- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Honor Magic V2 - origami
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- iPhone topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
válasz
metal01 #84596 üzenetére
én mindig betartalékolok a gépeim mellé mindent, azért félni nem kell lg-től, de nem fog annyit tudni mint egy pana és akkor kínos az ha hirtelen kell venni de nincs mit, mit hajkurásztam x200-ba panasonicot, mert sokalltam itt újért adni 15k-t, az az idő ami elment rá bőven többe került nekem mint pár ezer ft, és meglett 12-ért ráfordított idő nélkül, mire meglett rá egy hétre kaptam egyet ajándékba....
-
Chaser
legenda
válasz
metal01 #84592 üzenetére
ez bennük a legtréfásabb, ha állnak lazán simán 100%-nak is mutatják magukat, volt olyan ami 110wh-t jelzett
mondom de korrekt, feltöltés meg merülés után már nem volt annyi
kalibrálástól nem kell félni, nem amortizál, kb ua. mintha teljesen feltöltenéd és lemerítenéd, aztán újratöltenéd
hp-nál bios alatt van erre opció, hdd tesztet addig kell tolni amíg csontra le nem merül és ki nem kapcsol a gép, valamivel hatékonyabb úgy vettem észre, mintha win alatt tölteném és meríteném, volt több akku amit sikerült így visszahozni az élők közé
nyilván ha nincs más választék a semminél jobb, hadd ne mondjam hány sanyot dobáltam el és hány lg-t, de abból főzünk ami van -
-
Chaser
legenda
hozzá is teszem akkor, én beállítottam fix értékre a cpu-t
2 v 2,2ghzre ahogy minden gépnél szoktam, kicsiknél kisebbet
1080p mondjuk elég zúzós full fényerővel, abból már erősen lehet kalkulálni "normál" felhasználással mi a vége, de fullos 9-essel 7-10 óra meglehet gyakorlatban, attól függ mireHSM nálam elsődleges a kijelző és a többi utána, útközben már nem is nagyon használok gépet, de itthon ágy/fotel
nem ips ami 8540-ben van, csak szemből ips szintű és ez notebooknál bőven jó, pláne hogy pwm mentes - viszonyításképp, az utód 8560-ban más panel van, q3-ban engem henteltek mert nem láttam, most kicsit fordult a helyzet mióta 8540-et használok
de filmmel is teljesen más világ
ha nagyon hordozni kell és kicsi akkor 2560, de azt itthon csak monitorról -
Chaser
legenda
net yt nélkül, film de divx, office
már értelmesebb gyártó ki is írja, erősen felhasználás függő a történetvan egy 2560-am 9 cellás új akkuval, azzal viszont gyűrhetünk 720p/1080p tesztet, igaz csak tn, de cserébe ssd helyett hdd van benne, mondjuk wifi off full fényerő - az is erősen befolyásoló, milyen messze van a routertől és mennyire erőlködik szerencsétlen -
szerk: szétnyomogattam a szalagkábelt, arra nem reagál, talán az lehet még gondos ami az inverterből megy a panel felé, bár az ugye fix, nem kellene mozgatásra semmit csinálnia, szalagkábel meg ha nyíródik akkor a két burkolat között valahol de ott nincs baja, nem túlzottan akarok vele szenvedni de kíváncsiságból még egyszer szétkapom
-
Chaser
legenda
kérdés a felhasználás módja, majd ha egyszer komolyabban méregetünk sztem úgy lenne értelme 720p/1080p ugyanolyan méretű mkv-val, x220-at most nem tudok, 510-est pl igen
van egy 500-as, mozgatásra fekete lesz a kép, de nagyon halványan látszik a penel, gondoltam nem inverter, azért kicseréltem, ha nincs rajta az lcd előlapi panel nincs is gond, de visszatéve megint
fő kábelt megnyomkodtam, arra nem reagált, a panelre reagál alul, panel kontakt hiba lenne?
-
Chaser
legenda
válasz
metal01 #84574 üzenetére
persze jobb mint a sanyo/sony, de egy békebeli panánál nincs jobb, 2012 előttiek az igazán ütősek, mostanában sok 510 pana járt nálam, némelyik már bőven 1000 ciklust súrolta alulról 5 évesen, de elhasználódás meg max 2x% volt
lg-k már mókásabbak voltak, sokban ciklus alig, először 100%, aztán már csak 75, aztán beálltak valamire
cellazárlatosból is panára jut a legkevesebbszerk: k_vad cpu azért többet zabbant idle is
az se mindegy nv/intel lap
a kis x220 is elég jól ketyegett 6 cellással, bár kisebb, de az ips volt, nem is tudom ki vette meg, de majd nyilatkozik ha látja, 3-4 óra biztosvolt, talán 80-90% közti kapacitással
-
Chaser
legenda
válasz
parkasz #84568 üzenetére
hd+ de több panel van és nem mind jó, ha jól rémlik auo-t pl kifejezetten érdemes kerülni a panel bevonata miatt
metal01 akkor már panasonicot, ismerek valakit akinek van egy dobozzal
szerk: egyébként 100% közeli 9-essel sztem kényelmesen elmegy 6-7 órát akár, 510-es 5-6 órát megy és kicsit nagyobb és nagyobb fogyasztású platform
Tikakukac "nincs rá igény"
-
Chaser
legenda
haladnak a gép leíró projectek? T60, valaki ígért 420-ast is talán?
Tim ha megtennéd amit írtam az összefoglaló elejére tennéd, nem miattam, ha valaki beleolvas valszeg lap aljáig már nem fog eljutni -
Chaser
legenda
válasz
FoxiestFox #84531 üzenetére
sztem ebay
-
Chaser
legenda
válasz
LattilaX #84524 üzenetére
Itt az alapelv, nézd az órajelet. Egy asztali sandy i3 is csúnyán aláz mobil sandy i5-öt, mivel az asztali órajele nem kicsit nagyobb. De i7-et is ha 2 magos mint a legtöbb. Akár még 4 magost is leken felhasználástól függően mobil fronton, mert sandy mobil i7 órajele alacsony.
Itt kb mindenkinek van/volt/lesz TP gépeAzt neked kell tudni mi a jó méret és mire használod, ennyi.
szerk: azonos haswell genből erősebb órajelű i5 már ráverhet, de felhasználás függő. Ehhez a cpu-hoz viszont gép is kell ami úgy hűti le hogy 3 perc után nem vágja 2ghz-re az összes magot.
-
Chaser
legenda
válasz
Bakicsak1van #84489 üzenetére
azokba még jutott rollcage kijelző mögé, 510-től ha jól rémlik már nem
-
Chaser
legenda
válasz
Bakicsak1van #84463 üzenetére
külsérelmi nyom igazából nem nagyon látszik ilyenkor, ahhoz kellett volna füstöt is látnod
-
Chaser
legenda
válasz
Bakicsak1van #84461 üzenetére
99%, ha nem akkor alaplap, az se jobb, egybe forrasztott a vga-val, ha valami érzelmi kötődésed van hozzá vadássz bele lapot, egyébként kukázd és T500 minimum
-
Chaser
legenda
válasz
Flashcash #84453 üzenetére
2 rank 8 bank, az stimm, de mi a rank?
akármit is akar jelölni nem stimm, bár legvalószínűbb a sor, és akkor hol marad hogy 1 v 2 oldalas a ram? mert az sem mindegy
tothjozsi96 nincs akadálya
hangot semmilyen esetben nem továbbít, ennyi van még amit tudni kell, azt csak 510-től felfele
-
Chaser
legenda
válasz
tothjozsi96 #84456 üzenetére
ez mindre vonatkozik, ha only intel akkor nincs gond semmilyen felállásban, ha ati+intel és engedélyezve van az ati is win alatt csak akkor él a dp ha az ati az aktív, bár lehet ám mindenképp csak ati jó neki ebben az esetben mert ahhoz van rendelve a dp, de semeddig nem tart kipróbálni, nézd meg
-
Chaser
legenda
válasz
tothjozsi96 #84454 üzenetére
persze, intelesnél is, gépnél is működik de ha engedélyezve van az ati is biosban akkor win alatt csak akkor ha ati-ra van állítva
-
Chaser
legenda
ők már nem, mert több ramot kezel a cpu, az érdekes az volt hogy 1,35-ös ddrl modulra 1,5V-ot írt aida, de akkor értem mért
a jelölés viszont még kínai, ha r csak sorok számát jelöli azt sem lehet tudni hány oldalas a ram, mert van olyan ami csak egyoldalasde azt sem jelölheti, mert oldalanként 2x4 chipesnél és 1x8 chipesnél is volt 2rx8 és 1rx8 jelölés
-
Chaser
legenda
kicsit off, feltettem a kérdést ramos topikban de mily meglepő nem jött válasz
itt meg már sok mindenre fény derült ami specifikus topikokban nem
1,5V-os ddr3 modulok 1rx8 esetén csak sandybe jók és ivybe nem?
az 1,35V-os ddrl modulok ivy és haswellbe jók, előző genesekbe nem?tesztelgettem most sandy gépben, mennek, de 1,5V-ot ír aida, ez bajos lehet hosszú távon?
ivy gépem most nincsilletve
2rx8 oldalanként 8 chip, 2 oldal
1rx8, oldalanként 4 chip, 2 oldal
r arra vonatkozna, 1 v 2 sor chip van a modulon? mert úgyis oké a matekazóta viszont láttam desktop modult ami oldalanként 8 chipes egy sorban és 1rx8 jelölésű, tehát a fentebbi elmélet megdőlt, gugliztam is mi az erre vonatkozó szabvány jelölés de egyértelműt nem találtam, második szám egyértelműena chipek számát jelöli, de mit jelöl az r? mert oldalak számát egyértelműen ezek szerint nem és a sorok számát sem, úgy írják rá ahogy épp sikerül?
-
Chaser
legenda
su5e-12w13as-01x
van egy ilyenem, x200t-ből talán, vagy 201-ből, de nem találok érdemit róla, samsung elvileg, de ips v pva led v tn?
-
Chaser
legenda
Ft-ot nem adnék új szériásért, max ha hozzám vágnák ingyen
Akkor is eladnám és vennék egy normálisat, ez van. Régen a lényege az volt hogy kiváló minőség, kiváló hűtés és support. Ma egy rakás sz@r a legtöbb minőségben, throttlingol a cpu/vga mert telerakják top hw-rel alulméretezett hw-rel, supportot meg hagyjuk. Kíváncsi vagyok ezekből hány él még meg 6-10 éves életkort úgy hogy szét se esett közben.
-
Chaser
legenda
válasz
bucihost #84296 üzenetére
Azt még nem írtam meg de a nagyját összeszedtem. Lap nem jó bele, már csak azért sem mert máshol vannak a csatik. Palmrest sem egyezik emlékeim szerint.
Erről jut eszembe mikor egy kedves vevőnek drága volt a legjobb árú patika állapotú LG_P paneles T500, neki csak alaplap kell...legyen. 1 hónap múlva szól, nem jó a lap vegyem vissza, ez nem is T50-as lap. A legjobb szervizbe vitte de nem tudnak vele mit kezdeni. Kértem pár képet, a szerencsétlenek T61 házba akarták raknilapot természetesen nem vettem vissza, egyébként is 1 hét gart adtam rá, meg ki tudja azok a szerencsétlenek mit csináltak vele. Sztem lazán 40%-kal került a gyereknek többe a gép mintha tőlem megveszi készen csudi' panellel meg NMB bilzettel fullos pana akkuval
looooooooool
TaMo Lenovo lenovo te csudás...
Live linux vagy winnel próbáltad esetleg? A lista alapján driverezés szempontjából teljesen rendben van úgy.
lakkusjj Az csak a régebbi gépeknél gondos, T400-tól lefele. De ami a legviccesebb, random működik. Nem tudom ezek hetente cserélgetik a pwm-t vagy mit csinálnak, de így elsz@rni valamit hát gratulálnék nekik.
-
Chaser
legenda
válasz
vikcsi #84291 üzenetére
Azért mondom lehet sok minden akkunál, kideríteni csak biztosan jó akkuval lehet hol a defekt.
TaMo Én annyit tudok, hogy c2d óta biztos nincs fényerőszabályzás driver és segéd sw nélkül egyes gépeken, driver mindhez kell intel vga-nál biztos. Viszont BIOS-ban mindig működik, de ha az ember elindít egy win telepítőt onnantól kakukk
BIOS-nak még lőhetsz egy load defaultsot, ártani biztos nem árt.
Powermanager és drivere gondolom fenn van.
Itt két vari van, ha most mindent felraktál úgy ahogy mondtam viszont más gépeknél ilyenkor kizárásos alapon maradt az hogy nem a gyári panel, akkor az. Másik lehetőség még mindig sw-esen gond lehet. Kérdezd meg alfát, biztos segít, nem csak eladni szokott. Ő is belefutott ebbe.
Megnéznék még mondjuk egy live linuxot, azt telepíteni sem kell. Valaki biztos tud megfelelő disztrit mondani ami már kezeli a legújabb genes cpu-kat is. -
-
Chaser
legenda
válasz
XEON_QUADRO #84279 üzenetére
100%-ra nem lehet menni semmivel, mindenből előfordulhat és elő is fordul hibás, ez mindig is így volt. SSD topik ezért van.
TaMo Mint azóta kiderült, elvileg akkor nem működik a fény szabályzás ha nem gyári a panel. De lehet nálad csak win szórakozott, mindenképp megér egy próbát. Akár w10-zel is, de netet ne adj neki és intel drivert rakj fel ne a system update csinálja.
szerk:
Tim: Sztem utóbbi, de csak tipp. Gépet még nem láttam lekapcsolni defektes akku miatt. Olyat láttam, hogy egyáltalán nem indult vele a gép, vagy csontra merült akkuval sem. Utóbbi esetnél aztán magához tért a történet. Legegyszerűbb/gyorsabb megoldás kideríteni egy másik akku ami biztos jó. -
Chaser
legenda
-
Chaser
legenda
válasz
simonjoe #84260 üzenetére
Rá emlékeztem én is, csak x250 kapcsán. Meg is van mért:
"
Szia.
Ha x240 be teszel x250 touchpadot, akkor egy spec driver kell, amit nem szabad felülírni a gyári frissítéssel.
A full hd panel jól megy az X240 ben is , főleg hogy IPS.
A T450 ben is jól megy a FHD panel és az is IPS.
Viszont T450 től kezdődően nem fog menni a fényerőállítás ,ha nem gyári FRU-s panel.
Szerintem ha nem fontos a 12.5 coll , akkor inkább a T450 re válts, ne X250 re.
Az x250 ben még mindig single channel a RAM. ( sajnos )"Volt ott x250 csak nem róla szólt a fényerőállítás rész
-
Chaser
legenda
Egyszerű, restart. BIOS-ban nézd meg lehet-e állítani. Ott nem kell hozzá driver. Ha nem lehet, hw hiba, ha lehet, akkor driver. Utóbbi esetén régi rendszer legyalul, updateből vga kihagy - feltételezem azzal raktad fel - vga-t külön leszeded inteltől és azt rakod fel. Ha így sem változik akkor lehet gondolkozni.
Mintha valaki hasonló problémát mondott volna x250-nél, de lehet nem jól rémlik. -
Chaser
legenda
válasz
bucihost #84245 üzenetére
Külső kijelzőn nézd meg. Ha nem ad képet akkor meghalt a vga. Nem érdemes vele foglalkozni, felrakod a gépet bontásra, veszel mást. Minimum egy T500-ast. Sok alkatrész jó is hozzá a 61-ből, ha 15-ös akkor akku is, de mérettől független billzet is. Fedlap is 15-ösnél.
-
Chaser
legenda
hw ügyben el lennél vele. De az egy vastag és nehéz dög. Ha nagyon akarod x201-et lehet tabletosítani, csak olyan panel kell bele amin van wacom vagy multi réteg. Viszont a multis nagyon béna, 20k-s kinti tablet már alázza. Nem éri meg vele szenvedni. Egy tablet könnyű, sokat megy akkuról, kijelz terén gyönyörűek vannak. Nyilván hw-ben gyengébb, de valamit valamiért. Ha meg sokat gépelsz marad az x201 mellé.
-
Chaser
legenda
Hw ugyanaz nem? i5 vs i7 mindegy, 2 magosak, csak az órajel különbség számít ami pár száz mhz. Nem lesz jobb a tablet utazáshoz, sokkal nehezebb és vastagabb a 201t verzió. Sztem x201 mellé vegyél egy normál tabletet, elég korrektek vannak már 50k körül csájnából' win os-sel.
-
Chaser
legenda
válasz
mclaren777 #84218 üzenetére
Apróról vadássz vagy vakeráról vagy ebayről. Mechanikáját nézd meg, nem mindegy milyen.
-
Chaser
legenda
válasz
FoxiestFox #84210 üzenetére
Tökéletesen ment, csak képet nem adott
ekkora baromságot hogy auton frissít drivert, Mega$uck
-
Chaser
legenda
Az a baj, ha talál újabbat elvileg auton frissíti.
Nálam egyébként sikeres volt, még osd is ment alapból. Kár hogy kb 10. bekapcs után többet nem adott képet a gép, lehet befrissített valamit. W7-tel azóta is jó.Hadd ne keressem, sürgős lenne. HDMI-DP kábel ebayes forrása kellene, volt linkelve párszor egy bevált hely ha jól rémlik
szerk: Tim82 Kellene közvetlen kábeles megoldás is
-
Chaser
legenda
Felhasználástól függ az.
Tim82 Csak észrevétel. Egyébként fene tudja mikor váltott IBM-ről lenovora a tervezés, 61-esnél már biztos. Bár zsanér lazulási oldalról nézve lehet már 60-ast is ők tolták.
vikcsi Az, sok használat után döglik. 1 normál 90-esre jut 5-7 ilyen slim 90-es, de gépet legalább nem viszi magával. A legtutibb sztem az ultra slim és a régi nagy TP feliratos autós, amin az autós csatinak olyan ps2 szerű megoldása van. Azokat ha jól tudom T60/61 időkben csapatták, de nem találkoztam döglöttel. Utána jött ez a slim megoldás valamikor, az ultra meg legvégén.
-
Chaser
legenda
Én is megírom du. az én szemszögemből talán, de lehet csak jövő héten. Ami szerintem nagyon fontos, ez még elvileg IBM mérnökök munkája, de gyakorlatilag senki nem tudja. Az biztos, hogy jött ki T60 IBM és már Lenovo logóval is, ahogy a 2504-es dokkolókból is van IBM feliratos. Talán azzal kellene indítani, sajnos mára már felhő, vagy pixelhiba mentes kijelzőt nehezen találni, pláne aminek még van némi fényereje is. És a sárgásodás is nagyon utolérte őket. Az általuk kezdett zsanérlazulási hibát pedig örökölte a T61 és T400/500 széria is. És ez volt az a ritka eset, amikor az intel vga-s verziók hullottak nagyobb arányban. Legkevésbé pedig az x1300/1400-esek.
Ha nem tévedek nagyot, 30-as szériához még ugyanaz a töltő kell ami T60-hoz is, 40-estől váltott a kerek csati szögletesre. És ha még nagyobbat nem tévedek, itt váltott a töltő 20V-osra. T43 még a 16-os vagy 19-est használta.szerk: csekkoltam most több helyen, T60-x30-as szériáig ua. a töltő kell.
Multi slimnél gyárrilag ezek voltak megadva, néhány lemaradt, hirdetésbe szedtem össze és kevés a karakter.16V
ThinkPad R30 R31 R32 R40 R40e R50 R50e R50p R51 R51e R52
T20 T21 T22 T23 T30 T40 T40p T41 T41p T42 T42p T43 T43p
X20 X21 X22 X23 X24 X30 X31 X40 X41 X41t
19V
IdeaPad U110 series
Y510 (integrated graphic only) series, Y530,Y710 (integrated graphic only) series, Y730
3000 Y310 3000 Y410 series
G530 G550
20V
IdeaPad
3000 C100 C200 N100 N200 V100 V200
ThinkPad
L410 L412 L420 L421 L510 L512 L520
R60 R60e R61 R61i R61e
R400 R500 W500
SL300 SL400 SL410 SL500 SL510
T60 T60p T61
T400 T400s T410 T410i T410s T410si T420 T420s T520 T500 T510 T510i
X60 X60s X60t
X61 X61s X61t
X200 X200s X200t X200 Tablet X201 X201i X201s X201t
X300, X301
Z60m Z60z Z61e Z61m Z61t
T430 T530 x230szerk: félre értelmeztem, te is azt mondtad x30 szériáig jó
-
Chaser
legenda
válasz
Wolfskin #84109 üzenetére
Lehet kezdi megadni magát a déli híd. Sw bug miatt usb2-nél ilyen nem szokott előfordulni. Live linux lemezről és meg lehet nézni a portokat.
Uzi74 A második a régi normál slim ahogy mondtam. Külalakon kívül semmiben nem egyeznek. Még a hozzáadott táska is más, ultránál nem rakták ki a hálós szütyőt.
-
Chaser
legenda
Mért nem ultra slimet vettél?
A slim sokkal nehezebb és fix a kábele. Ráadásul sok használat után döglenek mint a legyek pár évesen.
Nekem van most 65 és 90 normál, 90w slim multi, ultra slim multi és az oldschool nagy 90W multi amin még ott viríT a TP felirat, majd csinálok jövő héten egy csoportképet én is. Akár tömeggel illusztrálva saját mérleg alapján. -
Chaser
legenda
Nekem abból csak 10 volt kb, azért némi rálátásom van
megtaláltam a tökéletest de féltem használni, így lett utána x200 tablet aztán meg az 500-asok. Majd megírom én is aztán összevetjük ha neked is megfelel. Igazából most megírnám, 400/500 vonal mentén már könnyű lenne. De most inkább olvasgatok
szerk: mármint IPS-ből volt 10, 14-essel kezdtem valamikor, annyira leharcolt gépet pffff
jut eszembe, T41-gyel kezdtem, amin T42-es felirat volt, de abból csak egy volt és volt is utána kis szünet amíg jött a 14-es T60
-
Chaser
legenda
T60-at sztem én is összehozom, de csak jövő héten valamikor. Azzal kezdtem
soldi3r Múlt idő. Ezt mondtam. Amit IBM felépített lenovo lerombolta. Kellett azért nekik hozzá idő de sikerült. Új szériás elitebookot sem vennék, 70-es széria a vége. De ha melós gép kellene 8560/70w simán. Előbbi ára FHD IPS-sel és 4 magos cpu-val is már egész baráti. Ha nem tévedek nagyot az is pwm mentes. WS-ekben ráadásul nem olyan billzet van ami 60/70p-ben a szigetes, hanem hasonló mint a 8540-é. Jah tényleg numbill, nekem annyira nem hiányzott de néha jó hogy van. A 60/70-es gép padjával a 8540 közel tökéletes lenne. Nemrég vitt valaki egy 8560-at T60p 1600x1200 után és jó értelemben rosszul lett mennyire igás ló az is a design ellenére. Hát a kijelzőt meg kell szoknia cserébe
Napokban nyomkodtam meg valami dell vostrot, 200k, átnevezett inspiron már az is. Lazán fél cm-t süppedt a billzet középen. Mellette 100k-s acer klasszisokkal jobb volt -
Chaser
legenda
Megnéztem, azért mondtam jobban jár ha vesz használtan töltőt és keres hozzá egy fejet. Újan ez zsebbenyúlós móka lehet.
lezso6 6910p még hp-compaq volt, egyik legjobb gépük régebbről. Kb T60 szint. Én kiábrándult vagyok, nem fan
ne röhögtessük ki magunkat, 510 vs 8540 verzióban utóbbiba sikerült usb3-at rakni, mxm vga-t ami erősebb is, 8 cellás nem kilógós akkut, pwm mentes kijelzőt egy olyan kaszniba amivel embert lehet ölni, nem csak szóvicc szinten. 60/70 meg erős mac design, kényesebbek, de a 8540 strapa, billzete se annyira fényesedik mint tp-nél. Ha elgurul a gyógyszer és ráérek az érintő paneljében kicserélem a ledeket zöldre, meglesz a tp feeling is
x220-at ips-sel szerettem, de igazából nem kell kicsi, arra ott a telefon, az legalább zsebben elfér
Ha most új gépet kellene vennem tp már a szerviz miatt se bejövős, minőségről nem is beszélve. Mac az 1 év gar miatt esik ki, szervizüket nem is ismerem. Maradt a dell. Még jó hogy nem kell újat vennem
8540-nek egyébként olyan szintű thinklight megoldása van hogy 420 messzire elbújhat mögötte, 60/70 szériánál cserébe már elsz@rták
szerk: Tikakukac Próbáld ki, aztán nyilatkozz róla. Másik topikban írtam össze a hsz-t kb 1 hét alatt, van aki már kipróbálta és jééééé bevált
WD40-nel is megnéztem egy törött fedlapot pár hónapja, hát kösz inkább nem
Ezzel a módszerrel kvázi új fedlapot kapsz.
-
Chaser
legenda
válasz
lezso6 #84052 üzenetére
Próbálj ki egy 8540-et, aztán majd tudod hova való a 420 billzet
trackben jobb, tapipad szintén vicc. 60-as elitebook is csúnyán veri. Azok elég macbook feelingesek. Egyébként ott az E7440, újabbakból egész jó gép. Mai jobb konzumerek meg már akár hoznak újabb tp szintet is, vicc az egész.
szerk: nyilván ár kérdése, de amikor új tp árán már kapsz macet vagy más értelmest, akkor mért lenne tp? amit az IBM felépített lenovonak szépen sikerült leamortizálnia minden téren, használtban ugyanúgy vannak jó elitebookok meg dellek is jó ár/érték arányban, mivel elég sokat gépelek tudom mi a különbség egy 420 billzet meg egy 8540 között, már szenvedés lenne visszaállni a tp-s billzetre, 1-2 nap alatt átálltam erre, néha pötyögni kell 510-en minden bajom van
lehet 2. genes jószág ez a 8540, de minden nem lehet tökéltes, 60/70 billzetek már egész mások
-
Chaser
legenda
válasz
Graphics #84043 üzenetére
Összeszedtem a nagyját, ne kelljen mindenkinek külön-külön mindig darabokban elmondani ami épp eszembe jut róluk valamivel kapcsolatban. Nekem most Elitebookom van, de sok-sok TP-m volt, köztük 500-as is, x200 BH panellel - egy fekete pixelhibával amit azóta se láttam más panelen meg előtte sem
-.
-
Chaser
legenda
T400/500
Röviden és tömören a ThinkPad széria Lenovo logója alatt készült gépek. Természetesen a régi IBM minőséget nem érik el, de kiemelkedően jók lettek a Lenovo égisze alatt is. Sok mindenben lettek első, és van amiben utolsók is, erről majd később. A jelölés itt váltott egyértelműen értelmezhetőre méret terén: T400 -14", T500 - 15". Ezek a gépek azok, amiknél már minimális kompromisszum van hétköznapi felhasználás során még most is. Hűtésük kiemelkedően jó és halk, felhasználástól függően akár némák is lehetnek. 45nm-es c2d CPU-kat fogadnak, akár 3Ghz-es órajelig is.
Memóriából már DDR3-mal bővíthetőek, SATA2 portra csatlakozik a HDD/SSD. Az optikai meghajtó SATA csatolós. Az integrált Intel HD4500 VGA pedig már képes besegíteni DXVA kódolásban és flash tartalom gyorsításában.
Memóriából maximum 8GB-ig bővíthetünk. De slotonként csak 4GB-os modult kezelnek, abból is csak olyat amin oldalanként 8 chip van, nem pedig 4. Tehát 2Rx8 modulokkal lehet 8GB-ot használni. Ezek újan már kevésbé elérhetőek, de nem lehetetlen beszerezni őket úgy sem.
Felszereltség terén - néhány csak opcionális - akár kamera, BT, wifi, 3G, firewire, digitális video kimenet DP /csak T500-nál/, Expresscard54, PCMCIA bővítőhelyek is rendelkezésre állnak. Úgymond megfelelnek a mai kor követelményeinek is. Akinek USB3-ra is szüksége van, az Expresscard helyére léteznek olcsón rejtett USB3 kártyák /nem lógnak ki egyáltalán a gépből/.
/Általában a kamera, BT, 3G opcionális, a két bővítőhely pedig modellfüggő, Expresscardot eddig mindben láttam/ Ha szükséged van kamerára, vagy 3G-re, mindenképp olyan gépet vegyél ami kamerás. Megoldható utólag is, de ha nem vagy gyakorlott szerelésben drága lesz. 3G terén annyit érdemes tudni, vannak olyan modellek amikbe még a SIM foglalat sem került beépítésre. A 3G használatához a modemen - és értelemszerűen annak helyén - kívül még szükséges a SIM foglalat és az antennák megléte is, amit utólag beszerelni nehézkes és nem is olcsó. Modemet könnyű beszerezni, az előkészítés a lényeges.
A T400, T500, R400, R500, X200 nem fogad mSATA SSD-t. Ez a feature csak két generációval később, a T420/T520/X220/W520 stb., tehát a Sandy Bridge-s Thinkpad modelleknél jelenik meg először.3 féle dokkolót is használhatunk hozzájuk:
2503 - Ritka és drága, akár VGA-t is tudunk bele tenni. De fizikailag határolt a mérete és az x1 sebesség miatt egyébként sem ez lesz a gamer gépünk.
2504 - A legelterjedtebb dokkoló. T400-nál ezzel tudunk a DVI személyében digitális video kimenetet is nyerni. Egyebek mellett soros és párhuzamos port is található rajta. Hasznos lehet még a digitális SP/DIF hangkimenet is.
2505 - Port replikátor /gyakorlatilag semmi extra, néhány USB-t kapunk pluszba/VGA
A T500 DisPlay - DP - portot kapott. Ez hasonló megoldás, mint az ismertebb HDMI. A DP ellenben nagyobb felbontást tud, és nem kell utána licensz díjat fizetni, legtöbb üzleti gépen ilyen van. Hangot viszont itt még nem tudunk átvinni. Amennyiben a gépünk Ati+Intel VGA-s, a digitális portot csak akkor tudjuk használni, ha az Ati VGA az aktív.
A T400-on csak analóg VGA kimenet van.
Érdemes tudni, hogy mindkét modell elérhető Intel VGA-s verzióban, illetve Intel+Ati verzióban is.
BIOS-ban be tudjuk állítani melyik VGA legyen az aktív az operációs rendszer alatt, illetve választhatóvá is tudjuk tenni. Ilyenkor az operációs rendszer alól tudunk váltani manuálisan a két VGA közt. Powermanager ikonon jobb klikk > switcable graphics > high permonce - Ati/energy saving - Intel.
T400 Mobility Radeon HD 3470 64 bit 256MB DDR3 40 számoló
T500 Mobility Radeon HD 3650 128 bit 256MB DDR3 120 számoló
Tehát a nagyobb gép jóval erősebb VGA-t kapott.Kijelzők terén pedig kaptunk valamit, ami megközelíti a híres 15"-os T60 1400x1050 IPS panel szintjét. Természetesen az sokkal jobb volt, de újabb generációs kijelzőkből T500-ba került az egyik legjobb. Ebben az utolsók többek közt, ezeknél a gépeknél fejeződött be a 16:10-es képarány és CCFL háttérvilágítás. /1280x800-as T500-ak némelyikében volt már LED-es háttérvilágítás is/
Mindkét típus elérhető volt normál és nagyobb felbontással is.
T400 1280x800/1440x900
T500 1280x800/1680x1050
Ha lehetőségünk van rá, mindkét modellnél a nagyobb felbontású panelt keressük. Mindkettőből létezik Samsung és LG-Philips verzió. Az LG-Philips az, aminek viszonylag nagy színtartománya van, színhőmérséklete is korrekt. Jó tudni, ebből a kijelzőből is két fajta van, pontosabban két fajta háttérvilágítással szerelték őket. Ezt diagnosztikai sw-ek sajnos nem tudják jelezni, "látni kell". Az egyik verziónál fekete háttérnél szürkésebb a kép és kissé inhomogén. A jobb verziónál homogén lilás-fekete színt látunk, ez az IPS-ek jellemzője is. Maga az LG-Philips kijelzők aránya is ritka, kb. 10% lehet. A jobbik fajta verzió pedig ennek néhány %-a. Viszont az első verzió is teljesen használható. Tehát a lényeg 1680x1050-es LG-P paneles gépet keressünk lehetőség szerint.
T400-aknál a jobbik panel szintén LG-Philips gyártmány. Kissé hidegek a színei, de vállalható. 1440x900-as LG-P variánst keressünk.
Sokak szeme érzékeny a LED-es megvilágítású panelek PWM vezérlésére, ezeknél a gépeknél ez nagyon minimálisan van jelen és nem is a PWM miatt.
Fontos tudni, mint minden CCFL-es panelnél, ezeknél a gépeknél is idővel csökken a fényerő. Ez akár jelentős mértékű is lehet. A csövet elméletileg ki lehet cserélni, gyakorlatilag viszont nagy szakértelmet és precizitást igényel. Azonos színhőmérsékletű csövet is nehéz találni. Ha nagyobb fényerejű kijelző kell a legegyszerűbb/olcsóbb megoldás egy komplett kijelzőcsere.Billentyűzet. Szintén fontos dolog egy notebooknál. Érdemes tudni, 3 fajta létezik bele. NMB, Alps, Chicony. Minőségben talán ez a sorrend. Első két verziónál felhasználója válogatja, de a Chicony kopogós, nehezebben járnak a gombjai, teljesen más mechanikát kapott. Kis kiegészítés, hogy mindkét verzióból van ún. T60 szériás, aminek az alja gyakorlatilag tömör fém, nem a szétlyuggatott új verziós, tehát lényegében 6 féle megoldás létezik bele. Ha maximalisták akarunk lenni, egy T60 szériás NMB/Alps billentyűzetet szerzünk a gépbe. T500-asoknál újabb reveknél már a hűtő fölé került billentyűzet alátámasztás is, de az igazi úgy, ha erős alapot kell megtámasztania.
Fedlap: Mint minden TP fedlapot, ezt is lehet regenerálni. Le kell venni hozzá, ez nem nehéz. Saját módszerem, hogy a csavar takaró műanyagokat tűvel kiszedem, nem sérülnek. Utána körbe el kezdem feszegetni a fedlapot. Előfordulhat, hogy kétoldali ragasztóval rögzítve van a kijelző kerethez. Nem kell tőle megijedni, elválnak egymástól csak több időbe telik. Ezután olyan szivaccsal aminek a dörzs része erősen kopott, mosogatószerrel - pl. Pur-ral - szépen le kell sikálni pár percig. Aztán zuhannyal addig folyatni amíg takarítószermentes nem lesz. Ezután egyből hajszárítóval egyik sarkánál neki kell esni a szárításnak. Ahogy szárad, bukkan elő az "új" fedlap. Az esetek 80-90%-ában ha durva karcolás nem volt olyan lesz mint az új. 3-4x lehet megjátszani ezt, utána a gumi réteg elkopik.
Másik megoldás fedlap regenerálásra:
"Én e helyett a brutális módszer helyett simán csak átdolgozom Domol Magic Paddal, és violá, tejesen újszerű. De a gép minden műanyag elemét újjá varázsolja, és nem koptat le közben semmit. Próbáltam a Te módszeredet is, szinte egyező a végeredmény, és nem koptatja le a gumit hosszú távon sem (T500-al tapasztalom). Okés, a mély karcokat nem tünteti el, de kitisztítja annyira, hogy ne látszódjon vészesen."
by psyho85Zsanérok: Széria hiba, szeretnek lazulni. Akár több cm is lehet ez, de működést nem befolyásol. Ebayről 2-3e ft egy zsanér szett, 1-2 évig bírja ha valakit zavar. Talán ez az egyetlen negatívum ami ezt a szériát érinti.
Akku/töltő: Csak gyárit, nem éri meg ugy. vackokkal foglalkozni. Ki lehet fogni belőlük akár jót is, de mindenből van gyári csak szét kell nézni. Legjobb a Panasonic cellás. Utána Sanyo és Sony. Utóbbi kettő nagyságrendekkel kevesebb ciklust és élettartamot tud prezentálni a Panasonicnál.
Alkatrészek: Fillérekért lehet kapni szinte bármit hozzá, alaplapot kivéve az nyilván drágább.
Hűtés: Integrált VGA-val kvázi hangtalan gépek, T500 mérete miatt még jobb ebből a szempontból. Lehet szabályozni is a hűtést TP fan controllal.
CPU kompatibilitási lista:
3 MB L2 cache/1066 MHz FSB/25W TDP
P7370 (2.0 GHz)
P8400 (2.26 GHz)
P8600 (2.40 GHz)
P8700 (2.53 GHz)
6 MB L2 cache/1066 MHz/25W TDP
P9500 (2.53 GHz)
P9600 (2.66 GHz)
P9700 (2.8GHz)
6 MB L2 cache/1066 MHz FSB/35W TDP
T9400 (2.53 GHz)
T9550 (2.66 GHz)
T9600 (2.80 GHz)
T9800 (2.93 GHz)
T9900 (3.06 GHz)Ma már nagyon olcsón kaphatók c2d szériából egykor csúcsnak és elérhetetlennek számító CPU-k is. Nem kell elkeseredni, ha gyengébb CPU-val vettük a gépet.
TDP értékkel különösebben nem kell foglalkozni ha valaki alulfeszeli a CPU-t. Érdemes a 6MB cache verziókat keresni, már nagyon olcsóak és van amikor jól jön a nagyobb L2 gyorsítótár.
Amit érdemes tudni, a c2d széria jelentősen alulfeszelhető. Ez annyit jelent, hogy "lefelé tuningolunk". CPU-t kicsit beszabályozva és akár egy kis órajelcsökkentéssel bőven elvan egy ilyen gép 2000 rpm fixen, aminek kvázi nincs semmi hangja only SSD-s gépben sem. Ventilátor szabályzásra is van lehetőségünk, TPFan Controllal.
Alulfeszelésről röviden:
Én a ThrottleStop nevű sw-t használom. Ingyenes és jó.
Ami fontos, Windows energiasémában állítsunk teljesítmény centrikust, egyébként hektikusan működhet a sw.
Tönkretenni nem tudjuk a CPU-t, ettől nem kell félni. Nagyon leegyszerűsítve a CPU több millió tranzisztorból áll, a tranzisztorok pedig diódák. Diódákból léteznek fény kibocsátóak, ezek ismert nevükön a LED-ek. Amennyiben egy LED nyitófeszültsége pl.: 2,5V, és ennél kevesebbet kap, egyszerűen nem nyit és nem fog fényt adni. 2,5-3V között stabil és világít, ha 4V-ot adunk neki valószínűleg elfüstöl. Mi nem akarunk - és nem is tudunk - neki többet adni, csak kevesebbet. Amennyiben olyan beállítást próbálunk aminél instabil a CPU kapunk egy kékhalált - BSOD -. Semmi gond, próbálkozunk tovább.
Példának legyen egy T9400-as CPU-nk, 1,25V VID-del. Ez az érték az ami minden CPU-nál más lehet, azonosak közt is. Ez "mondja meg" a BIOS-.nak, hogy mekkora feszültséget kér. Próbáljuk ki stabil marad-e 1,2V-tal, ha igen nézzük meg 1,1V-tal is. És így tovább. Teljesen CPU függő melyik mennyi minimális feszültséggel éri be. Ideális esetben akár 0,2-0,3V-ot is le tudunk faragni. Ez jelentős fogyasztás és így hőmérséklet csökkenéssel is jár.
Tesztelésre a következőt ajánlom: Prime95 torture test, ha valami nagy galiba van negyed órán belül a zöld értékünk pirosra vált. Emellett egyidejűleg legyen nyitva a Chrome böngésző minél több lappal, kifejezetten érzékeny rá, ha elégtelen mértékű feszültséget kap a CPU. Egyéb video és audio lejátszó sw-ek is mehetnek a háttérben, megnyitott excel táblák. Amennyiben fél óra után stabil maradt a rendszer valószíűleg az is marad. Amennyiben nem, adjunk a CPU-nak 0,05V-ot.
Itt megjegyezném az ún. IDA funkciót. Ez a mai core i szériáknál ismert turbo elődje. Képes megemelni a mag órajelet egy fél szorzó erejéig, alapesetben csak az egyik magnál. Engedélyezését kapcsoljuk ki a sw-ben, csak bekavarhat feleslegesen.x200/x200s/x200 tablet
A nagyok mellett ebben a szériában kaptunk nagyon jól sikerült subgépeket is.
Ezekből csak Intel VGA-s verzió van. Fontos tudni, az x szériában a CPU forrasztott. Amilyennel veszed olyannal fogod használni, cserélni csak alaplappal együtt lehet.Az x200/x200s sajátossága, hogy idővel elnyíródhatnak a kamera/ThinkLight kábelei. Sajnos ezeket nem egyszerű pótolni. A tablet verziónál nincs ilyen gond, teljesen más elven működik. Egy gömbcsukló a "zsanérja".
A tablet verziót kivéve a másik két modell mono hangrendszerű, tehát csak egy hangszóró van bennük.x200
1280x800-as 16:10-es panellel CCFL megvilágítással.
Érdekes moddolni szeretőknek. Gyárilag 6-7 különböző panellel szerelték őket, ezek sajnos mindegyike leginkább kritikán aluli. Viszont létezik bele IPS panel, nem is akármilyen. Sőt, még notebook szinten igen ritka PVA is, előbbi könnyebben beszerezhető és szerintem szebb is. A Boe Hydis egy ún. AFFS panelt kínál, ez továbbfejlesztett IPS. Kevesebb lilás beütéssel és több feketével. Ezek a panelek a tablet verziókban megtalálhatóak, de beépíthetőek a normál verziókba is. Amennyiben úgy vásároljuk meg, hogy a panelen rajta van a tableteknél levő védőréteg is, azt el kell távolítani.
HV121WX4-120 matt
HV121WX4-110 fényes, pontosabban antireflex glossy
HV121WX5-100 - ez LED-es -
Jó tudni, hogy LED-es verzióba is lehet CCFL panelt rakni, ez x201-nél érdekes leginkább, abból már csak LED verzió van. Sok alkatrésze csereszabatos x200-éval.
Nekem utóbbi megoldás jobban tetszik, fény nagy részét elnyeli és nem tompítja a színeket. Szigorúan kültéri használatnál persze jó a matt. Idővel az x200 ára sokat esett, ma már nagyon olcsón megszerezhető. Az AFFS panel ára viszont emelkedett, ebayről beszerezve kb. annyiba kerül mint maga a gép. De ha sikerül hozzájutnunk egy jó ajánlathoz mindenképp érdemes meglépni.
Zsanérok terén itt viszont nincs probléma, nem lazulnak sok használattól sem.
9 cellás akkuval brutális üzemidőre képes, ebből létezik Panasonic gyártmányú is, 6 cellásból nem.x200s:
Létezik belőle 1440x900 felbontású LED-es variáns is.
Az x200 vékonyabb változata. Nagy különbség, hogy itt csak EE - energy efficiency- CPU variánsok vannak, amiknek az órajele nem túl magas, de 6MB cache van bennük.
Saját tapasztalatom, a normál verzió sem eszik többet azonos órajel mellett, főleg nem alulfeszelve. Sok esetben a normál CPU jobban alulfeszelhető mint a gyárilag EE.
Palmrest érzékeny a szerelésre, hajlamos repedésre ha nem vagyunk óvatosak.x200 tablet:
Gyárilag IPS, AFFS, vagy PVA panellel szerelték őket. CPU terén a választék ua. mint az x200s-ekben.
Létezik belőlük multitouch és wacom bevitelű is, akár kombinálva. A multitouch verziók sajnos nagyon gyenge beviteli résszel rendelkeznek, emiatt nem érdemes ilyet keresni. Egy olcsóbb kínai tablet is köröket ver rájuk. Ami nagy hátrányuk, sajnos nehezek és vastagok. Akkuból is mást használnak mint a két másik modell.Minden variánsához használható az x200 Ultrabase dokkoló. Érdekessége, hogy töltő nélkül is működik a géppel. Teljesen ráilleszkedik, mintha egy egység lenne, mozgatni is lehet vele. Van lehetőség a gépben levőn kívül egy másik akku töltésére is. A gépekben nincs optikai meghajtó, a dokkolóban viszont van az is.
Köszönet mindenkinek, aki az évek során segített ezt a tudást megszerezni, amit kicsit összefoglaltam most.
x200 kijelzőkről lacus83 össszefoglalójából is merítettem. A "lektorálást" és kiegészítéseket pedig Tim82-nek köszönhetem.
Amennyiben valaki hozzátenne/kiegészítene/módosítana a többiek jóváhagyásával modkeren keresztül szabadon megteheti.[ Módosította: Intruder2k5 ]
-
Chaser
legenda
válasz
Bluesummers #83420 üzenetére
Sztem usb3 port usb2 kábelen nem ad le több áramot, ott már futottam bele olyanba hogy usb2 kábelen a vinyó leállt random, vagy csak fel-fel pörgött, usb3-usb3 verziónál viszont nem volt még gondom egyik hdd-nél sem hiába csak egy porttal csatlakozik.
-
Chaser
legenda
Ilyen az unibody történet
Régi TP-k egyik lényege az volt, hogy könnyen lehetett cserélni bármit de maguktól azért nem nagyon repedt el semmilyen burkolati elem. Másrészt ugye az energiát eséskor a műanyag elemek nyelték el, amit még felfogott a rollcage és a kis maradék bánthatta az alkatrészeket csak. Más világ, más funkciót is töltöttek be a táplálékláncban. Jelenlegi felhozatalból Dellt vennék, mac-et csak azért nem mert pofátlan ára van ami nem baj, de garancia idő meg vicc mellé és gyanítom nem is dell NBD szintű. Fujik egyre érdekesebbek viszont. Ez kifejezetten tetszik. Jól össze van rakva, valószínűleg a hűtése is közelít hangtalanhoz. Van backlit billzet, elérhető FHD IPS panellel abból is elvileg egy nagyon jó tech. verzióval. Szervize is rendben van. Ára az kevésbé tetszik de hát na
Többi versenyzőnek is hasonló ára van ebben a kategóriában. Bár fujiból is láttam hasonló kategóriás 13"-os gépet, pár éves modell, annak nagyon gagyi műanyag hatása volt és nem tűnt túl strapának. De van olyan modelljük is ami régi TP-k szintjét hozza. Ebből is van 13-as verzió is és kb mindenben megegyezik a 14-essel, csatik számát tekintve és felbontás opciókat is. Elgondolkodtató...ha új gépet kellene vennem esélyes lenne. Legnagyobb 6 cvellás akku 77Wh bele de van optiakku is hozzá. Úgy 100Wh ilyen 14-es gépnél hát nem lehet rossz
szerk: metal01 Majd lövök' egy képet a mostani 510 akkuról
-
Chaser
legenda
válasz
qnadam #83404 üzenetére
Csak 9 cellásom van.
metal01 T500-ból a legdurvább pana akkum 1500 ciklusos volt, 60-70% körül 7-8 éves kor körül
/ jó hogy szóba jött, valahol még van egy újszerű panám, el ne felejtsem
/ Csináltam is róla screent, lehet még itt van valahol a fórumban
Van most egy sanyo is 500 feletti ciklussal és kis elhasználódással. Valszeg a rendszergazdi és érthette a dolgát és szépen beállítgatta az akku szabályzást. Konkrétan 510 sanyo akkuból ennyi idősen jóval kisebb ciklussal is max 40% körülieket láttam, pedig már elég sokat teszteltem.
Most egy 510-et nyúzok htpc célra. Amit furcsállok de még nem néztem és most nem is tudom. 8540-et használtam előtte és jóval dinamikusabb volt a hangzás, hangerő is nagyobb volt. Ott HDMI-n ment a hang, hangszóró meg a monitor jackbe. Jelenleg az 510-nél jackbe csatlakozik közvetlen a hangszóró. Lehet impedancia miatt nem a legjobb a hangzás? Most másik monitorom van, nem tudom megnézni. Dokkról meg csak lefagy a gép ha jacket akarok használni rajta.
-
Chaser
legenda
válasz
metal01 #83389 üzenetére
x10 volt az utolsó ami még legkevesebb gonddal jár. De hát ez van, semmi nem tart örökké
Viszont most megint beesett pár pana akku, ezúttal T510 szériás..hát van benne egy 970 ciklussal 87%-osan, nemsömmi'
920 ciklusos 90%-osan. Zömében mind 80% felett van és legalább 500 ciklussal 2010-ből. Nem tudom azt is most sanyo vette meg vagy ki, de olyan akkuk nem lesznek még egyszer jelenlegi állás szerint. Nekem ez is hiányzik már a TP vonalról. Céges gép meg..hát nekem az a céges amit magamnak veszek
-
Chaser
legenda
4-5 éves új genes gép, ahhoz képest nem rossz teljesítmény
na majd a maiakat meglátjuk annyi idősen mennyire estek szét.
metal01 Nálam random BSOD volt 8540-nél. Valahogy ránéztem a ramokra, egyik 1.35V-os másik 1.5-es, lehet amiatt. Mondjuk azóta se foglalkoztam vele
Belegondolva akkor volt hiba ha sok programot használtam, lehet ha használatba kerül a másik modul akkor jön a geb@sz. Csak hangosan gondolkodtam
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- P1 Gen3 15.6" 4K UHD OLED érintő i7-10875H T1000 MaxQ 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam új akku gar
- Sword 16 HX 16" FHD+ IPS i7-13700HX RTX 4070 32GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- ZBook Power 15 G10 15.6" FHD IPS i7-13800H RTX A500 32GB 512gb NVMe ujjolv gar
- Újszerű HP Pavilion 14-ec0004nh - 14"FHD IPS - Ryzen 5-5500U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Inspiron 5406 2-in-1 14" FHD IPS érintő i5-1135G7 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv aktív toll gar
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- DUPLA XEON GOLD 6134!!! HP Z8 G4 LEGNAGYOBB WORKSTATION 64GB 2x8 mag 2x16 szál gamer, szerver, munka
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest