- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Fontos fejlesztéssel érkezik a Galaxy A17 5G
- iOS alkalmazások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
audi100td
nagyúr
válasz
spyspyspy #44211 üzenetére
Mind a kettő 4:3-as az X61 és az X61s is, a annyi a lényegi különbség, hogy az "s" verzió ULV procival rendelkezik (17W TDP) és vékonyabb is az egyik oldalán, mivel kisebb a hűtőborda.
X61 szériából egy Tablet verzió lenne a legtutibb (ezekben IPS panel van), abból is 1400x1050-es, de az nagyon ritka és simán el lehet kérni érte egy X200 árát.
-
audi100td
nagyúr
válasz
spyspyspy #44205 üzenetére
Kijelzőben sokkal jobb az X200 (1280x800 vs 1024x768) és AFFS-re is cserélhető, meg ugye a többi amit lapa említett, én hozzávenném a billentyűzetet is, kényelmesebb, mivel nincs annyira összezsugorítva a szélesebb képernyőnek köszönhetően.
lapa: Így hirtelen nem tudom ez mennyire gyakori T43-nál, úgy tudom ugyanaz az SB van rajta mint az X41-en, ott nem hallottam ilyen típushibáról. Az USB problémás SB nem a 82801DBM (ICH-4) volt? Ezt a korábbi T4x-eken használták, a T43 már ICH6-M-es.
-
audi100td
nagyúr
Nekem is lenne egy kérdésem, ha nincs telepítve a TPM driver az okozhat valami problémát?
T43-nál ha felrakom az elérhető vistás változatot szétesik az oprendszer. Először hardverhibára gyanakodtam mivel ma vettem egy használt vinyót, de másodszorra már egyértelmű volt, hogy ez okozza, szerencsére létrehoztam előtte egy restore point-ot, így a mostani telepítést meg tudtam menteni, de aggaszt a dolog.
-
audi100td
nagyúr
válasz
spyspyspy #44199 üzenetére
Jó kis gép az X61 is, pl. összeszerelés minőségében szerintem picivel jobb is az X200-nál. Egy hátránya van, hogy a palmrest azért szeret átmelegedni, nem mondom, hogy vészes, de van akit zavar és a ventije is hangosabb. Amúgy korrekt gép, nincs vele semmi különösebb probléma. 50-ért dokkolóval teljesen korrekt.
Új 8 cellás gyári akksival 7 órát simán el megy átlagos irodai felhasználás mellett.
szerk: "Most találtam meg egy decemberi x61s eladásod hirdetését. Mondd, miért nem tudtál várni egy hónapot?!" Akkor volt aktuális a dolog.
-
audi100td
nagyúr
válasz
Shatterstar #44188 üzenetére
A felesleges károgás nem használ senkinek, csak elbizonytalanítja a kevésbé tapasztalt usereket.
A rev2-es NV-ről meg csak annyi volt a mondandóm lényege, hogy én személy szerint nem bízom abban sem 100%-ig, viszont az intel-es T61-ekkel nincs különösebb probléma. Az általad már korábban leírtak alapján biztos vagyok benne, hogy egyedi gond lehet nálad.
Másrészt ezek a gépek függetlenül attól, hogy valaki nagy ritkán belenyúl, elég jól bírják a strapát. Épp egy 7 (lassan 8) éves T43-at használok, teszi a dolgát ahogy kell és még Win 8 is elég szépen elszalad rajta.
-
audi100td
nagyúr
válasz
SzalaiG #44051 üzenetére
T61p-t helyedben hanyagolnám, őszintén szólva a rev2-es nvidia chipekben sem bíznék meg 100%-ig, lehet idővel hasonló sorsra jutna mint a mostani alaplapod.
Ha a szerviz nem cseréli ingyen garancia időn túl, még úgy jársz a legjobban ha elbontod a gépet, a bejött pénzből meg veszel mondjuk egy T500-at, vagy ha elég 14" T400-at, utóbbi olcsóbb.
-
audi100td
nagyúr
válasz
Shatterstar #43991 üzenetére
Ez adott konfigtól függ, nem a kortól, a T510-embe se volt BT.
-
audi100td
nagyúr
válasz
Shatterstar #43987 üzenetére
Nem régi széria, hanem integrált intel van benne, nem csak diszkrét nvidiával készült.
-
audi100td
nagyúr
válasz
brekiisti #43947 üzenetére
Szerintem az szélsőségesebb felfogás, hogy dobjunk el mindent 2-3 évente és vegyünk helyette újat, legyen az notebook, TV, vagy autó, stb, még ha nyugaton ez is a gyakorlat (azaz az emberi lakosság egy szűk kisebbségénél). Az a gond, hogy az ember azt hiszi, hogy végtelenek a földi erőforrások, pedig nem azok. Rossz vége lesz ennek, már a vak is látja.
-
audi100td
nagyúr
válasz
brekiisti #43945 üzenetére
"Ha te gyártó lennél az lenne a célod hogy a régi géppel vacakoljon a user nem hanem vegye meg az újat csicsásat menőt szépet nem ?"
Egy a probléma ezzel kapcsolatban, valahogy az ember egyre kevésbé vágyik az új, szép, csicsás gépekre. Most, hogy visszaültem egy T43 elé, még a T400/T500/W500-hoz képest is óriási a különbség, hiába halkabb, gyorsabb, erősebb az utóbbi, itt bizony valami már elveszett.
-
audi100td
nagyúr
válasz
mitulabattyi #43824 üzenetére
Szerintem is inkább típushiba, pontosabban egyszerűen alul méretezték, a 8 éves 15" T42-mnél szinte 0 volt a holtjáték, 1 hete vettem egy 14-es T43-at, szintén. Míg ilyen T60, T61, T400, T500, W500 még nem igen járt nálam.
-
audi100td
nagyúr
válasz
spyspyspy #43783 üzenetére
Szia,
X200-at vagy X200s-t keress. Szerintem összességében jobb az X6x szériánál (nagyobb felbontás, szélesebb bill, halkabb hűtés, kevésbé melegszik, többet megy akkuról, AFFS-re cserélhető kijelző, stb) és ma már nem sokkal drágább.
dying_star: inkább úgy mondanám, hogy a késői szériák nem halnak
-
audi100td
nagyúr
válasz
Chaser #43760 üzenetére
igen, így van
jss: Te tudod, egyébként a T420-ból is van olyan ami USB 3.0-as. De ha már W, miért nem nézel W510-et, annyiért biztos kapsz mint T420s-t és akár 4 magos proci is mehet bele (vagy gyárilag az van benne), vga-ban meg ha nem is olyan sokkal, de izmosabb az NVS 4200-nál.
-
audi100td
nagyúr
A W500-ban FireGL V5700 van, levittem mindent amennyire lehetett. Nem mondom, hogy abszolút játszhatatlan, de gyakran elég durván beakadt.
HD4000? Lemaradtam valamiről? Előbb még T61-ről volt szó.
Erről nem tudok nyilatkozni, HD4000-et még nem próbáltam, de az sem egy izmos darab. Notebookon játszani sajnos drága mulatság.
-
audi100td
nagyúr
válasz
CharlieDrop #43721 üzenetére
Nagy szerencsével X200-as széria, de X201 mindenképp.
-
audi100td
nagyúr
válasz
FoxiestFox #43671 üzenetére
T510-esemnél úgy rémlik nem volt ilyen, ami kb ugyanez csak más alaplappal/kijelzővel, viszont a 15,4" T61p-mnél a kurzor gomboknál igen, T410-nél több ponton is. Többféle billentyűzet van, gondolom a gyártásnál is van valamekkora szórás, nem mindenkinél jönnek elő ezek a problémák.
-
audi100td
nagyúr
válasz
FoxiestFox #43669 üzenetére
Melyik videón?
-
audi100td
nagyúr
válasz
Shatterstar #43663 üzenetére
Nem mindegyik olyan, de létezik multitouch változat, pl. T4xxs-ből is.
-
audi100td
nagyúr
válasz
SzalaiG #43632 üzenetére
Nem véletlenül WD10JPVT-d van? Olvastam pár fura dolgot arról a vinyóról, többen panaszkodtak erre jelenségre és állítólag ennél már a wdidle3 állítgatás sem működik. Nincs egy másik vinyód tartalékban? Azzal tudnád tesztelni a rendszert, ha nem szoftveres, akkor marad a HDD.
-
audi100td
nagyúr
válasz
eric.cartman #43626 üzenetére
Én is ezt szeretem a TP BIOS-ban, Dell-ből csak Latitude járt nálam, de pont az hiányzik belőle amit leírtál, feleslegesen túlbonyolított és logikátlan a kezelése, amúgy fasza.
-
audi100td
nagyúr
Engem ez nem győzött meg, kb. az jött le belőle, hogy a billentyűzetet leszámítva egyértelműen gyengébb mint egy T430. De azt sem hoznám fel érvként, mert a mostani Dell kiosztás is elég pocsék, annyi, hogy nem szigetes, ami eddig sem különösebben érdekelt. A BIOS sem tudom mitől olyan elképesztő, sokkal jobban kézre áll a TP féle.
Nálunk is van otthon egy céges E5430, az áráért teljesen rendben van, de semmi extra, ThinkPad vonalon az L és R széria közé lőném be, nem egy súlycsoport az T/W/X-el. Azt viszont aláírom, hogy ennyi pénzért talán a legjobb amit lehet kapni.
-
audi100td
nagyúr
válasz
buvartacsko #43605 üzenetére
Azért ezt nem nevezném 2 évnek, kb. vagy elhajtanak vagy nem kategória.
Ettől függetlenül ha ilyen lesz a többi TP modell is, nálam is leírták magukat. Ha az a céljuk, hogy teljesen tönkretegyék azt amit 20 év alatt felépítettek, jó úton haladnak.
-
audi100td
nagyúr
válasz
FoxiestFox #43592 üzenetére
A nem tud mit kezdeni vele mit jelent? Bekapcsol a hővédelem vagy csak elég rendesen melegszik?
"fehér trutyi" Gyárilag nem ilyen van alatta, szóval már hozzányúltak. Ahogy Chaser is írta, jobb lesz ha ránézel arra a hűtőre, lehet sérült vagy nem jól rakták fel, esetleg hiányos vagy nem megfelelő méretű a gap pad.
-
audi100td
nagyúr
válasz
btudos #43519 üzenetére
Én is kb. így vagyok vele, hiába jó a gari, ha maga a gép összességében nem felel meg az igényeimnek, bár ahogy elnézem az előző oldalon linkelt várható TP-ket, nem is olyan rossz a Latitude. Nálam már az új zsanérdizájn kiverte a biztosítékot, a Trackpointról nem beszélve. Nem lesz ez így jó...
ielektros: Ausztriában is ilyen, nálam még szériaszámot sem néztek, elég volt bediktálni telefonon. Másnap jött volna már a szervizes, de nem értem rá, így egy nappal későbbre kértem. Szerintem ez bőven megfelel egy Dell NBD-nek.
Az más kérdés, hogy itthon sajnos nem ez a helyzet, Bp-iek még szerencsések, hogy van a Smart, velem is teljesen korrektek voltak.
-
-
audi100td
nagyúr
válasz
Chaser #43353 üzenetére
Nem tudom, de 15" T60-nál a cooler mentén alul méretezték a rollcage-t, így a 3 közül a szememben ez a leggyengébb láncszem. Volt T61-em, 15,4" és 14,1" wide is, különösebb gond nincs velük, de T400/T500/W500-nál mint ha jobbak lennének az illesztések és a palmrest sem hajlik annyira. T500-am még az első szériák közül volt, ott a palmrest recsegett ropogott, pedig minden a helyén volt, a későbbi évjáratok sokkal jobbak. A T400 ami nálam járt nagyon egyben volt, nem lehet rá egy rossz szavam, a zsanérnak persze volt egy kevés játéka, de ezt már megszokhattuk. A W500 szintén korrekt volt. Persze az IPS panel a T60 erőssége, de minden másban jobbnak érzem a T500/W500-at, én személy szerint 16:10-et is jobban kedvelem, ez persze felhasználás/ízlés kérdése.
-
audi100td
nagyúr
válasz
ielektros #43360 üzenetére
Szerintem ez normális jelenség, a játék gondolom teljesen leterheli a cpu-t és a gpu-t is. A W520-ban elég erős vga van, 55W TDP-vel rendelkezik, ehhez még hozzájön a cpu 45W TDP-je, 100W azért nem kevés. Ennyi hőt nem egyszerű elvezetni egy notebookban, szerintem lehetne még rosszabb is.
-
audi100td
nagyúr
Igen, valóban, ez lemaradt, igaz az ATI 7500-as a leggyakoribb változat. Volt nálam egy T41 (7500) ami szintén így járt, aprón is tucatjával bontottak ilyen gépeket laphibával. Az is egy probléma, hogy a T4x-nek a háza sem volt elég jól kimerevítve, részben ez is vezetett a sorozatos BGA hibához. Pedig dizájnra a 14"-os változat máig az egyik legszebb a T szériában, legalábbis szerintem.
-
audi100td
nagyúr
válasz
Chaser #43331 üzenetére
És a T400/T500-zal mi van?
Szerintem egyértelműen jobban sikerültek mint a T61. Mondjuk nekem a T510 még jobban bejött, igaz picit hangosabb, de ezt leszámítva kb. mindenben jobbnak találtam.
szerk: "Diszkrét vga-s T400/500-at én is apróban bontásra, vagy itteni felhasználót akinek behalt. Intelest még nem."
Az IGP-s gépeknél nem gyakori az alaplap hiba, általában a diszkrét vga szokott bekavarni.
-
audi100td
nagyúr
válasz
Shatterstar #43327 üzenetére
"A barátnőm T43-a még mindig él és virul csak annyi a bűne hogy eljárt felette az idő és jócskán le van harcolva!"
A közel 10 éves T40, T41, T42-k meg hullanak mint a legyek, Quadro-s T61 úgyszintén. Van, hogy becsúszik egy-egy gyengébb széria. Egyedi esetek meg mindig is voltak és lesznek, ebből ilyen következtetést levonni butaság. Simán kibírhat a W510 10 évet, de megjósolni ezt nem fogja neked senki. A kopó alkatrészek eleve elhasználódnak idővel, mint a zsanérok vagy a hűtőventilátor.
szerk: A dedikált vga meg eleve +rizikófaktor, láttam itt a fórumon alaplapos R500/T500-at, persze ez még nem jelenti azt, hogy szériahiba lenne, csak pár év után azért ilyen becsúszhat, főleg használt gépnél amit nem tudhatod előtted mennyire kíméltek.
-
audi100td
nagyúr
válasz
Shatterstar #43323 üzenetére
Akkor jobb ha nem veszel semmit, szerinted tényleg van olyan gép ami 10 év alatt tutira nem fog elromolni?
-
audi100td
nagyúr
válasz
Shatterstar #43320 üzenetére
Csak annyit mutat, hogy reagáltam egy hsz-re, amire már nem is emlékeztem, mert elég rég volt.
Így visszanézve szinte biztos vagyok benne, hogy egyéni esetről volt szó, ha W510 nem is, de T510-em volt már, abszolút rendben van, remek gép.
-
audi100td
nagyúr
válasz
Shatterstar #43317 üzenetére
Nem hallottam még erről, mi okozná a hibát, alaplap?
-
audi100td
nagyúr
Ok, megértettem és elnézést, sajnos indulatból írtam, nem kellett volna. Előbb sem téged akartalak azzal vádolni, hogy neked mindent lehet, hanem, hogy ha egy moderátor így nyilatkozik, az nem kelt jó látszatot. Részemről itt lezárva.
"és nem, nem lett volna muszáj semmit sem csinálnod, néha az ember balhézás helyett lenyeli a békát és leszarja."
Ebben igazad van, ezen még dolgoznom kell.
-
audi100td
nagyúr
Látom még mindig rohadtul nem érted, nem azzal volt problémám, hogy te/ti is hirdettek, hanem, hogy a szabályok csak ránk, mezei userekre vonatkoznak. Amit mi sem támaszt jobban alá, hogy a modi aki rám szállt privátban ezt felelte arra a kérdésemre, hogy a HG-k/Modik miért hirdethetnek mi meg nem? "Menj, beszéld meg Parcival magad. Ő üzemelteti az oldalt, neki szabad." illetve "Ő az oldal egyik fő üzemeltetője és alapítója, az ő tulajdona, az ő magánterülete. Neki szabad." Erről kb. ez jut eszembe.
Nem volt semmi személyes abban, hogy téged linkeltelek be, csak rád emlékeztem így hirtelen a HG-k közül, akik jelen voltak a topikban. Tudom, hogy ettől függetlenül szánalmas, de muszáj volt lesüllyednem Boxi szintjére, különben minden marad a régiben és megint én vittem el a balhét.
-
audi100td
nagyúr
Bocs, de szerintem félreértettél. Nem állt szándékomba belekeverni és nem is említettem volna a neved, ha a kollégád nem kérdez rá. Velem együtt sokaknak már kicsit elege van a HG-k cinikusságából.
Innen indult a dolog (az egyik kedves moderátor mellékelte nekem privátban a törölt hsz-em), illetve pontosabban onnan, hogy beírtam a topikba, hogy ha valakinek kell, vihető egy ritka wifi kari. Erre Boxi88-nál elgurult a gyógyszer, ami úgy látszik máig tart.
szerk: Egyébként még mindig nem értem miért rám vagy kiakadva, na de mindegy.
-
audi100td
nagyúr
válasz
Kalandor #43210 üzenetére
Pl: [link] [link] [link] (ultolsó mondat)
Hozzátenném nincs az illetővel semmi személyes problémám, de ha már így rákérdeztél, gondoltam igazolom hogy működnek itt a dolgok. Ráadásul a lapcsalád üzemeltetője, nem ironikus egy kicsit?!
Persze én figyelmeztetésben részesültem, meg privátban még jól le is lettem baszva egy modi által, hogy mégis, hogy képzelem, meg mi az, hogy még nekem áll följebb. Boxi88 egyértelműen provokált és persze neki lett igaza. Képmutatás ami itt folyik...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- BestBuy ruhás topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- One mobilszolgáltatások
- Építő/felújító topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Renault, Dacia topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- További aktív témák...
- Asus E510M 128GB SSD, 4GB RAM, 1 Év Garanciával
- EliteBook 640 G11 14" FHD+ IPS Ultra 5 125U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Latitude 5430 27% 14" FHD IPS i7-1265U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Bomba áron dobozos új GIGABYTE /I7-13620H 16GB 1 TB SSD Nvidia RTX 4050 6GB 144 Hz FHD IPS/
- T14s Gen2i 14" FHD IPS i5-1135G7 16GB 256GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Apple iPhone SE 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Apple iPhone 13 128GB / Kártyafüggetlen 1ÉV GARANCIÁVAL
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 8-16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Apple iPhone X, 256GB, Kártyafüggetlen
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest