyót felhajtani, főleg, ha 0km-eset szeretnél.
bwoay: középkorú emberről van szó, végül is érthető, hogy szeretné túlerőltetni a szemét. De egy 14"-os 1280*800 és 15"-os 1280*800 között alig van különbség. De már mindegy, a probléma megoldódott. A lényeg, hogy ne menjen tönkre az SL510; csak asztalon lesz használva, szinte csak netezésre, office-ra, zenére - filmre. Erre a felhasználásra ennyiért szerintem tökéletes
Más linux téma: a legújabb Ubuntut ugye feltehetem simán XP alól, nem lesz nyűgje-baja, nem kell másik partíció, stb., jól gondolom?
-
-
^Clown
addikt
Hasonló lett nekem is,a Crystal szerintem is gyanúsan mér...
Más: a héten lesz alkalmam megtapogatni egy SL510-et, egyik ismerősöm végül ma rendelt egyet nagyon jó áron. Ne vegyétek a fejemet, de én ajánlottam neki. 140-150K volt a határ, lehetőleg új, vagy alig használt, min. 2 év garis gépet keresett, ami 15"-os, alap felbontású. Kritérium volt még a strapabíróság és megbízhatóság (kilöttyenő kávé, folyamatos dohányfüst, hamu, sok hurcibálás, stb.) Sehol nem találtam jó T500-at, R500-at sem. Maradt az SL széria. Remélem jó tanácsot adtam.
Megj.: 14"-os gépet nem szeretett volna, pedig volt új T400 160K-ért, esetleg HP 6930p 145K-ért használtan. -
^Clown
addikt
válasz
mrcrnl #11767 üzenetére
Én itt is megkérdezném a helyedben. Segítőkészek a topik lakói.
-
^Clown
addikt
Van esetleg tapasztalatotok, hogyan kell leszedni a billentyűket a keyboardról? Van két csálén álló billentyűm az X41-en (bal CTRL, és ami igazán zavaró, a space), vissza kéne rakni a helyükre őket normálisan. Köszi.
-
^Clown
addikt
-
^Clown
addikt
Halott X41t akksija nincs esetleg valakinek elfekvőben?
-
^Clown
addikt
válasz
danee91 #11598 üzenetére
Én is amellett voksolnék, hogy nézz szét itt az apróban, hátha találsz új, vagy jó állapotú használt kijelzőt. Plusz van itt néhány arc, aki olcsón be is szereli neked.
Az olaj tényleg macerás, a vizet talán ki lehetne valahogyan szárítani, de az olajat... Kemény buli lehetett
-
^Clown
addikt
válasz
danee91 #11591 üzenetére
Inkább itt tudnak neked segíteni.
Egy jó tanács, készíts róla fényképet, és úgy kérj segítséget, bár a leírtak alapján elég reménytelennek tűnik a helyzet
-
^Clown
addikt
Köszi, csak azért kérdeztem, mert volt itt a topikban nem is olyan régen egy hsz., miszerint nem valami jó kombináció a "nagy" táp és a kis kapacitású akksi. Annyit meg nem ér a dolog, hogy a vadiúj 4 cellás akksimat hamar kinyírjam (most egy alap 72W-os táp van hozzá).
-
^Clown
addikt
Ezen a caddy-megoldáson én is csodálkoztam rendesen
Kár, hogy bezárt, pedig jó kis teázó volt... Ideális helyszín lehetett volna!
vikcsi: de, pontosan így van. Tim82 most pl. az USA-ból vásárolt, plusz akkor is figyelni kell, ha eBay-ről Kínából vásárolsz (bár a kínaiak rutinosak, ráírják, hogy gift, meg valami nevetséges összeget).
-
^Clown
addikt
Ez a 90W-os töltő vajon mennyire tenne jót az X41-ben a 4 cellás akksinak?
Tim82: csak megjöttek végre a cuccok, de a vámot sajnálom, hogy belefutottál...
A képet előre is kösziTP taliról: saját tapasztalat - ahogy ezt már íra is Tim82, hogy lehetetlen mindenkinek megfelelő időpontot találni. Én a magam részéről azt javasolnám, hogy egy viszonylag távoli időpontot (~1-1,5 hónap) találjunk ki (pl. péntek este), addig van idő mindenkinek úgy szervezni az életét, hogy ráérjen - persze ha valóban el akar jönni.
Helyszínre milyen ötletek lennének? -
^Clown
addikt
Pont ezt akartam írni én is, jó nagy butaságokat írt le a srác.
Ma végre megjöttek a gyári 4 cellás akkuk, be is raktam őket: az X40-ben 2 óra 10 percet írt közepes fényerővel, wifivel. Az X41-ben kerek 2 órát.
TP taliban benne vagyok
Szerk.: még egy kérdés, illetve kettő: a T40/T41/T42-ben pontosan milyen a déli híd, illetve a VGA(típusszám, vagy valami azonosító kellene)? Illetve ha találtok véletlenül nagy felbontású fotót T4x alaplapról valahol a neten, akkor megköszönöm, nekem nem sikerült.
-
^Clown
addikt
KingSpec 1.8" PATA 32Gb SSD teszt, ahogyan ígértem
-
^Clown
addikt
Több verziót is olvastam már a TRIM-mel kapcsolatban - én arra tippelek, hogy nem tudja. Majd Te megmondod, úgyis Win7-et húzol rá
adorjant: jut eszembe, teszteltem én az X40 HDD-jét
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Precision 7520, 15,6" FHD, I7-7820HQ, 16GB DDR4, 256GB SSD, M1200 4GB VGA, WIN 11
- Dell Precision 3551, 15,6" FHD, I7-10750H, 32GB DDR4, 512GB SSD, P620 4GB VGA, WIN 11, ÚJ
- Bomba ár! HP ProBook 450 G10 - i5-1335U I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP ProBook 440 G10 - i5-1335U I 16GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP ProBook 470 G5 - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 17,3" FHD I Nvidia I W11 I Cam I Garancia!
- Bomba ár! HP ProBook 450 G10 - i5-1335U I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Eladó Új Motorola G31 4/64GB szürke / 12 hónap jótállással!
- Ikea Eilif Paraván - Asztali elválasztó
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest